Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 22:49
Nem allvanyrol lett love. (Egyik se)
1/60 sec 84 millire az még határeset belefér h ne mozduljon be.
Nem gondolom, hogy 1/60s akárcsak határeset is lenne ebben az esetben. Persze vannak nagyon stabil kezű emberek, de a legtöbb halandónak a 84mm-hez inkább a 84mm*1,6-os szorzóhoz tartozó záridő, azaz olyan 1/125, de méginkább 1/160 tartozna.
A képeket megnézve meg nem vagyok benne biztos, hogy tényleg gond van az AF-el (persze lehet az is). Ilyen kis mélységélességnél pár mm gépelmozdulás is megtéveszthet, hogy rossz helyre fókuszált a gép. Szóval az AF tesztjéhez mindenképpen stabil rögzítést ajánlanék, meg a témát is beraknám a középső AF pontra, itt úgysem a kompozíció számít. Így legalább mi is látjuk, hogy mit szerettél volna élesnek mutatni, mert pl. a virágosnál semmi hibát nem látok, ott nagyjából középen van a téma, éles is lett. Az unicumos üvegnél viszont már nem tudom, hogy pontosan hova szerettél volna fókuszálni, mert középen az üveg nyaka van, ami éles is, viszont így természetesen az üveg hasán lévő címke már nem éles...
Amúgy meg gratula az obihoz! Az enyém szinte le se jön a vázról, annyira szeretem