Az inno 6600Gt (GO)-sekhez,
(ph)
Idézet
Betettük, és mindenféle driver birizgálás nélkül, úgy ahogy van, elinditottuk a gépet. Gyönyörü szépen ment minden. 3DMark03 7800 pontot hozott, ami Flashget szerint ugyan gyengusz, de tudjuk be ezt a konfigomnak. Inditottunk Aoe3-at, szépen ment a szokásos beállitásaimmal 80-85 fps-en, ha feltoltam a shadert veryhighra, akkor leesett 35k örülire, de ez ahhoz képest, hogy nálam a szokásos beállitásoknál 45 fps, és veryhigh shaderrel meg élvezhetetlen 15-18 fps, asszem ne kell magyarázni. Ja, és én 7200nál nem értem el jobbat alapórajelen 3dmarkben sem. (amikor jól müködött persze).
Természetesen 5x újrainditottam a gépet, és ahogy az lenni szokott, nem csinálta a szokásos fps zuhanást, ''szépen'' muzsikált a krónikus liftes tesztnél (3dmark03 második tesztje) 50-55 fpsel. Káromkodtam, de nincs mit tenni, megijedt Flashgettöl, mást nem tudok elképzelni. Fogadom, ha most hazamegyek délután, 15 fps-sel fog fogadni a rohadék.
Node a lényeg : a szokásos nvidia settings képernyön (desktopon jobbegér, tulajdonságok, aztán speciális) ->nekem a fülön Geforce 6600 GO van irva, amint a gigabyteot betettük, Geforce 6600 GT-nek látta. Belemenve a kinyiló kis fülön az elsö menüpontba (összegzés), nálam hol PCI-e 2x-nek, hol PCI-e 16x-nek irta a csatoló tipusát, mig Flashget kollega gigabyteját szépen, rendesen 8x AGP-nek, ahogy azt illik.
Összegzés : bár a hibát nem tudtam elöidézni, amit nagyon sajnálok, végülis közelebb nem vitt volna a megállapitsához : valami zixer van a kártyámmal. Lehet, hogy nincs buherálva, lehet, hogy gyárilag ilyen, és 15 inno3D kártyából 15 ugyanezt csinálná, de meggyözött, hogy pl egy gigabyte egész máshogy viselkedik. Még ha az FPS baxakodást nem is csinálná a kártyám, hanem szépen heteken keresztül fixen dolgozna, akkoris 10-15 fpsel, és 5-600 ponttal le van maradva, ami azthiszem 40ezer ftért nem megengedhetö.
Elinditottam a folyamatot, hogy egy gigabyte-ra lecseréljék, de elöször azt is kipróbálom, addig nem engedem el a srácot.
Mi a véleményetek a fent leirtak alapján? Buherált kártya? BIos? Alaplap, chipset összeférhetetlenség? :confused:
Idézet
Nos jelentem Andie kártyája rossz

az én gigabyte kártyám flottul ment tehát semmi gond a deszkájával vagy driverekkel vagy táppal.
Én arra gondoltam, hogy az innotól kikerült egy gyári széria hibás adag....mégpedig valamit az egyik sufni cégénél vagy valamelyik ferdeszemű aki előzőnap rizst kapált elbaszta a dolgokat. Összekeveredtek alkeszok ami a pci-e-hez kell az agp-vel vagy nem tom..valamiből túl sok lett nekik raktáron.
Nem tudom hogyan de pci-e-nek látja minden ezt az AGP-s innot (driverben ahogy lelett fényképezve hol 16x hol 2x pci expressnek véli) míg az én gigámat csont nélkül 8x AGP-nek ahogy kell.
Aztán a másik jelenség, hogy bekapcsolás után 29 fok alapon a kártya..ezzel még nem is lenne gond csakhogy 32 fok fölé nem is megy alapon! Igaz oldallemez levéve a házról és nem zalman van rajta hanem a koppintás

Na most pont számban is verte az innot a giga, de hangsúlyozom hibátlan volt minden az én kártyámmal.
És most jön a trükkös része a dolognak.
Ugyanis ha valaki megveszi ezt az innot (aminek full aluminium a gyári hűtője) és abszolút nem ért hozzá (tehát azt se tudja hol és mit kell nézni driverben nem hogy húzni vagy 3dmarkban tesztelni) továbbá fingja sincs mi is az a fps észre sem veszi, hogy gyárilag átlett baszva.
Ugyanis az AEOIII (de más újabb játék is) elfut rajta semmi csíkozás vagy kék halál...tehát ergo nincs baja de gyakorlatilag fos a kártya.
Remélem kitudja csréltetni gigabyte-ra mert innoról hallani sem akar ezután. Teszem hozzá jogosan.
Idézet
Nem hibásak azok az Inno karik csak ''háklisak''...a HSI-nek több verziója is megjelent, és bizonyos verziók bizonyos alaplapokkal nem műxenek rendesen...ugyanezek a kártyák más alaplapban tökéletesen is működhetnek...!