Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 18:26
Dell 20"-os is van 160-ért, Philips 20"-os is van 99-ért. De én odaírtam, hogy azonos minőségűt választanék, az meg sajna annyi, mint amennyit írtam (Itthon, boltban. Külföldön természetesen olcsóbban beszerezhető, de ott az iMac is jóval olcsóbb).
Ha elkezdünk kompromisszumokat kötögetni, akkor Tesco gazdaságos PC-t már vehetsz 50-ért is, de azt légyszi ne hasonlitsuk egy minőségi brand géphez..
"Légyszi állíts össze egy hasonló konfigot azonos áron.
Csak ne felejtsd ki a 20"-os kijelzőt, a CoreDuo procit, a kompakt megjelenést és a zajmentes működést smile2.gif
Ha rájöttél, hogy házilag hasonló gépet egy jó 100-assal drágábban tudsz csak összerakni, akkor folytathatjuk."
Szóval a keret amiből élnem kell: 483.720 Ft. Ennyibe kerül a mac.
Tételes lista:
20" TFT->180.000Ft
2,66ghz core duo->31.900Ft
Asus alaplap->24000Ft
512 Ram->8000FT
X1600->32400Ft
Dvd író->8000Ft
250Gb Winchi->16500Ft
Win Xp Prof->25.000Ft
NAgyon jó táp->25.000 Ft
Wifi/Blutoth minden lószarból a létező legjobb->25000Ft
Természetesen a lényeg: Ez eddig 375.000 forint, marad 110.000 forint amiből a létező legegyedibb házat ami valaha földön colt, meg lehet alkotni, akár rozsdamentes acélból, teljesen hangtalan hűtéssel...Igaz bevallom, hogy nem annyira kompakt, de kit érdekel, ha magadnak csinál/tad/tattad. A tft-n még lehet spórolni ennyiért már lassan 24"-ost kapni....
Nagyon szeretem az imacet, ha tehetném én is vásárolnék egyet, de ennyi pénzből mérföldekkel jobb gépet össze lehet rakni, sajnos. Az Imac még mindig a legjobb választás dtpre, de amíg ennyibe kerül,egyszerűen csak egy designos tárgy marad amiben a kinézetet fizeted ki
Ami a legfontosabb, mindez itthon boltban, számlával, ha kicsit mélyebre ásod magad a számtech világában, hát...30% biztos lejön az árból

Vége...
Felraktam én is az új buildet és sokkal jobb lett mint a beta 2, a boot idő is csökkent valamelyest és az összes hardvert fel tudtam vele ismertetni, minden működik.

Szép nagyon azonban még nem hozza az xp teljesítményét néhány esetben(pl. HD filmlejátszás, kissebb fps játékokban) De ha így halad akkor nagyon jó lesz. Csak legyen benne egy normális media player:)
24 órás a rendszer, nyúzom tovább(ultimate kiadás)
Szerkesztette: McKinley 2006. 06. 28. 17:58 -kor