HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#4841 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 08. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 02. 08. 12:24

Nekem a reálhozamom (172e Ft) a 11(12?) éves befizetésem után sem érte el összességében a 10%-ot. Unokatesóm szemét kiszúrták kemény 3600 Ft-al 10 éves OTP befizetés utáni reálhozammal.

Miről is van szó ?

arról van szó, amikor valaki azt sugallja/mondja, hogy többet romlik a pénz, mint amennyi a hozam...

Szerkesztette: WiZARD 2013. 02. 08. 12:53 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4842 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 02. 08. 11:14

Szerintem az nem naivsag, hogy ha csak ket rohadek kozul valaszthatok, akkor az allammal szemben a bankot valasztom. Az a politikusok bune, hogy meg a bankokban is jobban biznak az emberek mint bennuk.

Samott

Szerintem a legnagyobb naívság, amikor azt hiszed, hogy két szar közül a te választásod a legjobb és ezt a szart foiggal körömmel véded. :-)

#4843 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2013. 02. 08. 12:02

ennyi.
nem hiszek abban, hogy nyugdíjból jól fogok/lehet élni, és nagyon elbasztam az életem, ha ~50-60 éves koromig nem lesz annyi pénzem, hogy boldogan, nyugdíjat leszarva lehessek nyugdíjas.
DE a bankokban jobban bízok, mint a politikusokban, és könnyebben elhiszem, hogy onnan többet fogok visszakapni.

a hozam meg lehet, hogy most lett aránylag sok, de azért elég sokan kaptak vissza lét, ami a reálhozam volt, tehát eddig is több volt a hozam, mint az infláció.

annyi!

Én meg nem bízok egyikben sem, mert -egymás hátát vakargatva- az egyik nagyobb fasszopó, mint a másik. :-)

Itt -majd ha arra kerül a sor- mindenki pont annyi nyugdíjat fog kaoni, hogy kaszával-kapával felfegyverkezett nyugdíjas szabadcspatok ne rombolják le a bank-és pártszékházakat, és ne rabolják ki a multi hipermarketeket.

#4844 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 02. 08. 13:08

Szerintem a legnagyobb naívság, amikor azt hiszed, hogy két szar közül a te választásod a legjobb és ezt a szart foiggal körömmel véded. :-)

Mar bocsanat, de nem vedem jobban mint te a sajat sz.rodat. :-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4845 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 02. 08. 13:52

Mar bocsanat, de nem vedem jobban mint te a sajat sz.rodat. :-)

Samott

Nem védek én semmit. Csak azt mondom, ha mondjuk egy 100ezres mnyp bebukik, akkor ott nem a tulajdonos fogja kártalanítani a tagokat, hanem az állam. És ehhez már nagyon közel állt mindegyik.

Én egyébként, mint kft tulajdonos, pirosbetűs ünnepeken is dolgozhatok, -ingyen- mindenféle fizetés/adó/járulék nélkül. :cool:

#4846 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 02. 08. 15:05

Nem védek én semmit. Csak azt mondom, ha mondjuk egy 100ezres mnyp bebukik, akkor ott nem a tulajdonos fogja kártalanítani a tagokat, hanem az állam. És ehhez már nagyon közel állt mindegyik.

Egyreszt az allam dolga lenne, hogy olyan szabalyozasi kornyezetet hozzon letre, hogy ne bukhasson be egy manyup se, masreszt a kivereztetes utan is van meg nehany manyup talpon, miert buktak volna be erejuk teljeben? Plane mindegyik? Hiszi a piszi. ;-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4847 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 02. 07. 21:33

Hmmm... arrol a +24% munkaadoi nyugdijjarulekrol miert feledkezel meg minden hozzaszolasodban? Azt is te termeled, keresed meg es abbol is nyugdijat fizetnek. 34% ment nyugdijra, 10+24 aranyban oszlik meg, a maganyugdijpenztarasok is ilyen aranyban kaptak volna allami nyugdijat (azaz ennyivel kevesebbet annal, aki csak allami nyugdijat kapna). Ok ugy gondoltak hogy az a kb. egyharmad az tobbet fog hozni a tokefedezetibol mintha az allamiba fizettek volna be.

Szerk: abban igazad van hogy nem kellett volna kipotolni. Kevesebb nyugdijat kellene fizetni mar most, hogy kesobb nem legyen meg nagyobb baj.

Samott

Ehhez a szüleid/nagyszüleid/nyugdíjasok a családban mit szólnának? :think:

#4848 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 02. 08. 16:19

Ehhez a szüleid/nagyszüleid/nyugdíjasok a családban mit szólnának? :think:

Szerintem kenytelenek lennenek elfogadni a helyzetet. Nyilvan nem az otvenezres nyugdijakat kellene megvagni, hanem elsokorben pl. az atlagber felettieket. Mondjuk ugy hogy a nyugellatas maximalis osszege az elozo evi atlagber lehet, vagy annak a negyotode, ketharmada, ki kellene szamolni pontosan, hogy mikor jut/marad eleg mindenkinek.

Szerk: 99e forint az atlagnyugdij, 60e forint a minimalber (mindketto netto osszeg) 2012-ben. adatok

Samott

Szerkesztette: Samott 2013. 02. 08. 16:32 -kor

#4849 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 16:30

Vagy legyen egy olyan opció, hogy nálam marad az a 34% és majd én eltartom a nyugdíjas éveikben a szüleimet is és magamat is a jövőben... :D
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#4850 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 13:30

A nyugdíjak ötöde eltűnik

Samott

#4851 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 22. 09:39

Na, nem sikerült eljutnom az OTP-be, így ezennel én is visszaléptem az állami rendszerbe...

#4852 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 22. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 02. 22. 09:39

Na, nem sikerült eljutnom az OTP-be, így ezennel én is visszaléptem az állami rendszerbe...

Én sem vergődtem vele, egyszerűen már nem érdekel. Majd valami lesz. Ami pénz van (volt) a pénztárban úgyis csak egy keményebb hétvégére elég...
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#4853 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 24. 01:05

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 02. 22. 17:16

Én sem vergődtem vele, egyszerűen már nem érdekel. Majd valami lesz. Ami pénz van (volt) a pénztárban úgyis csak egy keményebb hétvégére elég...

Nekem azért egy Vegas-i hétvégére is elég lett volna...

#4854 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 24. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 02. 08. 12:24

Nekem a reálhozamom (172e Ft) a 11(12?) éves befizetésem után sem érte el összességében a 10%-ot. Unokatesóm szemét kiszúrták kemény 3600 Ft-al 10 éves OTP befizetés utáni reálhozammal.

Miről is van szó ?

Azért ez durva ... mennyit fizetett be a 10 év alatt?
És ezt csak a 10. év után vettétek észre? Évente küldenek papírt, amin rajta van a hozam is.

#4855 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 24. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 02. 22. 09:39

Én meg alapból is abban voltam, nálam simán kimaradt ez a magánynugdíjasdi téma.

#4856 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 24. 22:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 02. 24. 01:05

Nekem azért egy Vegas-i hétvégére is elég lett volna...

Ja:
- Mindent a piros 12-esre!
Kijön a fekete 35-ös:
- Könnyen jött, könnyen megy ...
:D

#4857 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 07. 20:16

Végül ez a dolog is "megoldódik": Nulláról indulnak a nyugdíjszámlák
Tehát elismerik, h elvették közel 3 millió magyar állampolgár megtakarítását. És az, h ezt még választások előtt meglépik szerintem két dolgot jelenthet:
1. Tudják, h a károsultak ezt leszarják és ezért nem befolyásolja érdemben a választási eredményeket.
2. Tudják, h a választásokat mindenképpen ők nyerik meg és most már bármit meg lehet lépni.

Mi a rosszabb? És mi lesz a következő?:(

#4858 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 08. 08:37

2.
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#4859 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 08. 10:07

"Egyelőre még nem dőlt el, hogyan indulnak az egyéni nyugdíjszámlák, ugyanakkor a nyugdíjrendszerben olyan változások történtek, amik nem teszik indokolttá a korábbi magánnyugdíj-pénztári megtakarítások jóváírását – mondta Varga Mihály vasárnap"

Kisemmiztek 3 millio embert, es meg az arcukba is rohognek. :nevet2:

Samott

#4860 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 08. 10:53

most mit vagytok felháborodva, hisz volt rezsicsökkentés :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.