HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#61 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:57

Köszi szépen!

Mindjárt meglesem.

Remélem az a gáz, amire gondolok, és meggyógyul a kicsike.

Ha nem akkor a következő folyamat sor jön elő:

1.Adatok kimentése cd-re.
2.Windóz lezúzása.
3.Gép eladása
4.Elsétálás 1 Macintosh boltba
5.Venni 1 Mac-et.
6.Hazavinni és büszkén, vírusmentesen használni. :reklamacio:  :p

Szerkesztette: -=(Chrystopher)=- 2005. 10. 06. 20:58 -kor

Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#62 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 21:51

msn-en küldtek egy mp3-at, mikor megérkezett win közölte hogy a tüzfal a hozzáférést megtagadta vagymi a fileho mer nem biztonságos és ok gomb volt a végén...azota keresem a filet de nem talalom tüzfal kibekapcs semmi,igaz nem az en gepem de akkor is...  :confused:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#63 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 23:26

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 20:58

Köszi, de ez nekem nem jó.

1. Win Xp Sp1-em van.
2.Linuxról tudok csak belenyőlni a windowsba, ugyanis az kezelhetetlen. egy .dll file kéne nekem, nem .exe, de azért köcce! :respect:

Nem értek ugyan a Linuxhoz, de hát egy önkicsomagoló állományt táncsak ki lehet csomagolni ott is. Egy darab .dll van benne. :)

Csak futásra kéne bírni, gondolom én. Na mindegy. :)

#64 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 06:38

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 21:57

Ha nem akkor a következő folyamat sor jön elő:

1.Adatok kimentése cd-re.
2.Windóz lezúzása.
3.Gép eladása

Újabb lehetőség, ha a telepítő cd-t berakva újrahúzod a rendszered, a telepítés, majd a felismert korábbi windows telepítés javítása opciót választva.
Ha ekkor sem áll helyre, a 3. pont lép érvénybe.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#65 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:33

Ok-ok.
És ilyenkor a rendszer partícióról ugye nem vesznek el az adatok ugye?
Egyébként minden ok :D.
Mivel felrakok 1 uhu, vagy egy mandrake linuxot, arról a család neztezik.
Mikor beindul a Winfosh, akkor  ott van alul 1 Object Dock, és azon a Guild Wars ikonja. Ha rákattintok tök zsírul megy a game, mivel netre tudok csatlakozni vakon. 1 katt+2 enter és fenn vok. :D

Különbenis akarok venni 1 Mac Minit.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#66 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 12:02

Idézet: Taranis - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 14:47

Mármint nem olvassa be se az Alcohol, se a D-T az image-file könyvtárszerkezetét?

Hát így első nekifutásra okozhatja rossz image-file, régi verzió a fenti szoftverekből, esetleg valamilyen másolásvédelmi eljárás. Ja meg mondjuk a virust se zárhatjuk ki, de hát tételezzük fel, hogy nem az a baja.

A D-T mielőtt feltettem az alkoholt, azelőtt rendben volt.
És a Nero is azóta nem akar írni.
de most hiába távolítom el, ugyanúgy nem akar írni.

rossz image nem lehet, mert előtte dt rendben nyitotta, alkohol óta nem.

mondhatnám berugott a gépem, és nem tudom kijózanítani.
:think:  :think:  :think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#67 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 07. 16:17

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 13:02

A D-T mielőtt feltettem az alkoholt, azelőtt rendben volt.
És a Nero is azóta nem akar írni.
de most hiába távolítom el, ugyanúgy nem akar írni.

rossz image nem lehet, mert előtte dt rendben nyitotta, alkohol óta nem.

mondhatnám berugott a gépem, és nem tudom kijózanítani.
:think:  :think:  :think:

Vidd elvonó kúrára :Đ

Egyébként télleg érdekes a dolog. :confused:  :think:

#68 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 16:40

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 16:17

Vidd elvonó kúrára :Đ

Egyébként télleg érdekes a dolog. :confused:  :think:

Na igen. A dolog pikantériája, hogy tegnap volt egy pici alkohol bennem, és sikeresen vettem az akadályt. Talán mmegvolt a hullámhossz :think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#69 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 08:11

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 17:40

Na igen. A dolog pikantériája, hogy tegnap volt egy pici alkohol bennem, és sikeresen vettem az akadályt. Talán mmegvolt a hullámhossz :think:

:nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

Akkor legalább van aki elkíséri a gépedet a kúrára, sőt egész végig mellette lesz, és azt csinálja mint a ő(a gép). :Đ
Így majd nem érzi egyedül magát.

#70 Felhasználó inaktív   Killerman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 08. 10:50

A következő lenne a problémám:
A Rendszer eseménynaplójában találtam 3db DCOM hibát, és 2db Service Control Manager hibát: Kép az Eseménynaplóról

DCOM:

1., A DCOM a következő hibát észlelte :"A szolgáltatási adatbázis zárolva van. " winmgmt szolgáltatásnak "" paraméterekkel való indítása közben. Ezért a következő kiszolgálót nem sikerült futtatni:
{8BC3F05E-D86B-11D0-A075-00C04FB68820}

2.,  A DCOM a következő hibát észlelte :"A szolgáltatási adatbázis zárolva van. " netman szolgáltatásnak "" paraméterekkel való indítása közben. Ezért a következő kiszolgálót nem sikerült futtatni:
{BA126AE5-2166-11D1-B1D0-00805FC1270E}

3., A DCOM a következő hibát észlelte :"A szolgáltatási adatbázis zárolva van. " svcWRSSSDK szolgáltatásnak "" paraméterekkel való indítása közben. Ezért a következő kiszolgálót nem sikerült futtatni:
{1281A68F-9E75-418F-B3AC-D5B23DD86408}

Service Control Manager:

1., A szolgáltatás (PfModNT) a következő hiba következtében leállt:
A rendszer nem találja a megadott fájlt.

2., A szolgáltatás (PfModNT) a következő hiba következtében leállt:
A rendszer nem találja a megadott fájlt.

(a második tulajdonképpen ugyanaz)

Mondták, hogy a Creative Audigy 2 ZS drivere okozhatja a PfModNT hibát, de hiába raktam újra a drivereket, ezek a bejegyzések minden gépindításkor bekerülnek az eseménynaplóba. Kaptam olyan tippet is, hogy a NOD32-t kell „Csendes” módba rakni, de a hiba továbbra is fennáll.
A gyakorlatban nem észlelek semmilyen hátulütőjét ezeknek a bejegyzéseknek, de zavar, hogy mégis ott vannak és szeretnék rájuk megoldást találni.

Légyetek szívesek segíteni!  :respect:

#71 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 11:41

Sziasztok. 3 év Xp használat után tudom melyik gomb hol van, így vakon össze-hoztam 1 képet a deskről.
Bootoltam xp cd-ről, majd telepítés, és javítás. Lefutott, de olyan maradt minden. :think:

Kép:

#72 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:13

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. Oct. 8., Saturday - 12:41

Sziasztok. 3 év Xp használat után tudom melyik gomb hol van, így vakon össze-hoztam 1 képet a deskről.
Bootoltam xp cd-ről, majd telepítés, és javítás. Lefutott, de olyan maradt minden. :think:

Kép:

hehe. ez erdekes.  :D ilyet akkor szokott csinalni ha pl egy visual styleban rosszul van megadva 1-1 ertek, kep, szin..stb... bevan allitva valami visualstyle? mondjuk az Xp's luna kek? esetleg lehet meg registry serules is. (metrics, windowmetrics)  :think: vqalahogy igy vakon visszakellene allitani a classic skinre a windowst. persze ha azon van akkor registry serules is lehet. gyanus legalabbis.  :think:

szerk: illetve ha javitast eszkozoltel akkor registry kilove. az valszeg akkor rendben van.  :think: igazabol ezt ense tudom mire velni egyelore..

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 08. 15:16 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#73 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 16:43

Sziasztok,

lehet nem jó helyre írok, de kétségbesésem közepette ez tünt a legidálisabbnak. :)
Történet a következő: Reggel felkelek, gépem bekapcs, levelezés, fórum olvasás, DVD nézés Media Player -en. De mikor kerestem a filmben, "beletekertem" a Media Player lefagyott. Gondoltam a lemez rossz, kivettem majd leállítottam a rendszert. Kicsit késöbb újra kapcsolom be a gépem, és ez fogadott:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Sehogy nem indul el a gép, se hibakereső módba, se utolsó helyes konfigba, stb... Egyedül a csökkentettmód megy.
Szeretném megúszni az újratelepítést, ehhez kérnék segítséget, hogy mi okozza a hibát, és hogy oldhatom meg. Semmilyen új hardver, és szoftver nem került a gépre, hetek óta.
Windows XP SP2 -vel a szerecsétlen.

Előre is köszönöm a segtséget!
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#74 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 17:50

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 16:13

hehe. ez erdekes.  :D ilyet akkor szokott csinalni ha pl egy visual styleban rosszul van megadva 1-1 ertek, kep, szin..stb... bevan allitva valami visualstyle? mondjuk az Xp's luna kek? esetleg lehet meg registry serules is. (metrics, windowmetrics)  :think: vqalahogy igy vakon visszakellene allitani a classic skinre a windowst. persze ha azon van akkor registry serules is lehet. gyanus legalabbis.  :think:

szerk: illetve ha javitast eszkozoltel akkor registry kilove. az valszeg akkor rendben van.  :think: igazabol ezt ense tudom mire velni egyelore..

A honlapodon találltam 1 uxtheme patchert.
Letöltöttem, és szerencsére az asztalra tölt mindent.
Katt az ionra, majd jobbra nyíl(nemtom miért, gondoltam biztos a 'Cancel'-t jelöli alabpól majd enter. Patchelte, ujraindult a gép, és jó lett.

#75 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 18:10

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. Oct. 8., Saturday - 18:50

A honlapodon találltam 1 uxtheme patchert.
Letöltöttem, és szerencsére az asztalra tölt mindent.
Katt az ionra, majd jobbra nyíl(nemtom miért, gondoltam biztos a 'Cancel'-t jelöli alabpól majd enter. Patchelte, ujraindult a gép, és jó lett.

aham. igy utolag akkor mar okosabb az ember. szoval szerintem akkor az tortent, hogy hasznaltal egy style-t (patchelt uxtheme-el :think: ) es azt egyszer csak a windows kicserelte a sajatjara ( :think: ) es amikor legkozelebb bebootoltal, nem tudta "kezelni" mar a style-t. es hiaba kuldtem el a dll-t is mert azis ugye original, tehat nem mukodnek azzal sem a VS-ok. csak a patchelt uxthemek-kel. gondolom akkor valami ilyesmi toretnhetett :think:

az a lenyeg hogy megoldodott! ;)

Szerkesztette: Desorder 2005. 10. 08. 18:12 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#76 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 08:24

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 16:27

Van egyérdekes problémám:
Van 3 gép, mondjuk A, B, C.
Smc routeren lógnak, amely csak switch-ként funkcionál, dhcp/dns kikapcsolva, mindent A gép oszt le, netet is.

B és C látja egymást, tallózni is képesek egymást, A-n keresztül tudnak netezni is.

A látja B-t és C-t, tallózza is őket hibátlanul.

B és C látja A-t, pingelés, net minden megy, de tallózni nem tudják azt, csak látni a munkacsoportban. Tallózási kísérletnél hibaüzenet, hogy "nincs joga a hálózati erőforrás blablabla".

Addig eljutottam, hogy A-n van a hiba, valamilyen korlátozás van életben a kinti hozzáférés ellen. Tűzfalat kilőttem, új ip-ket osztottam, a helyzet ugyanaz. Természetesen file és nyomtatómegosztás él minden gépen, és megosztás is van. Mi lehet a gond?

Minden gép WinXP prof, sp2, legál oem win.

Köszi!

:think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#77 Felhasználó inaktív   mann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 09:58

Sega mindenkinek!

Segitseget szeretnek kerni az xp guruktol hatha mar valaki talalkozott ilyennel.
Vadiuj xp telepites es a nyomi explorer ugye nemtudja a java-t kezelni, sebaj java install es gondolna a szegeny ember fia hogy megoldodik, de sajna nem, valamiert nem nyitja meg az uj ablakot.
Tud valaki segiteni mi itt a megoldas?
Ja amugy ar rtlklub oldalarol szeretnek megnezni egy kepes andras videot, ezt itten:
http://www.online.rtlklub.hu/?video=1&vide...d=578&vkatid=34
vagy a fooldalrol kivalasztva a musort, majd a kepre kattintva kene jonni az uj ablaknak, de nalam nemakar...
plz valaki help!!
Thx elore is...

#78 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 10:25

Idézet: mann - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 10:58

Sega mindenkinek!

Segitseget szeretnek kerni az xp guruktol hatha mar valaki talalkozott ilyennel.
Vadiuj xp telepites es a nyomi explorer ugye nemtudja a java-t kezelni, sebaj java install es gondolna a szegeny ember fia hogy megoldodik, de sajna nem, valamiert nem nyitja meg az uj ablakot.
Ja amugy ar rtlklub oldalarol szeretnek megnezni egy kepes andras videot, ezt itten:
vagy a fooldalrol kivalasztva a musort, majd a kepre kattintva kene jonni az uj ablaknak, de nalam nemakar...
plz valaki help!!
Thx elore is...

Más Java alapú dolgok mennek? Pl chat.
Nem csak egy popup killer lövi ki az ablakot?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#79 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 10:27

Idézet: mann - Dátum: 2005. Oct. 9., Sunday - 10:58

Sega mindenkinek!

plz valaki help!!
Thx elore is...

nalam alapbol ment.  (xp+sp1) sztem nalad lehet levan tiltva vagy valami. nem? :think:

#80 Felhasználó inaktív   mann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 10:59

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 9:27

nalam alapbol ment.  (xp+sp1) sztem nalad lehet levan tiltva vagy valami. nem? :think:

Hat mar kitepem az osszes hajamat :)
Sp1-es xp amugy nalam is, es szintze csak a javaval van bajom minden muxik, de ez nemakar, tudtok valami tuti javatelepitot ami biztosan jo lesz?
Popup sincs letiltva, bar... most hogy igy utanagondolok, norton internet security lehet letiltja?  na ezt meglesem, kosz a tippet...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.