HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#361 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 17:07

Idézet: szeder - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 23:35

Létezik valami olyan util, ami eltávolítja a 300D raw file-jaiból a beágyazott jpeg-et?
Ha lehet, akkor vmi parancssoros-linuxos, mert sok file van...  de végső esetben más is jó.

Érdekelne, hogy erre miért/mihez van szükséged? :)
Kisebb RAW fájlmérethez én a "raw+small normal jpeg" beállítást használom. (wasia)  :respect:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#362 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 17:16

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 18:07

Érdekelne, hogy erre miért/mihez van szükséged? :)
Kisebb RAW fájlmérethez én a "raw+small normal jpeg" beállítást használom. (wasia)  :respect:

Van egy halom raw + large fine file-om... :omg:

#363 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:08

egy nagyon láma kérdésem lenne:
Wizard azt hogy a képeiden az emberek a partykon szép élesek a háttér meg mosódott azt, hogy éred el?

#364 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:12

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:08

egy nagyon láma kérdésem lenne:
Wizard azt hogy a képeiden az emberek a partykon szép élesek a háttér meg mosódott azt, hogy éred el?

Szűk rekesz.

#365 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:16

F4
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#366 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:16

F4

f4 mellé 1/20-1/30 záridő és iso 800/1600 ugye?

a 3 fénymérési módból melyiket használod? a középre súlyozottat?

#367 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:27

emberekhez 1/20, tömegképnél hosszabb.
iso1000

változó melyik fénymérést használom :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#368 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:27

iso1000

Iso 1000 ? Azannya.

#369 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 02:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 20:27

iso1000

a fénymérési módokról hogy melyik mikor előnyös, mire hasznos írj plz pár sort, mert nem nagyon látom át

#370 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 03:44

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 3:26

a fénymérési módokról hogy melyik mikor előnyös, mire hasznos írj plz pár sort, mert nem nagyon látom át

kis pötty középen > spot > 3.5 % vagy mennyi. általában középső pötty, bár 1D szériánál 9 helyre tud spotot mérni, af-hez linkelve, ezt nagyon szeretem :)
üres négyszög > nemtudom mi a neve > teljes képet átlagolja
üres kör a négyszögben > partial > 8% vagy mennyi, nagyjából középen egy ovális kör jellegű részen mér fényt
négyszögben körben pötty > nemtudom mi a neve > középre súlyozott, de asszem a teljes területen mér fényt...

valami ilyesmi, de késő van, javítsatok ki ha rosszat írtam

#371 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:09

Srácok lenne egy láma kérdésem...A Canon 17-40L használható FF-es vázhoz? (Normálisan, nem keretek közé szorítva)
A Tokina 12-24 tudom, hogy nem FF-es Obi...
Köszi...

#372 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:14

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:09

Srácok lenne egy láma kérdésem...A Canon 17-40L használható FF-es vázhoz? (Normálisan, nem keretek közé szorítva)

igen.
canonnál csak az EF-S obik amik nem jók FF vázra.

#373 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:16

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:09

A Tokina 12-24 tudom, hogy nem FF-es Obi...
Köszi...

A T12-24 felmegy FF-re is csak vignettál.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#374 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 11:24

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 4:44

kis pötty középen > spot > 3.5 % vagy mennyi. általában középső pötty, bár 1D szériánál 9 helyre tud spotot mérni, af-hez linkelve, ezt nagyon szeretem :)
üres négyszög > nemtudom mi a neve > teljes képet átlagolja
üres kör a négyszögben > partial > 8% vagy mennyi, nagyjából középen egy ovális kör jellegű részen mér fényt
négyszögben körben pötty > nemtudom mi a neve > középre súlyozott, de asszem a teljes területen mér fényt...

valami ilyesmi, de késő van, javítsatok ki ha rosszat írtam

és melyiket mikor/mihez jó haználni?

#375 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 15:22

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 9:16

A T12-24 felmegy FF-re is csak vignettál.

A vingettál mit is jelent?
Normálisan lehet FF-es vázon használni mondjuk 16-20 között? Vagy akármilyen formában használom, akkor is rossz képet ad?

#376 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 15:56

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 15:22

A vingettál mit is jelent?
Normálisan lehet FF-es vázon használni mondjuk 16-20 között? Vagy akármilyen formában használom, akkor is rossz képet ad?

Nincs FF vázam, nem tudom, csak ezt hallottam rola :) Állitolag egyebkent 16mm felett jo.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#377 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 01:17

A polárszűrőkhöz kell még valami adapter, hogy rámenjen az Obira, vagy úgy van kialakítva, hogy simán rácsavarható? Pl. a Tokina 12-24-en hogy van Wyco?
Nézegettem a termékeket, de nem láttam olyat...A Fuji S7000-es tudom, hogy lehet venni, de az más tészta...(vagy nem?)

#378 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 03:28

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 2:17

A polárszűrőkhöz kell még valami adapter, hogy rámenjen az Obira, vagy úgy van kialakítva, hogy simán rácsavarható?

a legtöbb (nem extrém méretű) objektivnél van szűrőmenet az elején (persze mindenféle méret van), és oda lehet szűrőt felcsavarni, szűrőkben is van menet, így több szűrőt is egymásba lehet csavarni. persze ez már optikailag is elég gáz, meg sokszor vinnyettál is.

viszont extrém nagylátószögnél előfordulhat az is hogy nem lehet rá szűrőt rakni, maximum az objektiv másik végére ún. zselé szűrőt (ha egyáltalán így fordítják magyarra, gel filter az angol neve). de persze itt kiesik a polár, ezek többnyire szín, illetve ND szűrők, esetleg infra...

meg nagy teléknél is szokás, hogy nem az elejére kerül a szűrő (hisz nagy, fix, nagyfényerejű teléknek nagyon nagy a frontlencse átmérője), ott is asszem gel filter, meg dropin filter a jellemző.

#379 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 08:16

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 1:17

A polárszűrőkhöz kell még valami adapter, hogy rámenjen az Obira, vagy úgy van kialakítva, hogy simán rácsavarható? Pl. a Tokina 12-24-en hogy van Wyco?
Nézegettem a termékeket, de nem láttam olyat...A Fuji S7000-es tudom, hogy lehet venni, de az más tészta...(vagy nem?)

Nekem a 15-30-ra van egy adapter amire rá lehet csavarni az M82-es szűrőket. Persze ekkora méretben már egy normálisabb polárnak brutális ára van.

#380 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 09:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 2:28

a legtöbb (nem extrém méretű) objektivnél van szűrőmenet az elején (persze mindenféle méret van), és oda lehet szűrőt felcsavarni, szűrőkben is van menet, így több szűrőt is egymásba lehet csavarni. persze ez már optikailag is elég gáz, meg sokszor vinnyettál is.

viszont extrém nagylátószögnél előfordulhat az is hogy nem lehet rá szűrőt rakni, maximum az objektiv másik végére ún. zselé szűrőt (ha egyáltalán így fordítják magyarra, gel filter az angol neve). de persze itt kiesik a polár, ezek többnyire szín, illetve ND szűrők, esetleg infra...

meg nagy teléknél is szokás, hogy nem az elejére kerül a szűrő (hisz nagy, fix, nagyfényerejű teléknek nagyon nagy a frontlencse átmérője), ott is asszem gel filter, meg dropin filter a jellemző.

Én néztem őket és találtam egy kifejezettem Wide lencsékhez egy Slim Hoya márkájú polárszűrőt, ami 77mm-es. A Canon 17-40L és a Tokina 12-24 nek is 77mm-es a lencséje...Akkor ez a polár mind2-re jó nem?Honnan tudhatom, hogy felmegy rá, sokszor megrendelni kell... :rolleyes:

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.