HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2501 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:22

bocsanatkeressel csakis en tartozom, hiszen ez egy Canon topic. en vagyok a kivulallo. nem is gondoltam arra, hogy barki masnak ilyet kene tennie!! :)

es koszonom a peldat! (bar ezt en meg mindig jobb kompatibilitasnak tekintem, hiszen elerheto, es nem egy uj objektivet kell venni.)
a kompatibilitasi dologban meg edeskeves, ha a gyarto megmondja, hogy melyik 3 db-al mukodik egyutt. ez a nem kompatibilitas a tobbi fele! a kompatibilitas, ha mindig minden egyuttmukodik, max nemi megkotessel. (jo, jo, a Nikonnal sem mindig, de azert ugy tunik, hogy joval tobbszor.)

ELMÉLETILEG mindennek kompatibilisnek kéne lennie visszafelé... Csak valamiért sose sikerült tökéletesen ;)
Engem ez a mi-mire jó nem bosszant még. Ha kell egy obi, előtte úgyis olvasgatok, és törekszem arra, hogy olyat találjak, ami az én gépemmel is teszteil. Ha ez nincs, akkor is meg tudom nézni kismilló helyen, hogy működni fog-e. Ha nem, akkor azt google és a forumos találatai egyből kidobják.
Eddig még nem kellett ilyen speciális ojjektív, vagy tartozék.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2502 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 9:26

(a jo-e, hogy a mount 50 evig erintetlen marad kerdes-valaszra velemeny? nem eroltetem, csak ugy tunt a kerdesbol, hogy mas velemeny is lehet, mint az enyem, es erdekelne.)

valahol olvastam valami tökjó indokot, hogy canon miért jó hogy cserélt, és nikon miért nem jó, de őszintén megmondom, rohadtul nem emléxem, hogy hol és mi volt :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2503 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:22

es koszonom a peldat! (bar ezt en meg mindig jobb kompatibilitasnak tekintem, hiszen elerheto, es nem egy uj objektivet kell venni.)
a kompatibilitasi dologban meg edeskeves, ha a gyarto megmondja, hogy melyik 3 db-al mukodik egyutt. ez a nem kompatibilitas a tobbi fele! a kompatibilitas, ha mindig minden egyuttmukodik, max nemi megkotessel. (jo, jo, a Nikonnal sem mindig, de azert ugy tunik, hogy joval tobbszor.)

Hát ha innen nézzük, akkor végülis a Canon EOS is kompatibilis az FD-vel, csak "némi megkötéssel".  Végülis csak egy adapter kell, és a végtelenre állítás lehetősége veszik el vagy a képminőség romlik, attól függően, h nincs vagy van lencsetag az adapterben (;

De mielőtt megszólnál:  igen, az EOS-FD esetében nagyobbak a megkötések, főleg azért, mert nem lehet megkerülni őket, míg a Nikon végülis tud megfelelő fényméréssel felvértezett fényképezőgépet (pl. D200) gyártani (bár kérdés, h eddig miért nem ilyeneket gyártott...).

#2504 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:02

Dolfer: igen, helyes a hozzaallasod, de ez ket szempontbol is behatarol Teged (velem, Nikon-ossal szemben). egyfelol nehezen tudsz hasznalt objektivet venni. en ugye ranezesre tudom, hogy jo-lesz-e nekem. masfelol lehet az embernek valami regi, jo objektivje. es amikor uj rendszert vesz, akkor azt nem akarja lecserelni.

amugy kozben eszembe jutott, hogy persze "nalunk" sem mindig fenekig tejfel a dolog: a kisebb, consumer gepek mar nem kezelik jol a manualis optikakat fenymeresileg. ott ugymond vedd meg a dragabb kategoriat. viszont ha megvetted, onnantol kanaan! (szeder: biztos vagy abban, hogy a D200 az elso digitalis Nikon, ami kezeli ezeket? a ceg filozofiajat ismerve szerintem az osszes nagy gepnek illene kezelnie.. es azert a lencsetag a konverterben eleg durvan hangzik, valljuk be!)

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 12. 10:05 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2505 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:02

szeder: biztos vagy abban, hogy a D200 az elso digitalis Nikon, ami kezeli ezeket?

Nem (;  Mármint nem vagyok biztos benne, h a D200 az első, de abban igen, h ha más nem is, az kezeli.
Sokat írtak róla, h a D200 ilyen téren mekkora előrelépés, de h csak a consumer kategóriához képest vagy esetleg a pro kategóriához képest is, azt nem tudom.

#2506 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 18:20

Megkreáltam a tárhelyet, elkezdtem feltölteni a képeket (Tokina 12-24), 13 képet rakok fel, 12-24-es állásban több helyzetben és helyszínen. 38 mega és 10/sec-s feltöltésel kicsit sokáig fog tartani...kitartást... :p .
Majd belinkelem őket...

Szerkesztette: mtubi 2006. 05. 12. 18:21 -kor

#2507 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:18

Idézet: szeder - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:10

Nem (;  Mármint nem vagyok biztos benne, h a D200 az első, de abban igen, h ha más nem is, az kezeli.
Sokat írtak róla, h a D200 ilyen téren mekkora előrelépés, de h csak a consumer kategóriához képest vagy esetleg a pro kategóriához képest is, azt nem tudom.

Teljes D1/D2 szeria tud fenyt merni manualis obikkal + a D200, tehat az összes profi váz.

#2508 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:22

Idézet: happy-boy - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 21:29

szóval pl. partyfotónál ha magas isot meg hosszú záridőt használ az ember azzal éri el hogy a háttérből minnél több megmaradjon, a vakuval meg azt h a főtémából (emberekből) minnél több?

Egyszeruen fogalmazva igen, de itt is lehetnek túl/alul exponalasi problémák fényviszonyoktól függően.

#2509 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:31

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 17:20

Megkreáltam a tárhelyet, elkezdtem feltölteni a képeket (Tokina 12-24), 13 képet rakok fel, 12-24-es állásban több helyzetben és helyszínen.

Szóval megvagyok:
123456
78
910
1112
13

Aztán kiváncsi vagyok ki mit mond rá...még csak ismerkedek az obival, azt vegyétek bele...
77-es Slim Hoya cirkuláris polárszűrővel használom...

Szerkesztette: mtubi 2006. 05. 12. 19:32 -kor

#2510 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:50

Most olvastam a Zindex fórumon: :Đ

Idézet

MLaca: tehát mire jó a kitobi? ha jó sokat összekötsz belőle, akár a víz tetején is megtart, ha elsűllyed alattad a hajó.

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2511 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 12. 20:45

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 20:50

Most olvastam a Zindex fórumon: :Đ

Idézet

MLaca: tehát mire jó a kitobi? ha jó sokat összekötsz belőle, akár a víz tetején is megtart, ha elsűllyed alattad a hajó.

:)
Azért ne szidd a sárgaföld alá, többünknek akik most állunk át kompaktról, nagyon jól jön és a képminősége is a megszokott fölött van.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2512 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 20:51

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 21:45

:)
Azért ne szidd a sárgaföld alá, többünknek akik most állunk át kompaktról, nagyon jól jön és a képminősége is a megszokott fölött van.

Nem azért idéztem be. :) Nekem is csak ez az obi volt 4-5 hónapig. Lerekeszelve nem is olyan rossz, mint ahogy sokan írják. Az ár/érték aránya meg verhetetlen.
---
szerk: nekem még USM-es van.  :lollypop:

Szerkesztette: eszpe 2006. 05. 12. 20:53 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2513 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 10:57

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 19:31

....

Aztán kiváncsi vagyok ki mit mond rá...még csak ismerkedek az obival, azt vegyétek bele...
77-es Slim Hoya cirkuláris polárszűrővel használom...

Szia!

Nos, sikerült lehúzni és megnézni a képeket. Köszönöm a feltöltést!  :up:

Úgy tűnik első blikkre, hogy az obi a széleken nagyon keni a képet. Aztán rájöttem, hogy ez a kromatikus aberráció számlájára írható. Persze keni is, mert ilyen látószögnél (12 mm-en) már nagyon torzul minden, de a lilás-kékes köd ott van az élek körül. Erre lenne gyógyír a RAW-mód és a megfelelő processzálás.

Van egy kép, amikor bal oldalon valami épület van, jobbról pedig süt a nap, de benne a képben. Dícséretes a flare hiánya, gyakorlatilag nincs is. Jó egy pici, de nagyon kevés. Ez nagyon nagy plusz számomra.

Az élesség állítása szerintem ennél az obinál már necces. Te AF-ben használod, ugye? Mert néha szerintem a kézi élességállítás jobb lenne. Van olyan, hogy a téma kicsit mintha életlen lenne, mert mást fogott meg a gép. Mondjuk f11-es rekesznél az AF már kábé 2 méterig "él", utána neki végtelen van. Ilyen esetekben én inkább kézzel élesítenék a végtelenre. Szerintem ez segítene. Ezt majd mindenképpen leteszteljük a nagy tesztnél.

Amikor az asszonykát fotóztad, akkor látszik, hogy szépen rajzol az obi középen, a kapucni kis szőrei és a hajszálak is jól láthatóak. 100%-on néztem, CRT monitoron, tehát viszonylag aprólékosan. A széleken a kromatikus aberráció tényleg erős, de ezt a megfelelő konverter kiszedi pikk-pakk.

Szóval nekem nagyon használhatónak tűnik az obi. Egy dolog kritikus (kettő): a fénymérés, mert ilyen hatalmas térnél már nagyon eltérő fényerők lehetnek a kockán belül. A másik az élességállítás, de ezt meg könnyen lehet kezelni, mert csak a gyűrűt kell tologatni és már lehet is tekergetni. Szóval mindenképpen kíváncsi vagyok most már az élő találkozásra.

Még nézegetem majd a képeket!
Üdv!
.
.
.

#2514 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 13:05

Isten igazából lusta voltam vissza olvasni, de látom TC téma volt, amit hozzá tudok szólni tapasztalatként az, hogy én a 70-200F4L-emen próbáltam egy canon 1,4TC-t tapasztalat eredménye: porzasztó... nyűglődik nagyon a fókusz.... elvileg F4Len nem menne, de ezze la legragasztós módszerrel működik... jó szarul. Nem véletlenül nem F4Lre van kitalálva, szoval én nem javaslom pl. ilyen obihoz, vagy ahol celux szükségeltetik a működtetéshez.
Dallas-one

#2515 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:36

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 9:57

Nos, sikerült lehúzni és megnézni a képeket. Köszönöm a feltöltést!  :up:

Nagyon szívesen!
Amúgy amiket írtál, igazak. A torzítás 12-mm-en nagy +CA, de ez minden ilyen obinál megvan (ártól függően, hogy mennyire  :D) és az élességállítás is sokszor jobb lenne manuálisban, én AF-et használtam. A fénymérés valóban nehézkes...olyan nagy a tér, hogy sokszor kompromisszum kell, hogy mi legyen világos és sötét, sok képet sikerült eléggé sötétté tennem...

#2516 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 20:08

Idézet: Dallas-one - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 14:05

Isten igazából lusta voltam vissza olvasni, de látom TC téma volt, amit hozzá tudok szólni tapasztalatként az, hogy én a 70-200F4L-emen próbáltam egy canon 1,4TC-t tapasztalat eredménye: porzasztó... nyűglődik nagyon a fókusz.... elvileg F4Len nem menne, de ezze la legragasztós módszerrel működik... jó szarul. Nem véletlenül nem F4Lre van kitalálva, szoval én nem javaslom pl. ilyen obihoz, vagy ahol celux szükségeltetik a működtetéshez.

F4-nél az 1.4TC-nek még jól kellene működnie, AF-el együtt, hiszen 5.6 lesz a fényerő.  :think: Mint ahogy remekül működik az 500/F4 obin is. Legalábbis ezt írják a boldog ( nagyon irigy vagyok :irigy: ) 500/F4 tulajok.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2517 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 19:00

Sziasztok!

Szépen felsorolta mindenki, hogy mit tud hozni, meg javaslatok is voltak arra nézve, hogy mikor találkozzunk, de még nem mondtuk ki, hogy "akkor ott".

Tehát a közvéleménykutatás (public opinion is digging a well, én kérek elnézést :)) szerint a 20-a szombat délután a jó, olyan 14:00 körül. Többen is említették a Lánchíd környékét. Legyen mondjuk a budai oldal, ahol van egy kis hely ott az oroszlánok környékén. A telefonszámom meg van adva a profilomban, azon elértek. Szerdától péntek estig külföldön leszek, de szombaton már újra itthon.

Már alig várom, hogy összejöjjön a nagy teszt!
Üdv!

:respect:
.
.
.

#2518 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 19:16

Van vkinek tapasztalata a Tamrac 5371-es minihátizsákjával? (elsosorban az erdekelne h mennyire fér el benne egy 70-200/4 és még egy kozepes obi plusz váz)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2519 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 19:17

Én nem vagyok most hétvégén de nektek jo topiktalit :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2520 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:13

Nekem van egy jó és egy rossz hírem is.
Jó: holnap veszem át a Kenko 2 szőrözőt. :)
Rossz: ma rendeltek el szombatra túlórát, :( de remélem, hogy 14-15h körül végzek. Deák tértől hamar odaérek a Lánchídhoz, nálam lesz a 15-30 és a Kenko is.

Szerintem lehetne a pesti oldalon a Gresham Palota előtti füves részen a nagylátó flare próba. Délután jó kis szembefények leszek. :Đ
http://mk23.image.pbase.com/u48/akos/mediu...reshamfelol.jpg

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.