HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1421 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 18:51

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 17:50

Gyorscseretalpra miért lenne szükségem?! Ehhez nem lehet... csak igy vana fej, de sztem nagyon jó... folyadékos, és 8500pénzért baráti ár.

Ezekszerint mégsem nagyon jó.  8500HUF tényleg jó ár, legalább nem buksz rajta sokat, mikor lecseréled gyorscseretalpasra (;

Jut eszembe, gyorscseretalp minek is való? Hogy gyorsan ki tudjam cserélni amit ráraknék... de mivel egy gépem van ez nem probléma...  :rolleyes: 

Dehogynem probléma.  Amíg gyorscseretalppal kb 2-3 mozdulattal 3-5 másodperc alatt felteszed az eszközt, addig gyorscseretalp nélkül meglesz ez fél-egy perc is, nem beszélve arról, h hányszor kell majd körbetekerni a vázat vagy az objektívet.  Vedd észre, h csak olyan objektíveket soroltál fel az előbb, amiknek van rögzítőgyűrűjük...  Innentől meg még annyira se számít, h hány géped van.

A gripen meg nem akarom hogy ott csunyáskodjon a talpi :) Hahóóó...  :think:

Szerintem hasonló eszközök beszerzésénél a legtöbben a praktikumra helyezik a hangsúlyt...  Ha neked az esztétikum fontosabb, lelked rajta (;  Egyébként a fogásban sem zavar a gyorscseretalp...

#1422 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 21:31

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 17:07

Van ExpoCap is, ami 115$ helyett 70$. Az ExpoDisc-kel ellentétben az ExpoCap-et nem kalibrálják be, és enyhén melegíti a színeket.

thx, láttam, de akkor már inkább a jobb/pontosabb cucc :)
amennyibe van a full cuccom, ez már nem oszt/szoroz
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1423 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:12

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 17:17

Én is rászántam magam a 70-200 f4-re, meg a pénz is összegyűlt. Kb 660€ + szállításért lehet beszerezni, de nincs mindenhol raktáron. A Fotoaustriától kb mennyi időbe telik a beszerzés?

Eszpe, talán én vittem el az utolsó példányt az osztrákoktól  :(  Ugyanis a 663 eurós árkategóriájú üzletekből kifogyott a 70-200 4L, a FotoAustriának maradt még 1 db - erre csaptam le gyorsan. +15 euró a postaköltség, ill. a banki átutalás költsége 3900 Ft.  Ez összvisz kb. 174 ezer Ft. Nálunka banki átutalás kb. 5 nap, utána szerintem rögtön küldik.

krisz123, köszi az ajánlatot! Igazad van - talán különösen ezt a lencsét nem szabad rendelni látatlanban, mikor korábbi példányoknál sok volt fókuszhibás. Csak tudod, mikor a lencseéhség ( Lens Envy ) elindul, nehéz megállni  :omg:
Ha garanciális gond lesz, a bécsi javítás nem probléma. Békés megyéből meg Győr sincs közel  :(

Itt van egy pár tesztkép a Canon EF 70-200 4L-ről: Canon EF 70-200 4L tesztképek

#1424 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 13:56

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 23:12

Eszpe, talán én vittem el az utolsó példányt az osztrákoktól  :( Ugyanis a 663 eurós árkategóriájú üzletekből kifogyott a 70-200 4L...

Ezért kérdeztem, :( mert szinte sehol sincs raktáron ahol olcsóbb lenne, és pontos időt sem tudnak mondani, hogy mikorra várják. Na mindegy, türelmes vagyok (de már nem sokáig.) :D
Itthon is van már br. 185-ért., de kétségkívül jobb lenne 170 körül (vagy olcsóbban) hozzájutni.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1425 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 14:07

Érdekes egyébként, hogy a Canon az EF 24-105 4L lencsét úgyanúgy árazta be Európában, mint az USA-ban. 1250 dollár kontra 1000 euró.  A régebbi kiadású lencsék kb. 30%-kal olcsóbbak a tengerentúlon. :respect:

#1426 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 02:02

ismerőstől ellopták fotóscuccát.
ha találkoztok gyanús hirdetéssel pls szóljatok.

majd megkérdem hogy pontosan miket vittek el, ha jól tudom: 20d +grip +580ex +15-30sigma
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1427 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 06:00

Olcsón felvásárlok 20D-t, 580 EX vakut, esetleg 15-30 Sigmat  :D  :D  :D

#1428 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 07:52

Részvét neki :(

Leírhatnád hogy történt, csak okulásképpen.

#1429 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 08:22

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 6:00

Olcsón felvásárlok 20D-t, 580 EX vakut, esetleg 15-30 Sigmat  :D  :D  :D

pfff....
:reklamacio:
Nem tudnék ilyennel viccelődni... De Te tudod!
Meg is bolondulnék, ha hasonló történne.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1430 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:33

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 7:52

Leírhatnád hogy történt, csak okulásképpen.

kocsiban hagyta, tesco parkoló...

soha életemben nem hagytam kocsiban, még üres táskát sem...
főleg hogy régebben kabát miatt törték már fel kocsim, azóta soha semmit

#1431 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:52

Én már hagytam kocsiban cuccot nem látható helyen, de miután egyre több ilyen cucc lopását is hallom, ezek után biztosan nem hagyok bennt semmit...

#1432 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:32

Jó, ha manapság vigyáz az ember a cuccaira. A luxushajókon utazók fotósfelszerelésére is sokan pályáznak. Mikor vége az útnak és a bőröndöket ki kell tolni a folyosóra, - amit majd a szállító személyzet juttat le a hajóról - akkor szokták lenyúlni a gépet, objektívet. A táskát persze ott hagyja a tolvaj (üresen) - így semmi se tűnhet fel - viszont a drága felszerelést szépen elviszi.  :reklamacio: 

#1433 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:07

Ez a veszély engem mondjuk nem fenyeget :) Mármint luxushajón nem fogok mostanában utazni az is tuti. Azt a részét viszont nem értem, hogy miért nem viszi magával a fotóscuccát, gondolom senki sem szól, ha egy hátizsákkal távozik az ember a hajóról...
Reptéren is figyelni kell egyébként, amikor átküldöd a cuccot az átvilágítós berendezésen, akkor előfordul, hogy a másik oldalon elszalad valaki a cuccal... Persze közben téged is éppen ellenőriznek, így utánuk sem tudsz menni.

#1434 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:26

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:07

Reptéren is figyelni kell egyébként, amikor átküldöd a cuccot az átvilágítós berendezésen, akkor előfordul, hogy a másik oldalon elszalad valaki a cuccal... Persze közben téged is éppen ellenőriznek, így utánuk sem tudsz menni.

:eek:  :eek:  :eek:

Ilyenről még nem is hallottam.  :mad: Nincs ott személyzet, erre is figyelve? Azt hiszem, baráttal, házastárssal utazva az a legjobb, ha a másodiknak menő küldi át a cuccot, az előtte átmenő már tud rá vigyázni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1435 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:35

Sajnos tényleg ez az egyetlen tuti módszer...

#1436 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 13:22

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 10:26

:eek:  :eek:  :eek:

Ilyenről még nem is hallottam.  :mad: Nincs ott személyzet, erre is figyelve? Azt hiszem, baráttal, házastárssal utazva az a legjobb, ha a másodiknak menő küldi át a cuccot, az előtte átmenő már tud rá vigyázni.

A személyzet mostanában ott csak arra ügyel, hogy a fejedbe eresszen egy tárat, ha nem állsz meg.  :offtopic:
Ja, lehet ha elkezdesz a tolvaj után szaladni a letapogató mellett, akkor simán le is lőnek.  :mad:

Szerkesztette: lugosi 2006. 01. 16. 13:22 -kor

#1437 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 13:45

Hahó!

Az állványvásárlásos témán felbuzdulva érdeklődnék pettyet. AZ állvány szinte biztos, hogy Manfrotto 190DB lesz, de a fejen nem tudok dőlőre jutni. Olvastam amiket írtatok és igazából a gömb - 3D között nem tudok dönteni. Lehet hogy kicsit leegyszerűsítem, de nagyjából az jött le ahogy utánanéztem, hogy a 3D fej kissé precízebben állítható be, a gömb viszont sokkal gyorsabban kezelhető. Vagyis nem igazán tudom hogy általános felhasználáshoz (nincs igazán kitüntetett terület) melyik lehet célszerű(bb)?
Egyelőre egy EOS-30 + Canon 75-300 / Sigma 17-35 van terítéken, de előbb utóbb remélem képbe kerül egy 70-200 F4 és/vagy egy Sigma 170-500 is.

Amiket nézegettem:

3D:
Manfrotto 329RC4

Gömb: Manfrotto 486RC2

Előre is köszi. :)
mt

#1438 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 14:07

Javaslom töltsd le a Really Right Stuff új katalógusát és olvasd végig. Ez nem kerül semmibe és kicsit helyrerak, hogy mit hogyan érdemes.

Tudom, hogy nem fogsz ilyen drága cuccokat venni, de legalább tudd, hogy melyik cuccnál mire számíts.

#1439 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 16:17

Tamrac táskákat az Optiformon kívül hol lehet kapni?

#1440 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 17:57

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 15:07

Javaslom töltsd le a Really Right Stuff új katalógusát és olvasd végig. Ez nem kerül semmibe és kicsit helyrerak, hogy mit hogyan érdemes.

Tudom, hogy nem fogsz ilyen drága cuccokat venni, de legalább tudd, hogy melyik cuccnál mire számíts.

Kösz. Megnéztem, de sokkal okosabb nem lettem tőle... :( (hiába no, az angol nyelv kellő ismeretének hiánya... :rolleyes:)
Konkrét tapasztalatokat még mindíg várok. ;)
mt

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.