HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#281 Felhasználó inaktív   morp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:19

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 16:42

Másik SATA vinyóval? Lehet, hogy az a rossz?

másik sata vinyóm nincs :(
egyébként ez jól müködik, csak a boot-nál van gond

#282 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 26. 21:23

lehet rosz helyen teszem fel a kerdest de mindegy. :o ( keresek egy topikot az alaplapi temaknal a kerdesemhez de addig hatha itt lesz valasz. vagy legalabbis egy irany merre induljak el.  :rolleyes:  )

szal nemreg bekotottem az usb2-t az alaplapomba. (acorp-6A815E) mert alapesetben nem volt bevezetekezve. eddig az usb1-es portokat hasznaltam ami a gep hatuljan volt es az mukodott is. stb. usb2-re pedig eddig nem volt szukseg (usb2-t tamogato eszkoz nem leven) es azzal eddig nem foglalkoztam. szal bekotottem ahogy az levolt irva az alaplap manualjaban. (8 vezetek a 8 tuskere). a masik ket port is mukodik mostmar de valamiert meg mindig nem usb2-kent viselkedik.  :think: szal hiaba rarakom az usb2-es pendrive-t egybol szol, hogy csak az usb1-es sebessegen fog ez mukodni. + ...bla bla...

itt jonne a kerdes: hogy az gond lehet e hogy csak sp1-es Xp-m van? :confused: vagy ez mar az alap xpben is default kellene kezelnie az usb2es dolgokat? esetleg a problema az alaplapom biosaban keresendo? (pedig ott minden usb-re vonatkozo dolgot endgedelyeztem) esetleg frissiteni kellene? pedig a manualban irja hogy usb1/2 tamogatas. stb.. nemtom akkor most mivan.  :confused:

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 26. 21:27 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#283 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 26. 21:42

Drivert telepítettél? Bios beállítások?

#284 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 21:47

a kerdesem storno.!! szerencsere fent volt egy ismeros msn-en es gyorsan ott is megkerdeztem. :rolleyes: (ugye hat a technikaval elni kell :D ) az a lenyeg hogy az usb2-nek nem 8 vezeteke kell hogy legyen hanem 9 vagy 10. de nekem csak 8as vezeteket adtak hozza. es mivel ezeket kotottem be valszeg ezert mukodik meg mindig usb1kent a hub. (es az alaplapomon tenyleg 10 tuske van az usb2 hoz! es en kihagytam kettot mert csak 8 vezetek volt.) szal ha usb2-t akarnek akkor vennem kellene ilyen csatlakozot az alaplaphoz es minden okes lenne. asszem. persze ha hulyeseget mondtam nem en vagyok a hibas. akkor csak rosszul lettem informalva.  :D

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 26. 21:49 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#285 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 21:49

Idézet: morp - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 8:58

na ugye, én meg pont chello-s vagyok :)

Dettó, immáron több éve. Meg még sok ezren, akinek ilyen hiba nem áll fenn, hacsak valamit nem, vagy rosszul állított be  a rendszerén.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#286 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 27. 06:23

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 22:47

a kerdesem storno.!! szerencsere fent volt egy ismeros msn-en es gyorsan ott is megkerdeztem. :rolleyes: (ugye hat a technikaval elni kell :D ) az a lenyeg hogy az usb2-nek nem 8 vezeteke kell hogy legyen hanem 9 vagy 10. de nekem csak 8as vezeteket adtak hozza. es mivel ezeket kotottem be valszeg ezert mukodik meg mindig usb1kent a hub. (es az alaplapomon tenyleg 10 tuske van az usb2 hoz! es en kihagytam kettot mert csak 8 vezetek volt.) szal ha usb2-t akarnek akkor vennem kellene ilyen csatlakozot az alaplaphoz es minden okes lenne. asszem. persze ha hulyeseget mondtam nem en vagyok a hibas. akkor csak rosszul lettem informalva.  :D

Igen. A technikával élni kell. A kapott hülyeséggel is. Együtt. Viszont legalább nyugodt vagy. Ez a lényeg.

Idézet

USB 2.0 - Hi-Speed USB - FAQ

What is USB 2.0? Add Your Notes
Finalized in 2001, USB 2.0 is a complete overhaul to the Universal Serial Bus input/output bus protocol which allows much higher speeds than the older USB 1.1 standard did.

USB 1.1 allowed a maximum transfer rate of 12Mbits/second. That rate is now called 'USB.' Though some manufacturers label their products Full-Speed USB. Note that this seems a bit deceptive. It�s easy to mistake Full-Speed for Hi-Speed.

You won't be fooled from now on as you now aware that Full Speed USB is only 12Mbits/second where Hi-Speed USB mode is capable of a much faster 480Mbits/second.

As an aside, USB mice and keyboards need only 1.5Mbits/s to function. That performance level is also named 'USB' by the USB Promoter Group.

To sum it up, USB 2.0 specification incorporates three speeds: Hi-Speed, Full-Speed and Low-Speed. You as a consumer don't need to figure out all the jargons. Just keep in mind that only 'Hi-Speed USB' and 'USB' host and devices exist.

How do I know if my PC has USB 2.0? Add Your Notes
You can identify whether your PC has Hi-Speed or not relatively easy. Open Device Manager and expand the Universal Serial Bus section. There should be an "Enhanced" USB host controller present.

Windows 98 systems may use a different name, because Hi-Speed USB drivers in these operating systems are not provided directly from Microsoft (Windows ME, 2000 and XP get their drivers through Windows Update).

These drivers are provided by the manufacturer, and may carry the maker?s name (i.e. ADS, Belkin, IOGear, Siig, etc.). There should also be two ?standard? version USB host controllers present as well. They are embedded in the USB chip which routes the differing USB speeds accordingly without user intervention.

There are currently 6 manufacturers of the Hi-Speed USB host silicon themselves:

* ALi (Acer Labs)
    * Intel
    * NEC
    * SiS
    * VIA
    * nVidia (shows as "Standard" controller

Any other brand name that appears in Device Manager would likely be an add-in Hi-Speed USB PCI card. The makers above do not make add-in cards, but they do make the chips that are used in them.

How do troubleshoot "unknown device" error listed in Device Manager? Add Your Notes
I wish that there was a simple, single answer for this. There's only one thing more distressing - no device recognition at all. Here are the most likely culprits:

* The USB device or the USB adapter requires it's own power source. If your USB device or adapter came with an AC power "brick", try connecting it.
    * Here's a likely one - the front USB ports on your PC case may be misconnected. I've seen them that way from the factory. It's a good idea to check the connections against specifications. The standard order of connection is Red, White, Green, Black. No more than 4 wires per USB bank are needed.
    * Defective device. Do not assume that all PC components work correctly out of the box. I've seen many new USB devices that do not work. If you can, try the device on another PC.
    * All drivers are not installed. Some devices will require installing the driver package before plugging in the device. Some devices will also require basic USB files from the Windows CD before the unit will function. The general rule is to always follow installation directions precisely and to have the Windows CD ready.

I will now discuss how to address an unknown device problem which is caused by a driver deficiency.

1. Try to update the unknown device driver from within Device Manager. First try letting Windows search for one. If that fails, go back and choose "Select from a list" and then "Have disk". Browse to the device CD and look for the appropriate Windows folder there. Try browsing to the Windows CD (Win9x folder or i386 folder). Lastly, try updated drivers from the manufacturer's web site.
2. Try uninstalling the unknown device, unplugging the device and rebooting. Replug when back in Windows.
3. Be certain that you have the correct drivers! You may have gotten the wrong CD or a CD with drivers for more than one device on it.
4. Cleaning up in Safe Mode may be necessary. Unplug all USB devices. Reboot the PC. To enter Safe Mode, press the F8 key repeatedly while restarting the PC. Timing is important. Try to press quickly before the Windows logo screen appears. Pressing and holding the CTRL key may work too. Choose Safe Mode and open Device Manager. In Windows 2000 and XP, click View > Show hidden devices. Now locate all USB devices, HID (Human Interface Devices), USB drives and controllers/hubs. Remove all and save the USB Host Controllers for last. When done, restart and replug USB devices one at a time.

Just remember that you are entitled to support from the device maker. If you can't get help, do not hesitate to return the device. Some manufacturers only seem to respond to lost business. It's a shame, but it's true. Send them a message - that you won't accept shoddy goods or lackluster support.

By William DeVercelly

How fast is USB 2.0? Add Your Notes
USB 2.0 has a raw data rate at 480Mbps, and it is rated 40 times faster than its predecessor interface, USB 1.1, which tops at 12Mbps. Originally, USB 2.0 was intended to go only as fast as 240Mbps, but then, USB 2.0 Promoter Group increased the speed to 480Mbps in October 1999.

How will consumers benefit from USB 2.0? Add Your Notes
With speed 40 times more than that of USB 1.1, USB 2.0 broaden the range of external peripherals that can be used on a computer. Even with multiple high-speed peripherals connected to a USB 2.0 bus, the system will less likely to hit the bandwidth bottleneck. The new specification also inherits the current USB�s Plug and Play and hot-swapping capability as well as providing backward compatibility for USB 1.1 hardware, allowing existing user base to upgrade seamlessly.

Do USB 2.0 & USB 1.1 hardware work interchangeably? Add Your Notes
You may have heard that USB 2.0 is "backward-compatible" with USB 1.0/1.1 (Full-Speed USB). While that's true, USB 1.1 is also forward-compatible with USB 2.0. Whenever a system has USB 2.0 ports, you'll find the "Enhanced" USB controller in Device Manager, but you will also find two other USB controllers. These two to mantain backward compatibility to USB 1.1 devices. Each USB 2.0 host actually has 3 chips onboard. The USB controller routes signals to the correct controller chip depending on how a device is recognized. Where a device is physically plugged in has no bearing on how it is routed. All ports on a USB 2.0 motherboard can host any USB devices at all as long as the system and devices are healthy.

The vast majority of USB 2.0 devices will work on older PCs and Macs. None should flat-out fail unless there are other issues with the system. Hi-Speed USB devices will revert to Full-Speed operation when connected this way. Understand that Hi-Speed is at least ten times faster than Full-Speed in actual operation, so the speed difference is quite noticeable - unless you have never experienced Hi-Speed, of course.

When it comes to USB hub compatibility between USB 2.0 and USB 1.1, here some facts:

* A powered hub is always preferable to unpowered.
    * USB hub ports are not as capable or flexible as real PC ports so it's best not to expect the world of them.
    * USB 1.1 (obsolete) hubs will work fine on USB 2.0 ports, but they cannot utilize USB 2.0 capabilities. They will default to slower speeds.
    * Hi-Speed and Full/Low-Speed USB devices can coexist nicely on USB 2.0 hubs. Connecting such a hub to a USB 2.0 port is recommended.
    * USB 2.0 hubs can be used on older USB 1.1 computers.
    * Although it is said that you can "cascade" up to 4 hubs, problems may start to arise after two hubs, it's best to minimize hub usage if possible.
    * Many USB devices don't work well on hubs. Cameras, scanners and especially USB drives are known to have problems with hub connectivity.
    * Remember that "active USB extensions" are really just one-port hubs.

As you can see, there are very few issues (if any) to be concerned about when mixing USB types. If the system and devices are healthy, it should be a "no-brainer" to connect any USB device - provided that you follow manufacturer?s instructions.

By William DeVercelly

Will USB 2.0 replace USB 1.1? Add Your Notes
Not entirely, because many products such as generic keyboards, mice, joysticks and audio speakers do not require the faster speed of the new USB 2.0 technology. Only bandwidth-hungry devices, such as webcams and high-capacity storage systems, will need all the speed. However, next-generation systems will come with USB 2 ports rather than USB 1.1.

How do I distinguish between a USB 2.0 and a USB 1.1 device? Add Your Notes
New logos designed by the USB Promoter Group allow consumers to easily identify the new USB 2.0 products. The new colorful logo for USB 2.0 is labeled USB Hi-Speed, and the new logo for USB 1.1 is labeled with USB Basic Speed. However, most people won�t miss it as manufacturers often label �USB 2.0 READY� or �40 times faster than USB 1.1� on the boxes.

Will USB 1.1 devices run any faster on a USB 2.0 bus? Add Your Notes
No. However, the new USB 2.0 archiclecture allows more high-speed USB 1.1 devices, such as webcams, audio devices, to share the bandwidth. Developers need to follow USB 2.0 spec in order to design higher speed peripherals that can take advantage of the extra bandwidth. USB 1.1 devices still operate at 12Mbps at full-speed and 1.5Mbps at low-speed on a USB 2.0 bus. Even though USB 1.1 devices won�t run any faster, they can work alongside of USB 2.0 devices on the same bus.

What are USB Hi-Speed and USB Basic Speed logos? Add Your Notes
These logos are part of USB Promoter Group�s branding program that ensures the quality of USB products. The USB 2.0 certified products would display a blue, white and red logo, bearing the words �Certified� and �Hi-Speed.� The classic USB 1.1 certified products would display a black and white logo with the words �USB� and Certified.�

Under a license from USB-IF, products must pass the compliance tests before manufacturers can use one of the two trademarked logos. The Promoter Group will take legal actions on manufacturers that label either logo on their products, which have not passed the tests.

What happen if a USB 2.0 device is plugged into a USB 1.1 system? Add Your Notes
The entire bus under the USB 1.1 root hub will slow to 12Mbps. The operating system will probably notify the user about the sub-optimal configuration and recommend for a better course of action.

If several USB 1.1 hubs are connected to a USB 2.0 bus, then each of the USB 1.1 hub will get a full 12Mbps bandwidth.

What is the max. length of a USB 2.0 cable? Add Your Notes
5m. However, if you cascade 5 hubs with 5m USB cables, this will allow you to connect a device 30m away.

What do I need to use a USB 2.0 device? Add Your Notes
The requirement is similar to that of USB 1.1, but all components will have to be USB 2.0 compliant. A successful USB 2.0 connection requires a USB 2.0 host controller card, a USB 2.0 driver and a USB 2.0 peripheral.

How much will it cost to upgrade to USB 2.0? Add Your Notes
Around $80 to $150. Currently, Orange Micro., Adaptec and IO Gear are shipping USB 2.0 PCI cards, some of which even have FireWire ports. Interestingly, almost all USB 2.0 PCI cards include an internal port, which is probably for connecting internal USB 2.0 IDE enclosure or USB 2.0 front panel.

Will USB 2.0 arrive on mobile computers? Add Your Notes
Yes, but not in integrated solution on laptops. You will need a USB 2.0 CardBus card. Orange Micro. is shipping USB 2.0 compliant 4-port CardBus card. Eventually, notebook vendors will adapt to USB 2.0 technology, and we will see USB 2.0 ports on laptops. This transition won't happen until 2002 at the earliest.

Which operating systems support USB 2.0? Add Your Notes
Microsoft has released the official USB 2.0 driver for Windows XP and Windows 2000. The version is 5.1.2600. The software is available on-line at Windows Update website. (If you don't have a USB 2.0 card installed in your system, Windows Update won't list the USB 2.0 driver as an update.)

The software company is still considering USB 2.0 support for Windows ME, but it already has decided not to bring USB 2.0 to Windows 98 and Windows 98 SE. If you have Windows 98, you will have to rely on 3rd party USB 2.0 support from USB card manufacturer.

As for Mac users, Orange Micro. and KeySpan are providing USB 2.0 for MacOS X exclusively.

Do USB 1.1 cables work with USB 2.0 devices? Add Your Notes
Ideally, yes. USB 2.0 architecture uses the same cables and connectors as USB 1.1 compliant products. Unforunately, only 3 out of 11 cables on the market are certified as USB 1.1 compliant. You may run into the cables that cause problems connecting high-speed peripherals. To avoid negative user experience, most vendors include USB 2.0 compliant cables with their USB 2 PCI cards and peripherals.

#287 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 07:50

Idézet: landler - Dátum: 2005. Oct. 27., Thursday - 7:23

Igen. A technikával élni kell. A kapott hülyeséggel is. Együtt. Viszont legalább nyugodt vagy. Ez a lényeg.

valahogy selytettem hogy ez lesz.  :rolleyes:

nos ezt mind tudtam az usb-rol. (igaz csak atfutottam igy koranreggel, szal nem olvastam el teljesen.).  de a piros reszt lattam.  :cool:

csak azt nem ertem hogy akkor az alaplapon miert van 10 tuske es rairva usb2?  :confused: en erre a 10 tuskere kotottem az adott 8 vezeteket ami a kulso csatlakozohoz vezet. ezen a kulso csatlakozon (hub?) mar csak 8 vezeteknek van tuske a 10 helyett. na ez kavart nalam be.  :confused:

azt tudom hogy az usb1/2 eszkozoknek a hubban mar csak 4 db vezeteke van. (5vdc,d-,d+,gnd) ez okes.. ebben nem kulonbozik ezt tudtam. najo. atolvasom azt a hosszu reszt is. csak meg elotte elkell mennem valahova.

szerk: nos atneztem mert nem hagyott nyugodni a dolog. szal a ket kimaradt tu az 2 db gnd. ami sztem nemsok vizet zavarna mert 4+4bevan kotve es van kozte mar fold... szoval akkor ezekszerint valszeg belekell nyugodjak hogy ez biza csak usb1. (ja, a 8 vezeteket ugy ertettem hogy 4+4). remelem jol gonmdolom.  :rolleyes:

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 27. 08:17 -kor

#288 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:13

Hi!

Köv. lenne a kérdésem.
Adott egy winXP rajta egy vagy több user. Tudok-e távoli asztallal belépni egyszerre több user-rel, vagy egy user-rel egyszerre több helyről?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#289 Felhasználó inaktív   Gyorgym_ms 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:54

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 10:13

Hi!

Köv. lenne a kérdésem.
Adott egy winXP rajta egy vagy több user. Tudok-e távoli asztallal belépni egyszerre több user-rel, vagy egy user-rel egyszerre több helyről?

egyszerre egy terminál munkamenet lehet aktív, melykor a konzol zárolásra kerül.
Moldova György, MCSE+I (v-gyomol@microsoft.com)
Technology Specialist - IW, Windows Client & Windows Media Technologies

I done learn from my mistakes, Like who's my men and who's not
Like who's gon run but who's not. Like who's gonna shoot if you shot?
Who gone hold they own who's not. Who's gone choose spots?

[ Listen ]

#290 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 27. 10:28

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 8:50

szoval akkor ezekszerint valszeg belekell nyugodjak hogy ez biza csak usb1. (ja, a 8 vezeteket ugy ertettem hogy 4+4). remelem jol gonmdolom.  :rolleyes:

Rendületlenül két kérdés: BIOS beállítások? Drivert telepítettél?

#291 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 11:55

Idézet: landler - Dátum: 2005. Oct. 27., Thursday - 11:28

Rendületlenül két kérdés: BIOS beállítások? Drivert telepítettél?

nah. szerintem ezt beneztem.  :omg: az acorp honlapjan nemis irnak usb2rol a lapomnal. mas lapoknal is direkt megneztem kulon felvan-e tuntetve az usb2 es felvoltak a jobb lapoknal.. :rolleyes: . (mint special functions).. node nemtom mi lehet akkor az a cuccc a lapomon.  :confused: ahh kiterdekel... van 4 usb1-es aljzat aztan kesz.. eleg nekem ezis.  :omg:

azert kosz.  :D

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 27. 12:11 -kor

#292 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 20:21

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 12:55

nah. szerintem ezt beneztem.  :omg: az acorp honlapjan nemis irnak usb2rol a lapomnal. mas lapoknal is direkt megneztem kulon felvan-e tuntetve az usb2 es felvoltak a jobb lapoknal.. :rolleyes: . (mint special functions).. node nemtom mi lehet akkor az a cuccc a lapomon.  :confused: ahh kiterdekel... van 4 usb1-es aljzat aztan kesz.. eleg nekem ezis.  :omg:

azert kosz.  :D

Az alaplapod valóban csak USB 1.1-et támogat. ;) Az a bizonyos 10-es tüskesor a lapon (mint a Users Manual írja is) pedig a COM2-es port kivezetése! :Đ

Szerkesztette: Csokis 2005. 10. 27. 21:12 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#293 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 20:43

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet engedélyezni egy 'felhasználó' csoportba tartozó usernek, hogy telepíthessen helyi nyomtatót, ne csak hálózatit???

Átfutottam a csoportházirendet, de nem találtam.....

Lehet egyáltalán???

#294 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 22:22

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. Oct. 27., Thursday - 21:21

Az alaplapod valóban csak USB 1.1-et támogat. ;) Az a bizonyos 10-es tüskesor a lapon (mint a Users Manual írja is) pedig a COM2-es port kivezetése! :Đ

mar ne feszegessug a temat. :p :D banom is en miaz az alaplapomon de usb2 van rairva! most mar hagyom a faxba.  :cool: nemis erdekel.  ;)

#295 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:34

volna egy kis problémám! :(
admin accon felkerült gépre RM file lejátszása végett a RealPlayer program, és persze hozzánemértésből ill. az én távollétem miatt, szépen minden file lett asszociálva vele, avi, mpeg, mp4 minden lószar!
na most uninstalláltam ugyan, de így a file asszociáció az általa felülírt file típusoknál megszűnt, de az eredeti helyzet nem áll vissza, szal nem tudja futtatni az eddig beállított avi/mpeg stb stb dolgokat!
nincs vmi ilyen opció amivel mappa beállításainál, a File típusoknál defaultra visszaállít mindent? :think:
tehát az ilyen média fileokat kezelje WMP stb? :confused:

u.i.: nah ugyan a file formátumok kiterjesztését vissza állítgattam kézzel, meg WMP beállításainál, szal most már rendesn regisztrálva vannak a fileok, DE, ezektől, hogy tudok megszabadulni?! :confused:

Kép

vagy ezek már így maradnak...? format c: ? :(

Szerkesztette: laragirl83 2005. 10. 28. 09:59 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#296 Felhasználó inaktív   sorak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:12

Hali!
Olyan gondom lenne, hogy ha egy e-mailt akarok küldeni csatolt állománnyal, akkor a küldés során a csatolt állomány mindig megsérül, pl egy 66k-s doksibol kb 22k-t küld el. És akármelyik levelezőklienst használom ugyanaz a probléma. A gépen egy XP Pro van, és biztos nem a szolgáltatói olalon van a gond, mert a szomszéd gépről hibátlanul megy el ugyanaz a cucc. Teljsesen tanácstalan vagyok, a neten eddig nem találtam semmit erről a hibáról.

#297 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:18

Milyen neted van?

#298 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:27

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2005. Oct. 28., Friday - 10:34

volna egy kis problémám! :(
admin accon felkerült gépre RM file lejátszása végett a RealPlayer program, és persze hozzánemértésből ill. az én távollétem miatt, szépen minden file lett asszociálva vele, avi, mpeg, mp4 minden lószar!
na most uninstalláltam ugyan, de így a file asszociáció az általa felülírt file típusoknál megszűnt, de az eredeti helyzet nem áll vissza, szal nem tudja futtatni az eddig beállított avi/mpeg stb stb dolgokat!
nincs vmi ilyen opció amivel mappa beállításainál, a File típusoknál defaultra visszaállít mindent? :think:
tehát az ilyen média fileokat kezelje WMP stb? :confused:

u.i.: nah ugyan a file formátumok kiterjesztését vissza állítgattam kézzel, meg WMP beállításainál, szal most már rendesn regisztrálva vannak a fileok, DE, ezektől, hogy tudok megszabadulni?! :confused:

vagy ezek már így maradnak...? format c: ? :(

emiatt eszedbe ne jusson format c-zni.  ;) valami regcleaner progival nezd at es sztem az torolni fogja a nem haznalt reg beallitasokat. :cool:

#299 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:34

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:27

emiatt eszedbe ne jusson format c-zni.  ;) valami regcleaner progival nezd at es sztem az torolni fogja a nem haznalt reg beallitasokat. :cool:

igen, megtörtént minden, uninstall, maradék mappák manuál delete, system mechaniccal reg clean + junk file delete, meg hijackthis-el is csekkoltam, és kapott spysweepert meg ad-aware-t is,  szal "rendbe" jött a dolog, csak tudod, én eléggé vigyázok a gépre, mármint mi kerül fel és le, meg minden, és nem véletlenül van unokatesómnak meg anyámnak külön accountja, pont az ilyen helyzetek elkerülése végett, hogy még véletlenül se tudjanak elbaromlni semmit se, erre ma kivételesen tölteni hagytam gépet, mire hazaérek előadásról, hát itt ül unokatesóm és mondja van vmi kis bibi.... óóóó B+, mondom... :(  :mad:
de qrva mérges lettem, de ezt látta ő is, aztán kárpótlásúl megígérte vesz vmi rendes genius füles+miki kombót, hogy CSS alatt lehessen rendesen dumálni! :)

Szerkesztette: laragirl83 2005. 10. 28. 15:36 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#300 Felhasználó inaktív   unio21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:53

Sziasztok!
Miért lehet az, hogy kb. 2 hete telepítettem újra az XP-met, és azóta nem hozott létre rendszervisszaállítási pontot? Most lenne rá szükségem, és nem tudom, hogy mit tegyek. Vagy hogy kellett volna beállítanom? XP Pro SP1. A SP2-t nem akarom feltenni, mert összeakadtak tőle a hálókártyáim. :D  :D

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.