HWSW Informatikai Kerekasztal: 6600 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

6600 IV. NV43 Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:00

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 23:58

Meg tudja mondani vki, hogy mi az az ize, ami a GPU "alatt" van a foglalat fele? Azon is rajta van a hutoborda. 6600 AGPs Innorol van szo, de gondolom mindegyiken igy van. :D
Kicsit morcos vagyok, mert emiatt nem megy ra a Giant II, ill ramegy, de azt a reszt nem huti. :( A gyari venti meg nem uzemel 5V-nal. :( Alapbol meg hangos...

Vkinek van 5lete hutomegoldasra?

Jahh hogy lehetne megoldani hogy mondjuk az Everest kiirja a homersekletet? Mert a rivatunerrel latom, de csak ott.

Ami furcsa meg szamomra, hogy tok mindegy mennyin megy a GPU, ugyanannyi a homerseklet 2Dben, 62-63 fok. A haz jo szellozesu. Nem sok ez egy kisse?  :think:

Az a HSI chip, amit szintén hűteni kell. Az Inno3D 6600-asa tulajdonképpen eredetileg PCI-E-s alaplapba van tervezve, és a GPU alatt lévő HSI chip oldja meg, hogy működjön AGP-s lapban. Ezért nem rakható fel rá simán a Zalman VF700-ALCU és más hűtő sem, bár van valami speciális, ami jó hozzá, de én azt még nem láttam.

Szerkesztette: bepe_79 2005. 12. 18. 00:01 -kor

#1802 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:04

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 0:00

Az a HSI chip, amit szintén hűteni kell. Az Inno3D 6600-asa tulajdonképpen eredetileg PCI-E-s alaplapba van tervezve, és a GPU alatt lévő HSI chip oldja meg, hogy működjön AGP-s lapban. Ezért nem rakható fel rá simán a Zalman VF700-ALCU és más hűtő sem, bár van valami speciális, ami jó hozzá, de én azt még nem láttam. 

Nem ezért, hanem mert az innon ezek szerint nincs külön HSI borda :)
MSI-re simán felment a zalman.

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 12. 18. 00:05 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1803 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:05

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 0:00

:respect:

Rajottem kozben... Homersekletkijelzesre lenne vmi 5leted? Nalad mennyi alapon 2Dben?

Mar csak azt kellene tudni, hogy mennyire melegszik ez a HSI nyavaja, mert ha nem veszes, akkor talan eleg lenne neki egy borda is - lattam irta is fentebb vki. De viszont az is elhangzott, hogy 10 sec-ig megy hutes nelkul... mas hogy a borda boven eleg neki.

Amugy nem is erdekelne kulonosebben az egesz, ha nem lenne itt elfekvoben egy GiantII, illetve ha elindulna a gyari venti 5V-on, mert azert a gyarival passzivan eleg gaz... Igy mag hangos. :(

Szerkesztette: a t o s z 2005. 12. 18. 00:07 -kor

#1804 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:07

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 0:04

Nem ezért, hanem mert az innon ezek szerint nincs külön HSI borda :)
MSI-re simán felment a zalman.

Nekem úgy van az Inno 6600-on, hogy egy borda van, ami átfedi egyszerre a vpu-t és a hsi-t, és egy venti. + a lyukosztás sem a szabványos, meg nincs külön borda (elválasztott, különálló) a HSI-n.

#1805 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:08

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 0:05

:respect:

Rajottem kozben... Homersekletkijelzesre lenne vmi 5leted? Nalad mennyi alapon 2Dben?

Mar csak azt kellene tudni, hogy mennyire melegszik ez a HSI nyavaja, mert ha nem veszes, akkor talan eleg lenne neki egy borda is - lattam irta is fentebb vki. De viszont az is elhangzott, hogy 10 sec-ig megy hutes nelkul... mas hogy a borda boven eleg neki.

Amugy nem is erdekelne kulonosebben az egesz, ha nem lenne itt elfekvoben egy GiantII, illetve ha elindulna a gyari venti 5V-on, mert azert a gyarival passzivan eleg gaz... Igy mag hangos. :(

2D-ben nekem a win desktopon alapban 57-63 C fokos. Játék közben meg 69-70.

#1806 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:10

Az Inno gyári venti alapban még elviselhető, nem olyan hangos az. Főleg, ha egy kicsit meg is olajozod (persze óvatosan), akkor még csendesebb.

#1807 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:10

Lehet kapni a Pixelben Zalman HSI bordát. Nem tudom milyen ez a giant II, van hely egy bordának mellette?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1808 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 00:12

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 0:10

Az Inno gyári venti alapban még elviselhető, nem olyan hangos az. Főleg, ha egy kicsit meg is olajozod (persze óvatosan), akkor még csendesebb.

Szamomra hangos... Nekem a SilentBlade is az volt 12V-on, igy kb 7-en jaratom... Minden levan huzva Zalman panelrol, bar mostanaban a mar megint csokkenteni kellene a zajon, nagyon hozzaszoktam a hangtalan notihoz. :D

Idézet

Lehet kapni a Pixelben Zalman HSI bordát. Nem tudom milyen ez a giant II, van hely egy bordának mellette?

Felo, nem tudom, mennyire magas az a borda? De igy elso blikkre, sztem nem ferne el a ketto egymas mellett.

Szerkesztette: a t o s z 2005. 12. 18. 00:13 -kor

#1809 Felhasználó inaktív   discovery 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 06:30

Sziasztok!

Lenne egy fontos kérdésem, elsősorban a Gigabyte GV-N66T-128D / AGP.-kártya tulajokhoz. Rendeltem egy Zalman VF700 CU hűtőt a kártyára, de nem vagyok benne biztos hogy a kártya eredeti HIS csippet hűtő bordája mellé felszerelhetö-e vagy egy zalman ZM-VHS1-et is rendelnem kel hozzá. A válaszok sürgősek lennének, mert akkor hétfőn rendelnem kel hogy egyszerre lehozzák.

#1810 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 09:54

Bizony, az inno sima 6600-os AGP-s változatára gyakorlatilag nem létezik hűtő. Az inno ugyanis eltért a referenciától, és a HSI chipet beszorította az aprócska gyári borda alá. A referenciakártyákon a HSI chip egy kis passzív bordával van ellátva, és távolabb helyezhedik el a GPU-tól, így ezekre a kártyákra a Zalman VF700 felszerelhető, de az innóra sajnos nem. Viszont a HSI chipet mindenképp hűteni kell, így az innósoknak egyenlőre nem marad más, mint ez a "tróger" megoldás, ha halkítani szeretnének a kártyájukon :)

>>> KATT <<<

Szerkesztette: GAI 2005. 12. 18. 09:56 -kor

"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1811 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:01

Egy centi magas a zalman hsi borda, de szvsz pici légmozgás biztos nem árt neki.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1812 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:31

Idézet: GAI - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 9:54

Bizony, az inno sima 6600-os AGP-s változatára gyakorlatilag nem létezik hűtő. Az inno ugyanis eltért a referenciától, és a HSI chipet beszorította az aprócska gyári borda alá. A referenciakártyákon a HSI chip egy kis passzív bordával van ellátva, és távolabb helyezhedik el a GPU-tól, így ezekre a kártyákra a Zalman VF700 felszerelhető, de az innóra sajnos nem. Viszont a HSI chipet mindenképp hűteni kell, így az innósoknak egyenlőre nem marad más, mint ez a "tróger" megoldás, ha halkítani szeretnének a kártyájukon :)

>>> KATT <<<

Nem hiszem, hogy csak a tróger megoldás jó. Lehet kapni Inno 6600-ra Zalman HSI bordát, + mellé venni kell a GPU-ra egy hűtőt, és már meg is van oldva.

#1813 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:57

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 10:31

Nem hiszem, hogy csak a tróger megoldás jó. Lehet kapni Inno 6600-ra Zalman HSI bordát, + mellé venni kell a GPU-ra egy hűtőt, és már meg is van oldva.

Igen, de az csak a GT-jükre jó, ami szabványos felépítésű. A sima 6600-osuk nem szabványos. Egy hűtő alá hozták a két chipet, emiatt a lyukak sem szabványos helyen vannak, de nem is fér el a két hűtő egymás mellé. Olyan hűtő meg nem nagyon van, aminek akkora az alsó felülete, hogy mindkét chiphez hozzáér (illetve talán a Glacialtech Northpole 1000 ilyen lenne, de erre nem mernék megesküdni)

Szerk.:

Igen, a Northpole 1000-nek elég nagy az alsó felülete, ezt érdemes lenne rápróbálni, van esély, hogy lefedi mindkét chipet:

Kép

Szerkesztette: GAI 2005. 12. 18. 11:00 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 11:23

Idézet: GAI - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 10:57

Igen, de az csak a GT-jükre jó, ami szabványos felépítésű. A sima 6600-osuk nem szabványos. Egy hűtő alá hozták a két chipet, emiatt a lyukak sem szabványos helyen vannak, de nem is fér el a két hűtő egymás mellé. Olyan hűtő meg nem nagyon van, aminek akkora az alsó felülete, hogy mindkét chiphez hozzáér (illetve talán a Glacialtech Northpole 1000 ilyen lenne, de erre nem mernék megesküdni)

Szerk.:

Igen, a Northpole 1000-nek elég nagy az alsó felülete, ezt érdemes lenne rápróbálni, van esély, hogy lefedi mindkét chipet:

Kép

Nem lehet úgy megoldani, hogy az inni 6600-as HSI cihpjére egy rátapasztható kis hűtőbordát, amilyet a memóriachipekre szoktak, a VPU-ra pedig egy olyan lyukosztású ventit, ami jó. Vagy a lyukosztás miatt ezt lehetetlen kivitelezni az innonál?

#1815 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 11:36

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 11:23

Nem lehet úgy megoldani, hogy az inni 6600-as HSI cihpjére egy rátapasztható kis hűtőbordát, amilyet a memóriachipekre szoktak, a VPU-ra pedig egy olyan lyukosztású ventit, ami jó. Vagy a lyukosztás miatt ezt lehetetlen kivitelezni az innonál?

A HSI azért elég melegedős fajta, nem elég rá egy kis memória hűtőborda. A másik meg, mint ahogy az alábbi képen látható, a HSI chip nagyon közel található a GPU-hoz. Sajnos nem találtam a kártyáról olyan képet, ahol a hűtés le van szedve róla, de az alul picit kilógó chip a HSI, a GPU pedig közvetlenül fölötte található. Tehát ha egy olyan hűtőt teszel rá, ami nem ér hozzá a HSI-hez, akkor egyszerűen nem marad hely mellé még akár egy pici, ragasztott bordát is föltenni. Viszont pont emiatt, hogy ilyen közel vannak egymáshoz, van esély rá, hogy a Glacialtech Northpole 1000 mindkettőt lefedi, de ez nem 100%, ki kéne próbálni, ha van rá lehetőség, mielőtt megveszed.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1816 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 11:40

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 11:23

Milyaza VPU (na jó csak vicceltem!!!)??? :think:  :D
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1817 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 11:48

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 11:40

Milyaza VPU (na jó csak vicceltem!!!)??? :think:  :D

Nyilván véletlen elütés, a V és a G nagyon közel vannak egymáshoz :Đ

#1818 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 11:48

Idézet: GAI - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 12:36

A HSI azért elég melegedős fajta, nem elég rá egy kis memória hűtőborda. A másik meg, mint ahogy az alábbi képen látható, a HSI chip nagyon közel található a GPU-hoz. Sajnos nem találtam a kártyáról olyan képet, ahol a hűtés le van szedve róla, de az alul picit kilógó chip a HSI, a GPU pedig közvetlenül fölötte található. Tehát ha egy olyan hűtőt teszel rá, ami nem ér hozzá a HSI-hez, akkor egyszerűen nem marad hely mellé még akár egy pici, ragasztott bordát is föltenni. Viszont pont emiatt, hogy ilyen közel vannak egymáshoz, van esély rá, hogy a Glacialtech Northpole 1000 mindkettőt lefedi, de ez nem 100%, ki kéne próbálni, ha van rá lehetőség, mielőtt megveszed.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nekem ilyen hűtésem van...
De mielőtt bárki is belevágna, készüljön fel arra h flexel is neki kell esni :)
De megéri:)
Amúgy meg télleg nem tom h lefedé e :9
azeagle is hasonló felépítésű, de ott nem fedi le a HSI chipet
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#1819 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 12:18

Idézet: Danika123 - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 11:48

Nekem ilyen hűtésem van...
De mielőtt bárki is belevágna, készüljön fel arra h flexel is neki kell esni :)
De megéri:)
Amúgy meg télleg nem tom h lefedé e :9
azeagle is hasonló felépítésű, de ott nem fedi le a HSI chipet

Az Eagle-n két külön borda van, és mindkettőnek külön felfogatási lyukai vannak. Tehát ott a GPU borda helyére szerelt hűtésnek nagyjából a közepére esik a GPU. Itt viszont egy borda (és ehhez a bordához tartozó 1 pár felfogatási lyuk) van, tehát a borda lejjebb lóg, a GPU a borda tetejével érintkezik, a HSI chip pedig (éppen hogy) befér a borda aljához.

#1820 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 18. 12:21

Idézet: GAI - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 11:48

Nyilván véletlen elütés, a V és a G nagyon közel vannak egymáshoz :Đ

:offtopic:

De csak annyira, mint az A és a N! ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.