HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#481 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:33

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 11:48

Ok. : a legjobb eredményt nekem az iso1600 túlexponálva, majd a raw átalakításnál az expot lehúzva 1 fé-vel történt. legalábbis ezekhez képest : ( iso800 eríntetlenül / iso 400 felhúzva egy fé-ve).

Ez egy kicsit meglepett, nem akartam hülyeséget beírni, ezért kérdeztem rá.

en pont ugyanezt tapasztaltam, szoval biztos mar ketten vagyunk hulyek :Đ

egyebkent igen, kiprobalgatni mindenfele kombinaciot, hogyan banjunk el a kulonbozo helyzetekkel tul hasznos ahhoz, hogy kiahagyjuk :)
azert messze nem mondanam, hogy minden helyzetben tudom, hany ora. kicsi vagyok en ahhoz :) tapasztalat kell :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#482 Felhasználó inaktív   R5TL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:59

Sziasztok!
Nyáron kaptam egy kis compact gépet (Powershot A520) nászajándékba, és annyira megtetszett a fotóz(gat)ás, hogy szeretnék feljebb lépni egy osztállyal. :) A belépő szintü DSLR-ek közül eddig a 350D tűnik befutónak, leginkább az ár/érték arányt tekintve. Ezt kitben is meg lehet(ne) venni, de a kitobit mindenhol nagyon lefikázták. :( Mondjuk obi nélkül majdnem ugyanannyiba kerül a váz, tehát szinte ingyen lenne hozzá...
A kérdésem, hogy tényleg ennyire felejtős a kitobjektív, és ha igen, milyen (olcsó) alap obit ajánlotok helyette?
Illetve hogy a 350D tényleg annyira megéri a pénzét kezdő DSLR-ként, vagy van jobb alternatíva?
Köszi!

#483 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:46

Idézet: R5TL - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 11:59

A kérdésem, hogy tényleg ennyire felejtős a kitobjektív, és ha igen, milyen (olcsó) alap obit ajánlotok helyette?

Én nem a kitobi helyett vennék obit, hanem mellé. Ezért a pénzért (különbözet: váz vs. kit) nem kapsz másik obit, ár/érték aránya verhetetlen, és lerekeszelve annyira nem szar szerintem.
Milyen témákra használnád a gépet?
Ha szükséged van a tele tartományra, akkor vennék a 18-55 mellé egy Sigma 70-300 Macro-t.Ha nem kell tele, akkor általános célra, állandó obinak egy Canon EF 28-105mm f/3.5-4.5 II USM-et, és amikor szűk a 28mm (ekv.45) kezdő, akkor feltenném a kitobit.
Mennyit tudsz még rászánni kezdésnél a kit mellett az obi(k)ra? Ha nem sokat, akkor vehetsz használt obit, vagy vársz, és később veszel olyat, amire valóban szükséged lesz.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#484 Felhasználó inaktív   R5TL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:56

Szia!
Köszi a választ! Egyelőre szerintem anyagi okokból is, meg azért is, mert még csak tanulgatok, elég lenne egy alap objektív (akár a kit is, ha annyira azért nem x@r) és majd később szeretnék egy telét, ha gyűlik még egy kis pénz, meg a gépet is kiismerem. A szokásos kérdésre pedig, hogy mire akarom használni, hát nem tudom, mindenfélére. :)

Más vélemények?

#485 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 12:09

Idézet: R5TL - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 11:56

Szia!
Köszi a választ! Egyelőre szerintem anyagi okokból is, meg azért is, mert még csak tanulgatok, elég lenne egy alap objektív (akár a kit is, ha annyira azért nem x@r) és majd később szeretnék egy telét, ha gyűlik még egy kis pénz, meg a gépet is kiismerem. A szokásos kérdésre pedig, hogy mire akarom használni, hát nem tudom, mindenfélére. :)

Más vélemények?

Nyugodtan vedd meg kitobival, én már a másodikat nyűvöm (nem ment tönkre, előző géppel eladtam az elsőt). Kb. másfél évig 100mm alatt nem is volt más obim.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#486 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 13:19

Idézet: R5TL - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 11:59

Illetve hogy a 350D tényleg annyira megéri a pénzét kezdő DSLR-ként, vagy van jobb alternatíva?
Köszi!

Ha mindenképpen Canont akarsz akkor nyugodtan vedd meg a kitobit, kezdésnek jó lesz aztán utána majd el tudod dönteni, hogy mi kell még. ilyen 24-től meg 28-tól kezdődő obikat én nagyon nem ajánlom, hamar rá fogsz jönni, hogy nem elég nagylátó és utána úgyis le akarod cserélni... Én legalábbis így jártam...
Másik alternatíva lehet még a Nikon D70 + a 18-70-es kitobi hozzá, ez egy kicsit drágább, mint a Canon, de jobb is.

#487 Felhasználó inaktív   R5TL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 13:45

Köszi mindenkinek!
Akkor valszeg marad a 350D kit, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

"Másik alternatíva lehet még a Nikon D70 + a 18-70-es kitobi hozzá, ez egy kicsit drágább, mint a Canon, de jobb is."

Csak az obi miatt jobb, vagy a váz is jobb?

#488 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 13:52

ne higgy neki, nikonos térítő :D

szerintem nincs jelentős különbség a 2 váz között (obit meg nem ismerem, de mintha picit jobb lenne a nikonos), szerintem inkább elvi kérdés nikon vagy canon, intel vagy amd, német vagy japán autó, szőke vagy barna... :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#489 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:40

ef 50 f1.8-al fotozgatok neha kamara es szimfonukis zenekart. Egesz jo kepek szuletnek, de neha kicsit rovid, neha kicsit hosszu az 50(*1.6). Vakuval fenykepezve, ugy hogy a hatterbol is maradjon iso 400-on 2.8-3.5 kozott sikerult a leghasznalhatobb kepeket csinalni.
Szoval a kerdes
A 28-70 f2.8 koruli zoomok hasznalhatoak mar 2.8-3.5 korul vagy meg nagyon puha a kepuk?
Tamron-t neztem, egesz jo arban van. Kerdes mennyire jo

#490 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:52

szerintem nincs jelentős különbség a 2 váz között (obit meg nem ismerem, de mintha picit jobb lenne a nikonos)

A vázak között talán tényleg csak hitkérdés választani de a 2 kitobi között igen jelentős a különbség a Nikon javára.

PS: én is Nikonos vagyok... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#491 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:32

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:40

ef 50 f1.8-al fotozgatok neha kamara es szimfonukis zenekart. Egesz jo kepek szuletnek, de neha kicsit rovid, neha kicsit hosszu az 50(*1.6). Vakuval fenykepezve, ugy hogy a hatterbol is maradjon iso 400-on 2.8-3.5 kozott sikerult a leghasznalhatobb kepeket csinalni.
Szoval a kerdes
A 28-70 f2.8 koruli zoomok hasznalhatoak mar 2.8-3.5 korul vagy meg nagyon puha a kepuk?
Tamron-t neztem, egesz jo arban van. Kerdes mennyire jo

Nekem Tamron van, itt egy kép: lovagi páncél
Több 2.8-as képet hirtelen nem találok. Ennél csak jobb lehet a 2.8-as képminőség, mivel ez 28mm-en 1/20-al készült, ami kézből lőve már necces. Az EXIF-ben megtalálod az adatokat, a képen csak az elforgatásból származó manipuláció van.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#492 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:52

...szerintem inkább elvi kérdés nikon vagy canon, intel vagy amd, német vagy japán autó, szőke vagy barna... :)

Nikon-Canon, Intel-AMD, német-japán autó tényleg elvi kérdés, de a szőke-barna szerintem csak percek kérdése. :p
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#493 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 16:56

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 16:32

Az EXIF-ben megtalálod az adatokat, a képen csak az elforgatásból származó manipuláció van.

Koszi a kepet, korrekt kepe van kinyitva is. A fokusz megbizhatoan dolgozik? Ma is ezt venned erre  a tartomanyra? Neztem a Sigma kicsit lejjebrol indul, 24-tol...

#494 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:49

Láma kérdés. Használtan keresek cuccokat, és mivel egy árban vannak, felmerult bennem hogy melyiket érdemesebb?
Canon 70-200/4 vagy Sigma 70-200/2.8 ?
Köszi

V,
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#495 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:13

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 16:56

Koszi a kepet, korrekt kepe van kinyitva is. A fokusz megbizhatoan dolgozik? Ma is ezt venned erre  a tartomanyra? Neztem a Sigma kicsit lejjebrol indul, 24-tol...

Nagyon pontos fókusza van, mondjuk én 20D-vel használom, F/2.8-as, vagy fényerősebb  obiknál a középső fókuszpont pontosabb AF-et erdményez. Legalábbis a marketing ezt mondja, a gyakorlatban nem tudom, ez mennyit számíthat. Ez a pontosabb fókusz mód az obitól is megköveteli a pontos működést, hiszen anélkül nem adná a kívánt eredményt, szvsz más vázon is nagyon jó az autofókusza.
Ma sem vennék mást, sokáig szemeztem a 24-70L-el, aztán jónéhány olyan véleményt olvastam, hogy a Tamron minimum egyenértékű a képminőséget tekintve. Olyan emberektől, akiknek mindkettő van/volt.  A felépítés más kérdés, de hát a Tamron harmadannyiba kerül. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sokan panaszkodtak a nagy minőségi szórásra. Megoldás: laptoppal, vázzal kell menni megvenni, postai szállítás lutri lehet.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 11. 07. 18:20 -kor

#496 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:23

Idézet: R5TL - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:45

"Másik alternatíva lehet még a Nikon D70 + a 18-70-es kitobi hozzá, ez egy kicsit drágább, mint a Canon, de jobb is."

Csak az obi miatt jobb, vagy a váz is jobb?

A D70 kitobi sokkal jobb, mint a 350D-s kitobi, ez egyértelmű. A váznál már megoszlanak a vélemények, van amiben a 350D jobb, van amiben a D70. Egyértelmű győztes nincs, van akinek ez fontos, van akinek az.

#497 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 18:49

Láma kérdés. Használtan keresek cuccokat, és mivel egy árban vannak, felmerult bennem hogy melyiket érdemesebb?
Köszi

V,

Ezt is neked kell eldöntened :)
A Sigma az egy nagy nehéz obi, viszont egy f-stoppal gyorsabb, kevés fénynél sokat számíthat, de még így is hiányozni fog az IS sokszor. A Canon az egy kicsi, szuper minőségű obi (jobb, mint a Sigma) viszont az IS mégtöbbször fog hiányozni.

#498 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 17:49

Köszi

V,

nem láma kérdés, inkább k*rvanehéz kérdés :)

a canon mégiscsak canon és L, és legtágabb blendénél (F4) is tökéletes.
a sigma meg egy nagyon jó kis(najó nem is kicsi) objektiv, igaz 2.8on nem a legtökéletesebb, de picit lerekeszelve már hibátlan. tehát F4-en hibátlan mindkettő, de sigmánál ott a lehetőség hogy tágabb rekeszt használj.

canon és L mániás vagyok, meg sznob meg mindenfélét rám lehet mondani, de ha szigorúan a kettő közül kéne választani, akkor asszem a sigmára szavaznék...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#499 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:11

Idézet: saen - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 18:26

Ezt is neked kell eldöntened :)
A Sigma az egy nagy nehéz obi, viszont egy f-stoppal gyorsabb, kevés fénynél sokat számíthat, de még így is hiányozni fog az IS sokszor. A Canon az egy kicsi, szuper minőségű obi (jobb, mint a Sigma) viszont az IS mégtöbbször fog hiányozni.

Hát az IS nincs benne az F4-es verzioban, viszont az IS USM az 400e korul van ugy nagyjabol, annyim meg most nincs jelenleg, és ha lenne is inkább egy Omegára költeném :D

Wizard:
Valszeg Sigma lesz, mert szerintem a 2.8 hasznosabb mint a 4 és azt olvastam h a HSM nem rosszabb mint az USM, és erre még esetleg egy 1.4x v 2x-ezőt is relative olcson lehet tenni, és megmarad az 1 f-stop előny. Egye fene, megint nem lesz fehér obim :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#500 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:16

"Jó" kis melóm volt ma: úszószakosztály, medenceparton, A/2-es naptárhoz (persze felismerhető arcokkal), 5-14 évesek, 200-an!!

nem volt egyszerű összeterelni őket, mint a hangyaboly, megizzadtunk rendesen a sátorban, mire lett talán 2 kép a 60-ból, hogy mindenki a kamerába néz, nem ásít, nem pislog

raw-ban lőttem 8.3mp (20d), valami ötletetek van, hogy lehet a legjobb eredményt elérni?

a 70-200 kérdéshez, én speciel a szigmát használom, koncertre, portréhoz nagyon jó a 2.8

Szerkesztette: zen.thai 2005. 11. 07. 19:18 -kor

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.