HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2261 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 11:04

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 11:40

Ha egy recovery utan a konyvtarak mind szurke alapon tartalmazzak a pipat a read-only mellett, az ellen mit lehet tenni? :) Probaltam mar a permission reszben allitani, fat32-re masolni oket, de valtozatlan a helyzet.

Az is furcsa, hogy ha barmilyen uj konyvtarat csinalok a meghajtoimon, akkor mind szurke read-only lesz.  :tired:

#2262 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 12:19

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 11:45

Hát sajna én meg nem tudom megnézni, mivel install közben ezt az üzit kapom:
Katt

Pedig az enyém nem igazán új lap..X-Akta  :)  :)

:respect:  :respect:  :respect:
Köszi!

Akkor a kérdés még nyitott!

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2263 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 13:33

Idézet: Adept - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 10:08

Tudtok olyan progiról winfos alá, ami figyeli a cpu hőjét, és egyszerüen shutdownol figyelmeztetés helyett?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2264 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 13:39

Hi All!

Létrehoztam egy új felhasználói fiókot, de miután azzal akarok belépni azt mondja hogy

"Az Ön személyes beállításainak betöltése...."

Egy ablak, amiben a hálózathoz való viszonyomat firtatja, illetve szóljak a hálózati rendszergazdának (nincs is hálózat, illetve Internet van ugyan, de szingli gép van rajta)

majd visszadob a felhasználóválasztáshoz.

Engedélyeztem a vendég fiókot, de ugyanezt csinálja. Csak az installkor létrehozott fiókkal jelentkezik be!

Mi lehet a megoldás?

Előre is köszi a segítséget.

ui.: keresőt használtam, de nem tudtam leszűrni (túl sok találat volt)

Szerkesztette: BooBoo 2006. 04. 30. 14:08 -kor

#2265 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 15:46

Idézet: brd - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 14:33

Köszi!!
Közben bebnence kollega ugyanide juttatott...

Bemásolom a metodikát.

All right... now that I have installed a water cooling system my fears of having a pump fail out on me while my machine is unattended have become reality.
I just cannot accept the idea that while I'm away my pump can suddenly fail allowing my cpu temperature to reach extreme heights !

If you are like me then I think you'll find the following method very effective in keeping things under control 24/7.
While some bioses give you the option to set a cpu temperature that, once reached, will cause a total system shutdown... not all bioses give you that luxury (at least mine doesn't). So, you guessed it, I had to come up with a way to do it myself.
Here's what to do (you have to be using Windows XP for this tutorial to work correctly, more on how to make it work on other Windows versions soon):

1. Download the latest version of speedfan, install it then run it.
2. Under the "Readings" tab determine the temperature corresponding to your cpu. If you cannot decide which one it is then just run a cpu intensive application like Prime95 (Options -> Torture test -> In-Place Large FTTs) and pick the temp that goes up the fastest and the highest (this will probably be your cpu temp).
3. Back to Speedfan... again, under the "Readings" tab click on "Configure" then go to the "Events" tab.
4. Click on the dropdown list next to the "IF" word and pick the temp sensor corresponding to your cpu (in my case it's temp2).
5. Click on the small dropdown list next to it and select the ">=" symbol.
6. In the small text box near the ">=" symbol just type the temperature at which you wish to initiate a system shutdown.
7. Keep the "For 1 times" settings as it is.
8. Modify the "Allow every x seconds" to "Allow every 5 seconds".
9. Click on the dropdown list next to the "THEN" word and select "Execute".
  10. Type the following command shutdown -s -f -t 1
  11. Click on "Add".
  12. If everything looks like this picture then click on "Ok".

Now whenever your cpu temperature reaches the threshold you have set your system will be automatically shut down.

Note: Depending on the user privileges you have in Windows then you might encounter difficulties with SpeedFan simply not executing the "shutdown" command.
In that case there's a way to circumvent it. Just create a file called shutdownpc.bat on your c: drive and open that file then type the following command inside it shutdown -s -f -t 1 then save and close the file.
Now go back to Speedfan's "Events" tab, next to the “Execute” selection type c:\shutdownpc.bat instead of shutdown -s -f -t 1

Sleep well and relax ;) … now your system should be protected against mechanical pump failures (in case you have water cooling installed). Of course recent cpu models all have throttling mechanisms to protect them from overheating but additional protection never hurts.

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2266 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 15:56

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 11:55

http://www.winguides...display.php/50/

Itt erről van szó (létre kell hozni): NtfsDisableLastAccessUpdate

De ugyanott látható a registryben, csak át kell állítani 1-re: NtfsDisable8dot3NameCreation

köszi.  :up:

#2267 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 19:59

Nnya. Nagy levegőt vettem és kifújtam. Nem vizsgáltam be minden topicot a problémámra, de ez a legáltalánosabb és legforgalmasabb, úgyhogy remélem tudtok segíteni. Röviden: saját felhasználói fiókomból nem tudom elérni a freemailt, csak dolgozok a rendszer kegyetlenül, beolvas várakoztat stb. Eddig nem volt semmi gondom a közvetlen hozzáféréssel, akkor sem amikor az Outlook Expresszt használtam, majd Thunderbird-re váltottam. Viszont a Th.bird lehozza-elküldi az üzeneteimet hibátlanul. De

#2268 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 20:18

Sorry, már hülye is vagyok, nem tudom mit nyomtam meg írás közben, ami befejezetlenül felnyomta a félkész szöveget.  :reklamacio: Tehát nem tudom hol a gixer, mert nyitottam egy zsír új felh. fiókot, amiről gond nélkül bejön a freemail vagy más postafiók (természetesen ugyanezen a gépen). Az ugyan a lev. progi. nélkül ment. Hibaüzenet nincs, karácsonyig is próbálkozna rendszer, ha hagynám. Ismétlem másik felh. fiókról bejön. Rengeteg letöltött programom van, vírus nincs (NOD32), a mozilla tűzfala átenged (ld. másik fiók).
Viszont valami nem hagyja, hogy a saját fiókomból nyissam meg a freemailt. Minden ötletet, javaslatot, megoldást örömmel várok.Tenx!

Szerkesztette: Hubble 2006. 04. 30. 20:22 -kor

#2269 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 21:24

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 1:10

Maradjunk annyiban, hogy az általad ismeretlennek ítélt 3 mozaikszó "okozta" "hibákat" se a chkdsk, se a defrag nem orvosolja.

Ezt tudtam, csak az egyik idézett hozzászólásra regáltam, amiben javasolták e kettőt.

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 6:56

biggrin_2.gif
Tegyél fel egy everest-et és ott keresd meg a smart bejegyzéseket. Képet kérünk.

Az Everstben a SMART részben mindenre rendben állapotot adott.
Az elsődleges IDE csatorna jelenlegi átviteli módja: Ultra DMA-üzemmód 5.

#2270 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 00:32

Idézet: mzso - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 21:24

Ezt tudtam, csak az egyik idézett hozzászólásra regáltam, amiben javasolták e kettőt.

SMART, UDMA úgy tűnik rendben.

Most néztem meg viszont alaposa(bba)n, hogy milyen progikat használsz.
A mikrotorrent kapásból úgy meg tudja fogni sok szál esetén a vinyót, hogy csak na !
Arról nem beszélve, hogy ha fizikailag 1 vinyód van, akkor linkre kattintáskor megküzd ezen vinyó olvasás/írás jogáért az opszisz, a swap, a mikro, az emule, ésatöbbi, ésatöbbi...
Az a csoda, ha elindul egyáltalán...  ;)

#2271 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 08:15

Idézet: mzso - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 22:24

A kijelzéssel ellentétben, egyes értékek elemezgetése adhat magyarázatot, képet/táblázatot ezért kértem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2272 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 14:27

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 0:32

SMART, UDMA úgy tűnik rendben.

Most néztem meg viszont alaposa(bba)n, hogy milyen progikat használsz.
A mikrotorrent kapásból úgy meg tudja fogni sok szál esetén a vinyót, hogy csak na !
Arról nem beszélve, hogy ha fizikailag 1 vinyód van, akkor linkre kattintáskor megküzd ezen vinyó olvasás/írás jogáért az opszisz, a swap, a mikro, az emule, ésatöbbi, ésatöbbi...
Az a csoda, ha elindul egyáltalán...  ;)

A scraggy.hu javasolt beállításokat ekvégeztem hogy ne használja annyira a vinyót.

Idézet: didyman - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 8:15

A kijelzéssel ellentétben, egyes értékek elemezgetése adhat magyarázatot, képet/táblázatot ezért kértem.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A rendszer ezen a vinyón van.

Legutóbb olyan volt hogy a a cpu használat 5-10% volt és így írta ki hogy nincs elég erőforrás.

#2273 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 16:11

Sziasztok!

Volna egy kis problémám.
Mostanában azt csinálja az XP-m hogy elfelejti kirakni a hátterem (*.jpg) ,helyette az aktív deszktop visszaállítása gombot adja.Amivel persze visszanyerhető ,de a következő restart után újra elfelejti.
Mi lehet ennek az oka és hogyan orvosolható?

Köszönöm :respect:

#2274 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:44

Sziasztok!

Nincs időm végig nyálazni a topikot, a kérdésem:Létezik Magyar nyelvű 64bites Win.XP Pro?
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#2275 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:47

Idézet: Janadai - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 19:44

Sziasztok!

Nincs időm végig nyálazni a topikot, a kérdésem:Létezik Magyar nyelvű 64bites Win.XP Pro?

Lehet hogy ITT hamarabb megtalálod a választ. Kiemelt: Windows XP 64-Bit

#2276 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:49

A kérdésem az volna, hogy merre találom a bootlog fle-t? A gugli egy ntbtlog.txt file-t köpött ki megoldásnak, ám én ilyet nem találok sajnos :/

Tök stabil a rendszerem, egyedül az a bibi, hogy 10 indításból mondjuk 1-2nél behal a win boot process, és szeretnék rájönni mitől van ez a random fagyás.

Előre is köszi a segítséget!

#2277 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:52

Uraim !

Ismertek olyan trükköt/jutilt, amivel szabályozható a bútuláskor betöltött progik sorrendje ? (Guglit megtúrtam, de nem találtam semmi relevánsat; lehet, hogy rosszul kérdezem...)

Egy csomó web-et igénylő alkalmazás van az indítópulton, viszont az Outpost áll talpra utoljára ( időben utoljára lett telepítve a többi progihoz képest), így keffenthetem, mert az Outpost betöltése után ki kell lépnem belőlük, és újra elindítan, hogy nethez jussanak...  :reklamacio:

Mivel lehetne az xp-t rávenni, hogy elsődleges prioritással a tüzesfalat töltse be... ??!  :think:

Köszi a segítséget előre is !  :)

#2278 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 02:25

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:52

Uraim !

Ismertek olyan trükköt/jutilt, amivel szabályozható a bútuláskor betöltött progik sorrendje ? (Guglit megtúrtam, de nem találtam semmi relevánsat; lehet, hogy rosszul kérdezem...)

Egy csomó web-et igénylő alkalmazás van az indítópulton, viszont az Outpost áll talpra utoljára ( időben utoljára lett telepítve a többi progihoz képest), így keffenthetem, mert az Outpost betöltése után ki kell lépnem belőlük, és újra elindítan, hogy nethez jussanak...  :reklamacio:

Mivel lehetne az xp-t rávenni, hogy elsődleges prioritással a tüzesfalat töltse be... ??!  :think:

Köszi a segítséget előre is !  :)

Szorri, rosszul kerestem csak; meglett több versenyző is... :D
A Startup Organizer tűnik a legszimpibbnek közülük...

Hová tűnt a szerkesztés gomb ??!  :eek: (Vagy csak én balfaßkodom...) :think:
Ezért kellett új hsz.-t írnom...  :rolleyes:

#2279 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 07:30

Idézet: chris77 - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 17:11

Sziasztok!

Volna egy kis problémám.
Mostanában azt csinálja az XP-m hogy elfelejti kirakni a hátterem (*.jpg) ,helyette az aktív deszktop visszaállítása gombot adja.Amivel persze visszanyerhető ,de a következő restart után újra elfelejti.
Mi lehet ennek az oka és hogyan orvosolható?

Köszönöm :respect:

Erre valaki? :confused:

#2280 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 07:51

Kapcsold ki az active desktopot. :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első