HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon X1800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon X1800 R520 Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:38

Idézet: pistike85 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:28

Van CF alaplap, maximum nálunk nem kapni. Pl:
ez DFI
ez előrendelhető Sapphire

CF kártyákat is jelenleg csak ATI-tól lehet rendelni, akik persze Mo-ra nem szállítanak...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#682 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:39

Idézet: pistike85 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:28

Van CF alaplap, maximum nálunk nem kapni. Pl:
ez DFI
ez előrendelhető Sapphire

Bocs, de NALUNKis lehet kapni.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#683 Felhasználó inaktív   pistike85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:42

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:39

Bocs, de NALUNKis lehet kapni.

Sorry, de magyar oldalakat nem néztem.  :respect:
De akkor már itthon is van. Téma lezárva.  :cool:
(ezek szerint én sem vagyok alapos...)

Szerkesztette: pistike85 2005. 10. 14. 11:42 -kor

#684 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:43

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 10:19

Más:
Ati OpenGL powa' :D

Ez egy olyan fix, ami az OpenGL cuccokban jelentosen megnoveli az Ati kareszek AA teljesítményét. Szépen látható hogy bizony Doom3-ban meg Riddcik-ben hogyan olvad el az Nvidia elonye. (S nem csak, tehát azt sem lehet mondani hogy alkalmazásspecifikus optimizáció) Mielott farkast kiált valaki, hogy csalás, meg biztos leveszi az AA szintet, nos, nem. Amikor azt mondtam korábban, programozható memóriakontroller, meg rugalmas arhitektúra, akkor erre gondoltam. Emiatt képes a driver jobb memóriakihasználásra, és a nagy memóriaigényu AA esetén sokkal hatékonyabb mukodésre. Ez csak egy registry fix, jelen esetben, de az 5.11-es Catalystban már benne lesz, hamarosen megjelenik beta verzióban. S ami a legszebb, az az, hogy ez nem csak egy hack ami OpenGL-ben erositi az Ati hardvert. Ez azt mutaja , hogy a programozható kontroller driverbol ellátható olyan algoritmusokkal amelyek felismerik, hol a szuk keresztmetszet és ennek függvényében módosítják a kontroller tevékenységét, a memóriahasználatot. Az Atinak módjában áll driverbol jóval hatékonyabb mukodésre bírni a hardverét, minden csalás nélkül, mert rugalmasabb, okosabb, adaptatív.

Amit megint nem kell félreérteni, az az hogy az Ati nem lett jobb OpenGL-ben, hisz az AA nélküli teztekben csak elmarad. De olyan esetekben ahol számít a memóriahasználat, igencsak kemény ellenfél lesz. S ha belegondolok hogy 4xAA+8xAF nem túlzott elvárás ilyen kareszektol, akkor a kép elég erossen megváltozik.

Ha a szélesebb tömegek nem értik meg az arhitekturális szakzsargont, meg feature leírást, akkor most ezt megértik majd. Teljesítmény összehasonlítás, nem szakduma. Bravó, Ati ! :)

Nem OpenGL gamekben am' generál, hanem Doom3 engine-re épülő gamákban AA mellett. Óriási különbség.

Szerk.: A 81.84-es FW-vel meg az ATi újdonsült előnye olvadt el. :D

Szerkesztette: sutyi^ 2005. 10. 14. 11:59 -kor

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#685 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:51

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 10:34

Ne mondd hogy nem várod el egy ilyen karesztol hogy 4xAa+8xAF-et tudjon. S ilyen esetben gyorsabb. Plusz ott van a HDR+AA. Mi tud még felmutatni az Nvidia ?

Egyrészt AA mellett is megtartották bőven az előnyüket OGL a 7800-as kártyák másrészt a HDR+AA nem tudom, hogy mennyire lesz használható főle az új gamekben, mivel már pl. egy HL2-ben HDR-el AA mellett igen csak izzadnak a mostani kártyák. Én erőssen megkérdőjelezném, hogy például egy Gears of War-ban például mennyire lesz használható ez a funkció.

Hogy mit tud még felmutatni? Mondjuk egy 550/1500-on ketyegő 7800-ast. De mire ide ér az X1800XT addigra lassan lesz G80, meg R580 is...

Engem a bemutató több, mint félévnyi késése és az hogy arra még két hónapot ráhúznak a bolti elérhetőséggel, az egyáltalán nem győzött meg arról, hogy az ATi bármilyen előnyben lenne.

Én a mostani kártyámmal elleszek még egy jó darabig, aztán lehet nem ATi vagy nV lesz a következő kártyám, hanem valami egész más...

Szerkesztette: sutyi^ 2005. 10. 14. 11:55 -kor

"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#686 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:55

XGI újra tervez? :D

Vagy a Matrox készül feltámadni? :think:

Amúgy engem annó az S3 teljesíménye meggyőzött, lemosta az FXeket, sajnálom, hogy nem hozták ki végül :(

Szerkesztette: BoGab 2005. 10. 14. 11:56 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#687 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:58

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:55

XGI újra tervez? :D

Vagy a Matrox készül feltámadni? :think:

Amúgy engem annó az S3 teljesíménye meggyőzött, lemosta az FXeket, sajnálom, hogy nem hozták ki végül :(

Kihozták, kapni mai napig. Van PCIe verzio némileg tovább fejlesztve, azt GammaChrome-nak hívják.

Most a Destination szériára leszek kíváncsi.
Twittegylet

#688 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:59

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 10:05

itt nem dícsért senki nvidiát, és bizony egy kártyának a témája nem csak az előnyök sorolásáról szól, hanem a hátrányok kimutatásáról és az összehasonlításról is... :rolleyes:

Én ezt több ízben is megtettem. Tessék visszaolvasni szemforgatás helyett.

PS. Ja mondtam én hogy dícsért itt valaki Nvidiát ? Inkább az Ati szapulása volt az ami történt.

Szerkesztette: Hubert 2005. 10. 14. 12:01 -kor

Next stop, Wonderland.

#689 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:02

Idézet

Hogy mit tud még felmutatni? Mondjuk egy 550/1500-on ketyegő 7800-ast. De mire ide ér az X1800XT addigra lassan lesz G80, meg R580 is...

Engem a bemutató több, mint félévnyi késése és az hogy arra még két hónapot ráhúznak a bolti elérhetőséggel, az egyáltalán nem győzött meg arról, hogy az ATi bármilyen előnyben lenne.

Elkényelmesedtek. Sajna ezt a jelet már az x850-nél is észre lehetett venni, mert sztem az nagyon nem egy válasz kártya volt...

Én valószinűnek tartom, hogy az R580 tervezése eléggé előrehaladott állapotban van, sztem valahogy úgy képzelték el, hogy szerettek volna 1 chipnyi előnyre szert tenni, hogy a köv genetáció már kb kész legyen, amikor kidobják az aktuálist.

Tény, hogy itt az x1000 széria környékén jó pár dolgot elcs*sztek, de azért az x1800xt hozza a 7800GTX teljesítményét a legtöbb helyen, az x1600xt sem sikerült sztem olyan rosszul, mint ahogy gondoltam. Az x1300Prot, már fere szemmel és szájhúzva néztem...

#690 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:04

az X1600XT gáz. a sima 6800ot alig tudja megverni.

ps.: G80 (is) kész van már állítólag. Érdekes lesz.
JóSebesség

#691 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:58

Kihozták, kapni mai napig. Van PCIe verzio némileg tovább fejlesztve, azt GammaChrome-nak hívják.

Most a Destination szériára leszek kíváncsi.

:offtopic:

Igen, azt tudom, hogy a közép kategóriáig kijött, de az F1, ami a felső lett volna tudomásom szerint nem jött ki, mindegy. Azért még várom az S3-at befutónak :D

#692 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:02

Elkényelmesedtek. Sajna ezt a jelet már az x850-nél is észre lehetett venni, mert sztem az nagyon nem egy válasz kártya volt...

Én valószinűnek tartom, hogy az R580 tervezése eléggé előrehaladott állapotban van, sztem valahogy úgy képzelték el, hogy szerettek volna 1 chipnyi előnyre szert tenni, hogy a köv genetáció már kb kész legyen, amikor kidobják az aktuálist.

Tény, hogy itt az x1000 széria környékén jó pár dolgot elcs*sztek, de azért az x1800xt hozza a 7800GTX teljesítményét a legtöbb helyen, az x1600xt sem sikerült sztem olyan rosszul, mint ahogy gondoltam. Az x1300Prot, már fere szemmel és szájhúzva néztem...

Nekem nem is a teljesítményével van gondom. :)

Egyébként X1600XT nem lett olyan rosz, de ahogy én elnézem a dolgot könnyen lehet, hogy szükség lesz egy X1700-as szériára.
Twittegylet

#693 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:07

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:04

az X1600XT gáz. a sima 6800ot alig tudja megverni.

ps.: G80 (is) kész van már állítólag. Érdekes lesz.

Annyira nem gáz sztem, sok pár helyen verte a 6800-at, ahol nem ott is a sarkában volt, a 6600GT-t meg szinte mindenhol.

Az x1300Pronak meg még a 6600ast sem sikerült megverni...

#694 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:08

Nade szerintem nem egy előző generációs középkategóriás kártya teljesítményét kéne, hogy hozza. :)
JóSebesség

#695 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:13

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:08

Nade szerintem nem egy előző generációs középkategóriás kártya teljesítményét kéne, hogy hozza. :)

Ahoz képest, hogy egy x700 szerű bukást vártam... :D

#696 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:22

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. Oct. 14., Friday - 13:13

Ahoz képest, hogy egy x700 szerű bukást vártam... :D

Ha az X700 úgy jött volna ki, hogy nem ilyen erős a konkurencia(6600GT) akkor ütött volna. Hisz az X700Pro sok helyen még a nagyrabecsült 9800PROt is megelőzi, az X700Xt pedig egyenesen lealázta.
Nem nevezném bukásnak az X700 sorozatot..

Viszont az X1600 egyelőre bukás szagú legalábbis nekem. Mert ha az Nvidia folytatja amit elkezdett, nagyon csúnyán elfog vérezni az X1600 a 7600(?)al szemben.

Persze, aztán jön egy X1700, de az olyan csúnya dolog lenne, sok júzer megvette $249(?)-ért az X1600at, erre rá 2 hónapra szart se ér.
JóSebesség

#697 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:29

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 11:08

Jogos. Mi a fene van ezekkel a 6-os nevu Ati kareszekkel ... A 9600 XT sem volt valami nagy szám, max az FX gyengesége miatt jónak tunt. X600 megint. X1600 ugynazt a sort folytatja.
Next stop, Wonderland.

#698 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:32

X1800:

Igen Hubert abban igazad van, hogy több featurevel rendelkezik az X1800 mint a 7800. (HDR+AA). Mondjuk kiváncsi vagyok, hogy meg lehet-e ezt oldani driverrel vagy sem? Mert az adaptive AA ha jól tudom végülis mindegyik Ati kártyán működik..

Ezekután az a kérdés, hogy z Nv mit lép? Mert ha teszem azt, szépen megnöveli az órajeleket, 512VRAM, egy kis finomhangolás, akkor az X1800Xt lehet, hogy megvan teljesítményben, de featureben nincs. Akkor olyan lenne  a helyzet mint 6800U vs X850XT esetén, csak fordítva..

Ha ez így lenne, akkor tökjó. Csak akkor:

-legyen normális OGL teljesítmény[ne csak d3 engines játékokban]
-legyen beszerezhető
-versenyképes ár

..ha ez így mind meglesz, akkor jobb választás lehet egy X1800 mint egy 7800.
JóSebesség

#699 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:33

Azért érdemes lenne a teszteket elolvasni, amiket max-apin linklet az x1600 topicba.

Elég sok helyen fogja a 6800-ast :)

#700 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:36

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:22

Ha az X700 úgy jött volna ki, hogy nem ilyen erős a konkurencia(6600GT) akkor ütött volna. Hisz az X700Pro sok helyen még a nagyrabecsült 9800PROt is megelőzi, az X700Xt pedig egyenesen lealázta.
Nem nevezném bukásnak az X700 sorozatot..

Viszont az X1600 egyelőre bukás szagú legalábbis nekem. Mert ha az Nvidia folytatja amit elkezdett, nagyon csúnyán elfog vérezni az X1600 a 7600(?)al szemben.

Persze, aztán jön egy X1700, de az olyan csúnya dolog lenne, sok júzer megvette $249(?)-ért az X1600at, erre rá 2 hónapra szart se ér.

Nem teljesítményben volt bukás, hanem piacilag, pont azért amit írtál. NV csinált egy mindent verő 6600GT-t a középkategóriába és ezzel szépen kihajított onnan mindenkit, beleértve a visszacsúszó 9800Prot.

Viszont az x700 eladásai botrányosan rosszul sikerültek.

Nem magát az architektúrát nevezem bukásnak, hanem amit elértek vele.

Árlistákat böngészve néha elkap a röhögés, amikor meglátom a 6600GT-t 40-ért, x800 ~50 és akkor ott alúl mosolyog az x700 45e-ért :D

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.