Canon DSLR topik II.
Elküldve: 2005. 09. 24. 06:14
dslr-nel nem lenne egyszerubb, ha fognank a pixelatmerot, es azt hasznalnank COF-nak, mindenfele hatvaneves kvaziszabvany helyett? :confused:
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2005. 09. 24. 06:44
Idézet: alvaro - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 7:14
dslr-nel nem lenne egyszerubb, ha fognank a pixelatmerot, es azt hasznalnank COF-nak, mindenfele hatvaneves kvaziszabvany helyett? :confused:
Nem igazán, mert az függ ugye az érzékelő méretétől, és pixelszámától.
Elküldve: 2005. 09. 24. 07:31
Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 20:06
De akkro is akarok egy Tokina 28-80-ast v hasonlot tokinában, tesztelgethetnekem van
Csak még ebayon se nagyon van....
Van valamilyen galériád? kiváncsi lennék a képeidre
amúgy a mi ráknak mindig ez az itt folytatódik a topic régi nemjó? :>
NG könyvek tényleg jók, habár sokan szidják én szeretem, eddig 3at olvastam, köv tájak lesz azért sajnáltam pénzt adni, de most kölcsön kapom majd
Elküldve: 2005. 09. 24. 09:21
Azert nem jo a régi mert ha tul hosszu lesz egytopik akkor leterheli a szervert ami igy is elég gáz néha, ugyhogy párezer hozzszoolas utan mindeg uj topik nyilik.
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2005. 09. 24. 13:45
mivel megváltam 28-135ömtől így megválnék 2 szűrőtől is. egy tamron cirk. polar lazn nyújt olyan teljesítményt mint egy hoya nem kell megijedni a névtől.
akkor most ezt mellébeszélés nélkül is:
Eladó 72mmes Tamron cirk. polarszűrő
és egy 72mmes Hoya NDx8as szürkeszűrő
Együtt a 2 16E Ft. elég barátni nem?
Elküldve: 2005. 09. 24. 14:59
templomban kellne egy szimfonikus zenekarrol kepet kesziteni
adott
-350D
-kitobi
-canon 50 f1.8
-sigma dg super vaku
-valoszinuleg nem tul nagy belso vilagitas
hogy lesz eselyem jobb kepre?
kitobi 18mm-en f3.5-on amilyen kozelrol csak lehet?
esetleg kitobi jobban lerekeszelve emelt ISO-val-nagyobb vakuerovel?
kitobival messzebbrol 24mm kornyeken?
esetleg jo messzirol az 50 f1.8-2.0-al teljesen kinyitva?
Elküldve: 2005. 09. 24. 15:13
nagyon fontos, hogyan helyezkednek el a zenekarban a nepek, es mennyiuket szeretned egy kepen egyszerre. templomban attol tartok, indirekt vakuzas nem jatszik, igy marad vagy a fenyerok kihasznalasa, vagy - vegso esetben - a direkt vakuzas (amit nem szeretek - meg lehet, hogy a zenekar se...)
en egyebkent a 18-24mm/3.5 es az 50/2.0-szeru dolgokat hasznalnam valoszinuleg.
elobbi 'nagytotalokhoz', utobbi kiemelni reszeket, esetleg a zenekar egy-ket tagjat.
(koncerten 300/4IS-sel egeszen jo portrekat tudtam begyujteni enekesrol, zeneszekrol, persze ekkora gyutavnal mar igencsak jol jott az IS - egyebkent lehet egy 70-200 praktikusabb lett volna akkor es ott)
ha vaku nelkul akarsz meglenni, a kitobi tele vegen az 5.6-os fenyero nagyon gyer, meg 1600-as iso-val is, hasonlo helyzetben en is tapasztaltam. valamennyire rovidebb zaridot meg nem art tartani, mert ha allvanyozol is, a zeneszek akkor is mozognak.
szoval osszessegeben szerintem a kitobi eleje, meg az 50/1.8 valtogatasa johet szoba, nem tul sok rekeszelessel. utobbi szerintem jo is 'kiemelni' egyes zeneszeket
es minel kevesebb vaku (lehet az is, hogy kifejezetten tilos, ilyen is van - meg olyan is, hogy a zenekar kivonult, mikor nem akartak abbahagyni a megvillogasukat
szerintem.
esetleg imadkozz egy viszonylag alacsony plafonert
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2005. 09. 24. 17:17
55-200 f4-5.6-os sigma is van meg a tarsolyomban, de azzal sem ernek sokat a fenyero miatt valoszinuleg
A vegen lesz majd egy beallitott kep ahol felsorakozik az egyuttes. Nagy aggodalmam, hogy milyen eredmeny szuletik a kitobival f3.5-on
Elküldve: 2005. 09. 24. 19:28
Canon DSLR topic I. (született: 2004. jan. 11., vasárnap - 19:34, leánykori neve: Canon 300D topic)
ftp.atw.hu
hwsw300d
hwsw300d
Előnyök:
- szerverhiba esetén nem lesz az enyészeté ez a több évszázadon keresztül felhalmozott tudás;
- 100 post/oldalként lementve, képekkel, gyorsan kereshető;
ps.: (a 9. oldal hiányzik, mert nem tudtam lementeni. szeder beszúrt vmi képet a mappa-data.prim.hu-ról, amit nem lehet se megnyitni, se letölteni.)
~18.5MB, zip.
Elküldve: 2005. 09. 25. 08:03
Idézet: alvaro - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 15:13
nagyon fontos, hogyan helyezkednek el a zenekarban a nepek, es mennyiuket szeretned egy kepen egyszerre. templomban attol tartok, indirekt vakuzas nem jatszik, igy marad vagy a fenyerok kihasznalasa, vagy - vegso esetben - a direkt vakuzas (amit nem szeretek - meg lehet, hogy a zenekar se...)
en egyebkent a 18-24mm/3.5 es az 50/2.0-szeru dolgokat hasznalnam valoszinuleg.
elobbi 'nagytotalokhoz', utobbi kiemelni reszeket, esetleg a zenekar egy-ket tagjat.
(koncerten 300/4IS-sel egeszen jo portrekat tudtam begyujteni enekesrol, zeneszekrol, persze ekkora gyutavnal mar igencsak jol jott az IS - egyebkent lehet egy 70-200 praktikusabb lett volna akkor es ott)
ha vaku nelkul akarsz meglenni, a kitobi tele vegen az 5.6-os fenyero nagyon gyer, meg 1600-as iso-val is, hasonlo helyzetben en is tapasztaltam. valamennyire rovidebb zaridot meg nem art tartani, mert ha allvanyozol is, a zeneszek akkor is mozognak.
szoval osszessegeben szerintem a kitobi eleje, meg az 50/1.8 valtogatasa johet szoba, nem tul sok rekeszelessel. utobbi szerintem jo is 'kiemelni' egyes zeneszeket
es minel kevesebb vaku (lehet az is, hogy kifejezetten tilos, ilyen is van - meg olyan is, hogy a zenekar kivonult, mikor nem akartak abbahagyni a megvillogasukat
szerintem.
esetleg imadkozz egy viszonylag alacsony plafonert
vagy szerzel valamilyen softboxot.
Elküldve: 2005. 09. 25. 13:25
lekicsinyitva kb 1024-re mert egyebeknt 35 mega lenne, semmi kulonos téma, csak amit láttam az utcan. F2.8-on nem a legszebb
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2005. 09. 25. 13:50
Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 22:33
Kicsit még olvasgasd a cikket, asszem nem érted még teljesen
Amit sokan mondanak, hogy Canon azt rontotta el, hogy ugyanazt a factort használja, mindhárom szenzormérethez amit csak a full-frame-nél lehetne szabad és így annál gyakoribb a fókuszhiba, minél kisebb a szenzor.
Elküldve: 2005. 09. 25. 16:06
Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 14:25
lekicsinyitva kb 1024-re mert egyebeknt 35 mega lenne, semmi kulonos téma, csak amit láttam az utcan. F2.8-on nem a legszebb
és szerinted tényleg egy bélyegméretű 100K-s kép alapján bármit is lehet mondani egy objektivről?
kitobi is jó erre a méretre...
Elküldve: 2005. 09. 25. 16:12
Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 17:06
kitobi is jó erre a méretre...
Nem, de nem mentem semerre igazan ahol lehetne normalis kepeket loni.
Plusz ha adsz annyi helyet nekem akkor lovok 6 mpixeles képeket amennyit akarsz.
Egyebkent meg mondtam már hogy nem használok S méretnél nagyobb beallitast csak nagyon nagyon ritkán. Helypazarlás és nem nyomtatom ki.
Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 25. 16:13 -kor
Elküldve: 2005. 09. 25. 16:31
Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 15:12
Plusz ha adsz annyi helyet nekem akkor lovok 6 mpixeles képeket amennyit akarsz.
Egyebkent meg mondtam már hogy nem használok S méretnél nagyobb beallitast csak nagyon nagyon ritkán. Helypazarlás és nem nyomtatom ki.
Én mindig a legjobb minőségben lövöm a képeket (nem Raw-ban) és tárolom.
Ha van olyan kép, ami nagyon tetszik, akkor pl. nagyon sajnálnám, hogy csak egy lebutított minőségben van csak meg. Sokszor a képeket még tudatosan sem reprodukálhatóak, főképpen, ha emberekről és jól elkapott pillanatokról van szó. (Plussz Mallorcára sem azért mennék vissza, hogy 1-2 helyszínt másképpen fotózzak.)
UI.: Szerintem mostmár, hogy egy írható DVD és író szinte nevetséges áron van a DSLR-ekhez képest, vétek nem a "legjobb" minőségben lőni és tartani a képeket. A kártyás memória nem olyan olcsó, de a nyaralást kivéve nem lehet gond.
Szerkesztette: mtubi 2005. 09. 25. 16:33 -kor
Elküldve: 2005. 09. 25. 17:52
Idézet: mtubi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 17:31
Ha van olyan kép, ami nagyon tetszik, akkor pl. nagyon sajnálnám, hogy csak egy lebutított minőségben van csak meg. Sokszor a képeket még tudatosan sem reprodukálhatóak, főképpen, ha emberekről és jól elkapott pillanatokról van szó. (Plussz Mallorcára sem azért mennék vissza, hogy 1-2 helyszínt másképpen fotózzak.)
UI.: Szerintem mostmár, hogy egy írható DVD és író szinte nevetséges áron van a DSLR-ekhez képest, vétek nem a "legjobb" minőségben lőni és tartani a képeket. A kártyás memória nem olyan olcsó, de a nyaralást kivéve nem lehet gond.
EGYETÉRTEK EMBER!!! 300 Ft egy DVD és jósok kép férrá
no aztán RAWba én csak azért nem lövök, mert macera afeldolgozása kezelése, de amúgy meg kerekített L betű rulz.
Elküldve: 2005. 09. 25. 20:05
Én is ritkán nyomtatok/hívatok elő képet, de a 6MP mellett így megmarad a lehetőségem, hogy
- nyomtassak 10x15-től A/3-ig vagy
- utólag kicsinyítve elküldjem mailben, feltegyem web-re, stb.
Wyco!
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha 1,5MP-es képeket használsz az esetek 85-90%-ában, akkor szerintem nincs értelme (legalábbis a képek szempontjából) a 100e Ft feletti obik gyűjtögetésének. Ebben a felbontásban a hibák sem jönnek elő olyan durván, és nem látszik a különbség sem a consumer és az L-es (EX-es) obik között.
Otthoni tárolásra amit már ajánlottak: DVD, amúgy meg van Vosonicod.
És nem olyan nagy baj az, ha kevesebb a hely a CF kártyán a Large Fine miatt, mert én is jobban meggondolom, hogy miről csináljak képet. (pláne tükörcsere után, és 2 éven belül várható zárcsere előtt.) :Đ
Elküldve: 2005. 09. 25. 20:27
képmennyiségtől, és igénytől függően 7-8-9 minőséget.
ritkán raw, mert lusta vagyok feldolgozni
és heti 1-2 DVD-t írok
Szerkesztette: WiZARD 2005. 09. 25. 20:28 -kor
Elküldve: 2005. 09. 25. 20:28
Pojenbol meghirdettem az aproneten a Tamront, kivancsi vagyok hogy lenne-e ra jelentkezo, aztan meglátom.
Egyelore nem váltok nagyobb felbontásra, meglátom majd a jovobne hogy lesz a dolog, ez attol is fugg hogy lesz-e nagyobb vincsim, és hogy átváltok-e barebone-re vagy sem. [egyebkent nyugtaztam amit irtatok, nem ment el a fulem/szemem mellett, megfontolom]
Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 25. 20:29 -kor
Elküldve: 2005. 09. 26. 09:06
Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:28
Pojenbol meghirdettem az aproneten a Tamront, kivancsi vagyok hogy lenne-e ra jelentkezo, aztan meglátom.
Egyelore nem váltok nagyobb felbontásra, meglátom majd a jovobne hogy lesz a dolog, ez attol is fugg hogy lesz-e nagyobb vincsim, és hogy átváltok-e barebone-re vagy sem. [egyebkent nyugtaztam amit irtatok, nem ment el a fulem/szemem mellett, megfontolom]
Talán túlzás, amit írok, de az előzményeket olvasva, megkérdőjelezhető, hogy valóban szükséged volt-e DSLR-re. Mert lebutított méretben egy valamirevaló kompakttal is tudsz hasonló képet készíteni, a zaj sem látszik annyira.
Én - többek között - azért vettem DSLR-t, mert teljes felbontásban is szeretnék olyan minőségű képeket készíteni, amin nem látszik zaj és 100%-on nézve is éles. Nagy képből, ha szükséges jobban lehet vágni, a nagy helyigény pedig, mint ahogy többen is írták, ma már nem lehet akadály.

Súgó
A téma zárva.