HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2441 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:04

Repair konzol? :)

#2442 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:07

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:00

Már akinek van afféle szerszám a kezeügyében :)

ßarni sem indulok el nélküle... :Đ

#2443 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:11

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:04

Faszom Hiren nem képes sem USB-s meghjtóról bootolni magát (IBM X60), sem 1.5GB rammal rendelkező gépen elindulni.....
Elpusztul a creating xy mb ramdrive feliratnál.

Érdekes... az én 2 giga RAM-os gépemre úgy bebutul, mint a szöszi csajszi...  :Đ

Nem szereti az alaplapi/zsugás (de főleg az alaplapi) SATA(Raid)-vezérlőket. Tiltsd le ideiglenesen a BIOS-ban, hagyd compatible-mode-ban, és menni fog.
USB helyett... csak van valami ROM abban a ketyerében ??!  :think:

Jah ! És a legújabbat használod... ??!  :think:

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 05. 15. 17:13 -kor

#2444 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:15

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:04

Repair konzol? :)

onnan elég gáz elgyalogolni a documents and settings\all users\desktopra....
de ha más nem marad akko az lesz.
Vagy ERD.

#2445 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:21

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:11

Érdekes... az én 2 giga RAM-os gépemre úgy bebutul, mint a szöszi csajszi...  :Đ

Nem szereti az alaplapi/zsugás (de főleg az alaplapi) SATA(Raid)-vezérlőket. Tiltsd le ideiglenesen a BIOS-ban, hagyd compatible-mode-ban, és menni fog.
USB helyett... csak van valami ROM abban a ketyerében ??!  :think:

Jah ! És a legújabbat használod... ??!  :think:

8.0 van kiírva.
De 6.0-tól megvan mind.
Egyik sem indul el X60-on.
Vagy a dual core, vagy az USB-s DVD író az oka.

A ramdrive fagyásra azt találtam, hogy az XMSDSK.EXE nem megy sok memóriát tartalmazó gépeken.

Sokat szarakodtam vele, aztán feladtam. Pendrive-on sikerült életre keltenem néhány funcióját, de amit a honlapon leírnak, az persze nálam nem megy. Egyszerűen csontra fagy a gép már a 3 fő indítófájltól is (msdos.sys, io.sys, command.com) . Nem értem miért.....
Sima win98-as boot fájlokkal bootol, de a készítőkkel leveleztem és kiderült hogy ez egy 7.1-es módosított dossal indul....

Sajnos az X60-ban alaplapi sata vezérlő és vinyó van....
Ha felbosszantom magam berakom asztali gépbe a vinyót....
Még jó hogy a noti vinyóknál nem különbözik a csati sata esetén.

Szerkesztette: FőDudu 2006. 05. 15. 17:24 -kor

#2446 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 19:05

Ha esetleg valaki nem tudná: a keretre kattintgatós IE baromságnak itt a megoldása:
link Ez a link a Ms oldalára mutat, és kipróbáltam, működik patch.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2447 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 14:12

:( Kissé le vagyok lombozva, de remélem a probléma bagatell és tudjátok hol a gixer.
NEM TUDOK LETÖLTENI SEMMIT. Se programokat, sem videó-, audio anyagot, semmit.
Előzmények: egymás után váltogattam a letöltés vezérlőket-, gyorsítókat, a legutolsó a Download Accelerator Plus free verziója volt. Sikeres letöltés, regisztrálás után Congratulations!+veritenx, 400%-os gyorsításhoz. Nos nagy hirtelen megörültem, de nem történt semmi. (Nemúgy  a SpeedIt Up Extreme-demóval: (több mint 300KB!/sec) 1 gigás anyagot (videó :D ) kevesebb, mint egy óra alatt lehúzott-alapesetben 5-7 óra..)
Szóval töröltem minden accelerator-programot és így jártam...
Konfig: XP;mozilla ff.;kapcsolat mikrohullámú (tetőn van jelfogó-nem tudom reklám-e a szolgáltás, úgyhogy ennyi) és ethernet alapú (100 mbps~13MB sávszélesség, nem keverendő ösze a letöltési seb.-bel: nálam átl. 30kB/sec~0,25 mbps) a tető antennáról normál patch-UTP kábellel csatlakoztatva.
Annyi történik, ha bármilyen download-ra kattintok, fut egy kört (adatátvitel,stb.), majd visszatér ugyanoda és így tovább…

Egy régebbi jelenségre nem reagált senki, most talán valaki tud segíteni. Kikapcsolásnál megjelenik egy párbeszédpanel: SIM_CHAT_MENU_CONTENT – a program nem válaszol…, majd normál kikapcs. Előre is tenx!

#2448 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 14:25

Akinek véletlenül -természetesen jóhiszeműen vásárolva és az eladó által becsapva- nem eredeti a zikszpéje és benyelte a genuine frissítést annak érdemes rákeresni a wgafakap.exe nevű programra ami megszünteti az idegesítő figyelmeztetéseket amíg elfutsz venni egy eredeti példányt...  :nevet2:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2449 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:50

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 14:12

:( Kissé le vagyok lombozva...(ld. "2"-vel feljebb).
Egy régebbi jelenségre nem reagált senki, most talán valaki tud segíteni. Kikapcsolásnál megjelenik egy párbeszédpanel: SIM_CHAT_MENU_CONTENT – a program nem válaszol…, majd normál kikapcs. Előre is tenx!

Explorerből megy a letöltés, a mozillát újratelepítettem, de ua..., tehát ott van valami maradandó fogyatékossság...

#2450 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:03

Sziasztok!
Kellene gyorsba egy ntfs boot cd, csak annyit tudjon, hogy letörölhessem a windows meg a program files, stb. mappákat. Nem akarok full formatot, de azért tiszta win install kellene.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2451 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:23

BartPE, vagy Ultimate BootCD? Esetleg Linux live cd.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2452 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:45

Ultimate boot cd-t most próbáltam, de csak az ntfs readert találtam rajta, azzal meg nem tudtam törölni. :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2453 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 00:10

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 23:45

Ultimate boot cd-t most próbáltam, de csak az ntfs readert találtam rajta, azzal meg nem tudtam törölni. :(

Hiren's Boot CD 8.0->File Managers->Volkov Commander-> kérdéseknél engedélyezni az NTFS for DOS-t, nem engedni a chkdsk-t, és engedélyezni az NTFSPro-t.

#2454 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 08:39

Na felraktam ezt a csodat, esg XP SP2 Proft, WIn98SE utan, haat, eleg erdekes elmeny!:p
De lenne egy ket alap kerdesem, a pagefile es a hiberfil.syst mar megfejtettem ;)

De azt nem ertem, hogy miert nem kapcsol ki?, szeopen kiirja, hogy lall meg minden, a kepernyo is elsotetedik, de nem kapcsolja ki a gepet!, tudja vki az okat?

Szerk.
"APM és ACPI" ezek micsodak?
Abit bx-es lapom van.

Elvileg ha biosban, eszkozkezeloben akeresgelek ilyeneket, akkor jo helyen tapogatodzom? :p

Szerkesztette: TomAce 2006. 05. 19. 08:48 -kor

#2455 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:34

TomAce: Az ACPI be van kapcsolva a BIOS-ban (így is telepítetted)? Ha nem így telepítetted, akkor az energiagazdálkodás (vezérlőpult) valamelyik fülén kapcsold be az APM-et. Ha még nem állítgattál be sokmindent a win-ben, akkor érdemesebb ACPI on állásban újratelepíteni.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2456 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:34

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 9:34

TomAce: Az ACPI be van kapcsolva a BIOS-ban (így is telepítetted)? Ha nem így telepítetted, akkor az energiagazdálkodás (vezérlőpult) valamelyik fülén kapcsold be az APM-et. Ha még nem állítgattál be sokmindent a win-ben, akkor érdemesebb ACPI on állásban újratelepíteni.

Paszolom a kerdest, este megnezm, es ha nem jutok megoldasra kerdezek meg:)
Apropo, biztos, hogy tudja a lapom az ACPIt?

#2457 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:47

100%, hogy tudnia kell(ene), egyrészt, nekem is volt BX-es alaplapom, másrészt az ATX-es lapok közül most hirtelen nem is tudok olyat mondani, ami nem ACPI ready, talán nincs is ilyen.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2458 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:19

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 20:50

Explorerből megy a letöltés, a mozillát újratelepítettem, de ua..., tehát ott van valami maradandó fogyatékossság...

Helyedben a következőket tenném:

Firefox uninstall, majd reinstall (tehát elöször leszeded a régit!)

Ha nem megy, akkor belenéznék valamivel az install progiba, összevetném az uninstall folyamattal és ami nem megy le az uninstallal (de felkerült vagy frissült az installnál) azt értelemszerűen vagy letörölném, vagy ha csak frissítve volt akkor felülírnám egy defaultal egy másik rendszerről, vagy telepítő cdről... Szerintem....
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2459 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 16:39

Hali!

Nem tudja vki, hogy mitől lehet az, hogy a windows minden indulásnál kozisztencia ellenőrzést csinál? Már többször is lefutott, de nem akar eltűnni. Mintha már olvastam volna erről ebben a topicban, de nem találom. Légyszi segítsen vki!

Ja még vmi. Van két olyan fájlom, amit nem tudok letörölni. 0 a méretük és rejtettek, de nem lehet törölni őket. Ezek az előbb említett állandóan ellenőrzött partíción vannak, de nem ezek okozzák a hibát, mert már régóta megvannak. Hogy lehetne megszabadulni tőlük? Csökkentett módban már próbáltam törölni, de ott se ment. Meg már egyszer volt újratelepítve a windows azóta, hogy megvannak szal nem hinném, hogy bármi is haszálja őket.

Előre is köszi a válaszokat!

#2460 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 17:12

Idézet: tbela - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 17:39

Hali!

Nem tudja vki, hogy mitől lehet az, hogy a windows minden indulásnál kozisztencia ellenőrzést csinál? Már többször is lefutott, de nem akar eltűnni. Mintha már olvastam volna erről ebben a topicban, de nem találom. Légyszi segítsen vki!

Ja még vmi. Van két olyan fájlom, amit nem tudok letörölni. 0 a méretük és rejtettek, de nem lehet törölni őket. Ezek az előbb említett állandóan ellenőrzött partíción vannak, de nem ezek okozzák a hibát, mert már régóta megvannak. Hogy lehetne megszabadulni tőlük? Csökkentett módban már próbáltam törölni, de ott se ment. Meg már egyszer volt újratelepítve a windows azóta, hogy megvannak szal nem hinném, hogy bármi is haszálja őket.

Előre is köszi a válaszokat!

1. Lehet, hogy itt is volt róla szó, én egy másik topikban válaszoltam nemrég ugyanerre a kérdésre.

2. Erre a 17 órával ezelőtti, itteni hozzászólásom a válasz. ;)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.