HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon X1800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon X1800 R520 Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:41

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 11:22

Ha az X700 úgy jött volna ki, hogy nem ilyen erős a konkurencia(6600GT) akkor ütött volna. Hisz az X700Pro sok helyen még a nagyrabecsült 9800PROt is megelőzi, az X700Xt pedig egyenesen lealázta.
Nem nevezném bukásnak az X700 sorozatot..

Viszont az X1600 egyelőre bukás szagú legalábbis nekem. Mert ha az Nvidia folytatja amit elkezdett, nagyon csúnyán elfog vérezni az X1600 a 7600(?)al szemben.

Persze, aztán jön egy X1700, de az olyan csúnya dolog lenne, sok júzer megvette $249(?)-ért az X1600at, erre rá 2 hónapra szart se ér.

Az Nvidia oldalon a G4Ti idokben három felsokategóriás termék volt. 4600-4400 és 4200.
Tkp a z NV40-nél is megvolt ez. Ultra, GT, és sima 6800-as. De a 6800 és a 6600 Gt közt olyan kicsi volt a tejesítménykülönbség viszont az ár nagyobb hogy a 6600GT lett az ami a Ti4200 volt. Nagyon filóztam volt annó hogy X800 XL helyett 6600 GT-t vegyek ... kicsivel többe került volna mint felébe. Szóval nagyon megértem azt akinek ilyen van.

Ati heleytt meghagynák egy x1600 Prót, betennék egy sima X1800-at, maradna X1800 XL és XT. Low-end-ben X1300 Pro, sima, SE.
Next stop, Wonderland.

#702 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:44

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:41

Az Nvidia oldalon a G4Ti idokben három felsokategóriás termék volt. 4600-4400 és 4200.
Tkp a z NV40-nél is megvolt ez. Ultra, GT, és sima 6800-as. De a 6800 és a 6600 Gt közt olyan kicsi volt a tejesítménykülönbség viszont az ár nagyobb hogy a 6600GT lett az ami a Ti4200 volt. Nagyon filóztam volt annó hogy X800 XL helyett 6600 GT-t vegyek ... kicsivel többe került volna mint felébe. Szóval nagyon megértem azt akinek ilyen van.

Ati heleytt meghagynák egy x1600 Prót, betennék egy sima X1800-at, maradna X1800 XL és XT. Low-end-ben X1300 Pro, sima, SE.

Elvileg ha jól emlékszem pár oldalon, köztük a HWSWn is volt a felsorolásban egy 12 pipe-os x1800.

Sok helyen az x1600xtnél látszik, hogy egy darabig versenyképes, de hirtelen kifogy belőle a szufla, erősen a 128 bites meminterface hibája lehet...

:think:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#703 Felhasználó inaktív   Nodachi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:52

Tud valaki bővebbet a jövőheti Club3D xl-ekről?

Hol? Mikor? Mennyiért? kinél kell :respect:
Sohasem elég, sohasem a legjobb.

#704 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:53

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:44

Sok helyen az x1600xtnél látszik, hogy egy darabig versenyképes, de hirtelen kifogy belőle a szufla, erősen a 128 bites meminterface hibája lehet...

:think:

Sokkal inkabb a csak 4 texturazo egyseg tehet errol...

#705 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:55

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:53

Sokkal inkabb a csak 4 texturazo egyseg tehet errol...

Igen...

De még mindig azt állítom, hogy nem olyan rossz a teljesítménye :D

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#706 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:55

Egyebkent az, hogy mi mennyire jo vagy rossz, vegulis csak egy dolog donti el. Ez pedig az ar...
Lasd peldaul a GeForce FX 5900XT-t...

#707 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:56

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 11:32

X1800:

Igen Hubert abban igazad van, hogy több featurevel rendelkezik az X1800 mint a 7800. (HDR+AA). Mondjuk kiváncsi vagyok, hogy meg lehet-e ezt oldani driverrel vagy sem? Mert az adaptive AA ha jól tudom végülis mindegyik Ati kártyán működik..

Ezekután az a kérdés, hogy z Nv mit lép? Mert ha teszem azt, szépen megnöveli az órajeleket, 512VRAM, egy kis finomhangolás, akkor az X1800Xt lehet, hogy megvan teljesítményben, de featureben nincs. Akkor olyan lenne  a helyzet mint 6800U vs X850XT esetén, csak fordítva..

Ha ez így lenne, akkor tökjó. Csak akkor:

-legyen normális OGL teljesítmény[ne csak d3 engines játékokban]
-legyen beszerezhető
-versenyképes ár

..ha ez így mind meglesz, akkor jobb választás lehet egy X1800 mint egy 7800.

Az OpenGL-re linkeltem elobb egy érdekes dolgot, nem csak Doom 3 motoros cuccokban (tudtommal a Riddick sem Doom 3 motoros) de SS2-vel is teszteltek OpenGL módban, mindenütt javult az AA teljesítmény annyira hogy enyhén megelozte a 7800-at. Azaz behozzák végre driverbol az OpenGL elonyt, igaz csak az x1800 szériánál, hála az programozható memóriakontrollernek.

NV oldalon 90 nanóra kell váltsanak. Kérdés milyen órajelt érnek el ? Mert 24 pipe-ot lehet nehezebb 90 nanóba leakage nélkül begyúrni. Az R520 csak 16- pipeos, igaz a tranyószám ott is megvvan ... de ezek csak spekulációk.
512 Mega 1.2 ns RAM-mal, 90 nanón nagyobb frekivel a GTX nyers eroben jó eséllyel megelozheti az X1800 XT-t. Igazából az R580 nak lesz majd ellenfele ... Kérdés hogy a marad-e alapvetoen a G70 felépítése, vagy benyomnak plusz regisztert, Alu-t, valamit, vagy az csak a G-80 ban lesz. R580-nak valsz. háromszorozódni fog a PS teljesítménye vertex shadreek, ROP- marad ugaynannyi mint most. Igazából az ereje valsz shader intenzív cucckban nyilvánul majd meg. De ez a jovo. Mármint a saderintenzív cucc.
Next stop, Wonderland.

#708 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:56

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:55

Igen...

De még mindig azt állítom, hogy nem olyan rossz a teljesítménye :D

Ez vegulis a konkurencia valaszlepesetol fugg ;)

#709 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:58

Hali!

Én nem tudom ki hogyan értelmezte a Hexus-os cikket az Ati OGL fixel kapcsolatban, de szó sincs arról hogy ez csak Doom III engines játékokkal működne együtt!!!

Mert mióta hajtja a Riddick-et és a serious Sam 2-t Doom motor, he?
Csak az volt a cikk címe hogy akár 35%-os teljesítménynövekedés Doom 3-ban szűrőkkel, ennyi!

"As well as supporting Doom3, the tool is said to increase performance in all OpenGL titles when using antialiasing."
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#710 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:59

Most látom Hubert megelőzött! :D

#711 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:02

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:56

Az OpenGL-re linkeltem elobb egy érdekes dolgot, nem csak Doom 3 motoros cuccokban (tudtommal a Riddick sem Doom 3 motoros) de SS2-vel is teszteltek OpenGL módban, mindenütt javult az AA teljesítmény annyira hogy enyhén megelozte a 7800-at. Azaz behozzák végre driverbol az OpenGL elonyt, igaz csak az x1800 szériánál, hála az programozható memóriakontrollernek.

NV oldalon 90 nanóra kell váltsanak. Kérdés milyen órajelt érnek el ? Mert 24 pipe-ot lehet nehezebb 90 nanóba leakage nélkül begyúrni. Az R520 csak 16- pipeos, igaz a tranyószám ott is megvvan ... de ezek csak spekulációk.
512 Mega 1.2 ns RAM-mal, 90 nanón nagyobb frekivel a GTX nyers eroben jó eséllyel megelozheti az X1800 XT-t. Igazából az R580 nak lesz majd ellenfele ... Kérdés hogy a marad-e alapvetoen a G70 felépítése, vagy benyomnak plusz regisztert, Alu-t, valamit, vagy az csak a G-80 ban lesz. R580-nak valsz. háromszorozódni fog a PS teljesítménye vertex shadreek, ROP- marad ugaynannyi mint most. Igazából az ereje valsz shader intenzív cucckban nyilvánul majd meg. De ez a jovo. Mármint a saderintenzív cucc.

90 nanó tuti.

Hogy maradna a felépítés azt kétlem. Gef4=> FX megtanulták a leckét.

Gef6=> Gef7 sem maradt.

Személy szeriint kétlem, hogy a többi Radeonnál meg tudnák oldani az olyan mértékű sebességnövekedést OGLben, de majd meglátjuk :think:

#712 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:02

"Azaz behozzák végre driverbol az OpenGL elonyt, igaz csak az x1800 szériánál, hála az programozható memóriakontrollernek."

Ezzel azt akarod mondani, hogy az X850Xt-mel ne is számítsak gyorsulásra OGL alatt, mert ez csak a 1x00 sorozat architektúráját képes jobban kihasználni? :(

#713 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:05

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:02

"Azaz behozzák végre driverbol az OpenGL elonyt, igaz csak az x1800 szériánál, hála az programozható memóriakontrollernek."

Ezzel azt akarod mondani, hogy az X850Xt-mel ne is számítsak gyorsulásra OGL alatt, mert ez csak a 1x00 sorozat architektúráját képes jobban kihasználni? :(

Egyelőre, de várjuk ki a végét :D

szerk

Ha valaki lusta lenne keresgélni

http://www.hexus.net...m.php?item=3668

Szerkesztette: BoGab 2005. 10. 14. 13:09 -kor

#714 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:18

A Hardocp-s fórumban találtam az alábbi infókat ami Ati-s munkatárstól származik elvileg!

"This change is for the X1K family. The X1Ks have a new programmable memory controller and gfx subsystem mapping. A simple set of new memory controller programs gave a huge boost to memory BW limited cases, such as AA (need to test AF). We measured 36% performance improvements on D3 @ 4xAA/high res. This has nothing to do with the rendering (which is identical to before). X800's also have partially programmable MC's, so we might be able to do better there too (basically, discovering such a large jump, we want to revisit our previous decisions)."

Vagyis az X800-as széria MC-je részlegesen programozható, így abszolút nem elképzelhetetlen hogy ezeknél is lássunk teljesítménynövekedést. Még ha nem is olyan mértékűt mint az 1x00 család esetében.

kicsit most megnyugodtam, már nem sírok, csakkicsit még hüppögök meg szívom az orrom :)

#715 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:37

Idézet: pistike85 - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:42

De akkor már itthon is van. Téma lezárva.  :cool:
(ezek szerint én sem vagyok alapos...)

Csak ara van meg, alaplap nincs.

Pedig nagyon varom, hatha jobb lenne, mint a szutyi nf4.

#716 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:40

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:07

Annyira nem gáz sztem, sok pár helyen verte a 6800-at, ahol nem ott is a sarkában volt, a 6600GT-t meg szinte mindenhol.

Az x1300Pronak meg még a 6600ast sem sikerült megverni...

Xbiten ott a reszletes teszt. Annak a kartyanak a hutesevel meg az araval van baj, a legtobb helyen elpufoli a 6600-ot.

#717 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:49

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:40

Xbiten ott a reszletes teszt. Annak a kartyanak a hutesevel meg az araval van baj, a legtobb helyen elpufoli a 6600-ot.

Másik tesztet néztem, abban GT volt.

Eléggé siralmas sztem, ára miatt...

Nem azt mondom, hogy vernie kéne a 6600GT-t, de közelebb kéne lenni hozzá, mint, ahogy az abból a tesztből lejött :)

#718 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:55

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:49

Másik tesztet néztem, abban GT volt.

Eléggé siralmas sztem, ára miatt...

Nem azt mondom, hogy vernie kéne a 6600GT-t, de közelebb kéne lenni hozzá, mint, ahogy az abból a tesztből lejött :)

Nem a tesztből, az árából kifolyólag kéne a 6600GT közelében lennie.  :rolleyes:
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#719 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 13:58

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:55

Nem a tesztből, az árából kifolyólag kéne a 6600GT közelében lennie.  :rolleyes:

Azt írtam, siralmas a teljesítménye az ára miatt vagy ahoz képest :D

De a tesztből szűrtem le, érted? :D

#720 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 14:10

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:58

Azt írtam, siralmas a teljesítménye az ára miatt vagy ahoz képest :D

De a tesztből szűrtem le, érted? :D

Értem hát, csak eltoltam. :)

Ugyértem a Teszteredményekből. :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »