HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1021 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:36

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 13:30

Na jó, nem biztos :D

Ha mégis ugy döntesz hogy nem viszed... én szivesen vigyázok rá. Tudod, hogy ne porosodjon, ne rozsdáljon...etc  :)

#1022 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:57

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 8:06

Emberek... nem tudom, kinek van itt tapasztalata ilyesmiről, de esélyes, hogy kiküldetésre megyek Kínába, és hát felmerült bennem a kérdés, hogy abban a kedves rendőrállamban hogyan tudom úgy magamnál tartani ill. hurcolni a gépem, reptér, város, stb. hogy megússzam épségben, és képekkel tudjak hazatérni... van valahol valami "fotós illemtankönyv veszélyes helyekre" vagy hasonló? :think:
Mondjuk azt tudom, hogy a nagy fehér az kényszerképzeteket kelt, valszeg a 300-as telétől eltekintek... talán túlélem :) De pl. az ottani reptéri rend mennyiben térhet el egy nyugatitól, vajon ott nálam lehet-e fotóstáska, ilyesmi... mennyire örülnek, ha nekiállok életképeket fotózni egy téren vagy egy piacon... ilyesmik.
Az mondjuk triviális, hogy kell még kártya, mert 2*512-vel nem úszom meg, főleg a raw-mániámmal.
"Szerencsére" nagyrészt meló lesz, de azért szabadnapok is előfordulnak... neten meg lehet, hogy nem tudom kijuttatni a dolgot, lévén furcsa állapotok uralkodnak arrafelé, és nem tudom, a multi erősebb, vagy a kormány :Đ

Ezt a cikket olvasd el:

http://www.luminous-...na-street.shtml

#1023 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 13:14

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:57

Köszi, ez mindenesetre hasznos! Meg majd igyekszem szót érteni a helyiekkel, akikkel dolgozni kell, csak ismerik a dörgést :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1024 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:49

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 10:06

Emberek... nem tudom, kinek van itt tapasztalata ilyesmiről, de esélyes, hogy kiküldetésre megyek Kínába, és hát felmerült bennem a kérdés, hogy abban a kedves rendőrállamban hogyan tudom úgy magamnál tartani ill. hurcolni a gépem, reptér, város, stb. hogy megússzam épségben, és képekkel tudjak hazatérni... van valahol valami "fotós illemtankönyv veszélyes helyekre" vagy hasonló? :think:
Mondjuk azt tudom, hogy a nagy fehér az kényszerképzeteket kelt, valszeg a 300-as telétől eltekintek... talán túlélem :) De pl. az ottani reptéri rend mennyiben térhet el egy nyugatitól, vajon ott nálam lehet-e fotóstáska, ilyesmi... mennyire örülnek, ha nekiállok életképeket fotózni egy téren vagy egy piacon... ilyesmik.
Az mondjuk triviális, hogy kell még kártya, mert 2*512-vel nem úszom meg, főleg a raw-mániámmal.
"Szerencsére" nagyrészt meló lesz, de azért szabadnapok is előfordulnak... neten meg lehet, hogy nem tudom kijuttatni a dolgot, lévén furcsa állapotok uralkodnak arrafelé, és nem tudom, a multi erősebb, vagy a kormány :Đ

Barátom nemrég volt kínai körúton, 20GB kepet lőtt a D50-esével és nem volt semmi gond. Azt mondta illik megkérdezni az illetőt akit fotózni szeretnénk, meg katonákat/állami épületeket jobb nem fotózni, de amúgy túristabarát rendszer volt.

#1025 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:52

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 14:49

Barátom nemrég volt kínai körúton, 20GB kepet lőtt a D50-esével és nem volt semmi gond. Azt mondta illik megkérdezni az illetőt akit fotózni szeretnénk, meg katonákat/állami épületeket jobb nem fotózni, de amúgy túristabarát rendszer volt.

Köszi! A cikkben is ilyesmiket írtak, akkor talán nem kell annyira aggódnom. Egy kicsit azért de :)

Szerkesztette: alvaro 2005. 12. 17. 14:53 -kor

#1026 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:31

Szerintem vigyél papírt + ceruzát, és byte-ról byte-ra firkáld le a lapra a képeket. Kb 2-4 millió szám elég is egyhez :-)
Akkor biztos nincs szükség mobil vinyóra.
Vagy feltöltheted a neten egy társzolgáltatóra.

#1027 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:33

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 15:31

Szerintem vigyél papírt + ceruzát, és byte-ról byte-ra firkáld le a lapra a képeket. Kb 2-4 millió szám elég is egyhez :-)
Akkor biztos nincs szükség mobil vinyóra.
Vagy feltöltheted a neten egy társzolgáltatóra.

Erre nem is mondok semmit. Kérem kapcsojja ki.
De most komolyan. Ennek a hozzászólásnak semmi értelme nem volt. Muszáj b*szogatni, csak mert más az ízlésem, stílusom? :mad:

De tudod mit? Majd igénybe veszem valakinek a céges laptopját :p
A net pedig nem működik szerintem arrafelé, hacsak nem "a multi erősebb, mint a kormány" :rolleyes:

Szerkesztette: alvaro 2005. 12. 17. 15:39 -kor

#1028 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 16:23

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 14:33

Erre nem is mondok semmit. Kérem kapcsojja ki.
De most komolyan. Ennek a hozzászólásnak semmi értelme nem volt. Muszáj b*szogatni, csak mert más az ízlésem, stílusom? :mad:

De tudod mit? Majd igénybe veszem valakinek a céges laptopját :p
A net pedig nem működik szerintem arrafelé, hacsak nem "a multi erősebb, mint a kormány" :rolleyes:

Kínában is van internet. Ismered az országot? Nagyon különbözőek az egyes vidékek, szinte olyan, mintha más-más országban járnál (pl Hongkong és az északi falvak). Tajvanról nem is beszélve, vitatkoznak is rajta, hogy ugyanaz az ország, vagy nem.
Az internet időnként van, időnként meg cenzúrázzák. Bizonyos dolgok nem elérhetők. A céges laptop a legjobb ötlet, de vigyél hozzá kártyaolvasót.

#1029 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 16:31

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 16:23

Kínában is van internet. Ismered az országot? Nagyon különbözőek az egyes vidékek, szinte olyan, mintha más-más országban járnál (pl Hongkong és az északi falvak). Tajvanról nem is beszélve, vitatkoznak is rajta, hogy ugyanaz az ország, vagy nem.
Az internet időnként van, időnként meg cenzúrázzák. Bizonyos dolgok nem elérhetők. A céges laptop a legjobb ötlet, de vigyél hozzá kártyaolvasót.

...és ezért a legrosszabbra számítok :Đ Pedig egyébként modern, iparos rész a célpont.
Kártyalovas meg mindig van nálam, eszement hasznosnak bizonyult :)

Egyébként sajna nem nagyon ismerem. De majd eztán... azért előtte is szétolvasok a témában, meg efféle.
Nem szeretek nagyon készületlen lenni.
Általánosban helyezettek voltunk a "ki tud többet Kínáról" versenyen, de hát hol van az már :omg:

Szerkesztette: alvaro 2005. 12. 17. 16:36 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:05

alvaro: megértelek, mobil vinyós cuccokban én se bízok, néha elgondolkozok, hogy kéne, de inkább nem.
amiben bízok, és ami talán megoldható: cdre/dvdre írni. netkávézóban, vagy bárhol ahol van gép.
aztán ha akarod lehet több példányban is írni 80 forintos lemezek mellett, és akkor tuti be vagy biztosítva :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1031 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:09

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 17:05

alvaro: megértelek, mobil vinyós cuccokban én se bízok, néha elgondolkozok, hogy kéne, de inkább nem.
amiben bízok, és ami talán megoldható: cdre/dvdre írni. netkávézóban, vagy bárhol ahol van gép.
aztán ha akarod lehet több példányban is írni 80 forintos lemezek mellett, és akkor tuti be vagy biztosítva :)

Na, az elég biztos!
Majd körbekérdezek ezirányban is, kösz a tippet! Végülis akadhat íróalkalmatosság a közelben...
Azért veszek plusz kártyát, mert az máskor is jól jöhet :)

#1032 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:58

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 16:09

Na, az elég biztos!
Majd körbekérdezek ezirányban is, kösz a tippet! Végülis akadhat íróalkalmatosság a közelben...
Azért veszek plusz kártyát, mert az máskor is jól jöhet :)

Kombinálva a két ötletet: laptop+beépített dvd-írü=kész is vagyunk.

#1033 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 18:38

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 17:09

...Azért veszek plusz kártyát, mert az máskor is jól jöhet :)

http://www.chinaadvi...hotography.html
Useful chinese phrases

Ez meg régi, de a repüléshez jó lehet:
http://www.fototipp.hu/airtravel

Mikor mész? Tudok kölcsönadni egy 512-es és egy 256-os sima SanDisk cf-et. (nem ultra, és nem extreme) Túszként nálam marad 2 db általam kiválasztott tetszőleges lencsetag a 300 f4-ből. :Đ

Szerkesztette: eszpe 2005. 12. 17. 18:44 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1034 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:15

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 21:13

Phtosohop?

és photoshopban hogy kell batchbe sharpenelni?

Szerkesztette: happy-boy 2005. 12. 17. 19:16 -kor

#1035 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:28

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 20:15

és photoshopban hogy kell batchbe sharpenelni?

Csinálsz egy action-t ami tartalmazza az élesítést és utána az automatization a file menüből.

#1036 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:33

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 18:38

http://www.chinaadvi...hotography.html
Useful chinese phrases

Ez meg régi, de a repüléshez jó lehet:
http://www.fototipp.hu/airtravel

Mikor mész? Tudok kölcsönadni egy 512-es és egy 256-os sima SanDisk cf-et. (nem ultra, és nem extreme) Túszként nálam marad 2 db általam kiválasztott tetszőleges lencsetag a 300 f4-ből. :Đ

Törökországgal kapcsolatban van valahol ilyen tudnivaló? Sajnos turkeyadviser oldal nincs.
Nekem a nagy fehéret is vinnem kell, különben akár el se induljak.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1037 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 21:36

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 19:28

Csinálsz egy action-t ami tartalmazza az élesítést és utána az automatization a file menüből.

Pontosan :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1038 Felhasználó inaktív   Peti 01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 21:52

Idézet: Dolfer - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 21:19

Egy problémám volt, hogy a képeid java-része iso-800-1600. Itt azért már zajos :(

Meg nekem is uj az obi, raadasul ezeket a kepeket lottem eloszor vele. Feltem a bemozdulastol, ezert hasznaltam nagyobb isokat.

#1039 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 23:05

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 20:33

Törökországgal kapcsolatban van valahol ilyen tudnivaló? Sajnos turkeyadviser oldal nincs.
Nekem a nagy fehéret is vinnem kell, különben akár el se induljak.

Napfogyatkozás? :)

Utazási irodáknál írnak 1-2 dolgot, pl.:

Idézet

Fényképezés, film: a fényképezés általában engedélyezett (kivéve olyan helyeken, ahol erre vonatkozó tilalmi tábla van, pl.: mecsetek). A vaku használatát a múzeumokban korlátozzák. Tartsuk be a helyi viselkedés és a vallási tradíciók illemszabályait, különösen személyek fotózásánál. Aki embereket szeretne fényképezni, tegye azt tapintattal - előtte kérjen engedélyt.

Idézet

HASZNOS TANÁCSOK
FÉNYKÉPEZÉS ÉS VIDEOFELVÉTELEK: A katonai létesítmények fényképezése tilos. Ha helyi lakost szeretne fényképezni, mindenképpen javasoljuk, hogy kérje az érintett személy beleegyezését. A múzeumokban rendszerint térítés ellenében lehet filmezni és fényképezni. Kérjük, figyelje a kiírásokat. A mecsetekben általában speciális engedélyre van szükség.

Idézet

Photographing : In some of the museums or palaces you are not allowed to take pictures or use flash, before you go in, just check if there is a sign with a camera crossed over, which means keep you camera in your hand bags, or check them in. Also, as an universal rule you are not permitted to touch any of the artifacts displayed. 

Photographing the Turkish ladies in the rural areas may offend them. The procedure is, just direct your camera towards them, if they say no, or mean it with gestures, just leave it. Some people including ladies love to be photographed, and will probably give you their address hoping to receive a copy from you. up

http://www.enjoyturkey.com/

Szerintem kérdezd meg a nagykövetséget mailben.

DIPLOMÁCIAI KÉPVISELET:
Magyarországon:
Török Köztársaság Nagykövetsége
1062 Budapest, Andrássy út 123.
Telefon: 1/ 344-5002
E-mail: budapest@turkisembassy.hu

Törökországban:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Sancak Mahallesi 1. Cadde No.30.
Yildiz, Cankaya, Ankara
Telefon: 90/ 312/ 442-2273
E-mail: huembtur@isnet.net.tr
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1040 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:46

Alvaro, Wizard: az hogy nem bíztok a mobil winchesterekben kicsit "ortodox" felfogásnak tűnik, ugyanis manapság már elég sok olyan mobil háttértár van, ami nagyon jól bírja a megpróbáltatásokat. Először a Luminous Landscape-en olvastam az EPSON P-2000-ről, aztán júniusban meg is vettem, mert kellett vmi az Indonéz túrára. Megmondom őszintén akkor még én is féltem a mobil wichesterektől. Haverom spórolás miatt vett egy fele annyiba kerülő Vosonic drive-ot. A túráról csak annyit, hogy nem szervezett túristaút volt, hanem igazi backpacking, sokszor elég nomád körülmények közt, és a csomagokat sem kímélték. Az Epson általában a fotós táskámban volt, úgyhogy ha a hegyet másztam vagy futottam, akkor ugyan azokat élte át, mint a gép.  :) A túra végére több, mint háromezer fénykép (többsége RAW) volt rajta, sőt a haverom képei is, mivel a Vosonic felmondta a szolgálatot, még szerencse, hogy az enyémre is mentettük az ő képeit. Egyébként az külön élmény volt, hogy esténként vissza tudtuk nézni a képeket a relatíve nagy (3,8") képernyőn. Úgyhogy nem kell parázni, szerintem érdemes befektetni egy ilyenbe, csak a nem a legolcsóbbat kell venni. Most itt van velem Ausztráliában is, igaz most nem sokat használom, mert itt a notim, de majd ha jövő hétvégén megyünk a Blue Mountains-be túrázni biztos viszem magammal.

YouCanCANON: igen, elég sokat használtam a Hensel vakukat a stúdiómban, egy pár képet láthatsz is a honlapomon. Sajnos nem tudom kiadni bérbe, mert a lakást, ahol a stúdióm volt már visszaadtam a tulajnak, ugyanis szeptember óta nem vagyok otthon és nem is leszek még egy darabig. Majd tavasszal hazamegyek három hónapra, aztán hozom ide magammal a vakukat. Kíváncsi leszek a vámosok mit fognak szólni... :rolleyes:

Szerkesztette: BoGyesz 2005. 12. 18. 00:49 -kor

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.