HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2381 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 22:23

Idézet: tferinet - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:28

Helló! szeretném megkérdezni hogyan kell a  megosztott winchi "C"  részéről törölni mindent mivel a windos xp-t ujra akarom telepíteni. Előre is köszi a segítséget!!!!!!!!!!!

Ha a megosztás alatt több partíciót értesz, az elsődleges általában a C:. Ha op.rendszert akarsz telepíteni vagy törölni azt csak az elsődlegesről teheted meg. Törlésnél sima gyorsformázással. Legtöbb felhasználónak egyetlen nagy elsődleges C: partíciója van (nekem is  :D ). Ha a kiterjesztett partíciókhoz logikai meghajtók is tartoznak azoknak is van betűjele. D, E, stb. Tehát C: kijelöl, jobb klikk, gyorsformázás, utána mehet újra az op. r., anélkül, hogy a logikai meghajtókat érintené, de azokról nem lehet elindítani.

#2382 Felhasználó inaktív   tferinet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 22:31

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:37

Telepítés közbeni formázással? :think:

Igen! Telepitéskor formázni is szeretném.Remélem ezek után jól müködne a szkennerem is.
Kösz!

#2383 Felhasználó inaktív   tferinet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 22:34

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 22:23

Ha a megosztás alatt több partíciót értesz, az elsődleges általában a C:. Ha op.rendszert akarsz telepíteni vagy törölni azt csak az elsődlegesről teheted meg. Törlésnél sima gyorsformázással. Legtöbb felhasználónak egyetlen nagy elsődleges C: partíciója van (nekem is  :D ). Ha a kiterjesztett partíciókhoz logikai meghajtók is tartoznak azoknak is van betűjele. D, E, stb. Tehát C: kijelöl, jobb klikk, gyorsformázás, utána mehet újra az op. r., anélkül, hogy a logikai meghajtókat érintené, de azokról nem lehet elindítani.

Kösz!.Úgy nézem sikerülni fog!Mégegyszer köszi!

#2384 Felhasználó inaktív   tferinet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 22:39

Idézet: tferinet - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 22:34

Kösz!.Úgy nézem sikerülni fog!Mégegyszer köszi!

Azt írta ki,hogy:A windows nem tudta befejezni a formázást.Tehát nem ment!

#2385 Felhasználó inaktív   tferinet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 22:40

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 22:23

#2386 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 05:42

Ha azon van a Windows, és nem a telepítőből, hanem Windowsból próbálod formázni, azt nem is fogja hagyni. :)

#2387 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 06:28

Idézet: tferinet - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 23:39

Windows XP telepítő CD berak, gép újraindít és a CMOS-ban beállítod, hogy az elsődleges BOOT eszköz a CD-ROM legyen. Ezek után mikor elindul a gép megkérdezi, hogy akarsz e CD-ről boot-olni azaz nyomj gombot ahhoz, hogy CD-ről induljon. Ezt követően törölheted, formázhatod a partíciót.

#2388 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 06:51

Na gyerekek most legyen valaki okos, mert a következő dolog meghaladja földi halandó képességeim.. :omg:

Tegnap áthozta haver a rackjét, és bekaptam valami szép vírust vagy spy-t..  :mad: (nod nem jelzett hálisten)
Minden induláskor a következő dolog fut: (eddig ez nem ment)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mivel van május 4-dikéről van 1 ghost fileom, gondoltam visszarakom ,nem szórakozotk vele.

...és most jön az idegbaj.

Bebootolok a ghostal, ahogy azt kell. Nyitnám a gho filet, de nincs meg a mappám amiben található  :eek:
Namondom faxa, letöröltem volna?  :omg:
Indít win.. tcmd simán látja.. :wtf:
Eszembe jutott hogy az indexelő szolg. kikapcsolása után én nem ghostoltam. Lehet hogy hülyeség (nem tudtam mire gondolni) de mondom viszsalövöm, hátha..
Hát sajna nem.. így sem látta.
Fogtam a gho file(okat) és kimásoltam a főkönyvtárba. Ám jött a döbbenet, mert a Nghsot így sem vett róluk tudomást :omg:
Közben feltűnt az is hogy amit az indexelő szolg bekapcsolsa után létrehoztam mappát, azt sem látja a ghsot.
Következő 5letem az volt hogy létrehozok a nghostal 1 mappát, és win alatt beledobom a fileokat.
Újabb csavar következik:
A Win sem látja a Nghostal létrehozott mappát.. hát ez lol  :reklamacio:

Mi a jó büdös fene lehez ez?  :omg: Ill az is érdekelne hogy ezt a "tündér" vírusfélét hogy lehet kiírtani?

Előre is köszi.. :up:

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2006. 05. 11. 07:07 -kor

#2389 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 07:13

Idézet: -=M@X[treme

=-,2006. máj. 11., csütörtök - 7:51] Na gyerekek most legyen valaki okos, mert a következő dolog meghaladja földi halandó képességeim.. :omg:

..........

Csökkentett mód (hálózat nélkül persze) és manuális kártevő törlés (ebben a módban törölheted a file-okat). Ha esetleg mégse tudod törölni akkor ellenőrizd, hogy nem indult e el (futó folyamatok) és ha fut akkor lelövöd majd törlöd. Ezek után a rendszerleíró adatbázist is célszerű átnézni (főleg a rendszer indulásakor felhúzandó programok, DLL-ek, stb. bejegyzéseket).

Szerk:
Windows, System32, TEMP (rendszer és a user temp egyaránt) könyvtárakban keress friss a fertőzés dátumával ellátott .exe, .dll, stb. állományokat.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 11. 07:20 -kor

#2390 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 07:21

:offtopic:

Sajnos nem tudom, mit ábrázol a kép (10 perc alatt betöltötte a lomtárat és a tőle jobbra eső, kb. 1 cm magas sávot), de gondolom, egy hibaüzenet, ablak vagy a Feladatkezelő van rajta, ami lényeges. Akkor minek kell az egész képernyő "fotóját" berakni? :think:

#2391 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 07:25

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 8:21

:offtopic:

Sajnos nem tudom, mit ábrázol a kép (10 perc alatt betöltötte a lomtárat és a tőle jobbra eső, kb. 1 cm magas sávot), de gondolom, egy hibaüzenet, ablak vagy a Feladatkezelő van rajta, ami lényeges. Akkor minek kell az egész képernyő "fotóját" berakni? :think:

Nem látod, hogy csicsa micsa bőrözéssel fel van turbózva a Windows  :D  Ha csak a feladatkezelő lenne beszúrva akkor nem látnánk ezt a vizuális élményt  :D 

#2392 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:00

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 7:51

...Minden induláskor a következő dolog fut: (eddig ez nem ment)

Futtatás: msconfig
Utolsó fül.

#2393 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:44

Idézet: -=M@X[treme

=-,2006. máj. 11., csütörtök - 7:51] Na gyerekek most legyen valaki okos, mert a következő dolog meghaladja földi halandó képességeim.. :omg: ...

A Google ismét csodát tesz: Link

A Ghost-nak pedig vannak problémái egy túl nagy könyvtárszerkezetet tartalmazó partíció elérésével (legalábbis bizonyos verzióknak, nyilván a régebbieknek).

Szerkesztette: brd 2006. 05. 11. 09:45 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2394 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:46

Lenne egy kérdésem,hogyan tudom a letöltött fontokat használni?Már bemásoltam a window/fonts mappába,de úgy is próbáltam hogy a vezérlőpult/betütipusok-ban adtam hozzá,de így sem tudom használni.Sem az office progik sem az msn 8 nem "látja".Mi lehet a baj?Esetleg máshova is be kell tennem,amit persze kétlek...?  :confused:

#2395 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:54

nord^: A Control Panel/Fonts-ból telepítetted a fontkészletet (itt file menü)? Ha csak bemásoltad, akkor elképzelhető, hogy nem is látszódnak majd, vagy csak egy újraindítás után.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2396 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 12:17

Sziasztok!

Nekünk olyan problémám volna hogy Microsoft Excel 2003 ha nyitva van és lennt van a tálcán tehát nincs használatban akkor is folyamatosan 150k memóriát zabál és egy idő után a többi alkalmazás képtelen lesz futni memória hiány miatt. Ezt produkálja a program mind XP mind Windows 2000 alatt. Az előző verziókkal nem volt ilyen gondunk. A gépek is a legkölönfélébb desktop PC-k (IBM, hp P4-esek, 256MB vagy 512 MB memóriával). Valaki tud erről valamit vagy van valami ötlete mi lehet a megoldás?

Köszönettel: nemeth9
Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: www.notik.hu

#2397 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 13:21

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 12:54

nord^: A Control Panel/Fonts-ból telepítetted a fontkészletet (itt file menü)? Ha csak bemásoltad, akkor elképzelhető, hogy nem is látszódnak majd, vagy csak egy újraindítás után.

Igen úgy is csináltam,de már megoldódott és tényleg restart kellet neki.Köszi :respect2:  :)

#2398 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 17:07

Idézet: Signal - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:00

Futtatás: msconfig
Utolsó fül.

Ez volt az első amit tettem, de ott nem volt ilyen :)
Az a furi hogy a taskmanagerbe ha a project1-en az átváltásra nyomtam, az ADOBE gamma loader.exe-re mutatott  :think: Ez ugyebár a PS része.. NAmost kivettem az indulásból ezt a loadert, és nincs project1-sem..  :omg:
Nembaj, azért a remove cuccost meglesem..

Thx mindenkinek.  :)
A nortont meg nem értem, nagyon régóta használom és soha nem fordult elő iylen jelenség  :(

#2399 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 17:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 8:13

Szerk:
Windows, System32, TEMP (rendszer és a user temp egyaránt) könyvtárakban keress friss a fertőzés dátumával ellátott .exe, .dll, stb. állományokat.

Azt mindig ürítem, ezesetben is ellenőriztem természetesen  :)

#2400 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 17:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 8:25

Nem látod, hogy csicsa micsa bőrözéssel fel van turbózva a Windows  :D  Ha csak a feladatkezelő lenne beszúrva akkor nem látnánk ezt a vizuális élményt  :D

sorry, de siettem (melózni) csak gyorsan bedobtam a képet. (mindjárt lecserélem :) )

szerk: azért ez kemény lett  :up:  :Đ

szerk2:

A symantec ezt írja eltávolitási instrukcióként:

removal instructions

To remove this Trojan horse from your computer:

1. Click Start, and click Run.
2. Type sysedit and click OK.
3. Click the System.ini window.
4. Click Search, and click Find.
5. Type ntsvsrv.dll and then click Next. It should be at the end of the drivers= line.
6. Remove the Ntsvsrv.dll entry.
7. Restart Windows into MS-DOS mode. Restarting to MS-DOS mode ensures that Wsock32.dll is not loaded (Wsock32.dll is used for Internet connections).
8. Type cd \windows\system to change to the \Windows\System folder.
9. Type dir wsock32.dll to check the size of Wsock32.dll.
          * If the size is 14848 bytes, the Trojan horse program has replaced it with Proclib16.dll. To restore the original Wsock32.dll, type
            copy nlhvld.dll Wsock32.dll
            and then press Enter.
  10. Delete the following files from the \Windows\System folder:
          * Proclib.exe
          * Proclib.dll
          * Proclib16.dll
          * Ntsvsrv.dllL
          * Nlhvld.dll
A probléma az hogy ilyen file-aim nincsenek  :Đ

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2006. 05. 11. 17:21 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)