HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2101 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 08:22

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 6:35

Két probléma van: kevés embert akarnak csak engedni fotózni és azt sem akarják, hogy túl sok fotó kerüljön piacra.

Ettől féltem :(
A másik oldal - amiben reménykedtem -, hogy ez nekik reklám és némi bürökrácia után terjesztheted a híreket az eseményről. Mondjuk az igaz, hogy koncert után már mit kéne reklámozni :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2102 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 09:25

Idézet: diab303 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 9:03

El kell dontened, hogy mire kell. Itt is - mint mindenutt mashol - a kompromisszumokrol szol a dolog.
atfogas - kepminoseg - ar
Ebbol a harombol kell kettot valasztanod. A Canon L -es objektivjei (ezek a legjobbak) nagyon dragan esszeru atfogassal nagyon jo kepminoseget kepviselnek. A technikai korlatok miatt eleve nem lehet nagy zoomos objektivet csinalni ekkora szenzorra, ami tokeletes kepet ad. A suly/meret meg fontos lehet, a jo minosegu zoom objektivek mindig nagyok/nehezek, van bennuk anyag.
A prim (nem zoom) objektivek olcson nagyon jo minosegu kepet csinalnak, viszont nincs zoom (atfogas). Cserelgetni kell az obit, vagy labbal zoomolni. Amig lehet :)
Ellenpeldakent letezik pl sigma 18-125-os objektiv (Sigma 18-125mm F3.5-5.6 DC) ami a kit obinal egy fokkal jobb, ugy emlekszem kb 80 ezer forint itthon, viszont az autofokuszaval nemelyeknek gondjai vannak, es a legtobb nem cannon objektivnek (nehol azoknak is) vannak Q&A problemai. Magyarul mindegyik mashogy sikerul, ha szerencsed van borotva eles kepeket csinal, ha nem, akkor meg lehet vele kinlodni.
Ami meg erdekes, hogy ha 1.6x cropos gepet veszel, akkor lehet hozza EF-S mounttal rendelekzo lencseket venni, amik direkt ezekre keszultek, joval kisebbek, es kozepes minoseguek (simanal jobb, L-nel rosszabb).
Ezt viszont full frame gepre nem tudod ratenni.
Erdemes meg korulnezni mashol az EU-n belul, sokat lehet sporolni, foleg ha teljes felszerelest allitassz ossze.

Az általánosan leírtakat az optikákról már én is tudtam, kikérdeztem a fotós haverjaimat. :D Inkább konkrét típusokkal lennék előrébb, de az optika oldal amit ajánlottál nagyon hasznos. Q&A-t esetleg kifejthetnéd, hogy mitjelent. :) Olyan optikával nem szeretnék szívni ahol az AF vagy sikerül vagy nem (tipikus kompaktra emlékeztető), ez a halálom. Azthiszem nagylátószögnek jó lenne ez amit írtam (Canon EF 17-40mm f/4L USM), bár ha tudtok olcsóbbat hasonszőrbnen nem szeretnék feltétlen ennyire drágát venni. Talán használtan is meg lehet kapni olcsóbban. Telével vagyok bajban, azt még lehetne IS nélkülit olcsóbban (Canon 70-200 F2.8L USM), csakhát ezt kézből képtelenség kitartani, mozgó dolgot meg még állványról sem biztos, hogy fogok vele.. Végülis a 125mm elég lenne normális fényerővel, normális AF-el. EF-S -t inkább hanyagolnám, mert később kitudja milyen gépvázam lesz (még vérszemet kapok egy 5D-re). EU-n belül biztos annyival olcsóbb, hogy megéri kimenni? Ilyeneket postán azért nem küldetnék el, ha meg garis gond van, sztem már végképp nem éri meg. Pécsen van egy üzlet ami vetekszik az edigit@l áraival.

#2103 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 09:40

miert lenne keptelenseg kitartani egy 70-200-ast? szep sulya van, kenyelmes fogasa. amugy is a tematol fugg. ha megy az 1/125-1/250-ed, akkor nem nagyon kene, hogy gond legyen vele. ha meg meg egy jo vakud is van, ami kicsit raderit a fenyekre, akkor nyert ugyed van. ha jol ertettem a feladatot (allatkiallitas), az azert viszonylag jo fenyekkel kell, hogy birjon. (ha izgo-mozgo allatok -- nem tudjuk meg, hogy milyenek -- akkor amugy sem nagyon mehetsz le az idovel.)

miert nem nezel amugy masodgyartoktol objektiveket? (Sigma, Tamron, Tokina) nem annyival rosszabbak azok ezekben a kategoriakban, mint amennyivel olcsobbak!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2104 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 26. 09:46

"Olyan optikával nem szeretnék szívni ahol az AF vagy sikerül vagy nem (tipikus kompaktra emlékeztető), ez a halálom"

Nem tudom értelmezni mi az a "kompaktra emlékeztető"? A kompaktok legtöbbjében kontrasztérzékelő AF van. Ez pedig feltételezi a megvilágított kontrasztos motívumot.Aki azon nyivákol hogy félhomályban bizonytalan az AF az olyant kíván tőle amit a felépítésénél fogva nem tudhat. Ez le van a kezelési könyvekben világosan írva és mégis állandóan mint hibát emlegetik sokan, teljesen indokolatlanul.

#2105 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:59

QA = quality assurance.. minosegbiztositas? Talan igy hivjak magyarul. Lenyeg, hogy nagy szoras van az ugyanolyan tipusu objektivek kozott is.
Azt nagyon nezd meg, hogy pl Canon Magyarorszag garit kapsz, vagy az elado ceg intezi az eredeti vasarlasi helyen (gyanithatoan ausztriaban, hosszu ideig tart). A szuperolcso boltok tobbnyire igy szerzik be a termekeiket.
En igy jartam a kamerammal (akkor meg nem torodtem ezzel), es hetekig tartana a gariztatasa, ugyhogy ezert is nem csinaltatom meg (a battery empty jelzo folyamatosan eg).
A 70-200-at sztem ki lehet tartani kezbol (foleg ha 2.8), en az 500as sigmaval is tudtam (igaz napon) fenykepezni eleseket, pedig az masfel kilo. Egyebkent meg iso400-ig siman fel lehet menni, vannak eleg jo szoftveres zajcsokkento megoldasok, adott esetben meg iso800-nal is.
Pont tegnap valogattam kepeket, es kezembe kerult ez (iso800, 1/8 sec, kitobi): bangkokbar full
Nem tudom erdemes-e mindent megvenni egyszerre, ha van vazad, akkor kiprobalhatsz vele sokfele objektivet akar fotokiallitasokon/fotostalikon..

#2106 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:16

Idézet: diab303 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 11:59

A 70-200-at sztem ki lehet tartani kezbol (foleg ha 2.8), en az 500as sigmaval is tudtam (igaz napon) fenykepezni eleseket, pedig az masfel kilo.

A legjobb képek a legritkább esetben készülnek tűző napsütésnél (bár tény, hogy van ilyen is). Továbbra sem értem egyébként, hogy az emberek miért idegenkednek az állványtól, persze tudom van amikor nem lehet használni, de akkor meg csodákat művel az IS/VR.

#2107 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:48

Szamomra a DSLR egy lepes a spontan fenykepezesbol a tervezett fele, az allvany megegy (lenne). Nyilvan ha madarakat vagy akarmilyen elore tervezett dolgot fotoznek, akkor esszeru lenne cipelni.. Egy pici allvanyom egyebkent van, makrozni szoktam hasznalni :)
Sajnos az IS nem ved meg azellen, ha a tema mozog.

Szerkesztette: diab303 2006. 04. 26. 12:49 -kor

#2108 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:09

mar hogy ne "vedene meg", amikor pont ezert van 2 allasa altalaban!
a forum ma:

#2109 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 14:09

De a téma mozgását akkor sem állítja meg...

Szerkesztette: szeder 2006. 04. 26. 13:17 -kor

#2110 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:26

bocs, valoban a "tema mozog" kifejezesnek ket ertelme is van. van az egyhelyben mozgolodas -- erre valoban nem segit --, es van a folyamatos halado mozgas, mondjuk egy vagtazo paripa, na ott a kepstabilizator olyan csodakra kepes ugye, amit massal nem is lehet megcsinalni. :)

(en balga persze csak a masodik ertelmeben ertettem, es nem gondoltam tovabb.)
a forum ma:

#2111 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 14:09

Nehogy má azt hidd hogy az egyik állás kicsit véd a másik meg nagyon. Ugyanúgy stabilizál mindkettő. Bikalovaglás nuku!

#2112 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:37

hat azert csak nem "ugyanugy", kulonben miert lenne ketto? ;)
a forum ma:

#2113 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:37

hat azert csak nem "ugyanugy", kulonben miert lenne ketto? ;)

Nikon használatiban elolvasva a kettőt, az egyiknek sok értelme nincs, az inkább ilyen extra fokozat, de amilyen körülményeknél meg kell ezt használni ott még ezzel is sok lesz a rossz kép...

Szerkesztette: saen 2006. 04. 26. 14:41 -kor

#2114 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:54

ezt kifejtened? mert en latom a keto ertelmet!
a forum ma:

#2115 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:54

ezt kifejtened? mert en latom a keto ertelmet!

Van a normál mód amit szoktam használni, itt a gép automatán érzékeli ha svenkelni akarsz és aszerint korrigál, egyébként meg minden irányt vizsgál, alapban ezt érdemes használni. Van még az active mód ami meg agresszívan minden irányban semlegesít, ezt pl hajón meg ilyen hasonlóan stabil helyeken érdemes használni, de itt várhatóan így sem lesz tökéletes a képminőség. Igaz ezt még nem próbáltam, de a leírásból nekem ez jött le...

#2116 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:18

aha.. ertelek. de nem gondolod, hogy az "automatan erzi, ha svenkelni akarsz" mar csak az automatika miatt sem eleg biztos? en szerintem ha az ember nem akar svenkelni, akkor a masikat hasznalja. nem kell ehhez hajon lenni! igy sem latod az ertelmet?

(persze ha valaki a lelket is rabizza a gepi agyra -- nem mondom, hogy ez mindig butasag lenne --, akkor valoban csak az elsot fogja hasznalni, es a masodiknak nincs sok ertelme.)
a forum ma:

#2117 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:19

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 23:08

/off/
Azt még hozzátenném, hogy május 1-jén tart rendezvényt a Várban a Fidesz is. Jó nagy tömeg lesz ott. Én a Lánchíd - Clark Ádám környékére nem mennék akkreditáció nélkül. A kordon meg csak arra jó, hogy nekipaszírozzon a lelkes tömeg. :(
Maradok a Hungexpo-nál, ott is lesz 1-2 autó. :)

ehh fidesz :(
na majd meglátom megyek-e.

hungexpóra megyek csüt este, meg vasárnap egésznap
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2118 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 17:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:19

ehh fidesz :(
na majd meglátom megyek-e.

hungexpóra megyek csüt este, meg vasárnap egésznap

Hungexpóra szereztél VIP-t? :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2119 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 17:29

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 9:25

...Inkább konkrét típusokkal lennék előrébb...
... Végülis a 125mm elég lenne...

Egy lehetőség:
EOS 20D ~280e                                    EU: ~940€
(+ később markolat)
Tokina 12-24mm f/4 ~120e                       EU: ~450€
Canon 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM ~130e EU: ~450€
(Lehetne ehelyett pl. Tamron 28-75mm f/2.8 XR Di, de ez rövid lenne)
Canon Speedlite 430EX ~65e                    EU: ~240€
össz: vakuval~ 600e Ft                             EU: ~2080€ (kb. 550e + posta, vagy benzin és autópálya)

És akkor még nincs táska (15-20e-től-->), CF (1GB ~12e) pótakku (utángyártott  ~5e)
(De pl. a 28-135 IS-t itthon 90-95 körül lehet használtan kapni.)

Szerkesztette: eszpe 2006. 04. 26. 17:36 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2120 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:00

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 18:08

Hungexpóra szereztél VIP-t? :)

dolgozni megyek :)
holnapi vip nyitóról sajnos lemaradok :(

lánchídra meg azt mondta haver, hogy még nem tudja hogy lesz, de ne izguljak, bejutok mindenhova :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.