HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent az Athlon 64/FX tuningról # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent az Athlon 64/FX tuningról # III.

#2161 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 01. 17:44

Idézet: Csibe - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 23:42

Nem, mert engem is érdekel a téma és okos ember más kárán tanul.  :D
Komolyre fordítva... jelenleg tök láma vagyok a vízhűtés témához, és minden infó érdekel akár itt is, bár tudom van saját topicja.
Én majd akkor fogok vízhűtést tenni a gépembe, amikor már kevés lesz ez a 2700mhz, és nem akarom majd sűrűn cipelni a gépem pl lanpartyra. Vagy már ez sem akadály?  :D
Na meg az a kb 100e ft... azt kell még meggondolni, megéri e.

HA gondolod akkor egyszer ugorj át és megnézheted milyen vízhűtéses cuccaim vannak raktáron és akkor el tudod dönteni ,hogy mi is a helyzet :)

#2162 Felhasználó inaktív   Csibe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:44

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 16:44

HA gondolod akkor egyszer ugorj át és megnézheted milyen vízhűtéses cuccaim vannak raktáron és akkor el tudod dönteni ,hogy mi is a helyzet :)

Okés. Nem ígérem, hogy bármit venni is fogok, remélem még így is áll az ajánlatod  :D
Gigabyte p35-DQ6, c2d 6420@3.8Ghz,Crucial Ballsitic 4x1Gb DDR2-8500 , Gigabyte 8800GTX, WD Raptor 150GB, 2x500GB WD RE2, 300GB Maxtor, 200GB Samsung, DELL 24'' TFT, Cooler master Stacker, Liang DCC plus pumpa, Nexxox Extreme III + II radi, Heatkiller chipset + cpu + fet blokkok, Zalman vga blokk
Vízhűtés powwa...

#2163 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 21:33

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 2:27

nem akarlak megsérteni a de ez pontosan ide tartozik hiszan a tuninghoz hűtés is kell.

De itt nem arról volt szó, hogy ilyen hűtés, meg olyan hűtés kell. Itt arról volt szó, hogy x akar venni egy vízhűtést, y meg felajánlotta, hogy ő jobbat tud összerakni, mert amelyik készletet kiszemelte x, olyan alkatrészek vannak benne, amelyek nem kompatibilisek (holott x nem is MO-on tartozkodik)!
Amúgymeg van vízhűtéses totyik is!
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2164 Felhasználó inaktív   Yidaki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 21:35

peti vagyok, nem x .... :D

Ha téged ez tényleg zavar, akkor bocsi.

Yidaki
Intel DZ77GA-70K + Intel Core i5-3570K + 8GB Transcend DDR1333 + AMD Radeon HD 6950 [watercooled]

#2165 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 21:56

Idézet: Csibe - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:44

Okés. Nem ígérem, hogy bármit venni is fogok, remélem még így is áll az ajánlatod  :D

Persze :) Ez természetes ,bár jobb ha felkészülsz ,hogy általában akik eddig "csak nézelődésképp" jöttek azokból 90%-ból vevő lett :D Miáltal kipécéztem minden gyártótól a legjobb cuccokat ezáltal kevesen tudnak ellenállni nekik :D

#2166 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 21:58

Idézet: Yidaki - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 22:35

peti vagyok, nem x .... :D

Ha téged ez tényleg zavar, akkor bocsi.

Yidaki

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy zavar, de nem is nagyon tetszik.
Itt y-nak lehetett volna annyi sütnivalója, hogy ezeket pü-ben intézi! :)

#2167 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 21:58

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 21:33

De itt nem arról volt szó, hogy ilyen hűtés, meg olyan hűtés kell. Itt arról volt szó, hogy x akar venni egy vízhűtést, y meg felajánlotta, hogy ő jobbat tud összerakni, mert amelyik készletet kiszemelte x, olyan alkatrészek vannak benne, amelyek nem kompatibilisek (holott x nem is MO-on tartozkodik)!
Amúgymeg van vízhűtéses totyik is!

Figgy szerintem a vízhűtések olyan szinten egybeforrtak már a hétköznapi használatban is a "halk" gépek szimbolumával,hogy egy tuning topikban nem eretnekség erről beszélni...Az pedig ,hogy Ő kinézett valamit és szerintem nem a legjobb választást azért ide írtam és nem privátba mert más is okulhat abból ,hogy mi a jó és mi nem illetve mit érdemes venni mit nem...És senkinek sem kötelező rám hallgatni szal...

#2168 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 00:58

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 15:29

Large

In Place Large FFT (128-1024kb). Ez tökéletes procihoz. A nagy ram-chipset tesztelésre van.
Az in place 'elég' 16órát, de persze nem árt a 24, és ajánlott normáls prioritásra állítani.

Sőt, azt mondom hogy jónak mondható vízhűtést bizony jóval kevesebből is össze lehet dobni. Engem nem érdekel a legjobb, az érdekel hogy a legjobb ár/teljesítményű legyen és jó.
Így Hunfrostból építkezve
dual radi 13k
cpu 11k
gpu (uni) 9k
nb 8k/zalmi+venti 2k
csövek 3k
hydor+skoda fékolajtartály 6,5k/1046+agb-o-matic tartály 17k
egyébb(kivezetés, gumibakok,etc) ~2-4k
ventik:én 2db silentbladet raknék rá@5/7V, az olcsó és így évekig csöndes marad a venti, vagy Scythe/Nexus venti ha balefér.
Ha az alapot nézzük, akkor az ~45k; nb blokkal, eheim+tartály ~65. Ha azt veszed, hogy egy jó prochűtő+vga hűtés is 20ropi felett van, akkor nem olyan vészes...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2169 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 11:28

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 0:58

In Place Large FFT (128-1024kb). Ez tökéletes procihoz. A nagy ram-chipset tesztelésre van.
Az in place 'elég' 16órát, de persze nem árt a 24, és ajánlott normáls prioritásra állítani.

Sőt, azt mondom hogy jónak mondható vízhűtést bizony jóval kevesebből is össze lehet dobni. Engem nem érdekel a legjobb, az érdekel hogy a legjobb ár/teljesítményű legyen és jó.
Így Hunfrostból építkezve
dual radi 13k
cpu 11k
gpu (uni) 9k
nb 8k/zalmi+venti 2k
csövek 3k
hydor+skoda fékolajtartály 6,5k/1046+agb-o-matic tartály 17k
egyébb(kivezetés, gumibakok,etc) ~2-4k
ventik:én 2db silentbladet raknék rá@5/7V, az olcsó és így évekig csöndes marad a venti, vagy Scythe/Nexus venti ha balefér.
Ha az alapot nézzük, akkor az ~45k; nb blokkal, eheim+tartály ~65. Ha azt veszed, hogy egy jó prochűtő+vga hűtés is 20ropi felett van, akkor nem olyan vészes...

NA akkor mondok neked az én áraimból ennél sokkal erősebb rendszert:

GPU: 7,5K
CPU: 6,5K
Dual radi: 10K
12 voltos pumpa kiegyenlítővel: 13K
csövek:2,5K
Chipset: 5,5K
csatik:5K

Ez 50K(NB blokkal amit te nem írtál!!!) és a hunfrostot a földbe döngöli nomeg 11/8-as csövezéssel számoltam ami sokkal kultúráltabb mint a 10/8...Mindegyik blokk mikrostruktúrás kivéve a chipset blokkot ,de annak minek...A pumpa sokkal erősebb mint egy eheim 1046 ,kényelmesebben elhelyezhető, kisebb, halkabb, és 12 voltos nomeg RPM visszajelzése is van...A radi is sokkal minőségibb és erősebb darab...Ezért mondom én mindenkinek ,hogy nem tudsz versenyezni a mai nagy gyártókkal árban mert ők egy radiból nem 20-30 darabot gyártatnak le mint a hunfrost hanem 3000-4000 darabot...

A fenti rendszerhez add hozzá ha olyan blokk kell ami a VGA-n a memot és a FET-eket is hűti és a jövőben is jó lesz bármilyen kártyára akkor az +11K...Még mindig a Te árad alatt van a cucc, pedig már nb blokkot is írtam bele elsőre... :) Venti az mindenkinek az ízlésének a dolga ezért azt nem írtam...

#2170 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 11:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 12:28

NB blokkal amit te nem írtál!!!

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 1:58

nb 8k/zalmi+venti 2k

:smoker:

Ha még mindig itt tartunk!!! :mad:

#2171 Felhasználó inaktív   Yidaki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:00

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 11:46

:omg:
Intel DZ77GA-70K + Intel Core i5-3570K + 8GB Transcend DDR1333 + AMD Radeon HD 6950 [watercooled]

#2172 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:02

Igen, itt. Elsőre nem raktam nb blokkot, mert sztem nem feltétlen szükséges. Nekem VIAm van, arra nem :D .
Jó árak (bocsi Csücsök), majd a vh rejtelmeiben folytatjuk hogy ezek milyen blokkok, etc. Ebből a radi és a pumpa tetszik, bár hogy megveri a 1046ot (pláne HPPS rotorral :Đ ) azt kétlem, mert ugyan csak 300l/h, de nagy emelési magassága van, ergo elég jól tartja is ezt sok blokkal/relatíve nagyobb ellenálással is. Elötte Hydor volt, és hiába több mint 2× akkora l/h óra, külöünbség nincs. (vagy lehet hogy jobb 1 °kal, de annyival jobban fűti is a vizet :) ).
Idáig a 'bolti' cuccok messze nem ilyen árban voltak pl 2 éve - de c*mode, v*hutes.com, agy*re, t*s nem ilyen árakkal dolgozik, úgyhogy nem is láthattam nagyon olcsóbban...  Bár én magam rakosgattam össze, radi is homméd, és még mindig korrekt szerintem ár/teljesítményben... Szal goto vh rejtelmei...

Szal off off, várjuk egér videóját. Hát baszki én nem nyomtam neki a sarkokon ilyen erősen... nem is merem :( .Meg a végére így is fájtak az ujjai, mégse jött le az a copperhead róla :reklamacio: .
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2173 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:31

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 12:02

Igen, itt. Elsőre nem raktam nb blokkot, mert sztem nem feltétlen szükséges. Nekem VIAm van, arra nem :D .
Jó árak (bocsi Csücsök), majd a vh rejtelmeiben folytatjuk hogy ezek milyen blokkok, etc. Ebből a radi és a pumpa tetszik, bár hogy megveri a 1046ot (pláne HPPS rotorral :Đ ) azt kétlem, mert ugyan csak 300l/h, de nagy emelési magassága van, ergo elég jól tartja is ezt sok blokkal/relatíve nagyobb ellenálással is. Elötte Hydor volt, és hiába több mint 2× akkora l/h óra, külöünbség nincs. (vagy lehet hogy jobb 1 °kal, de annyival jobban fűti is a vizet :) ).
Idáig a 'bolti' cuccok messze nem ilyen árban voltak pl 2 éve - de c*mode, v*hutes.com, agy*re, t*s nem ilyen árakkal dolgozik, úgyhogy nem is láthattam nagyon olcsóbban...  Bár én magam rakosgattam össze, radi is homméd, és még mindig korrekt szerintem ár/teljesítményben... Szal goto vh rejtelmei...

Szal off off, várjuk egér videóját. Hát baszki én nem nyomtam neki a sarkokon ilyen erősen... nem is merem :( .Meg a végére így is fájtak az ujjai, mégse jött le az a copperhead róla :reklamacio: .

ok, menjünk át oda :)

Amúgy tudom milyen árakon voltak a vízhűtések és a közép kategóriás innovát adták csillagos árban ,most meg az innovát magasan verő blokkok és radik kerülnek fele annyiba nálam...

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 02. 14:04

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 12:46

érdekes hogy csak egyedül neked nem tetszik ez... lehet benned van a baj? :think:

#2175 Felhasználó inaktív   Yidaki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 14:06

erre én is gondoltam de nem mertem írni mert a végén még mindenki letol ... ^^

Yidaki

#2176 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 14:36

Szintén :)

#2177 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 15:11

Akkor bocsi, ne haragudjatok! Folytassátok nyugodtan!

#2178 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 15:16

Jól gondoltam, a ram volt a ludas :)
2,85V-ről 2,9V-re emelve a ramfeszt már végigment a 11 órás CCE. Procihoz nem nyúltam. Már csak az a kérdés, hogy hagyjam így, vagy vegyem vissza a feszt, és a ramot meg a procit 2 ill. 11 MHz-el :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2179 Felhasználó inaktív   Yidaki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 16:55

aza  11 Mhz az semmi ....

Yidaki

#2180 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 17:14

Idézet: Yidaki - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 17:55

aza  11 Mhz az semmi ....

Yidaki

Tudom :)
De megint a procival jössz, pedig az bírja :D
Le lehet-e azt a következtetést vonni, hogy ha x sebességen 11 óra megterhelés után hibázik a ram, de ramfesz emelés után meg nem, akkor x-2(4,6) sebeségen, de fesz emelés nélkül már nem fog hibázni? :)
Ez túl bonyolultnak tűnhet, a lényeg: ti mit csinálnátok? Most 11*255-ön megy  a proci, a ram szinkronban, 2,85V-vel, de így extrém esetekben hibázik, míg 2,9v-n már nem. Inkább a ramot vegyem vissza, ha igen mennyit, vagy hagyjam a nagyobb feszt?
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »