HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#381 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 13. 12:26

Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 12:20

Az első, hogy a "szó nélküli ujraindulást" ki kellene kapcsolni. Ott van a gép beállításai között.

A második pedig,  előtt át kellene gondolni, mit is csinálsz.

Köszi a gyors segítséget  :respect:

A registry tisztítást persze nem koca-módszer szerint szoktam csinálni, hogy bemászok, aztán törlök mindenfélét ;) :D RegSupreme-be nyomok egy auto-keresést, aztán a találati listán törlöm a fölöslegesnek ítélt kulcsokat :) De azért szoktam rendszervisszaállítási pontokat is menteni, a biztonság kedvéért... :)

#382 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 13. 12:52

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 12:26

Köszi a gyors segítséget  :respect:

A registry tisztítást persze nem koca-módszer szerint szoktam csinálni, hogy bemászok, aztán törlök mindenfélét ;) :D RegSupreme-be nyomok egy auto-keresést, aztán a találati listán törlöm a fölöslegesnek ítélt kulcsokat :)

Ellentmondásos kapcsolatot érzek a két mondat között.

Idézet

A következő lenne a problémám: az elmúlt egy hónapban kb. 4 rejtélyes újraindulást produkált a gépem. Csak szó nélkül újraindult, többnyire registry tisztítás, vagy program uninstall után.

#383 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 13. 13:23

na most az előző hiba nem jelentkezett a fájlok másolása közben, viszont amikor épp befejeződött volna a telepítés,akkor kék kijelző, azzal hogy a rendszer hibát észlelt, ezért leáll. ez miért??? help me!

#384 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 14:20

na most végigtelepíti hiba nélkül, viszont amikor már csak 1 perc van hátra akkor kékhalák, kiírja hogy IRQL NOT LESS OR EQUAL...ugy tudom ez valami memória hiba...mert most vettem bele két új 512es memóriát, de lehetetlen hogy ne bírja...akkor most mi van??

#385 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 14:50

na akkor válaszolok magamnak, ha senki sem segítőkész ma.

szóval biosban beállítottam hogy fail-safe defaults-ot használjon, és így láss csodát végigment a telepítő, sikerült felrakni, de amikor először belépett windows-ba kiírta hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre
a lényeg hogy most megy a windows, viszont az inernetet sehogy sem akrja behozni,pedig már telepítettem a hálókártyát..ám mégsem...nem tudom mi lehet...

#386 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 13. 14:56

Idézet: 2810 - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 14:20

na most végigtelepíti hiba nélkül, viszont amikor már csak 1 perc van hátra akkor kékhalák, kiírja hogy IRQL NOT LESS OR EQUAL...ugy tudom ez valami memória hiba...mert most vettem bele két új 512es memóriát, de lehetetlen hogy ne bírja...akkor most mi van??

Nem lehetetlen, mint a példa mutatja. Milyen segítséget vársz nulla információ alapján?  :think:

#387 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 16:41

igazad van

na most az van, hogy biosban beállítottam hogy fail-safe defaultsot használjon, így sikerült feltelepíteni. viszont így nem ment a net, és nem hagyott feltelepíteni semmit. ekkor átállítottam a biosban arra hogy optimised-defaultsot használjon, ekkor jó a net, viszont így sem hagy telepítei semmit, és még a kékhalál is bejött memória hibát emlegetve.
abit sg-71 alaplap,exelstor 60Gb winchester HDD, 2xsamsung 512Mb 400Mhz DDR, ATI Radeon 9200,Intel Pentium 4 2,66 Ghz processzor, a többit sajnos nem tudom megmondani mert nem hagyja feltelepíteni az everestet se

#388 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 16:45

ja eddig egy noname 256 Mb-os RAM volt benne, de az informatikus ismerősöm miután megvizsgált everestben az adatokat, azt mondta hogy simán el kell bírnia a gépnek a két 512Mb 400MHz-es DDR-t.

#389 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 16:49

Idézet: 2810 - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 15:50

na akkor válaszolok magamnak, ha senki sem segítőkész ma.

szóval biosban beállítottam hogy fail-safe defaults-ot használjon, és így láss csodát végigment a telepítő, sikerült felrakni, de amikor először belépett windows-ba kiírta hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre
a lényeg hogy most megy a windows, viszont az inernetet sehogy sem akrja behozni,pedig már telepítettem a hálókártyát..ám mégsem...nem tudom mi lehet...

Az is elképzelhető, hogy az egyik memcsi hibás! Nekem szintén volt ilyen problémám, ráadásul kb. két hete. 3x256Mb volt a kis köhögőmben :) , pár nappal később az egyik kiesett a játékból.

#390 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 17:14

na most minden megy,de nagyon érdekes amikor msn messengert telepíteni akartam hibát jelzett, majd bejött a kék halál irql less or not equal,majd újra indult, és miost minden megy még az msn-t is fel engedte telepíteni...egyszerűen bolondját járatja velem...de sztem memória problem lehet, mert azért hal meg néha... csak azt nem tudom hogy tudom megnézni hogy melyik memóriakártya rosz, és mit kezdjek vele  ha rosz...?

#391 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 17:25

Idézet: 2810 - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 18:14

na most minden megy,de nagyon érdekes amikor msn messengert telepíteni akartam hibát jelzett, majd bejött a kék halál irql less or not equal,majd újra indult, és miost minden megy még az msn-t is fel engedte telepíteni...egyszerűen bolondját járatja velem...de sztem memória problem lehet, mert azért hal meg néha... csak azt nem tudom hogy tudom megnézni hogy melyik memóriakártya rosz, és mit kezdjek vele  ha rosz...?

vedd ki az egyiket és kiderül! :)
Ha úgy működik, akkor tessék szépen gariba visszavinni, ha még garis!

#392 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 13. 18:12

Idézet: 2810 - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 16:45

ja eddig egy noname 256 Mb-os RAM volt benne, de az informatikus ismerősöm miután megvizsgált everestben az adatokat, azt mondta hogy simán el kell bírnia a gépnek a két 512Mb 400MHz-es DDR-t.

ABIT SG-71

DDR333
Supports up to 2GB of un-buffered DDR200/266/333

#393 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 18:15

Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 19:12

ABIT SG-71

DDR333
Supports up to 2GB of un-buffered DDR200/266/333

vagyis?

ez azt jelenti hogy max 333 Mhz-est bír el?

#394 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 13. 18:56

Idézet: 2810 - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 18:15

vagyis?

ez azt jelenti hogy max 333 Mhz-est bír el?

Specifikáció szerint igen.

A tapasztalatod szerint meg kettő négyszázassal baja van.

#395 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 19:56

Idézet: edewis - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 12:04

Még annyit az előző hozzászólásomhoz,hogy most telepítettem fel az Outpost tűzfalat,hátha rendbe jön a renszer.Ez a program sem akar frissülni,azt írja ki,nem sikerült csatlakozni a kiszolgálóhoz.
Amúgy a renszeren nincs semmi program feltelepítve,csak a meghajtó driverek.
Segítsetek légyszíves!

Az NF4-nek van sajat tuzfala. Valoszinuleg az szorakozik veled!
A kezikonyvben/interneten utana kellene nezni, hogy lehet kikapcsolni teljesen!

#396 Felhasználó inaktív   uzsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 20:53

Mive a korábbi kérdésemre senki nem felelt. 9x%-os üresjárat esetén mi a franc képes letehelni a procimat 70-100%ra?!
feladatkezelőben nem látom nyomát olyan dolognak ami ezt tenné, vírust spyware, stb -ket már néztem, friss a rendszer, Sgítsetek!
Aki viszkető seggel fekszik szaros ujjal ébred.

#397 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 20:56

Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 19:56

Specifikáció szerint igen.

A tapasztalatod szerint meg kettő négyszázassal baja van.

köszi a választ,

először 333Mhz-eset akartam venni, de a boltban azt mondták hogy 400 Mhz-est is lazán el kell bírnia, mert hogy lefele kompatibilis az alaplapom,
de most kivettem az egyiket és minden jól működik nem dob be kék halákba...
ugyhogy sztem bírja, csak az egyik memóriamodul nem jó (vagy a foglalat)...
:think:  :think:

#398 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 21:24

Hejhó!

Van arra lehetőség, hogy egy adott futó programot parancssorból kilőjjünk?
Olyasmire gondolok, mint linux alatt a 'kill' parancs, vagy mint itt windows-ban a lekapcsolást futtató shutdown...

Előre is köszi.

ui.: pl fut a notepad.exe és azt szertném, ha beirnám, hogy 'kutykurutty -t 360 notepad.exe' és 360 sec mulva a notepad.exe bezárulna...
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#399 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 21:40

Sziasztok!
Nekem eddig egy régi gépem volt és mivel most végre van egy normális konfigom csak most kezdek tartósan WinXP-t használni.
Az első kérdésem az lenne hogy miért van az hogy mikor betölt a windows akkor a vírusirtóra és az egyéb alkalmazásokra kb 2 percet kell várni mire betöltödnek? Elég erős gépem van ahhoz hogy ez legyen! Sőt mikor Sp 1 volt fent (most Sp2 van) akkor ezzel nem volt gond!

A második kérdésem: Mikor felteszem a tűzfalat (ZoneAlarm 6.0) akkor a hálózatra való bejelentkezéskor újraindul a gép! Egy kék ablak jelenik meg de csak egy pillanatra és újraindul! Hiába próbálkozok bármivel, csak akkor jó ha kikapcsolom a tűzfalat!
A windows alap tűzfalával működik! Szerintetek ez is megfelelő védelmet nyújt?
Kép
Kép

#400 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 14. 06:55

Idézet: 2810 - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 20:56

köszi a választ,

először 333Mhz-eset akartam venni, de a boltban azt mondták hogy 400 Mhz-est is lazán el kell bírnia, mert hogy lefele kompatibilis az alaplapom,
de most kivettem az egyiket és minden jól működik nem dob be kék halákba...
ugyhogy sztem bírja, csak az egyik memóriamodul nem jó (vagy a foglalat)...
:think:  :think:

Hmm, ja ha bírja. :)

Ne haragudj, mondhatnám sértődötten, hogy minek kérdezed, ha jobban tudod? De nem, isten őrizz.

Csak annyit kérnék, cserélgesd nyugodtan, idegeskedj, és amikor majd fél év múlva mégsincs minden rendben, próbálj meg visszaemlékezni: szóltak.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.