Windows XP kérdések IV.
Elküldve: 2005. 11. 20. 15:19
Nekem egyszerűen eltűnt a windows ké és faxmegjelenítőm...
Nem tuggya vki hogy lehetne visszahozni?
Előre is THX!
Elküldve: 2005. 11. 20. 16:33
Igazából nem tudtam eldönteni ide vág e a kérdésem, mert nem találtam a médialejátszóval kapcsolatos topikot.
A kérdésem az, hogy a médiaplayer 10 van fent és a lejátszás közben a monitoron van kép, de a tv-n nincs.
Köszönet a válaszért!!
Elküldve: 2005. 11. 20. 21:49
Elküldve: 2005. 11. 21. 09:32
Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 21:05
spoolsv - spoolsv.exe - Process Information
Process File: spoolsv or spoolsv.exe
Process Name: Microsoft Printer Spooler Service
Description:
spoolsv.exe is a Microsoft Windows system executable which handles the printing process to your local printers. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.
Note: spoolsv.exe is also a process which is registered as the Backdoor.Ciadoor.B Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer, stealing passwords and personal data. It is a registered security risk and should be removed immediately.
Determining whether this process is a virus or a Windows process depends on the directory location it executes or runs from in WinTasks.
Vagyis lehet rosszindulatú is.
Itt találsz hozzá még anyagot.
Szerkesztette: Picassu 2005. 11. 21. 09:35 -kor
Elküldve: 2005. 11. 21. 10:52
Idézet: Picassu - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 10:32
Process File: spoolsv or spoolsv.exe
Process Name: Microsoft Printer Spooler Service
Description:
spoolsv.exe is a Microsoft Windows system executable which handles the printing process to your local printers. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.
Note: spoolsv.exe is also a process which is registered as the Backdoor.Ciadoor.B Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer, stealing passwords and personal data. It is a registered security risk and should be removed immediately.
Determining whether this process is a virus or a Windows process depends on the directory location it executes or runs from in WinTasks.
Vagyis lehet rosszindulatú is.
Itt találsz hozzá még anyagot.
Köszi, közben már én is tájékozódtam, volt egy példány a system32/dllcache-ben is, azt letöröltem, és biztos ami biztos, letiltottam a kimenő kommunikációját a spoolsv.exe-nek.
Elküldve: 2005. 11. 21. 13:43
hogyan orvosolható a probléma?
Elküldve: 2005. 11. 22. 19:33
Idézet: Quo Wadis - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 16:33
Igazából nem tudtam eldönteni ide vág e a kérdésem, mert nem találtam a médialejátszóval kapcsolatos topikot.
A kérdésem az, hogy a médiaplayer 10 van fent és a lejátszás közben a monitoron van kép, de a tv-n nincs.
Köszönet a válaszért!!
A Display beállításoknál add meg a tv-t elsődleges kijelzőnek.
Nálam a GF vid. kari csinálta ugyanezt. Csak az elsődleges kijelzőn volt kép clone üzemmódban.
Elküldve: 2005. 11. 22. 21:07
Elküldve: 2005. 11. 22. 21:16
Idézet: csosz - Dátum: 2005. Nov. 22., Tuesday - 21:07
a standby az csak keszenleti (minimalis energia igeny) allapotba rakja a gepet. (lekapcsol vinyo, monitor stb.) a hibernalas meg amikor dolgozol valamin es nincs idod elmenteni ,kikapcsolni, stb a geped, hanem egyszeruen hibernalod. ekkor minden adat amivel dolgoztal elmentodik, es kikapcsol a gep. amikor ujra bekapcsolod minden visszaall az eredeti, utolso allapotba mintha kisem kapcsoltad volna a geped. es folytathatod a munkadat ott ahol abbahagytad. ,stb.
a hibernalast azt csak egy gombhoz tudod hozzarendelni. (
Szerkesztette: Desorder 2005. 11. 22. 21:17 -kor
Elküldve: 2005. 11. 22. 21:40
Idézet: csosz - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 21:07
standby, turn off, restart.
Ha ráhúzod az egeret a standbyra, az megmondja, hogy máskor nyomd meg a SHIFT gombot, és rögtön hozzájutsz a hibernáláshoz.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2005. 11. 22. 22:08
Idézet: roo760 - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 20:33
Nálam a GF vid. kari csinálta ugyanezt. Csak az elsődleges kijelzőn volt kép clone üzemmódban.
Szia roo760!
Köszi a választ, most dolizom, majd ha haza megyek kipróbálom!
Elküldve: 2005. 11. 23. 13:24
Elküldve: 2005. 11. 23. 16:10
Idézet: csosz - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 13:24
Kissé gyanús a dolog. Hibernálás után elvileg csak a power gomb indít újra. Mivel kikapcsolod a gépet bill.-el együtt. :confused:
Hibernálás: lementi az összes pillanatnyi állapotot a memóriában lévő dolgokkal együtt a merevlemezre 1 file-ba, azután teljesen kikapcsol a gép. Ha aztán benyomod, nem boot-ol be alapról a win, hanem visszaírja a memóriába a cuccot és visszaáll minden a kikapcsolás pillanatában lévő állapotra. Program nem tudja elindítani (pl. hálón keresztül, távolról nem tudod éleszteni a vasat), csak te a power gombbal.
Stand by: itt is lepihen a gép, vid kari kikapcs, optikai meghajtó kikapcs, beállítástól függően x idő után HDD is kikapcsol. De az alaplap a memóriával együtt áram alatt marad és fogyaszt egy keveset, az adatok a memóriában maradnak. Program tudja éleszteni ( pl. hálóról indíthatod).
Áramszünet esetén a memóban lévő cuccok vesznek, szabálytalan leállításra figyelmeztet újraindításnál (ez ilyenkor=reset)
Áramfogyasztás: hibernálás=power off= cirka 0: tápról leválaszthatod
standby: kb. 2-5%-a a működő rendszernek: kell hozzá amper
Ha valamit rosszul tudok, szakik kijavítanak. Jó pap is holtig tanul, hát még a láma
Elküldve: 2005. 11. 23. 16:47
Szerkesztette: csosz 2005. 11. 23. 16:51 -kor
Elküldve: 2005. 11. 23. 16:57
Beállitottam a filemegosztást, legyenek az almappák is hozzáférhetők, levettem az irásvédettséget. Ennek ellenére az almappákban lévő fileokat nem tudom megnyitni. Kb 2000 mappa van.
Mi a fenét tudok csinálni még?
Elküldve: 2005. 11. 23. 20:20
Idézet: roo760 - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:10
Stand by: itt is lepihen a gép, vid kari kikapcs, optikai meghajtó kikapcs, beállítástól függően x idő után HDD is kikapcsol. De az alaplap a memóriával együtt áram alatt marad és fogyaszt egy keveset, az adatok a memóriában maradnak. Program tudja éleszteni ( pl. hálóról indíthatod).
Áramszünet esetén a memóban lévő cuccok vesznek, szabálytalan leállításra figyelmeztet újraindításnál (ez ilyenkor=reset)
...
Ha valamit rosszul tudok, szakik kijavítanak. Jó pap is holtig tanul, hát még a láma
Hibernából, és kikapcsolt állapotból is fel lehet kelteni a gépet, amennyiben:
- nincs az elosztó kikapcsolva,
- a hálókártya és a bios képes a funkcióra,
- megfelelő parancs megy a hálón.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2005. 11. 23. 21:42
Kérdés. Hogy lehet törölni, ha pl. freemail bejelentkezéskor elcseszed a nevet és nem mittomén (legyünk stilszerüek) HWSW-t irsz (ami a jó) hanem csak HWS-t.
Ugyebár az autómata kiegészító a következő bejelentkezéskor a hws-t és a hwsw-t is kidobja mint lehetséges kiegészítést. hogy lehet ezekből a rosszakat kidobálni?
Reméllem érthetően írtam le
Elküldve: 2005. 11. 23. 22:12
Segítsetek Plíz. Köszi
Elküldve: 2005. 11. 23. 23:06
Idézet: roo760 - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 20:33
Sziasztok!
Na működik a dolog, de csak úgy hogy belehet állítani a megjelenítők közti váltástés ha akarom akkor az alt+F5-el átvált a tv-re, de akkor a monitoron eltünik minden együtt a kettő nem megy normális így?
Más probléma, a gép nem akar kikapcsolódni.
Elküldve: 2005. 11. 24. 00:34
Idézet: vilmaboy - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 22:42
Kérdés. Hogy lehet törölni, ha pl. freemail bejelentkezéskor elcseszed a nevet és nem mittomén (legyünk stilszerüek) HWSW-t irsz (ami a jó) hanem csak HWS-t.
Ugyebár az autómata kiegészító a következő bejelentkezéskor a hws-t és a hwsw-t is kidobja mint lehetséges kiegészítést. hogy lehet ezekből a rosszakat kidobálni?
Reméllem érthetően írtam le
Pont amikor kidobja, mint lehetséges kiegészítést, akkor tartsd rajta a kurzort és ne kattints, hanem nyomd meg a Delete billentyűt.

Súgó
A téma zárva.