HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1181 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 28. 13:45

Idézet

vajon ha amcsiba vagyok, és oda rendelek taiwanból feisol monopodot, akkor ott milyen meg mennyi vám, áfa és társai jön rá? :)

Ezt inkább a dpreview-n kérdezd meg, nem hiszem hogy sokan ismerik az amcsi törvényeket itt

Idézet

bár így pár másik monopod is szóba jöhet...
BHphoto-tól, manfrotto carbon, vagy gitzo (bár ez nem carbon hanem studex vagymi), slik carbon, giottos carbon, velbon carbon...

Studex az aluminium szerintem, a többit meg kevésbé ismerem.

Mész megint amcsiba? Vigyázz, ha ez itt kiderül akkor bazinagy táskával kell menned :)

#1182 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 13:50

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 13:45

Mész megint amcsiba? Vigyázz, ha ez itt kiderül akkor bazinagy táskával kell menned :)

úgyis letagadom, hogy megyek :Đ

150$ a carbon manfrotto. 128$ a feisol (+vám? +áfa?)
ezért nagyon gondolkozok a manfrotton :)
meg ott a giottos és a slik...

kár hogy nem NYC-be megyek, akkor meg lehetne nézegetni mindet élőben :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1183 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 16:06

Kaptam év végi jutalmat, még nincs is a számlámon, de én hülye már el is költöttem gondolatban a következő 1-2 hétben. :omg:
Nem tudok várni tavaszig a telével, viszont dönteni sem tudok. :confused:
70-200 f4 vs. 70-300 IS.

70-200 f4
pros:  minden
cons: "csak" 200mm, nincs IS, (fehér = üldözési mánia)
pros2: ha kicsi a 200mm, később megtoldhatom egy Canon 1,4x-gyel, vagy Kenko 1,5x-tel (=280/300mm f5.6), illetve megvan a lehetőség a 2x-re (igaz, hogy csak MF, és nem fogok látni semmit a keresőben, de elméletileg megtehetném) :)

70-300 4-5.6 IS
pros: 3rd gen. IS, +100mm, kicsi, könnyű, (fekete), a képe szembetűnően sokat javult a korábbi 75/100-300-akhoz képest.
cons: másik obihoz viszonyítva a képe, építési minőség, forgó frontlencse, gyorsan veszíti a fényerőt:
(f/4 until around 85mm, then f/4.5, f/5.0 at 135mm f/5.6 at 200mm.")

Az zavar, hogy pl. a fredmiranda-n is mindenki dícséri a 70-300-at, és többen a 70-200 f4-et, ill. Sigma 100-300 f4-et cserélték le erre. (vagy legalábbis ezt írták) 70-200 f4 már járt nálam, másik még nem.
Mégegy pozitívuma lenne a 70-200 f4-nek. Ha "nem válna be", akkor buknék rajta kb 25e Ft-ot, és el tudnám adni 140e körül. Ebből még mindig kijön egy új 70-300.
Fordítva, ha 70-300-zal kezdek, és nem tetszik, akkor azon többet bukok, és sokat kell hozzárakni, hogy 70-200 f4 legyen. :)

Segítsetek dönteni.

(WiZARD helyett megírom a választ)
"Nem kérdés, az L-eset vegyed, mert nagyon jó és "Canon mánia" és "L mánia". :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1184 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 16:10

Mire használnád főleg a cuccot? Mikor és mit szoktál leggyakrabban fotózni?

#1185 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 16:59

jujj de jó, én is pont e között a két obi között vacillálok. :)  A 70-200 engem a súllyal és a mérettel riaszt el egy kicsit (plusz nagy-fehér-obi-para... :D ), fényerőben meg nincs akkora különbség. Az igazi a 2.8-as lenne, de az naon drága.
Várom én is a válaszokat!

:offtopic:  a múltkor volt szerencsém az USA-ban egy NBA meccset meglátogatni. Vittem a 350D-met, rajta a kitobival. (nincs más :) ). A bejáratnál kérdezi a beengedő ember, hogy mi lóg a nyakamban. Mondtam neki hogy fényképezőgép. No akkor mutassam meg. Kiveszem a tokból, egyből elszörnyülködés, az bizony profi kamera, ez nem engedélyezett. Megkérdeztem mivel rosszabb ez, mint egy kompakt. Nem lehet és kész, volt a válasz. Addigra odajött egy másik őr is (tök rendesek voltak amúgy), meglátja, ő is elkezd szörnyülködni. Elmondtam neki is, hogy ez a hobbim, nem pénzt keresek vele. Ekkor megigértették velem, hogy nem veszek fel videót vele (győzködtem őket, hogy ez csak fényképező...), nem vakuzok (a sok kompaktosnak persze lehet... :) ), és nem árulom majd a képeket. Miután megigértem mindent beengedtek fényképezőstől. Hogy ez miért jutott eszembe? Képzelem mi lett volna, ha egy 70-200 lóg a gépen... :D
Bocs a hosszú OFF-ért, gondoltam megosztom veletek hogy jártam, és miért "félek" a fehér obiktól.
ON

#1186 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:35

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 16:10

Mire használnád főleg a cuccot? Mikor és mit szoktál leggyakrabban fotózni?

Arra használnám, amire majd' mindenki, hobby szinten általános telének. :) (Sigma 15-30 és Canon 28-135 IS mellé)
- egy kis portré (bár az ekv. 85-135mm-es lefedettség megvan a szigetobi 44-216 ekv. tartományával)
- város/épületfotók
- szabadtéri sport
- természetfotók (nézegetni is szeretem őket, de nincsenek 500mm-es igényeim, mert nem perverzióm a vörösbegy bokája) :)
- beltéri fotókhoz (430EX-szel)
- családi fotókhoz, sétálós zoom teleobinak.

Szerintem ezekre a célokra mindkettő megfelel.
Volt 3 hónapig Canon 100-300-am, és elég ritkán használtam ~230mm fölött. (mondjuk, ha jó lett volna a 300-as vége, akkor lehet, hogy azt is használtam volna.) Bizonytalan vagyok, hogy kell -e a 300mm. Régen a Fuji S5000-nél nem éreztem, hogy kevés lenne a 37-370mm ekv. objektív, és most a 200mm 1,6-tal 320mm lenne.
Annak ellenére, hogy a 28-135-ben lévő IS-t szeretem (pedig csak első generációs), és 100mm fölött hasznos tud lenni, nem érzem nagy szükségét az IS-nek. (70-300-ra azt mondják, hogy a legnagyobb előnye a 3rd gen. IS).
Nincs állványom, nincsenek nagy fényerejű obijaim (f3.5-től kezdődik mindkettő), zajt nem szeretem, így beltérben vakut használok.

Ami fontos lenne számomra, az a jó képminőség, és használhatóság. Képminőség az L-es mellett szól, de a használhatóság szintjén lehet, hogy jobb választás lenne a 70-300 (IS, +100mm, kicsi).
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1187 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:41

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 16:06

Segítsetek dönteni.

(WiZARD helyett megírom a választ)
"Nem kérdés, az L-eset vegyed, mert nagyon jó és "Canon mánia" és "L mánia". :)

sigma 70-200 F2.8 EX DG HSM

amúgy canon L :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1188 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:44

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 16:59

:offtopic:  a múltkor volt szerencsém az USA-ban egy NBA meccset meglátogatni. Vittem a 350D-met, rajta a kitobival. (nincs más :) ). A bejáratnál kérdezi a beengedő ember, hogy mi lóg a nyakamban. Mondtam neki hogy fényképezőgép. No akkor mutassam meg. Kiveszem a tokból, egyből elszörnyülködés, az bizony profi kamera, ez nem engedélyezett. Megkérdeztem mivel rosszabb ez, mint egy kompakt. Nem lehet és kész, volt a válasz. Addigra odajött egy másik őr is (tök rendesek voltak amúgy), meglátja, ő is elkezd szörnyülködni. Elmondtam neki is, hogy ez a hobbim, nem pénzt keresek vele. Ekkor megigértették velem, hogy nem veszek fel videót vele (győzködtem őket, hogy ez csak fényképező...), nem vakuzok (a sok kompaktosnak persze lehet... :) ), és nem árulom majd a képeket. Miután megigértem mindent beengedtek fényképezőstől. Hogy ez miért jutott eszembe? Képzelem mi lett volna, ha egy 70-200 lóg a gépen... :D
Bocs a hosszú OFF-ért, gondoltam megosztom veletek hogy jártam, és miért "félek" a fehér obiktól.
ON

ennek a másik oldala:
multkor mentem valami rendezvényre fotózni, meló...
látom fotósok nyakában fotós pass, nem tudtam honnan lehet olyat kérni, hogy bejussak mindenhova.
megyek őrhöz, hogy segítsen már, rámnéz, megnézi fehér 70-200 2.8-at, majd így szól: "neked nem kell olyan, menj be nyugodtan" ;)

#1189 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:47

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 16:59

jujj de jó, én is pont e között a két obi között vacillálok. :)  A 70-200 engem a súllyal és a mérettel riaszt el egy kicsit ...

Akkor vacilláljunk együtt. :)

A súlyt és méretet, mint elriasztó tényezőket nem értem.
70-200 L: 76x172mm / 705g
70-300IS: 76,5x143mm / 630g (a 70-300 kitolva hosszabb)
(a 70-300IS vége nem húzódik vissza teljesen, ha visszatekered 70mm-re. Ha a legkisebb méretében akarod elpakolni/szállítani, akkor át kell kapcsolni MF-be, visszahúzni, majd visszakapcsolni AF-re, hogy legközelebb ne maradj le életed képéről.) :)

Képeken: 70-300IS / 70-200 f4L / 100-400L
normálisan:
Kép

kitolva:
Kép

Szerkesztette: eszpe 2005. 12. 28. 18:06 -kor

#1190 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:58

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 18:35

Ami fontos lenne számomra, az a jó képminőség, és használhatóság.

Én az L-eset venném mindenképpen. Igaz nincs benne IS (egyetlen hátrány a másikhoz képest), de egy f-stoppal gyorsabb tehát ez már kompenzál némit a hátrányból és képminőségben tutira jó, van is egy ilyen a környezetemben.

Ja és vörösbegy bokáját még 500-as telével sem fogod lekapni, mármint úgy hogy kitölti a teljes képet.

#1191 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:02

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 17:41

sigma 70-200 F2.8 EX DG HSM

amúgy canon L :)

sigma: néztem azt is, de az elején kiesett. :Đ
50e Ft-tal drágább, hosszabb, szélesebb, nehezebb (1270g).

#1192 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:05

drágább, na igen, nagyobb is a fényereje :)
nagyobb nehezebb > sokkal kényelmesebben használható. cipelni szar.

más:
sigma 180as makró obin nagyon gondolkodok, igazi canon lenne, de 2x annyiba kerül :(
nem tudom hogy makróznék-e annyit, hogy külön obit vegyek

#1193 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 19:05

más:
sigma 180as makró obin nagyon gondolkodok, igazi canon lenne, de 2x annyiba kerül :(

Vegyél egy Canon 500D close-up filtert a 70-200 f2.8-adra, 150$ az egész és lesz jó makrod. Nikon obin már láttam mire képes (70-200 f2.8 ) és szerintem szuper, én is ezt fogom tenni amint meglesz a nagyobi :)

Szerkesztette: saen 2005. 12. 28. 18:15 -kor

#1194 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 18:05

más:

Canon 100 f/2.8 Makro?
Ha nem szeretsz bele a makrózásba, akkor is megtarthatod, mert az egyik legélesebb rajzú Canon obi, kiváló portréhoz, vagy használhatod fix telének, mert simán elbírja az 1,4 és 2x-ezőket is.

#1195 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:25

100as nem tetszik.
closeup filter nem tetszik, inkább közgyűrűn gondolkozok, csak az meg nagyon sok fényerőt levesz.

180as sigmát próbáltam és nagyon tetszett :)

na majd meglátom hogy monopod meg 2x mellett mennyi lé marad.

#1196 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 19:25

closeup filter nem tetszik, inkább közgyűrűn gondolkozok, csak az meg nagyon sok fényerőt levesz.

Miért is nem tetszik? Miután elolvastam John Shaw természetfotós könyvét, nekem egyértelműen ez jött be a legjobban. Külön obit én nem szivesen cipelnék csak makro miatt, ráadásul ami már tényleg jó az atomdrága, közgyűrűk meg nekem nem jöttek be, viszont egy egyszerű filtert rárakva az egyébként is használt obira az gyors, egyszerű, jó minőség és mégcsak nem is drága vagy nehéz.

#1197 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:32

closeup filter minőségétől félek...
meg annyira nem ismerem őket, majd keresgélek, nézelődök, van még időm :)

meg hogy mennyire egyenrangú egy rendes makróobival.

1:1 leképzés elérhető vele?

Szerkesztette: WiZARD 2005. 12. 28. 18:37 -kor

#1198 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 18:25

100as nem tetszik.

180as sigmát próbáltam és nagyon tetszett :)

na majd meglátom hogy monopod meg 2x mellett mennyi lé marad.

Nekem a 180-as Tamron macro lesz a követlkező.

>>Itt<< egy teszt és bár egy teszt nem teszt, a cikk szerzője a Tamront hozza ki legjobbnak, Canon L ide, vagy oda. Sajnos a kis képek linkje rossz. :(
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1199 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 19:10

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 19:32

closeup filter minőségétől félek...
meg annyira nem ismerem őket, majd keresgélek, nézelődök, van még időm :)

meg hogy mennyire egyenrangú egy rendes makróobival.

1:1 leképzés elérhető vele?

Leírás

Néhány kép

#1200 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 19:15

A sigma 105-nek viszont nagyon mellényúlt, igen rossz darabot találhatott, az én tapasztalataim szerint frankó éles képe van.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »