HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#461 Felhasználó inaktív   Davemaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 20. 15:19

Sziasztok!

Nekem egyszerűen eltűnt a windows ké és faxmegjelenítőm...
Nem tuggya vki hogy lehetne visszahozni?
Előre is THX!
Turi Fan Club V1.0

"A rallysport olyan mint a sakk,csak nincs idő két lépés között!"

#462 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 20. 16:33

Sziaasztok!

Igazából nem tudtam eldönteni ide vág e a kérdésem, mert nem találtam a médialejátszóval kapcsolatos topikot.
A kérdésem az, hogy a médiaplayer 10 van fent és a lejátszás közben a monitoron van kép, de a tv-n nincs. :mad: Beállítási probléma? XP Profecionál van fent és a vidikártyám Radeon 9550-es 256 Mb-al.A tvn minden más megjeleníthető csak a médialejátszóval nem.

Köszönet a válaszért!! :respect:
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek...

#463 Felhasználó inaktív   Fredo78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 21:49

Énegyszerűen kitöröltem a .net-es fiókot és azota szépen belép egyből. Kérdés nem bej nem fog hiányozni?

#464 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:32

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 21:05

Arra lettem figyelmes, hogy a spoolsv.exe (ha jól emléxem a nevére) időnként ki szeretne nézni a netre. Ártalmatlan dolog, egyáltalán mi ez? :confused:

spoolsv - spoolsv.exe - Process Information

Process File: spoolsv or spoolsv.exe
Process Name: Microsoft Printer Spooler Service

Description:
spoolsv.exe is a Microsoft Windows system executable which handles the printing process to your local printers. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.

Note: spoolsv.exe is also a process which is registered as the Backdoor.Ciadoor.B Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer, stealing passwords and personal data. It is a registered security risk and should be removed immediately.

Determining whether this process is a virus or a Windows process depends on the directory location it executes or runs from in WinTasks.

Vagyis lehet rosszindulatú is.

Itt találsz hozzá még anyagot.

Szerkesztette: Picassu 2005. 11. 21. 09:35 -kor

#465 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:52

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 10:32

spoolsv - spoolsv.exe - Process Information

Process File: spoolsv or spoolsv.exe
Process Name: Microsoft Printer Spooler Service

Description:
spoolsv.exe is a Microsoft Windows system executable which handles the printing process to your local printers. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.

Note: spoolsv.exe is also a process which is registered as the Backdoor.Ciadoor.B Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer, stealing passwords and personal data. It is a registered security risk and should be removed immediately.

Determining whether this process is a virus or a Windows process depends on the directory location it executes or runs from in WinTasks.

Vagyis lehet rosszindulatú is.

Itt találsz hozzá még anyagot.

Köszi, közben már én is tájékozódtam, volt egy példány a system32/dllcache-ben is, azt letöröltem, és biztos ami biztos, letiltottam a kimenő kommunikációját a spoolsv.exe-nek.
Weblap: Terragen Images

#466 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 13:43

adott egy notebook PC, rajta Windows XP Prof SP2 operációs rendszer. a rendszer betöltődésekor az egyik svchost.exe a processzort 100%-on hajtja, a rendszer használhatatlan. azonban ha a Szolgáltatások közül leállítom a RIP-figyelőt, a rendszer ujra életre kel, használható a következő ujraindításig, azonban a helyi kapcsolat, TCP protokolját megölni, az op.rendszer nem képes a hálózati eszköztől címet felvenni.

hogyan orvosolható a probléma?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#467 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 19:33

Idézet: Quo Wadis - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 16:33

Sziaasztok!

Igazából nem tudtam eldönteni ide vág e a kérdésem, mert nem találtam a médialejátszóval kapcsolatos topikot.
A kérdésem az, hogy a médiaplayer 10 van fent és a lejátszás közben a monitoron van kép, de a tv-n nincs. :mad: Beállítási probléma? XP Profecionál van fent és a vidikártyám Radeon 9550-es 256 Mb-al.A tvn minden más megjeleníthető csak a médialejátszóval nem.

Köszönet a válaszért!! :respect:

A Display beállításoknál add meg a tv-t elsődleges kijelzőnek.
Nálam a GF vid. kari csinálta ugyanezt. Csak az elsődleges kijelzőn volt kép clone üzemmódban.

#468 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 21:07

Hibernalast probalom beallitani. Bekapcsolom a screen saver/power/hibernate-ben, de a turn off computernel nem talalom (csak restart, standby, turn off). Egyebkent mi a kulonbseg a stand by es a hibernate kozott? Gep: AMD K8, op: xp prof, sp2

#469 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 21:16

Idézet: csosz - Dátum: 2005. Nov. 22., Tuesday - 21:07

Hibernalast probalom beallitani. Bekapcsolom a screen saver/power/hibernate-ben, de a turn off computernel nem talalom (csak restart, standby, turn off). Egyebkent mi a kulonbseg a stand by es a hibernate kozott? Gep: AMD K8, op: xp prof, sp2

a standby az csak keszenleti (minimalis energia igeny) allapotba rakja a gepet. (lekapcsol vinyo, monitor stb.) a hibernalas meg amikor dolgozol valamin es nincs idod elmenteni ,kikapcsolni, stb a geped, hanem egyszeruen hibernalod. ekkor minden adat amivel dolgoztal elmentodik, es kikapcsol a gep. amikor ujra bekapcsolod minden visszaall az eredeti, utolso allapotba mintha kisem kapcsoltad volna a geped. es folytathatod a munkadat ott ahol abbahagytad. ,stb.

a hibernalast azt csak egy gombhoz tudod hozzarendelni. ( :think: ) azis ott van az opciok kozt ahol emlitetted. (de keszitheto belole shortcut is)

Szerkesztette: Desorder 2005. 11. 22. 21:17 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#470 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 21:40

Idézet: csosz - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 21:07

standby, turn off, restart.
Ha ráhúzod az egeret a standbyra, az megmondja, hogy máskor nyomd meg a SHIFT gombot, és rögtön hozzájutsz a hibernáláshoz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#471 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:08

Idézet: roo760 - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 20:33

Nálam a GF vid. kari csinálta ugyanezt. Csak az elsődleges kijelzőn volt kép clone üzemmódban.

Szia roo760!

Köszi a választ, most dolizom, majd ha haza megyek kipróbálom! :respect:

#472 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 13:24

Ok, mukodik a hibernate. Hibernalas utan ha barmilyen billentyut megnyomok elindul a gep, ami nem baj, de kivancsi lennek hol lehet ezt beallitani. Ha jol sejtem hibernalas utan nem fogyaszt a gep, stand by utan mennyit fogyaszt? Tul. keppen mind1 hogy hibernalok vagy stand by ba teszem?

#473 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:10

Idézet: csosz - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 13:24

Ok, mukodik a hibernate. Hibernalas utan ha barmilyen billentyut megnyomok elindul a gep, ami nem baj, de kivancsi lennek hol lehet ezt beallitani. Ha jol sejtem hibernalas utan nem fogyaszt a gep, stand by utan mennyit fogyaszt? Tul. keppen mind1 hogy hibernalok vagy stand by ba teszem?

Kissé gyanús a dolog. Hibernálás után elvileg csak a power gomb indít újra. Mivel kikapcsolod a gépet bill.-el együtt.  :confused:

Hibernálás: lementi az összes pillanatnyi állapotot a memóriában lévő dolgokkal együtt a merevlemezre 1 file-ba, azután teljesen kikapcsol a gép. Ha aztán benyomod, nem boot-ol be alapról a win, hanem visszaírja a memóriába a cuccot és visszaáll minden a kikapcsolás pillanatában lévő állapotra. Program nem tudja elindítani (pl. hálón keresztül, távolról nem tudod éleszteni a vasat), csak te a power gombbal.

Stand by: itt is lepihen a gép, vid kari kikapcs, optikai meghajtó kikapcs, beállítástól függően x idő után HDD is kikapcsol. De az alaplap a memóriával együtt áram alatt marad és fogyaszt egy keveset, az adatok a memóriában maradnak. Program tudja éleszteni ( pl. hálóról indíthatod).
Áramszünet esetén a memóban lévő cuccok vesznek, szabálytalan leállításra figyelmeztet újraindításnál (ez ilyenkor=reset)

Áramfogyasztás: hibernálás=power off= cirka 0: tápról leválaszthatod
standby: kb. 2-5%-a a működő rendszernek: kell hozzá amper

Ha valamit rosszul tudok, szakik kijavítanak. Jó pap is holtig tanul, hát még a láma :D

#474 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:47

A PS/2 keyboard power on pedig ki van kapcsolva  a bios-ban. Stand by ban megy az internet? (cable modem van) Ez is gyanus mintha mail check em ment volna.

Szerkesztette: csosz 2005. 11. 23. 16:51 -kor

#475 Felhasználó inaktív   tu_chi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:57

Talán leginkább ideillő téma: adott két gép, routeren kersztül hálózatban. winxp, sp2. Az egyik gépen FAT, a másikon NTFS. Ez utóbbi gépen vannak azok az adatok, amelyekhez a másikról is jó lenne hozzáférni. Összesen 2 GB adat, ami csak több lesz, több ezer file-ban. (A gépek egy munkacsoportban vannak. Rendszergazdai jogosultságom van).
Beállitottam a filemegosztást, legyenek az almappák is hozzáférhetők, levettem az irásvédettséget. Ennek ellenére az almappákban lévő fileokat nem tudom megnyitni. Kb 2000 mappa van.
Mi a fenét tudok csinálni még?

#476 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 20:20

Idézet: roo760 - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:10

Program nem tudja elindítani (pl. hálón keresztül, távolról nem tudod éleszteni a vasat), csak te a power gombbal.

Stand by: itt is lepihen a gép, vid kari kikapcs, optikai meghajtó kikapcs, beállítástól függően x idő után HDD is kikapcsol. De az alaplap a memóriával együtt áram alatt marad és fogyaszt egy keveset, az adatok a memóriában maradnak. Program tudja éleszteni ( pl. hálóról indíthatod).
Áramszünet esetén a memóban lévő cuccok vesznek, szabálytalan leállításra figyelmeztet újraindításnál (ez ilyenkor=reset)
...
Ha valamit rosszul tudok, szakik kijavítanak. Jó pap is holtig tanul, hát még a láma :D

Hibernából, és kikapcsolt állapotból is fel lehet kelteni a gépet, amennyiben:
- nincs az elosztó kikapcsolva,
- a hálókártya és a bios képes a funkcióra,
- megfelelő parancs megy a hálón.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#477 Felhasználó inaktív   vilmaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:42

Hali!

Kérdés. Hogy lehet törölni, ha pl. freemail bejelentkezéskor elcseszed a nevet és nem mittomén (legyünk stilszerüek) HWSW-t irsz (ami a jó) hanem csak HWS-t.
Ugyebár az autómata kiegészító a következő bejelentkezéskor a hws-t és a hwsw-t is kidobja mint lehetséges kiegészítést. hogy lehet ezekből a rosszakat kidobálni?

Reméllem érthetően írtam le  :rolleyes:
p5ad2-e deluxe, 4x512M 533mhz memó, 3,2 ghz 2M 64bit prescot, zalman cps7700-cu, 160gb sata samsung, 80gb ide quantum, nvidia 6600 gt,  zalman zm80d-hp, chieftec 410W,

#478 Felhasználó inaktív   vilmaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 22:12

Volna egy olyan problémám is, hogy telepítettem valaha a CorelDraw8-at a gépem D:\Coreldraw8\........... helyre. Majd uninstalláltam, hogy átrakjam a C:\Munka\............... helyre. Namost ez a kis homosexuális  :reklamacio: egy file-t, nevezetesen a coreldrw.cpl file-t továbbra is a d meghajtón keresi. persze a progi fagy, stb..... a rendszerleiróban nyoma sincs az elérési útnak, vagy a filenak amit keres. Mit javasoltok az orvoslásra??? Már tucatszor leszedtem és feltettem, de nem birok vele  :confused:

Segítsetek Plíz. Köszi
p5ad2-e deluxe, 4x512M 533mhz memó, 3,2 ghz 2M 64bit prescot, zalman cps7700-cu, 160gb sata samsung, 80gb ide quantum, nvidia 6600 gt,  zalman zm80d-hp, chieftec 410W,

#479 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:06

Idézet: roo760 - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 20:33

Sziasztok!

Na működik a dolog, de csak úgy hogy belehet állítani a megjelenítők közti váltástés ha akarom akkor az alt+F5-el átvált a tv-re, de akkor a monitoron eltünik minden együtt a kettő nem megy normális így?
Más probléma, a gép nem akar kikapcsolódni. :reklamacio:  Valamikor már írta valaki, csak nem emlékszem mikor. Mi lehet a gond? :confused:

#480 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 00:34

Idézet: vilmaboy - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 22:42

Hali!

Kérdés. Hogy lehet törölni, ha pl. freemail bejelentkezéskor elcseszed a nevet és nem mittomén (legyünk stilszerüek) HWSW-t irsz (ami a jó) hanem csak HWS-t.
Ugyebár az autómata kiegészító a következő bejelentkezéskor a hws-t és a hwsw-t is kidobja mint lehetséges kiegészítést. hogy lehet ezekből a rosszakat kidobálni?

Reméllem érthetően írtam le  :rolleyes:

Pont amikor kidobja, mint lehetséges kiegészítést, akkor tartsd rajta a kurzort és ne kattints, hanem nyomd meg a Delete billentyűt.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.