Idézet: Gabberzon - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 19:40
Pedig hidd elhogy igaz, mert kolegám 300HMZ-es G3-as Power Mac-jén is fut és ott csak 256 Mb-ram van. Igaz ott nem egy villám, de még bőven lehet vele dolgozni (használható). Ha az XP-t megnézed 256MB-ot alapból benyal csak a rendszer működéséhez, ahoz hogy dolgozni is tudj vele 512-kell.
A szomszedomnak segitettem egy sp2-es ikszpet rakni a 300MHz-es P3-as gepere par hettel ezelott. 192 MB RAM van benne. Erdekes modon hasznalhatoan fut, videot vag es fotosopozik is vele. Termeszetesen az sem egy villam, es tudom, hogy a OS X valamivel jobb ebbol a szempontbol, de olyan sokkal nem. Ilyen regi szamitogepek eseteben ez az egesz edesmindegy. Az en asztali gepemen a PF usage alapbol nalam is csak kb 130-at mutat. Aztan ott van apam regi 500MHz-es AMD-s laptopja, 64MB rammal. Elindul az ikszpe, lassu, masfel percig bootol, de megis hasznalhato (persze mar nem hasznalja).
Idézet
Ez a Vistánál ugrik eggyet, ebben biztos vagyok!!
Hat persze, hogy ugrik, minden win verzional ugrik. Csak azt aruld el, hany ember hasznalja komolyan a szamitogepet 512 MB-nal kevesebb memoriaval manapsag? Aki ennel kevesebbel hasznalja, altalaban csak bongeszesre es aprobb feladatok elvegzesere, de nekik egyaltalan nem lesz mervado a vista.
Idézet
Egyszerűen nem tudják az oprendszert normálisan optimalizálni és ebből vannak a bajok. Ha megnézed mire összefoltoznak úgyahogy egy rendszert lásd XP addigra kijön egy új disztrib, és minden kezdődik elölről!!!
Mar miert nem tudnak? Az SP2-vel frissitett XP-k teljesen jol hasznalhatoak.
Idézet
Hasonlítsd össze az Aerot és az Expozét! Kb 2x olyan gyorsan fut és alig zabál erőforrást.
Az ilyesmit nem lehet osszehasonlitani, foleg ugy, hogy az Exposé, ami csupan egy ablakvalto, tok mas, mint az AERO. Ket kulonbozo dolog, ket teljesen mas rendszeren.
Idézet
Szeretnék már végre egy olyan Windowst látni ami egy mai átlagos hardware-en jól fut és szép is.
Ha csak az itteni forumozokat megkerdezned, mind azt mondana, hogy nagyon jol fut, a szep viszont izles kerdese. Miert van az az erzese az embernek mindig, hogy aki Macintosh-sal kezd peldalozni, altalaban a Win98-hoz akarja hasonlitani az OS X-t?
Idézet
Szeretném ha így lenne, nem vagyok Mac őrült, de sokkal használhatóbb.
Ne haragudj, de ez a mondat egy nagy ellentmondas. Aki azt irja, hogy
sokkal hasznalhatobb, az ne irja, hogy nem Mac orult. Minden elfogulatlan ember tudja, hogy az OS X nehany szempontbol kicsit jobb, mint az ikszpe, de altalaban ugyanolyan jo.
Idézet
Mondjuk az meg köztudott hogy a Microsoft az ötleteket onnan lopja, csak átdolgozza, kicsit más körítést ad neki és beépíti az oprendszerébe.
Ez a kedvenc temakorom. Egyaltalan nem igaz, hogy a Microsoft az Apple-tol lopja az otleteket. A lopas eleve eros kifejezes, mert az ilyen nagy cegekre eleve nem annyira jellemzo az innovativ hozzaallas. Leginkabb mindketten harmadik feltol vasaroltak meg otleteket, komplett alkalmazasokat. Es az Apple ugyanannyit atvett a Windowsbol es vice versa. Ez megint csak arra utal, hogy elfogult es tajekozatlan vagy.