HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent az Athlon 64/FX tuningról # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent az Athlon 64/FX tuningról # III.

#2301 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 22:01

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 22:56

mé ez a proci az enyém volt?   kitöl mitöl hogyan ?

Templomegre>MCPite>Lojá
Erről a láncról tudok én. Ez egy 3000+-os Venice. Aszem 2900-et csikartál ki belőle. Így rémlik már?

#2302 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 22:07

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 23:01

Templomegre>MCPite>Lojá
Erről a láncról tudok én. Ez egy 3000+-os Venice. Aszem 2900-et csikartál ki belőle. Így rémlik már?

én adtam el procit Pitének? :D  Akkor azért fikáz azóta is a lüke prime stabil egojával :D:D

Kevés proci marad ki a általam végzett kasztrálásból :D 

Amikor  eltávolítottad a kupakot , könnyen ment a szike be a kupak alá , vagy azért tisszeségesen meg  kellett nyomni?  Na meg ahoz hogy végigmenjen végig rendesen nyomni kellett , nem csak végigszaladt ? 

ha nehezen ment akkor nem volt leszedve , ha könnyen ment akkor külön voltak már a sziámi ikrek egyszer :)
AMD you have the POWER

#2303 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 22:10

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 23:07

én adtam el procit Pitének? :D  Akkor azért fikáz azóta is a lüke prime stabil egojával :D:D

Kevés proci marad ki a általam végzett kasztrálásból :D 

Amikor  eltávolítottad a kupakot , könnyen ment a szike be a kupak alá , vagy azért tisszeségesen meg  kellett nyomni?  Na meg ahoz hogy végigmenjen végig rendesen nyomni kellett , nem csak végigszaladt ? 

ha nehezen ment akkor nem volt leszedve , ha könnyen ment akkor külön voltak már a sziámi ikrek egyszer :)

:D

Viszonylag nehezen ment bele a szike, de aztán könnyen siklott. Gondolom akkor le volt véve. Akkor csak azt áruld el, hogy mit kentél vissza alá? :confused:

#2304 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 22:15

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 23:10

:D

Viszonylag nehezen ment bele a szike, de aztán könnyen siklott. Gondolom akkor le volt véve. Akkor csak azt áruld el, hogy mit kentél vissza alá? :confused:

ha nehezen ment be a szike , akkor nem volt leszedve !  Az a legnehezebb pontja a kupak eltávolításának , utána már könnyedén végigszalad , az első benyomáshoz képest !

Ha szürke szinte száraz kence volt rajta akkor nem lett bántva . Bár volt olyan hogy nem bántottam a kencét és ugy ahogyan volt visszatettem a kupakot , de akkor drasztikusan szar lett a hővelvezetés . Ilyenkor még alapon is nehézkesen mentek a procik ...... szal ha semmi fehér nem volt a sapka alatt esetleg a szürkével keveredve , akkor még nagyobb az esélye annak hogy nem volt bántva .
AMD you have the POWER

#2305 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 22:24

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 23:15

ha nehezen ment be a szike , akkor nem volt leszedve !  Az a legnehezebb pontja a kupak eltávolításának , utána már könnyedén végigszalad , az első benyomáshoz képest !

Ha szürke szinte száraz kence volt rajta akkor nem lett bántva . Bár volt olyan hogy nem bántottam a kencét és ugy ahogyan volt visszatettem a kupakot , de akkor drasztikusan szar lett a hővelvezetés . Ilyenkor még alapon is nehézkesen mentek a procik ...... szal ha semmi fehér nem volt a sapka alatt esetleg a szürkével keveredve , akkor még nagyobb az esélye annak hogy nem volt bántva .

A leírás illik a cuccra. Szürke, kemény cucc. Azt meg nem hiszem, hogy levétel után ugyanúgy visszarakva 2600-at ment volna. Basszus csak lenne valami moddolt bios az Asusomhoz és egy kicsit megtekerhetném jobbban is.

#2306 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 22:29

Egérkoma szonta leszedte, és meglesve tényelg nem tűnt olyan egyenletesnek a ragacs, de hát akkor még nem volt normális fényképezőm. Rosszabb volt a hővezetés pár fokkal a mostani 3200+omnál, ami tuti szűz, mert nem hogy 16sec, hanem 16perc után se jött le :reklamcio:

Primeot nem emiatt mondom, tudtam hogy az én lapom nem tud annyi feszt adni, nem is zavart. Csak mikor sokan úgyjönnek, hogy ennyit megy/ennyin használom a procit. OK, csak hogy mi a teszt stabil és mi  a stabil, azt már kifejtettem párszor :)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2307 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 06:29

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 23:29

Egérkoma szonta leszedte, és meglesve tényelg nem tűnt olyan egyenletesnek a ragacs, de hát akkor még nem volt normális fényképezőm. Rosszabb volt a hővezetés pár fokkal a mostani 3200+omnál, ami tuti szűz, mert nem hogy 16sec, hanem 16perc után se jött le :reklamcio:

Primeot nem emiatt mondom, tudtam hogy az én lapom nem tud annyi feszt adni, nem is zavart. Csak mikor sokan úgyjönnek, hogy ennyit megy/ennyin használom a procit. OK, csak hogy mi a teszt stabil és mi  a stabil, azt már kifejtettem párszor :)

Lehet leszedtem , nem emlékszem :) De azt tudom hogy ha visszaraktam a kupakot , akkor azt nem tudod észrevenni a ragacson!  A technika ahogyan viszarakom, egyszerűen kizárja annak a lehetőségét hogy egyenletlen legyen :)

Az meg hogy nem tudod leszedni a kupakot 16 perc alatt sem , az nem a kupak hibája :D

Sajna elég nagy a szórás a hővezetés terén az AMD prociknál , egyszerűen nem sikerülnek ugyanúgy ezek a kupakok, vagy nem tom , de tény hogy van rendesen eltérés . Bár az is lehet hogy a mostanában olvasható AMD féle fejlesztéseknek köszönhető a hőtermelési eltérés , mi meg a kupak+paszta kombónak tudjuk be  !
AMD you have the POWER

#2308 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:43

Pqacc, akkor lehet hogy csak annak tulajdonítottam be ahogy mondatd hogyleszedett, hogy látom :) .
Attól még valószínű a kupakok passzolásában is van szórás, mint a vga kereteknél, van ahol felfexik, van ahol 1 mm van a magig(ATiknál).
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2309 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:49

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 7:29

Lehet leszedtem , nem emlékszem :)   De azt tudom hogy ha visszaraktam a kupakot , akkor azt nem tudod észrevenni a ragacson!  A technika ahogyan viszarakom, egyszerűen kizárja annak a lehetőségét hogy egyenletlen legyen :)

Az meg hogy nem tudod leszedni a kupakot 16 perc alatt sem , az nem a kupak hibája :D

Sajna elég nagy a szórás a hővezetés terén az AMD prociknál , egyszerűen nem sikerülnek ugyanúgy ezek a kupakok, vagy nem tom , de tény hogy van rendesen eltérés . Bár az is lehet hogy a mostanában olvasható AMD féle fejlesztéseknek köszönhető a hőtermelési eltérés , mi meg a kupak+paszta kombónak tudjuk be  !

Tulképp tökmind1, hogy leszedted-e, vagy nem, csak azért volt érdekes a dolog, mert olyan pocsék trutyit ami alatta volt, én még kereskedelmi forgalomban nem láttam.  :Đ
A visszarakási technika 7pecsétes hadititok, vagy közkincsé tehető tudás? Ha utóbbi, akkor érdekelne, későbbiekben szükségem lehet rá. :)

Szerkesztette: Lojá 2006. 04. 11. 08:51 -kor

#2310 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:38

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 9:49

Tulképp tökmind1, hogy leszedted-e, vagy nem, csak azért volt érdekes a dolog, mert olyan pocsék trutyit ami alatta volt, én még kereskedelmi forgalomban nem láttam.  :Đ
A visszarakási technika 7pecsétes hadititok, vagy közkincsé tehető tudás? Ha utóbbi, akkor érdekelne, későbbiekben szükségem lehet rá. :)

ha szürke az a trutyi akkor az a gyári trutyi  :)
inkább 8 pecsétes , minden egyes pecsét 3000ft-ért távolítható el :D
(majd elmondom ha szükséged lesz rá )
AMD you have the POWER

#2311 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 10:01

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 10:38

ha szürke az a trutyi akkor az a gyári trutyi  :)
inkább 8 pecsétes , minden egyes pecsét 3000ft-ért távolítható el :D
(majd elmondom ha szükséged lesz rá )

Oksa.

Ja és kereslek, ha kell majd. A pecséteket meg majd próbáljuk árpalével eltávolítani: :reszeg:

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:19

éjjel akkorát röhögtem egy okoskán. egyik topicban kijelenti hogy az asus a legjobb lap, az epox szar, a dfi csak egy játékszer és a gigabyte is isten :D komolyan :Đ

#2313 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 05:58

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:19

éjjel akkorát röhögtem egy okoskán. egyik topicban kijelenti hogy az asus a legjobb lap, az epox szar, a dfi csak egy játékszer és a gigabyte is isten :D komolyan :Đ

mutíííí :)
AMD you have the POWER

#2314 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:58

Veletertem vissza ujra A64-re P4 valahogy nem fexik annyira.Egesz jo kis proci gyari hutessel van most hutve.Mennyit mennek ezek alt.?Jo probaljam ki.... de gyari vacak hutessel nemmerek neki feszt adni :)
Mar a jovo sem a regi

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 12. 17:28

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 6:58

mutíííí :)

https://forum.hwsw.h...ic=108224&st=90

#2316 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:40

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 17:58

Veletertem vissza ujra A64-re P4 valahogy nem fexik annyira.Egesz jo kis proci gyari hutessel van most hutve.Mennyit mennek ezek alt.?Jo probaljam ki.... de gyari vacak hutessel nemmerek neki feszt adni :)

2500,2600. Rendes hűtővel 2600-2700. Ezek a felezett dualmagosok... tehát azok tuningpotenciálját figyeld...

diegho:Abban igaza van amúgy a srácnak, hogy az utóbi 2-3 évben elég hulladékok sajna az Epoxok, sok hibás van köztük, és semmiben enm emelkednek ki. Pl egy Abit mindenben veri, max tuningban nem, de nem is kap ki tőle.

Szal tuningra én azt mondom, DFI,Abit. Mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. Még a Premium/Deluxeos Asus lapok sem szoktak rosszak lenni, csak idegesít ez a hidegen egy reset is kell, mikor a kis hoki feleannyiba kerülő abitomnak magasabb fsbn se kell, és még a memkezelése is jobb.

#2317 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 15:55

elég sok deszka megfordult már nálam , és ha valaki akkor én tuningolgatni is szoktam . Nos nem véletlenül van meg ez a DFI már lassan 5-7 hónapja !  Ez rekord mindenképpen nálam :)

Szóval stabil tuning esetén csakis a DFI-t tudom elképzelni . Abit , Asus  háklis deszkák benyomását keltik nálam , Epox a hajdani Nfore2-es villantás után  szépen lassan lecsengett .  Asrock pedig maga a meglepetés ! Hetente összerakok kb 3-5 db asrcok AMD SocketA gépet , valamint most már kb hetente 2-3 Asrcok S754, S939  gépet is , és SEMMI gond nincsen velük . Asrock K7s41gx maga a stabilitás mintapéldánya , mindezt 10e ft-os áron :D  De ahogy nézem a 754,939 széria is követi ezt a tendenciát Asrockéknál.
AMD you have the POWER

#2318 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 16:34

Miért kéne gondnak lenni?
Semper Fi

#2319 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 13. 17:09

Milyen esélyeim vannak egy 3000+ S939 Venice Sempron procival?  :think:
Láttam pár horrorisztikus dolgot a neten, de azok ugyanilyen proci 3200+ verziójával készült tuningeredmények voltak.
Hosszú távon milyen chipset mellett lehet jól tuningolni?
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2320 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 17:59

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 18:09

Milyen esélyeim vannak egy 3000+ S939 Venice Sempron procival?  :think:
Láttam pár horrorisztikus dolgot a neten, de azok ugyanilyen proci 3200+ verziójával készült tuningeredmények voltak.
Hosszú távon milyen chipset mellett lehet jól tuningolni?

jól tuningolni lehet Nf4-el , lehet az ULI-s deszkákkal is rendesen csak ott valószinüleg vmodolni kell , és lehet a VIA-val is  :D Szóval mindennel lehet :) .

Komoly nagy tuningra NF4  , és persze DFI tálalásban .

A hosszútávut mire érted?
AMD you have the POWER

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »