HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#421 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:32

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 21:03

Egyebkent amikor legutobb bementem a Tamron 28-300-zal ami azert nem olyan hatalmas zart allapotban akkor is letamadtak hogy milyen profi cucc, kiveve aki tudta hogy mi az :D Bár a 80-400 -at már azok is megnézték :D [egyik csajszi kommentálta, hogy "az már egy férfi szerszámnak is jó méret" :DDD]

Hali! A 80-400 -ad az az optikai képstabilizátoros SIGMA?! Ha igen érdekelne tapsztalat vele, mert én ilyet tervezek most venni  ;)

#422 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:36

Rám, mint hülyére néztek, hogy ennyi pénzért egy olyan vacakot vettem, ami nagy és nehéz, söt, még videófelvételre is képtelen. :D

Szerk: táska témához: nekem is Nova5 AW van, 100-400 állítva is belefér. A kényelmetlen cipelést úgy próbálom enyhíteni, hogy hosszabbra vettem a pántját és kereszbe átvetem a vállamon. Jövőre néhány nagyobb túra van kilátásban, én is gondolkodom hátizsákon, a Mini Trekker AW a kiszemelt.

Nálam mindenki megkérdezi, hogy ezen még hátul se lehet nézni a képet? (mármint fotózás közben csak azon a kicsi lukon lehet nézni?)  :D  :cool:
Szóval akkor mindenki a környezetében kicsit csodabogárnak tűnik... :p  :cool:

A Mini Trekkert nagyon ajánlom, 20e-ért nagyon megéri szerintem, Mallorcán nagyon hasznos volt...Persze ha egész nap a hátadon van, azért már nem olyan kényelmes, de akkor már minden zavarja az embert (még a nyakán lógó gép is...).

#423 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 13:02

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:32

Hali! A 80-400 -ad az az optikai képstabilizátoros SIGMA?! Ha igen érdekelne tapsztalat vele, mert én ilyet tervezek most venni  ;)

Szia, nem nekem egy Tokinam van szintén 80-400
Gondolkoztam rajta h cserélem a Sigmara de az egy kicsit többe kerul (kicsit sokkal) ésnem tudom hogy megérné-e mert annyiert már 70-200/4 -et kapok de talán 2.8-t is.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#424 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 13:05

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:52

Nálam mindenki megkérdezi, hogy ezen még hátul se lehet nézni a képet? (mármint fotózás közben csak azon a kicsi lukon lehet nézni?)  :D  :cool:

a Fuji S3 Pro lehetővé teszi az ilyen "nyújtott karos/kitartós" fényképezést is. bár, hogy minek, azt nem tudom...

:offtopic:
.
.
.

#425 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 14:01

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:52

A Mini Trekkert nagyon ajánlom, 20e-ért nagyon megéri szerintem, Mallorcán nagyon hasznos volt...Persze ha egész nap a hátadon van, azért már nem olyan kényelmes, de akkor már minden zavarja az embert (még a nyakán lógó gép is...).

Megmértem az útra kész Nova5-öt, ~5 kg. :eek: Nem csoda, ha egy kirándulós nap után vállam, derekam fájt, még vállon átvetett pánt mellett is. A hátizsák mindenképp kényelmesebb lesz egy hosszabb túrához.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#426 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 14:43

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 13:02

Szia, nem nekem egy Tokinam van szintén 80-400
Gondolkoztam rajta h cserélem a Sigmara de az egy kicsit többe kerul (kicsit sokkal) ésnem tudom hogy megérné-e mert annyiert már 70-200/4 -et kapok de talán 2.8-t is.

Hogyé lehet egy ilyenhez hozzájutni kb ?

#427 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:13

Melyikhez?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#428 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:29

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:05

a Fuji S3 Pro lehetővé teszi az ilyen "nyújtott karos/kitartós" fényképezést is. bár, hogy minek, azt nem tudom...

én úgy tudom hogy az se.
van live preview mód, de nem enged kattintani, és max 30 másodpercig lehet így nézelődni, és asszem feketefehér...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#429 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:43

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:13

Melyikhez?

80-400-as tokina. Valaki árul ilyet a zindekszen.

#430 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:54

Za én vagyok sztem :)
Egyebkent 100e+ mert ujonnan 160e (edigital)

Szerkesztette: Wyco 2005. 11. 02. 15:55 -kor

#431 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:01

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:54

Za én vagyok sztem :)
Egyebkent 100e+ mert ujonnan 160e (edigital)

Szemezgettem még a 135-400-as sigmával is, amit egész kellemes áron meg lehetne szerezni. Alkalmi használatra több mint megfelelő.

#432 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:09

Az hányas fényerő? Meg hány huf? HSM?

Szerkesztette: Wyco 2005. 11. 02. 16:09 -kor

#433 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:43

Megtaláltam a válaszokat. Hát nemtom mennyiben jobb mint az én Tokinám...

#434 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:07

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:05

S3 Pro: Nekem is az rémlik, hogy csak ff a kép az LCD-n, és nem lehet közben exponálni. :think:

Ami ezt alapból tudta (tudja) az Oly E-10/E-20. A DSLR-ségük ellenére ezekben a tükör helyett prizma van, és így a CCD állandóan kap fényt. Emiatt van real-time image preview az LCD-n.

Vagy kell venni Zigview Digital Viewfinder-t, és akkor nem fogják legagyizni a cuccainkat. :)
(már csak gyúrni kell, hogy kinyújtott kézzel bemozdulásmentesen megtartsuk az EF 400mm f2.8L IS USM-et. ;)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#435 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:18

Kell a francnak LCD-n kép, múltkor fotóztam főnököm kompaktjával és rájöttem, hogy sokkal-sokkal jobb a kereső, gyorsan vissza is adtam neki a gépet :)

#436 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:22

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:43

Megtaláltam a válaszokat. Hát nemtom mennyiben jobb mint az én Tokinám...

Olcsóbb ? :)

#437 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:25

Idézet: saen - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 18:18

Kell a francnak LCD-n kép, múltkor fotóztam főnököm kompaktjával és rájöttem, hogy sokkal-sokkal jobb a kereső, gyorsan vissza is adtam neki a gépet :)

Az lcdn a kép egy alkalommal hiányzott nekem: Mikor panorámaképet illesztgettem az ixussal és sóhajtoztam milyen faxa lenne ezt rawba lőni a 350d-vel és a 15-30 sigmával. :)

#438 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 19:21

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 18:22

Olcsóbb ? :)

Miert az mennyi? :)
Azert ne felejtsd el hogy 2.8-as ~24-70 (80)-as obit elég konnyu szerezni, de hasonlo 24-135 -öst már kevéssé, azaz van egy Canon ami asszem minimum 4-es, ha nem még rosszabb is, és valszeg nem 70 ezer (mint pl egy Tokina 28-70)
Tehat lehet hogy olcsobban megkapod a Sigmat, azonban alá kell épits ha csak nem akarod hogy kimaradjon a 70-135 -ös rész, és akkor már kicsit se tuti hogy télleg jobban kijottél a dolgokbol anyagilag.

#439 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 22:42

eszpe, mi legyen az 550ex-el? Tud lenni? [mert lenne egy elado 75-ert ami lehet erdekel ha ez nem jon be]

Köszi
V.

#440 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 06:33

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 19:21

Miert az mennyi? :)
Azert ne felejtsd el hogy 2.8-as ~24-70 (80)-as obit elég konnyu szerezni, de hasonlo 24-135 -öst már kevéssé, azaz van egy Canon ami asszem minimum 4-es, ha nem még rosszabb is, és valszeg nem 70 ezer (mint pl egy Tokina 28-70)
Tehat lehet hogy olcsobban megkapod a Sigmat, azonban alá kell épits ha csak nem akarod hogy kimaradjon a 70-135 -ös rész, és akkor már kicsit se tuti hogy télleg jobban kijottél a dolgokbol anyagilag.

Alatta már megvan amire vágytam. :) (15-30 ex-dg, 50 F1,8 MK1, kitobi, 2x70-210 3,5-4,5 USM. Esetleg ezeket cserélem ki majd egy 70-200-as sigmára, esetleg 70-200 F4L-re, télleg egyik nem kell valakinek ? :) Van egy aránylag szép, meg egy aránylag lepukkant, de képükben szinte nincsen differencia, jobbik 55k, rosszabbik 40k. ;) )

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.