HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1801 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 17:36

National Geographip Fotópályázat

hajráhajrá

#1802 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 17:42

30d tesztet talált már valaki a neten?

#1803 Felhasználó inaktív   Gunner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 21:12

Sziasztok!

Új legény volnék a gáton. :cool:
Végigolvastam a fórumot és tiszteletem uraim :respect:
Nem is oly rég sikerült vennem egy Canon 20D-t, így én is belepillanthattam egy csupa-csupa manuális beállítasi lehetőséggel kecsegtető szép új világba... ;)
Kezdőként, (nagyon elszánt nagyon amatörként) szeretnék egy kis segítséget kérni...
Rendeltem egy EF 70-200 4.0L USM-et... Régi motorosként ki mint vélekedik róla?!
Megéri az árát?!? (lehet csak 150valamennyi de akkor is sok munkaórába van...)
Tényleg olyan jó mint ahogy sok helyen írják!?!?
Mire használnám?! Rángatnám mindenhová és csak fotóznék mindent miben fantáziát látok..  :)

Segítséget előre is nagyon köszönöm!

Szép napot/estét!

#1804 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 21:35

Idézet: Gunner - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 22:12

Profi obi, remek képminőséggel és gyors fókusszal. Nem fogsz csalódni benne.

#1805 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 23:10

Idézet: Gunner - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 21:12

Új legény volnék a gáton. :cool:

Rendeltem egy EF 70-200 4.0L USM-et... Régi motorosként ki mint vélekedik róla?!

Üdv a fórumon!

Én is hasonlóképpen vagyok felszerelkezve (20D + 70-200 F4 L), és nagyon elégedett vagyok a cuccal, jó párosítás. Ez az objektív nagyon ott van a szeren, tág rekesszel is nagyon jó a képminőség, éles, kontrasztos, színhű, szóval egyáltalán nem véletlenül van piros gallérja. Az AF nagyon gyors, úgy tudom a leggyorsabb fajta USM-et építik bele. Tutira nem fogsz csalódni benne.

Egyedül az IS-t hiányolom belőle, az néha jól jött volna már. De az is igaz, hogy miután leginkább sportfotózásra (jégkorong) használom sokat nem segítene, mindenképpen kell a gyors záridő, hogy ne mosódjanak el a játékosok.

Ezzel együtt nem kérdés, hogy az egyik legjobb ár/teljesítmény arányú zoom-objektívről van szó, nem kellett sokat gondolkoznom rajta anno, hogy ilyenem lesz  ;)

Használd egészséggel! (és persze írd meg a tapasztalatokat)

#1806 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 06:55

Idézet: Gunner - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 22:12

... EF 70-200 4.0L USM-et...
Megéri az árát?!? Tényleg olyan jó mint ahogy sok helyen írják!?!?

hajjj.... bárcsak nikonhoz is létezne ilyen...

#1807 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 09:40

.
Mire használnám?! Rángatnám mindenhová és csak fotóznék mindent miben fantáziát látok..  :)

Jo cucc, rosszul nem jársz vele az tuti :)
De hogy mire használod azt neked kell tudni :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1808 Felhasználó inaktív   Gunner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:23

Huh..
Nagyon szépen köszönöm a rengeteg velémenyezést:):)
Annak külön örülök, hogy egybehangzóan jó vélemény alakult ki az obival kapcsolatban. ;)
Izgatottan és alig várom hogy kézbe vegyem.. Bár a hónap vége még jó messze van.. főleg, hogy nagyon várom  :mad: :D
Lenne ám még B kérdésem is :)
A vázon van egy kis gombocska az obi mellett alul "Dept of Field preview button"
Azt mire ajanlatos hasznalni ill. mikor?! (le tudom forditani magyarra mit jelent.. :cool: :D  ) :think:

THX

#1809 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:57

Idézet: Gunner - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 11:23

A vázon van egy kis gombocska az obi mellett alul "Dept of Field preview button"
Azt mire ajanlatos hasznalni ill. mikor?! (le tudom forditani magyarra mit jelent.. :cool: :D  ) :think:

Mélységélesség előnézet gomb (;
Beugrasztja a blendét a beállított értékre, így a keresőben szemrevételezheted, h hogyan alakul majd a mélységélesség valójában.
Keress valami tárgyat, ami mögött a lehetőleg nem homogén háttér legalább olyan messze van, mint amilyen messze te vagy a tárgytól (pl. váza a szoba közepén az asztalon, könyvespolc a háttérben), tedd a gépet Av módba, majd a DOF preview gomb nyomvatartása mellett tekergesd a blendeválasztó tekerőt.  Hja, és persze közben nézz a keresőbe (;

#1810 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:27

EF 70-200 4.0L USM

Nekem 1 hónapja van meg, és csak akkor veszem le a vázról, ha nagyon muszáj. :) Nem fogsz csalódni benne.  :up:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1811 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:43

Idézet: szeder - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 11:57

...
Beugrasztja a blendét a beállított értékre, így a keresőben szemrevételezheted, h hogyan alakul majd a mélységélesség valójában....

+1: külső vakunál (legalábbis a Canon Speedlite-oknál) ezzel lehet aktiválni a modellező világítást.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1812 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:02

Sensor cleaning II.

Infravörös fényképezés DSLR géppel (Canon 10D IR)  :cool:

#1813 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:56

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 17:42

30d tesztet talált már valaki a neten?

First impressions

#1814 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 07:55

Én meg épp azon örlődöm, hogy 70-200 F4L, F2.8L, vagy sigma F2.8 ? Az örök kérdés. A várható élettartam és strapa, valamint az USM és L betű miatt a Canonok felé húz a szívem és mivel többnyire lovasversenyeken ugrásokat és hasonló akciódús dolgokat fotózom a 2.8 felé húz a szívem. De ahogy olvasom az előttem szóló hokimeccset is fotózgat 4L-el eredményesen peg ott saccra kevesebb fény éri a tárgyat mint egy verőfényes napsütéses lovasversenyen. Na most legyek okos. ;)

#1815 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 09:27

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 8:55

De ahogy olvasom az előttem szóló hokimeccset is fotózgat 4L-el eredményesen peg ott saccra kevesebb fény éri a tárgyat mint egy verőfényes napsütéses lovasversenyen. Na most legyek okos. ;)

Hidd el ő is használná a 2.8-as verziót, ha nem lenne olyan drága...

Szerintem ha az anyagiak engedik akkor mindenképpen 2.8-ast vegyél, a 4-esnek az ára és a súlya csábító és ügye pont a lassabb obiból hiányzik az IS ahol pedig nagyobb szükség lenne rá. Sigmáról meg nem nyilatkozom, én olyat nem vennék :)

Szerkesztette: saen 2006. 03. 12. 09:29 -kor

#1816 Felhasználó inaktív   lumi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 10:35

Idézet: saen - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 8:27

Hidd el ő is használná a 2.8-as verziót, ha nem lenne olyan drága...

Szerintem ha az anyagiak engedik akkor mindenképpen 2.8-ast vegyél, a 4-esnek az ára és a súlya csábító és ügye pont a lassabb obiból hiányzik az IS ahol pedig nagyobb szükség lenne rá. Sigmáról meg nem nyilatkozom, én olyat nem vennék :)

szerintem penge a sigma  ;)

#1817 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 10:56

Idézet: lumi - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 10:35

szerintem penge a sigma  ;)

Nem kell a NatGeo könyv? :)

#1818 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 11:20

[quote name='RiCS']De ahogy olvasom az előttem szóló hokimeccset is fotózgat 4L-el eredményesen peg ott saccra kevesebb fény éri a tárgyat mint egy verőfényes napsütéses lovasversenyen. Na most legyek okos.  ;)
[/quote]
[quote name='saen' date='2006. márc. 12., vasárnap - 9:27']Hidd el ő is használná a 2.8-as verziót, ha nem lenne olyan drága...
[/quote]
Mondjuk ez azért nem ennyire egyszerű... Persze használnám szívesen a 2.8-ast hokimeccsen, de szívem szerint valamennyire rekeszelném, mert sokszor még most is kicsinek találom a mélységélességet. Szóval inkább a jobb világítást tartanám tuti megoldásnak. (Esetleg az is jó lenne, ha még tovább sikerülne javítani a képminőséget magas ISO-nál. Most is ISO1600-at használok, és ha ilyen körüli képminőséget lehetne hozni mondjuk ISO6400-al, akkor az is jó lenne nekem  ;) De most asszem előreszaladtam egy 5-10 évet)

Verőfényes napsütésben én nem aggódnék se 2.8-on, se IS-en, van fény bőven, viszont gondolom lovasversenyt se mindig ideális körülmények között rendeznek... Nem tudom milyen képeket készítenél, inkább tájkép jellegűt, vagy egész kockát kitöltő lovast, de ha a második, akkor úgyis rekeszelned kell a mélységélesség miatt. Az IS meg sportnál nem sokat ér (kivéve talán a sakkot, de most nem erről van szó :)).

Gondolom már látod, hogy nem fogom azt mondani, hogy ezt vedd, vagy azt vedd, de egy-két dolog még eszembe jutott, ami talán segít dönteni. A 2.8-asnál obinál a világosabb keresőkép is előnyt jelent, és elméletileg az AF is jobban teljesít a nagy fényerejű obikkal. (Hozzáteszem, szabadtérben szerintem f4-es obival sem lesz gondod ezekkel, de azért a 2.8 mégiscsak dupla annyi fényt enged át, ez valamit biztos jelent). Másrészt meg ha gondolkozol TC-ben, akkor mindenképpen a 2.8-ast javaslom. Még az 1.4x is "elvesz" egy rekeszt, és saen tesztképeiből látom, hogy a TC amúgy is igényli a rekeszelést, nem mindegy, hogy honnan kezded, 4-esről, vagy 5.6-ról.

#1819 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 11:45

Nem beszélve arról, hogy felraksz egy polárszűrőt és ismét vesztettél másfél rekesznyi fényt, szóval jó nagyon az f2.8, persze nem kell mindig azt használni. Ami viszont igaz, hogy az ilyen obi nem fér bele egy pici táskába + tuti megbámulnak vele, sokkal jobban, mint egy sima kis obival.

#1820 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 13. 07:57

Idézet: saen - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 12:45

Sigma...

Azért kategorikusan nem lehet igy leszolni a Sigma obit. Én is egy Canon 70-200 f/2.8 L IS USM -et vennék, vagyis tervezek venni, de ha nem jön össze a lóvé rá akkor inkább az új Sigma, ami talán még jobb is optikailag mint a Canon "régi" obija. DG bevonat, uj, komolyabb APO 70-200mm F2.8 EX DG MACRO HSM objektiv, különlegesen jó minöségü, alacsony fényszórásu lencsékkel.  :think: review  :up:

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.