HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#541 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 16:45

Lehet, hogy gyárilag fat16-ra van formázva, mert nem minden gép kezeli a fat32-őt.
Próbáld újraformázni a kártyaolvasóban fat32-ként, és lehet, hogy ezután a 350D is már 4GB-nak fogja látni.

Szerkesztette: eszpe 2005. 11. 11. 16:47 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#542 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 09:06

5D review @ Dpreview

#543 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 10:51

na ez gyors volt, nem mint az 1Dsmk2 :)

ez érdekes:
"As us typical of almost every Canon digital SLR the EOS 5D is about a third of a stop more sensitive than indicated, hence its ISO 100 is actually more like ISO 125. The Nikon D2X is (as with most Nikon digital SLR's) right on the spot, the Fujifilm S3 Pro turned out to be about a third (to a quarter) less sensitive. "
(és ezzel együtt a canon a legkevésbé zajos)

D2X azért eléggé zajos, és erős zajszűrést használ magas iso-nál. (iso400/800 felett nagyon durván elkezdenek eltűnni a részletek, és így is zajos a kép)
viszont ami igazán meglepett az az, hogy az 5D mennyivel több zajszűrést használ az 1dsmk2-nél magas isonál. (1600/3200nál)

ff-nél elég csúnya ez a vignettálás tág rekesszel (24-70 F2.8-al, ami azért egy elég drága üveg, de a fixekkel is). bár nem tudom hogy ez mennyire zavaró képeken, meg egész jól lehet korrigálni utólag.

érdekes, hogy a d2xnek a highlight (magyarul hogy van ez? magasfényű? az olyan furán hangzik) részben kisebb a dinamikája mint a canonoknak, de ennél csak az meglepőbb hogy sötét/árnyékos részeken a 20Dnek a legnagyobb a dinamikája. pedig egyes helyeken szoktam olyat olvasni/hallottam olyat, hogy a 1D(s) szériának nagyobb a dinamikája mint a consumer gépeké....

ai servo melletti csikozás egy nevetséges hiba. mármint olyan szempontból hogy 2005ben sikerül úgy megalkotni egy fényképezőt, ami a technikai csúcs közelében van, hogy saját magát képes bezavarni...

ezek után se leszek egy FF rajongó. vannak nagyon jó oldalai, és azt mondom hogy FF a jövő, de jelenleg, a mostani objektivekkel nem az igazi, sok fejlesztés kell még.
viszont az 1.3x crop szerintem nagyon jó, már pont eltűnteti a lencse legrosszabb részét, de nagyobb érzékelő, és így nagyobb látószög mint 1,6/1,5x

most hirtelen ennyi comment úgy jól összevissza :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#544 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 11:12

Idézet

na ez gyors volt, nem mint az 1Dsmk2 :)

Jön a D200, nem volt idő lazsálni :)

Idézet

ez érdekes:
"As us typical of almost every Canon digital SLR the EOS 5D is about a third of a stop more sensitive than indicated, hence its ISO 100 is actually more like ISO 125. The Nikon D2X is (as with most Nikon digital SLR's) right on the spot, the Fujifilm S3 Pro turned out to be about a third (to a quarter) less sensitive. "
(és ezzel együtt a canon a legkevésbé zajos)

Itt nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez csak vázfüggő, szerintem sokkal inkább objektívek miatt is van ez, ugyanis ezt már tapasztalom 1DII-nél, 20D-nél az én D70-emmel szemben is. Esetleg jöhet még a különbség a különböző "beépített curve"-ökből is.

Idézet

ezek után se leszek egy FF rajongó. vannak nagyon jó oldalai, és azt mondom hogy FF a jövő, de jelenleg, a mostani objektivekkel nem az igazi, sok fejlesztés kell még.

Sok fejlesztés szükségességében egyetértünk, de ugyanez igaz a crop-os vázakra is, ugyanis ott is vannak még bőven hiányzó objektívek. Az FF vs cropos gép vita meg kb olyan, mint régen volt a középformátum vs 35mm. Miután a múltban sem azért terjedt el a 35mm ennyire, mert ez volt a legjobb formátum, így abban sem vagyok biztos, hogy az FF-é a jövő.

#545 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 11:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 11:51

D2X azért eléggé zajos, és erős zajszűrést használ magas iso-nál. (iso400/800 felett nagyon durván elkezdenek eltűnni a részletek, és így is zajos a kép)

Ehhez azért illik hozzátenni azt is, hogy Phil defaulton tesztel jpegben (ez egy fullprofi kameránál szerintem hülyeség) és D2X csak jpegnél használ zajszűrést, a NEF fileok kicsit másképpen néznek ki.
A másik dolog meg az, hogy igaz, hogy van zaj bőven (5D-hez képest), de nem szines zaj, amit a legtöbb kamera generál és a szinhűség így szinte tökéletes marad, ráadásul ez sokkal kevésbé zavaró szerintem.

Szerkesztette: saen 2005. 11. 12. 11:21 -kor

#546 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 11:57

Idézet: saen - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 11:12

Itt nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez csak vázfüggő, szerintem sokkal inkább objektívek miatt is van ez, ugyanis ezt már tapasztalom 1DII-nél, 20D-nél az én D70-emmel szemben is.

Vhol láttam régen egy házilag kivitelezett Tamron objektív tesztet, ahol összehasonlították a megfelelő Canon objektívvel is.  Ugyanazokkal a beállításokkal a Tamron képe valamivel világosabb volt, mint a Canoné.

#547 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 12:14

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 10:51

Mindenesetre dícséretes lenne, hogyha ezt az érzékelő fejlesztésével meg tudnák oldani, és nem kéne az objektíveket az érzékelő ezen tulajdonságához igazítani...  Akkor nem kéne a sok nagylátószögű (FF-en már a 24/28-70 is az) objektívet lecserélni az üdvösségért...

#548 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 21:16

Szerintetek érdemes uj 430ex-et venni garival 65-ert?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#549 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 22:11

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 20:16

Szerintetek érdemes uj 430ex-et venni garival 65-ert?

Hol?
Ahol én néztem ott 69eFt garival...

#550 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 22:21

Aproneten garis elvileg. Keress ra.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#551 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 12:46

Itt nézted ?

Keresőbe írd be, hogy 430 és ki fogja dobni.

#552 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 12:49

hmm ott 61 :)
thnx

#553 Felhasználó inaktív   Szihbacs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 13. 16:55

Sziasztok!

Érdekelne egy kis gyakorlatias összehasonlitás az 550EX-580EX vakuk között.
Magyarul megéri e 580ex-et venni, mivel tud többet a gyakorlatban, jelent e valamit, hogy ez *1,6-ra optimalizálva van, meg ilyenek. Nem marketinges különbségekre lennék kiváncsi.

#554 Felhasználó inaktív   Szihbacs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 13. 16:55

Sziasztok!

Érdekelne egy kis gyakorlatias összehasonlitás az 550EX-580EX vakuk között.
Magyarul megéri e 580ex-et venni, mivel tud többet a gyakorlatban, jelent e valamit, hogy ez *1,6-ra optimalizálva van, meg ilyenek. Nem marketinges különbségekre lennék kiváncsi.

#555 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 17:29

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 11:46

Itt nézted ?

Keresőbe írd be, hogy 430 és ki fogja dobni.

Nagyon köszi én is.  :respect:  :respect:
Amúgy ma megvettem a Tokina 12-24-et 128-ért. 10k-t megérte a gari és, hogy kipróbálhattam élőben azt, amit megvettem (egyes példányok közötti szórás).
Rendesek voltak az E...-ban, mert még monitoron is megnézhettem az ott készített képeket, a gépem + Obi párosának alkotását... :p
Nagyon tetszik ez az OBI!  :jump:

Szerkesztette: mtubi 2005. 11. 13. 17:33 -kor

#556 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 18:25

Ehhe egy ilyet jo lenne beszerezni: http://www.photozone.../canon80200.htm :D

#557 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 19:00

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 19:25

Ehhe egy ilyet jo lenne beszerezni: http://www.photozone.../canon80200.htm :D

Áhh... felejtös.  :omg: Hogy néz ki?!  :rolleyes: Nem fehér, és még piros csik sincs...  :think:

#558 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 19:16

Állitolag nagyon jo kepe van

#559 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 19:36

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 18:00

Hogy néz ki?!  :rolleyes: Nem fehér,

Ez valami bújtatott rasszizmus?  ;)

#560 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 20:48

Kép

piros

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.