HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#181 Felhasználó inaktív   fGi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 00:21

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 22:56

Sztem azon se lehet nagyon másképp, probald meg.

jaja az volt az köszönöm!

#182 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 03:39

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 17:22

Pedig sokan dícsérik. :) Optikailag jó, felépítésre meg u.a., mint a 100-300-as testvére.
(van f4-es verziója is, de az tolózoomos)

http://emedia.leewar...ry/toolbox3.htm

Jaja. Nekem kettő van belőle, de mivel kicsit most megszorultam anyagilag ezért a jobbik állapotúból kivenném az árát.

#183 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 08:06

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 22:08

természetesen, mindig.

és az úgy nm babrás meló? úgyértem egy partyn lősz minimum 100 képet és azt ps-ben végigutómunkázni. vagy autofix dolgokat nyomsz rá? milyen téren és mivel szoktad pontosan utómunkázni őket?

#184 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 08:08

Idézet: [FeRkE] - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 22:55

koszi. utomunka gondolom ps-ben..:)
es milyen obikat hasznalsz ?

a sotet reszeket mivel javitod?
en DCE Tools-t szoktam hasznalni, abban
van expo korrekcio.

a vakudat is cserelted 580ex-re?

DCE Tools-nál csak Raw file-nál tudsz expo korrekciót vagy jpg-nél is?

#185 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 09:13

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 0:26

obik: 17-40 f4L, 70-200 f2.8L IS
vaku: 550EX
sötét részeket mivel javítja: ezt az egyet nem tudom :Đ

néha 28-135 IS USM is, de remélem abból is L-es lesz egyszercsak :)

sötét részek: photoshop: shadows/highlights
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#186 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 09:13

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 9:06

és az úgy nm babrás meló? úgyértem egy partyn lősz minimum 100 képet és azt ps-ben végigutómunkázni. vagy autofix dolgokat nyomsz rá? milyen téren és mivel szoktad pontosan utómunkázni őket?

az, de ez van, ezé fizetnek.
vágás, élesítés, kontraszt, zajszűrés, ilyesmi
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#187 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 22:28

http://www.dpreview.com/news/0510/05101802...a_factoryv4.asp
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#188 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:58

Ha CameraWindow-val toltom le a kepeket, a szamitogepgep kipapcsolasakor allandoan beszorul valami task es ki kell loni az End task gombbal, ez masnak is igy van?

Mas: gondolkodom hogy kellene egy polar a jovo heti sieles elott, gond csak az hogy az 50 (ha jol emlekszem a kitobira), 52 55 mm-esek az obijaim es nem szeretnek ennyi szurot venni. Masik topikban olvastam hogy leteznek  konverterek, step-down, step-up ringek, stb

Igazabol az 55 es az 52 mm-essel szeretnem hasznalni jelenleg, mi a legjobb megoldas?

#189 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:05

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 9:58

Ha CameraWindow-val toltom le a kepeket, a szamitogepgep kipapcsolasakor allandoan beszorul valami task es ki kell loni az End task gombbal, ez masnak is igy van?

Mas: gondolkodom hogy kellene egy polar a jovo heti sieles elott, gond csak az hogy az 50 (ha jol emlekszem a kitobira), 52 55 mm-esek az obijaim es nem szeretnek ennyi szurot venni. Masik topikban olvastam hogy leteznek  konverterek, step-down, step-up ringek, stb

Igazabol az 55 es az 52 mm-essel szeretnem hasznalni jelenleg, mi a legjobb megoldas?

Kitobira 58mm-es szűrő kell. Miután a kitobi APS-C méretű szenzorhoz készült, ha elébarkácsolsz egy kisebbet, az szvsz bele fog lógni a képbe.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#190 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:19

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 10:05

Kitobira 58mm-es szűrő kell. Miután a kitobi APS-C méretű szenzorhoz készült, ha elébarkácsolsz egy kisebbet, az szvsz bele fog lógni a képbe.

Bocs, rosszul fogalmaztam

Meg nincs szurom egyaltalan, az 52 es 55mm-es obikon szeretnem hasznalni - vagy ha nem tul nagy gond az 58-ason is

Szoval ha vennek egy 58-es szurot letezik hozza konverter amivel jol hasznalhato lenne 55 es 52 mm-en is?

#191 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:23

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 10:19

Meg nincs szurom egyaltalan, az 52 es 55mm-es obikon szeretnem hasznalni - vagy ha nem tul nagy gond az 58-ason is

Szoval ha vennek egy 58-es szurot letezik hozza konverter amivel jol hasznalhato lenne 55 es 52 mm-en is?

Láttam már ilyen szűkítőt, mindjárt utánanézek.

Szerk: >>ezt<< találtam.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 10. 19. 09:27 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#192 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:31

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 10:19

A Hama biztos hogy gyárt ilyet, és két méret ugrás sem eretnek gondolat, szóval valszeg találsz 52->58 és 55->58 átalakítókat is. Első körben Soósékat ajánlanám, nekik szoktak lenni Hama cuccaik. :up:

PS: www.soosfoto.hu

szerk: Most nézem, Thrawn linkjénél is ott vannak, Raynox gyártmányban, azok is tökéletesen megfelelőek. :) :up:

Szerkesztette: Tigger 2005. 10. 19. 09:33 -kor

#193 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 12:03

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 10:31

A Hama biztos hogy gyárt ilyet, és két méret ugrás sem eretnek gondolat, szóval valszeg találsz 52->58 és 55->58 átalakítókat is. Első körben Soósékat ajánlanám, nekik szoktak lenni Hama cuccaik. :up:

PS: www.soosfoto.hu

szerk: Most nézem, Thrawn linkjénél is ott vannak, Raynox gyártmányban, azok is tökéletesen megfelelőek. :) :up:

Koszi mindkettotoknek az infokat, ahogy latom az atalakitok 2ezer-4ezer korul vannak. Meg ket atalakito ara is kevesebb mint egy plusz jobb polare.
Mar csak azon gondolkozom akarok-e az 58-asra is szurot meg ha a kitobit nem is haszanlnam... a jovobeli eselyes Canon EF 85mm /1.8 USM es Canon EF 100mm 2.0 USM is 58-as szuromeretu..

#194 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 14:42

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 13:03

Koszi mindkettotoknek az infokat, ahogy latom az atalakitok 2ezer-4ezer korul vannak. Meg ket atalakito ara is kevesebb mint egy plusz jobb polare.
Mar csak azon gondolkozom akarok-e az 58-asra is szurot meg ha a kitobit nem is haszanlnam... a jovobeli eselyes Canon EF 85mm /1.8 USM es Canon EF 100mm 2.0 USM is 58-as szuromeretu..

Nincs mit. Ha nem égetően sürgős, akkor érdemes a Fotóbörzéket böngészni, szokott ott is lenni, én 2,5k-ért hármat vettem, igaz, kicsit kisebbek. :)
Általában az Index Fotós adok-veszek topicját, valamint a ferencvárosi, és újpesti művházak honlapját érdemes böngészni, hogy mikor lesz a következő börze. :up:

#195 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 15:43

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 15:42

Általában az Index Fotós adok-veszek topicját, valamint a ferencvárosi, és újpesti művházak honlapját érdemes böngészni, hogy mikor lesz a következő börze. :up:

index fotós adok-veszek topicjának a linkjét megtudod adni?

#196 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 15:55

http://forum.index.h...ticle?t=9034190
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#197 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 21:22

World Press Photo 2005 kiállítás
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#198 Felhasználó inaktív   Szihbacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 21:31

Sziasztok!

Még csak pár hónapja ismerkedem a fotozással (300D+kitobi+EF55-200USM). Végigolvastam a topicot, hasznos volt, jó fejek vagytok.
Szeretnék venni egy macrozásra alkalmas obit, mert érdekel a téma, erre gondoltam :
Canon EF100 F2.8 Macro Usm
Kiváncsi lennék a véleményetekre, valamint arra, hogy ennél az obinál az Usm megéri e a felárat?
És még, hogy macrozáson kivül ez használható e másra, mondjuk portrézásra, stb...

Előre is köszi.

#199 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 22:06

Kezdetnek én inkább egy close-up filtert javasolnék a tele obidra, igaz ez nem lesz túl jó minőség, de olcsó és meglátod majd, hogy mennyire tetszik a dolog.
A 100-as Canon macro obi portréra is kifejezetten alkalmas, de komoly makrózásra én ennek ellenére nem ajánlanám. A legközelebbi fókusztávot ugyanis nem az obi végétől, hanem a film/ccd síktól szokták megadni és még itt is túl rövid lesz a munkatávolság sok esetben. Ez nemcsak az alanyt ilyesztheti el, hanem a világítást is megnehezíti. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet vele jó makro fotókat csinálni, természetesen lehet, de túl drága és messze nem a legjobb megoldás. Makronál ráadásul az AF teljesen felesleges, érdemes inkább manuálfókuszt használni.

#200 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 07:43

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 23:06

Kezdetnek én inkább egy close-up filtert javasolnék a tele obidra, igaz ez nem lesz túl jó minőség, de olcsó és meglátod majd, hogy mennyire tetszik a dolog.
A 100-as Canon macro obi portréra is kifejezetten alkalmas, de komoly makrózásra én ennek ellenére nem ajánlanám. A legközelebbi fókusztávot ugyanis nem az obi végétől, hanem a film/ccd síktól szokták megadni és még itt is túl rövid lesz a munkatávolság sok esetben. Ez nemcsak az alanyt ilyesztheti el, hanem a világítást is megnehezíti. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet vele jó makro fotókat csinálni, természetesen lehet, de túl drága és messze nem a legjobb megoldás. Makronál ráadásul az AF teljesen felesleges, érdemes inkább manuálfókuszt használni.

Hát igen, a következő lépcsőfok már nagyon drága. Szóba jöhetne a Canon 180 F/3.5, de az aranyáron van. Vagy hasonló minőséget képvisel a Tamron 180 F/3.5, de az is ~750€. :(  Majd valamikor egy ilyent én is szeretnék.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.