Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 11:32
X1800:
Igen Hubert abban igazad van, hogy több featurevel rendelkezik az X1800 mint a 7800. (HDR+AA). Mondjuk kiváncsi vagyok, hogy meg lehet-e ezt oldani driverrel vagy sem? Mert az adaptive AA ha jól tudom végülis mindegyik Ati kártyán működik..
Ezekután az a kérdés, hogy z Nv mit lép? Mert ha teszem azt, szépen megnöveli az órajeleket, 512VRAM, egy kis finomhangolás, akkor az X1800Xt lehet, hogy megvan teljesítményben, de featureben nincs. Akkor olyan lenne a helyzet mint 6800U vs X850XT esetén, csak fordítva..
Ha ez így lenne, akkor tökjó. Csak akkor:
-legyen normális OGL teljesítmény[ne csak d3 engines játékokban]
-legyen beszerezhető
-versenyképes ár
..ha ez így mind meglesz, akkor jobb választás lehet egy X1800 mint egy 7800.
Az OpenGL-re linkeltem elobb egy érdekes dolgot, nem csak Doom 3 motoros cuccokban (tudtommal a Riddick sem Doom 3 motoros) de SS2-vel is teszteltek OpenGL módban, mindenütt javult az AA teljesítmény annyira hogy enyhén megelozte a 7800-at. Azaz behozzák végre driverbol az OpenGL elonyt, igaz csak az x1800 szériánál, hála az programozható memóriakontrollernek.
NV oldalon 90 nanóra kell váltsanak. Kérdés milyen órajelt érnek el ? Mert 24 pipe-ot lehet nehezebb 90 nanóba leakage nélkül begyúrni. Az R520 csak 16- pipeos, igaz a tranyószám ott is megvvan ... de ezek csak spekulációk.
512 Mega 1.2 ns RAM-mal, 90 nanón nagyobb frekivel a GTX nyers eroben jó eséllyel megelozheti az X1800 XT-t. Igazából az R580 nak lesz majd ellenfele ... Kérdés hogy a marad-e alapvetoen a G70 felépítése, vagy benyomnak plusz regisztert, Alu-t, valamit, vagy az csak a G-80 ban lesz. R580-nak valsz. háromszorozódni fog a PS teljesítménye vertex shadreek, ROP- marad ugaynannyi mint most. Igazából az ereje valsz shader intenzív cucckban nyilvánul majd meg. De ez a jovo. Mármint a saderintenzív cucc.
Next stop, Wonderland.