Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:15
Szereti a kihívásokat
Sajna még nem hallottam olyanról, hogy SLI-s lapban menne a xfire, hirtelen rákeresve sem találtam semmit.
Mint írtam a HKEPC indított egy lavinát, mikor is Master kártya NÉLKÜL egy NF4-es SLI lapban csináltak Crossfire tesztet X850-től egészen X300(!!!) kártyáig bezárólag 2005 júliusában. Az ATI gyorsan kiadott egy nyilatkozatot, hogy ez így nem működhet, ez csak CF emuláció, és csak minden 2-ik framet rak ki külső átkötés nélkül (merthogy így oldották meg), de azért biztos ami biztos beletúrtak a Catalystba, hogy ne működjön SLI-ben a dolog. Na ehhez elvileg meg volt egy patch. Elképzelhető, gogy olyan gyorsan írtották a Catalystból, hogy menunta az alkotója? Vagy nem volt 100% sose?
De ha azt nézzük, hogy még gagyi alaplapokban 8+4 felállásban is működik, akkor semmi akadálya nem lenne igazából technikailag. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy sima INF túrkálás buherálással ment, és ezért a driverben belenyúlt az ATI kód szinten, hogy ne menjen?
Az a patch, amivel RD4xx, RD5xx Crossfire alaplapban futattak GF7000-es kártyákat SLI-ben, ugyan nehezen, de fellelhető talán ...
Erdeti HKEPC cikk, persze kínaiul:
http://www.hkepc.com...xfcracked-1.htm
Szerkesztette: Inquisitor 2006. 09. 04. 13:24 -kor