HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#21 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 06:14

ez a COF egy erdekes kerdes, mindenfele szamokat szoktak emlegetni, mikrometerben.
dslr-nel nem lenne egyszerubb, ha fognank a pixelatmerot, es azt hasznalnank COF-nak, mindenfele hatvaneves kvaziszabvany helyett? :confused:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#22 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 06:44

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 7:14

ez a COF egy erdekes kerdes, mindenfele szamokat szoktak emlegetni, mikrometerben.
dslr-nel nem lenne egyszerubb, ha fognank a pixelatmerot, es azt hasznalnank COF-nak, mindenfele hatvaneves kvaziszabvany helyett? :confused:

Nem igazán, mert az függ ugye az érzékelő méretétől, és pixelszámától.

#23 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 07:31

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 20:06

Nekem most elado a kitobim :)
De akkro is akarok egy Tokina 28-80-ast v hasonlot tokinában, tesztelgethetnekem van :D
Csak még ebayon se nagyon van....

Van valamilyen galériád? kiváncsi lennék a képeidre :-)

amúgy a mi ráknak mindig ez az itt folytatódik a topic régi nemjó? :>

NG könyvek tényleg jók, habár sokan szidják én szeretem, eddig 3at olvastam, köv tájak lesz azért sajnáltam pénzt adni, de most kölcsön kapom majd :)
Dallas-one

#24 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:21

Dallas: aláirásomban van :) [egyebkent http://wyco.deviantart.com]
Azert nem jo a régi mert ha tul hosszu lesz egytopik akkor leterheli a szervert ami igy is elég gáz néha, ugyhogy párezer hozzszoolas utan mindeg uj topik nyilik.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#25 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:45

Valamelyikőtöknek nem kellenek 72mmes szűrők?
mivel megváltam 28-135ömtől így megválnék 2 szűrőtől is. egy tamron cirk. polar lazn nyújt olyan teljesítményt mint egy hoya nem kell megijedni a névtől. :) a másik meg, egy Hoya ndx8 szürke

akkor most ezt mellébeszélés nélkül is:

Eladó 72mmes Tamron cirk. polarszűrő
és egy 72mmes Hoya NDx8as szürkeszűrő
Együtt a 2 16E Ft. elég barátni nem?
Dallas-one

#26 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 14:59

Problema a kovetkezo:
templomban kellne egy szimfonikus zenekarrol kepet kesziteni
adott
-350D
-kitobi
-canon 50 f1.8
-sigma dg super vaku
-valoszinuleg nem tul nagy belso vilagitas

hogy lesz eselyem jobb kepre?
kitobi 18mm-en f3.5-on amilyen kozelrol csak lehet?
esetleg kitobi jobban lerekeszelve emelt ISO-val-nagyobb vakuerovel?
kitobival messzebbrol 24mm kornyeken?
esetleg jo messzirol az 50 f1.8-2.0-al teljesen kinyitva?

#27 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 15:13

ezt igy most eleg nehez, mindenesetre elmondom, en miket tapasztaltam, illetve gondolok.
nagyon fontos, hogyan helyezkednek el a zenekarban a nepek, es mennyiuket szeretned egy kepen egyszerre. templomban attol tartok, indirekt vakuzas nem jatszik, igy marad vagy a fenyerok kihasznalasa, vagy - vegso esetben - a direkt vakuzas (amit nem szeretek - meg lehet, hogy a zenekar se...)
en egyebkent a 18-24mm/3.5 es az 50/2.0-szeru dolgokat hasznalnam valoszinuleg.
elobbi 'nagytotalokhoz', utobbi kiemelni reszeket, esetleg a zenekar egy-ket tagjat.
(koncerten 300/4IS-sel egeszen jo portrekat tudtam begyujteni enekesrol, zeneszekrol, persze ekkora gyutavnal mar igencsak jol jott az IS - egyebkent lehet egy 70-200 praktikusabb lett volna akkor es ott)
ha vaku nelkul akarsz meglenni, a kitobi tele vegen az 5.6-os fenyero nagyon gyer, meg 1600-as iso-val is, hasonlo helyzetben en is tapasztaltam. valamennyire rovidebb zaridot meg nem art tartani, mert ha allvanyozol is, a zeneszek akkor is mozognak.

szoval osszessegeben szerintem a kitobi eleje, meg az 50/1.8 valtogatasa johet szoba, nem tul sok rekeszelessel. utobbi szerintem jo is 'kiemelni' egyes zeneszeket :)
es minel kevesebb vaku (lehet az is, hogy kifejezetten tilos, ilyen is van - meg olyan is, hogy a zenekar kivonult, mikor nem akartak abbahagyni a megvillogasukat :p)
szerintem.
esetleg imadkozz egy viszonylag alacsony plafonert ;)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#28 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 17:17

Nagyon koszi a valaszt. Az 50f1.8-al probalok majd vaku nelkul vadaszni ha a helyzet engedi.

55-200 f4-5.6-os sigma is van meg a tarsolyomban, de azzal sem ernek sokat a fenyero miatt valoszinuleg

A vegen lesz majd egy beallitott kep ahol felsorakozik az egyuttes. Nagy aggodalmam, hogy milyen eredmeny szuletik a kitobival f3.5-on

#29 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 19:28

Már elérhető: :cool:

Canon DSLR topic I. (született: 2004. jan. 11., vasárnap - 19:34, leánykori neve: Canon 300D topic)
ftp.atw.hu
hwsw300d
hwsw300d

Előnyök:
- szerverhiba esetén nem lesz az enyészeté ez a több évszázadon keresztül felhalmozott tudás;
- 100 post/oldalként lementve, képekkel, gyorsan kereshető;
ps.: (a 9. oldal hiányzik, mert nem tudtam lementeni. szeder beszúrt vmi képet a mappa-data.prim.hu-ról, amit nem lehet se megnyitni, se letölteni.)

~18.5MB, zip.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#30 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 08:03

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 15:13

ezt igy most eleg nehez, mindenesetre elmondom, en miket tapasztaltam, illetve gondolok.
nagyon fontos, hogyan helyezkednek el a zenekarban a nepek, es mennyiuket szeretned egy kepen egyszerre. templomban attol tartok, indirekt vakuzas nem jatszik, igy marad vagy a fenyerok kihasznalasa, vagy - vegso esetben - a direkt vakuzas (amit nem szeretek - meg lehet, hogy a zenekar se...)
en egyebkent a 18-24mm/3.5 es az 50/2.0-szeru dolgokat hasznalnam valoszinuleg.
elobbi 'nagytotalokhoz', utobbi kiemelni reszeket, esetleg a zenekar egy-ket tagjat.
(koncerten 300/4IS-sel egeszen jo portrekat tudtam begyujteni enekesrol, zeneszekrol, persze ekkora gyutavnal mar igencsak jol jott az IS - egyebkent lehet egy 70-200 praktikusabb lett volna akkor es ott)
ha vaku nelkul akarsz meglenni, a kitobi tele vegen az 5.6-os fenyero nagyon gyer, meg 1600-as iso-val is, hasonlo helyzetben en is tapasztaltam. valamennyire rovidebb zaridot meg nem art tartani, mert ha allvanyozol is, a zeneszek akkor is mozognak.

szoval osszessegeben szerintem a kitobi eleje, meg az 50/1.8 valtogatasa johet szoba, nem tul sok rekeszelessel. utobbi szerintem jo is 'kiemelni' egyes zeneszeket :)
es minel kevesebb vaku (lehet az is, hogy kifejezetten tilos, ilyen is van - meg olyan is, hogy a zenekar kivonult, mikor nem akartak abbahagyni a megvillogasukat :p)
szerintem.
esetleg imadkozz egy viszonylag alacsony plafonert ;)

vagy szerzel valamilyen softboxot. :)

#31 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 13:25

Tettem fel tamronos tesztképeket, ide http://publictransport.hu/temp/tamron/
lekicsinyitva kb 1024-re mert egyebeknt 35 mega lenne, semmi kulonos téma, csak amit láttam az utcan. F2.8-on nem a legszebb :) De felette jo.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#32 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 13:50

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 22:33

Ami nekem hianyzik (es nem talaltam meg meg) az egy techologiai tures, hogy AF altal beallitott fokusztavolsag/valodi fokusztavolsag milyen hatarok kozott mozoghat-szokott mozogni - persze az a lenyeg hogy eles legyen amire raallitom az AF-et  ;) , de azert ez a kerdes igencsak kivancsiva tesz - foleg hogy van-e ebbol a szempontbol kulonbseg a canon DSLR-ei kozott

Kicsit még olvasgasd a cikket, asszem nem érted még teljesen :) Pont ezt a türést határozzák meg a circle of confusionnel... Különbség pedig ott van ahol más a crop factor.

Amit sokan mondanak, hogy Canon azt rontotta el, hogy ugyanazt a factort használja, mindhárom szenzormérethez amit csak a full-frame-nél lehetne szabad és így annál gyakoribb a fókuszhiba, minél kisebb a szenzor.

#33 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 16:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 14:25

Tettem fel tamronos tesztképeket, ide http://publictransport.hu/temp/tamron/
lekicsinyitva kb 1024-re mert egyebeknt 35 mega lenne, semmi kulonos téma, csak amit láttam az utcan. F2.8-on nem a legszebb :) De felette jo.

és szerinted tényleg egy bélyegméretű 100K-s kép alapján bármit is lehet mondani egy objektivről?
kitobi is jó erre a méretre...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#34 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 16:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 17:06

és szerinted tényleg egy bélyegméretű 100K-s kép alapján bármit is lehet mondani egy objektivről?
kitobi is jó erre a méretre...

Nem, de nem mentem semerre igazan ahol lehetne normalis kepeket loni.
Plusz ha adsz annyi helyet nekem akkor lovok 6 mpixeles képeket amennyit akarsz.
Egyebkent meg mondtam már hogy nem használok S méretnél nagyobb beallitast csak nagyon nagyon ritkán. Helypazarlás és nem nyomtatom ki.

Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 25. 16:13 -kor

#35 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 16:31

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 15:12

Nem, de nem mentem semerre igazan ahol lehetne normalis kepeket loni.
Plusz ha adsz annyi helyet nekem akkor lovok 6 mpixeles képeket amennyit akarsz.
Egyebkent meg mondtam már hogy nem használok S méretnél nagyobb beallitast csak nagyon nagyon ritkán. Helypazarlás és nem nyomtatom ki.

Én mindig a legjobb minőségben lövöm a képeket (nem Raw-ban) és tárolom.
Ha van olyan kép, ami nagyon tetszik, akkor pl. nagyon sajnálnám, hogy csak egy lebutított minőségben van csak meg. Sokszor a képeket még tudatosan sem reprodukálhatóak, főképpen, ha emberekről és jól elkapott pillanatokról van szó. (Plussz Mallorcára sem azért mennék vissza, hogy 1-2 helyszínt másképpen fotózzak.)

UI.: Szerintem mostmár, hogy egy írható DVD és író szinte nevetséges áron van a DSLR-ekhez képest, vétek nem a "legjobb" minőségben lőni és tartani a képeket. A kártyás memória nem olyan olcsó, de a nyaralást kivéve nem lehet gond.

Szerkesztette: mtubi 2005. 09. 25. 16:33 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 17:52

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 17:31

Én mindig a legjobb minőségben lövöm a képeket (nem Raw-ban) és tárolom.
Ha van olyan kép, ami nagyon tetszik, akkor pl. nagyon sajnálnám, hogy csak egy lebutított minőségben van csak meg. Sokszor a képeket még tudatosan sem reprodukálhatóak, főképpen, ha emberekről és jól elkapott pillanatokról van szó. (Plussz Mallorcára sem azért mennék vissza, hogy 1-2 helyszínt másképpen fotózzak.)

UI.: Szerintem mostmár, hogy egy írható DVD és író szinte nevetséges áron van a DSLR-ekhez képest, vétek nem a "legjobb" minőségben lőni és tartani a képeket. A kártyás memória nem olyan olcsó, de a nyaralást kivéve nem lehet gond.

EGYETÉRTEK EMBER!!! 300 Ft egy DVD és jósok kép férrá :)
no aztán RAWba én csak azért nem lövök, mert macera afeldolgozása kezelése, de amúgy meg kerekített L betű rulz. :respect:
Dallas-one

#37 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:05

99%-ban a Large Fine-t használom, de CF-ben ráraktam a Set gombra a Quality settings-et, és amikor kell, akkor egy gombnyomás+tekeréssel tudok váltani RAW-ra és vissza L fine-ra. (RAW nagyon ritka, mert macerás a sok utómunka, de néha a RAW jobb megoldás)

Én is ritkán nyomtatok/hívatok elő képet, de a 6MP mellett így megmarad a lehetőségem, hogy
- nyomtassak 10x15-től A/3-ig vagy
- utólag kicsinyítve elküldjem mailben, feltegyem web-re, stb.

Wyco!
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha 1,5MP-es képeket használsz az esetek 85-90%-ában, akkor szerintem nincs értelme (legalábbis a képek szempontjából) a 100e Ft feletti obik gyűjtögetésének. Ebben a felbontásban a hibák sem jönnek elő olyan durván, és nem látszik a különbség sem a consumer és az L-es (EX-es) obik között.

Otthoni tárolásra amit már ajánlottak: DVD, amúgy meg van Vosonicod. :)
És nem olyan nagy baj az, ha kevesebb a hely a CF kártyán a Large Fine miatt, mert én is jobban meggondolom, hogy miről csináljak képet. (pláne tükörcsere után, és 2 éven belül várható zárcsere előtt.) :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#38 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:27

én is csak full felbontást használok.
képmennyiségtől, és igénytől függően 7-8-9 minőséget.
ritkán raw, mert lusta vagyok feldolgozni :)

és heti 1-2 DVD-t írok :)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 09. 25. 20:28 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#39 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:28

Anyamek megjottek olaszorszagbol, a Vosonic jol vizsgazott, nem volt gond vele. Eszpe szolj legyszi ha kell vissza a kartyad majd.
Pojenbol meghirdettem az aproneten a Tamront, kivancsi vagyok hogy lenne-e ra jelentkezo, aztan meglátom.
Egyelore nem váltok nagyobb felbontásra, meglátom majd a jovobne hogy lesz a dolog, ez attol is fugg hogy lesz-e nagyobb vincsim, és hogy átváltok-e barebone-re vagy sem. [egyebkent nyugtaztam amit irtatok, nem ment el a fulem/szemem mellett, megfontolom]

Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 25. 20:29 -kor

#40 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:28

Anyamek megjottek olaszorszagbol, a Vosonic jol vizsgazott, nem volt gond vele. Eszpe szolj legyszi ha kell vissza a kartyad majd.
Pojenbol meghirdettem az aproneten a Tamront, kivancsi vagyok hogy lenne-e ra jelentkezo, aztan meglátom.
Egyelore nem váltok nagyobb felbontásra, meglátom majd a jovobne hogy lesz a dolog, ez attol is fugg hogy lesz-e nagyobb vincsim, és hogy átváltok-e barebone-re vagy sem. [egyebkent nyugtaztam amit irtatok, nem ment el a fulem/szemem mellett, megfontolom]

Talán túlzás, amit írok, de az előzményeket olvasva, megkérdőjelezhető, hogy valóban szükséged volt-e DSLR-re. Mert lebutított méretben egy valamirevaló kompakttal is tudsz hasonló képet készíteni, a zaj sem látszik annyira.
Én - többek között - azért vettem DSLR-t, mert teljes felbontásban is szeretnék olyan minőségű képeket készíteni, amin nem látszik zaj és 100%-on nézve is éles. Nagy képből, ha szükséges  jobban lehet vágni, a nagy helyigény pedig, mint ahogy többen is írták, ma már nem lehet akadály.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó