HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT Radeon X660 és ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT Radeon X660 és ? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 07:39

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 7:46

:omg:
Talán ha elolvasnád amit írok, akkor nem folytatódna a felesleges szócséplés. A K7-es procik gyártása leállt. Ismétlem, a K7-es procik gyártása leállt. >> KLATTY <<
A Northwood mag gyártása meg mégrégebben leállt, nemtom észrevetted-e, de már csak Prescottot lehet kapni.
Emellett ha mégtovább nézelődsz, akkor rájössz, hogy x reviziótól kezdve (E6 stepping) az összes Sempron 64 bites (mivel az AMD kénytelen volt 64 bitessé tenni a Sempronokat, mert az Intel a Celeron D-vel megtette ugyanezt).
Hallottam a TBred és Barton magos Sempronokról, de a fentebb említett tesztben (amiben a konklúzió röviden és velősen Sempron jó, Celeron D kaki) csak S754-es Sempronok szerepelnek.

#22 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 07:45

Idézet: arty - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 21:44

...
és a cikk eredetije: http://prohardver.hu...d=20&id=832&p=6
...

Nocsak ezt még nem is láttam. Át is nyálazom izibe.  :up:
Semper Fi

#23 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 10:04

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 2:05

az intel a tuningról szól, fel kell húzni 3600-3800-ra, és akkor elég tápos ennyiért... 

arty: kettőzik a szívem... most egy P4 3E@3.6 procim van, és nagyon meg vagyok elégedve vele (olcsón jutottam hozzá annó)... ha cserélek A64-re az max azért lesz, mert előbb-utóbb PCIE-es vidkártyát veszek, és drágák az új intel procik...

az amd is a tuningrol szol :) a processzor ugy egyáltalán a tuningrol szol .... kis szerencsével az ember többet akar a pénzéért ... ennyi. nem márkafüggő ...

én a sempronomat eleve ugy vettem, h 2000mhz kellene ... és biztam benne, h megy is majd annyit.

Intel proc csak ugy jo, ha olcson hozzájutsz, persze, celeron nekem ingyen sem kéne a mostani szériábol, nem tudnám mire használni... ha a táblázatokat nézzük, a jövőben (64bit) még gyászosabb teljesitményre kárhozik :D
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#24 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:09

Kösz mindenkinek a tanácsot, végül megtörtént az üzlet (hogy kinek érte meg jobban, más kérdés... :omg: ), viszont fellépett egy újabb gond.  :reklamacio:
A gép a következő lett: Codegen 300 W ház, AMD Sempron 2500+ 1600MHz 64 bites processzor, Gigabyte K8N-E alaplap, + 512 Mb ram. Letöltöttem a legfrissebb drivert az abit honlapjáról, meg persze fenn van a directX 9.c is, csakhogy így is érdekes dolgokat művel a gép. Míg nem volt driver fenn, addig foltok, meg mindenféle geometrikus ábrák jelentek meg a képernyőn, emellett ha elindítottam egy újabb FPS-t (Boiling Point, Men of valor) akkor a képernyő közepéből érdekes szürke vonalak és kúpszerű dolgok indultak ki. Ezután eszembe jutott a driver feltelepítése, ami meg is történt, és átmenetileg megszűnt ez a probléma, csakhogy újra és újra visszatér, és sem az okára nem jövök rá, sem a megoldásra. Első körben arra gondoltam, hogy a processzor gyenge, de aztán a hozzászólások közt olvastam, hogy egy ilyen szintűvel is elkaristolnak a játékok...  :think:

#25 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:40

Idézet: berci555 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:09

A gép a következő lett: Codegen 300 W ház

A probléma forrása nagy valószínűség szerint ez...  :(
Ha mégsem akkor a nálam tapasztaltabbak megmondják...  ;)

#26 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:44

Idézet: berci555 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:09

Kösz mindenkinek a tanácsot, végül megtörtént az üzlet (hogy kinek érte meg jobban, más kérdés... :omg: ), viszont fellépett egy újabb gond.  :reklamacio:
A gép a következő lett: Codegen 300 W ház, AMD Sempron 2500+ 1600MHz 64 bites processzor, Gigabyte K8N-E alaplap, + 512 Mb ram. Letöltöttem a legfrissebb drivert az abit honlapjáról, meg persze fenn van a directX 9.c is, csakhogy így is érdekes dolgokat művel a gép. Míg nem volt driver fenn, addig foltok, meg mindenféle geometrikus ábrák jelentek meg a képernyőn, emellett ha elindítottam egy újabb FPS-t (Boiling Point, Men of valor) akkor a képernyő közepéből érdekes szürke vonalak és kúpszerű dolgok indultak ki. Ezután eszembe jutott a driver feltelepítése, ami meg is történt, és átmenetileg megszűnt ez a probléma, csakhogy újra és újra visszatér, és sem az okára nem jövök rá, sem a megoldásra. Első körben arra gondoltam, hogy a processzor gyenge, de aztán a hozzászólások közt olvastam, hogy egy ilyen szintűvel is elkaristolnak a játékok...  :think:

Ha a processzor gyenge, akkor kevés fps-el, lassan megy a játék. Abit oldaláról ne tölts le semmi drivert a vga-hoz, a 'lelke' egy Ati chip, tőlük tölts le drivert.  Driver nélkül se kéne semmi foltnak megjelenni, csak pl a commanderben rohadt lassan tudsz scrollozni. Itt vmi vga, vagy ram hiba lesz... :think:

Szerk. : csatlakozok az előttem felszólalóhoz, a codegentől gyorsan szabadulni!!!

Szerkesztette: =Oli= 2005. 11. 01. 17:45 -kor

#27 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 20:23

Idézet: berci555 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:09

Én megeszem a kalapom, ha a te 2500+os procidnak 1600Mhz-es az órajele. A 2500+osok 1400Mhzen futnak. Az Aquaban volt elírva, lehet még azóta nem javították ki.

#28 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 07:42

Elképzelhető, hoyg eleve hibás a VGA. A táp bűnét sem lehet kizárni, pláne, hogy a 300W-os rüszme CG 12V-on olyan harmatgyenge, hogy az kritikán aluli, és bár a Sempron nem fogyaszt sokat, ennél sokkal tökösebb dolgokat is láttam már ezzel a nyavajással elmenni, nem zárható ki, hogy az 5V viszonylagos terheletlensége miatt leül a 12V.
Lépj be a lap BIOS-ába és nézz körül a HW monitor (PC health) oldalon, hogy milyenek a feszültségek-ez kb. irányadó támpontnaak jó csak. ELképzelhető, hogy a BIOS alapértelmezett beállításai sem megfelelőek, ebbe csak azután másszunk bele, ha a táp hibáját valamelyest kizárjuk. Próbacsere gondolom, nem nagyon megoldható, így csak azt tudom hirtelen tanácsolni, hogy egyezkedj meg egy fórumos emberkével, akivel tudsz találkozni és van nála egy PCIE-s vga és egy táp, ha nem tudjuk így megoldani.

Srácok! Miért kell neki kodegen meg kutek tápot ajánlani, ha 6-7ezerért lehet kapni olyan Chiefteket, ami fél kábellel kinyomja a konfigot. 4-500W-os táp (igaz, a qtek csak papíron tud annyit) egy 120-150W-ot sem fogyasztó géphez? :bolond: Jajjmár.

Szerkesztette: didyman 2005. 11. 06. 07:43 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#29 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 8:42

Elképzelhető, hoyg eleve hibás a VGA. A táp bűnét sem lehet kizárni, pláne, hogy a 300W-os rüszme CG 12V-on olyan harmatgyenge, hogy az kritikán aluli, és bár a Sempron nem fogyaszt sokat, ennél sokkal tökösebb dolgokat is láttam már ezzel a nyavajással elmenni, nem zárható ki, hogy az 5V viszonylagos terheletlensége miatt leül a 12V.
Lépj be a lap BIOS-ába és nézz körül a HW monitor (PC health) oldalon, hogy milyenek a feszültségek-ez kb. irányadó támpontnaak jó csak. ELképzelhető, hogy a BIOS alapértelmezett beállításai sem megfelelőek, ebbe csak azután másszunk bele, ha a táp hibáját valamelyest kizárjuk. Próbacsere gondolom, nem nagyon megoldható, így csak azt tudom hirtelen tanácsolni, hogy egyezkedj meg egy fórumos emberkével, akivel tudsz találkozni és van nála egy PCIE-s vga és egy táp, ha nem tudjuk így megoldani.

Azt hiszem érdemes lesz egy új tápot vennem, bár erre nem hiszem, hogy mostanság fogok sort keríteni, mivel egy kannyi vasam sincs, meg jön a karácsony is...
Megnéztem a BIOSban, ahogy mondtad, de hogy őszinte legyek nem tudom pontosan mit is kellene látnom, úgyhogy íme:

Reset case open status              [disabled]
Case opened                              yes
Vcore                                            ok
DDR25V                                        ok
+3,3V                                        ok
+12V                                            ok
Current CPU Temperature              29C
Current CPU FAN speed              3125 RPM
Current system FAN speed                  0 RPM

Nekem ebből az jön le, hogy jó 12 volton is, de hogy ez mit jelent (és igaz-e?)... Még jó, hogy meg tudom nézni a BIOSt.  :confused:  és  :down:  Ez kizárja a táp hibáját?
Most olvastam valamelyik PC játékmagazinban, hogy xy játékot Radeon X800-assal tesztelték (tényleg elírtam a topic-címben, az X600ast...), viszont érdekes beszaggatásokat tapasztaltak, amikről kiderült, hogy az aktuális driver hibája és a fejlesztők már dolgoznak a kijavításán. Nem lehet hasonló a probléma? (Bár letöltöttem az ABIT honlapról kettő, meg az ATIról egy drivert, és minddel ugyanaz van...)

#30 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:35

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 21:23

Én megeszem a kalapom, ha a te 2500+os procidnak 1600Mhz-es az órajele. A 2500+osok 1400Mhzen futnak. Az Aquaban volt elírva, lehet még azóta nem javították ki.

Hát, a tulajdonságokban ez van:

AMD Processor Model Unknown
1,41 GHz, 512 MB RAM

Ez mindenképpen kevesebb 1,6-nál, de némileg több 1,4-nél. Viszont közelebb van az 1400-hez.
(Olyan hülye vagyok a számítógépekhez, hogy az már csaknem érdekes... :D )

#31 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:07

Olvasgatva az Új gép topicot (Mea maxima culpa Oli...) elég sok rémísztő dolgot láttam, hogy rávegyen, ne egyek e hónapban, hanem inkább vegyek egy új tápot. (Még fogyókúrának is jó ez az új gép vétel, kész nyereség.  :D  ) Chiefteket ajánlotok? Ebből milyen fajtát? 300W-os Codegen van most, akkor feltétlenül 300W-os nak kell lennie a másiknak is, vagy lehet nagyobb is? Illetve ezek egyenméretben készülnek (vagyis simán belemegy ebbe a házba is)? Tényleg, így van jelölve a vételi lapon: Codegen 6041L 300W ház, ez ugye nem azt jelenti, hogy a házat is dobhatom ki, hanem csak egyszerűen a tápot kell csak kicserélni, a ház meg csak egy tartódoboz? (Csak mert láttam hiperszuper meg dizájnházakat is horribilis összegekért, és el sem tudom képzelni, hogy miért kerülnek ezek többtízezer meg százezer forintokba...)
A régi gépemben (ami most ki van belezve, winchester és meghajtó nélkül ücsörög a sarokban, és további ítéletre vár) Q-tek 350W-os táp van, érdemes kicserélnem a kettőt?

#32 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 18:45

Azt a gépet még egy Enermax 300W-os táp is elviszi röhögve, persze lehet, jobban jársz akkor már egy 360-as chieftec-kel. Nekem Azona 400W van, olcsó volt, jó is, az okosabbak majd megmondják, újonnan mit érdemes :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó