Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 17:35
@Satriani:
Szerinted minden rendben van a focimeccsekkel? 4 meccsen 2 gól. Szeritem ez nevetséges.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy két meccsből általánosítasz, majd megkongatod a vészharangot?

Ez kb. akkora hiba lenne, mint a 2002-es VB alapján azt mondani, hogy az ázsiai futball utólérte Európát, vagy mondjuk az utolsó NB1-es forduló alapján azt állítani, hogy Magyarországon újra gólgazdag, látványos meccseken szurkolhat a család. Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha két hasonló képességű csapat nagy tétre menő meccset játszik, az gyakran a gólszegénységben nyilvánul meg. (Ezzel nem általánosítani akarok, én is tudok számtalan ellenpéldát mondani, mindössze annyit közlök, hogy számomra ez nem meglepetés, nem katasztrófa, sokkal inkább "benne van a pakliban" kategória.)
Régebben egyátalán nem volt egyértelmű a becsúszószerelés megítélése. Engem csak az zavar, hogy utánna el lehet játszani a nagy halált.
Régebben a fejjátékra is kevesebb energiát fordítottak, pl. WM-rendszerben játszottak, volt, hogy 4-5 csatár volt a pályán, a védők 2-3 méteres távolságból figyelték a csatárokat, nem futottak annyit, kevésbé volt fizikai a játék. Más volt a foci, másak voltak a vélemények. Az, hogy a becsúszás egy angol szerint nem volt "úriemberhez méltó", a szabálymódosítás-javaslatod szerint nem mérvadó: a szabály korábban sem tiltotta a becsúszást, pont. Ismétlem: a bíróknak kellene határozottabban fellépni mind a szimulálás, mind a durva becsúszások ellen.
Újfent halkan jegyzem meg, kissé következetlen az álláspontod: az előbbi "játék részévé váltak a kemény belépők amik meg tudják akasztani támadást" állításoddal szemben most a belépőket követő szimulálást tartod a becsúszás legnagyobb hátulütőjének...
Csere: elképesztő, hogy pl. a tegnapi meccsen sétálva jön le a játékos. Kötelező lenne futva lejönni és egyból meg lehetne oldani a meccs közbeni több cserét.
Ez értelmetlen. Futni is lehet hasonlóan lassan. Vagy azt is megszabnád, milyen sebességgel kellene lefutni?

Amúgy a bíró időhúzásért szankcionálhat, láttam már játékost második sárgát beszedni lassú lejövetelért. A szabályozás adott, a gyakorlati alkalmazás kevésbé határozott.
Képletesen értettem...
Amúgy azt tudod, kézilabdában hány játékost nevezhet egy csapat egy meccsre?
Szerkesztette: Satriani 2006. 04. 27. 17:11 -kor