HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 15. 16:38

hello mindenkinek
ramok 2x2G geil, 800MHz-esek. ramot alapbol lentebb osztottam, hogy huzva is menjen. alapon: buszorajel 272, rated fsb 1088MHz, ram leosztas FSB:DRAM 4:5, memoria seb. 340MHz. Huzva: buszorajel 360, rated fsb 1440, memoria 450. ezen atombiztos, ramokat hiaba osztom tovabb, nagyobb buszorajelen fagyizik a gep.

#1182 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 16. 08:01

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 17:38

hello mindenkinek
ramok 2x2G geil, 800MHz-esek. ramot alapbol lentebb osztottam, hogy huzva is menjen. alapon: buszorajel 272, rated fsb 1088MHz, ram leosztas FSB:DRAM 4:5, memoria seb. 340MHz. Huzva: buszorajel 360, rated fsb 1440, memoria 450. ezen atombiztos, ramokat hiaba osztom tovabb, nagyobb buszorajelen fagyizik a gep.

Mondhatnám azt is, hogy nem osztottad le eléggé :)

Nem tudom a procid mit bír, de egy ideláis tuning beállítás lehetne, ha az fsb-t felvinnéd 400 (1600)-ra (ha kell akkor a chipsetnek lehet adni egy kis feszt, de a p35 alapból is 333-at tud így nem túlztott elvárás tőle alapórajelen elvárni a 400-at), a ramot meg vele szinkronban hajtanád, akkor pont 400 (800)-on menne. A biztonság kedvéért a proci szorzóját először lejjebb veheted. Utána megpróbálhatod, hogy a 6600-as bírja-e a 3200Mhz-et. Egy kis feszemeléssel szerintem mennie kéne.
Mindenesetre csak óvatosan nem egyből mindent maxra beállítani!
My photos

#1183 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 20:32

hello
lentebb vettem a szorzot 9-->8, ekkor elvileg 8x400 =3,2GHz lenne az proci orajel, de cpu-z progival nezve nekem ugyanugy 6-9x a szorzom(terhelestol fuggoen), mindegy , hogy biosba hova allitom(elvileg 6-9 allithatom). amikor az alaplapot vettem(januarban), akkor meg ugy olvastam, hogy a p35 alaplapokon nem lehet allitani a szorzot, a szorzolock-ot csak x38 chipkeszlettol felfele vette ki az intel.
nekem egyebkent meg a regi abit ip35pro deszkam van, ez meg csak 1333MHz-ig megy hivatalbol. az "uj" ip35 pro xe mar hivatalosan is tud 1600MHz-et.
a mostani felallas mellet nekem megy a 3,2GHz (9x360= 3240MHz), a fo bajom az, hogy a jatekok alatt a mert FPS csokken a nevleges 2,4GHz orejelehez kepest(farcry 2 benchmarktool, fraps). egy honapja csereltem le a 8800gt kartyamat egy gainward 4870 ati kartyara. a regi nvidias kartyanal ez a jelenseg nem tunt fel, pedig azt kozel egy evig nyuztam-huztam. a fo kerdes tehat: miert csokken az FPS ha huzom a procit? ati-bug? szerencsetlen, nem szinkronban levo orajelek?

#1184 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 22:32

hello mindenkinek
sikerult lentebb vennem a szorzot 8-ra, igy megy 8x400MHz=3,2GHz-en a proci, ram 1:1 -->800MHz. szep kerek szamok, de: farcry2 benchmarktool erre adta a legkevesebb FPS szamot. ahogy tavolodok a 272MHz buszorajeltol (felfele) ugy csokken az fps szam (mertem 272, 333, 360, 400 MHz-en) 40fps-->28 :( . szinten csokken (fraps-al merve) cod5, deadspace, left4dead(hl2motoros160-->120fps). nem csokken tomb raider underworld, unreal motoros Legendary. 3dmark 2006 valamiert nem akar tuljutni az inicializalason, azzal meg kuzdok. everest cpu es fpu tesztjei nagyon szepen cpu sebesseggel aranyos, tehat a procituning hatasos. ez valami ati bug lesz:(

#1185 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 07:48

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 23:32

hello mindenkinek
sikerult lentebb vennem a szorzot 8-ra, igy megy 8x400MHz=3,2GHz-en a proci, ram 1:1 -->800MHz. szep kerek szamok, de: farcry2 benchmarktool erre adta a legkevesebb FPS szamot. ahogy tavolodok a 272MHz buszorajeltol (felfele) ugy csokken az fps szam (mertem 272, 333, 360, 400 MHz-en) 40fps-->28 :( . szinten csokken (fraps-al merve) cod5, deadspace, left4dead(hl2motoros160-->120fps). nem csokken tomb raider underworld, unreal motoros Legendary. 3dmark 2006 valamiert nem akar tuljutni az inicializalason, azzal meg kuzdok. everest cpu es fpu tesztjei nagyon szepen cpu sebesseggel aranyos, tehat a procituning hatasos. ez valami ati bug lesz:(

Vagy ati bug, vagy lehet éppen far cry bug is. A vga driver ugyanis általános, de a játékok megírói sokszor felületesek és nem adnak ki patchet a játékhoz, így inkább a vga gyártók nyúlnak bele a driverbe, hogy valamit korrigáljanak azzal, amit a játékírók nem csináltak meg rendesen.

Amit infóképpen megnéznék a helyedben, hogy nézz bele az általad használt catalyst readme-jébe, hogy milyen ismert problémák vannak még a driverben. Ha tudnak róla, akkor egy általános dolog és lehet javításra számítani.

Valamint ha csak far cry alatt jelentkezik a gond, akkor ez játék specifikus probléma. Szerintem nézz be a far cry saját topicjába itt vagy más fórumokon, ha ez általános gond, akkor ott biztos esett már róla szó.
My photos

#1186 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 09:17

hello
epp az a baj, hogy tobb jateknal jelentkezik meg: deadspace, cod 5 , left4dead. viszont van egy csomo jatek, ahol nem lassul le : tombraider underworld, legendary. most probaltam ki a gta4-et, ott se lassul(bar nem is gyorsul tole semmit, 272-->400) viszont a gta 4-ben az emberek mozgasanimacioi begyorsulnak , valami idozitest visz magaval ez a buszorajel emeles. ilyet mar tobb jatekban is lattam de nem volt ennyire lathato, mert ekkora huzast meg egy gepemen se csinaltam aranyaiban (na jo a regi 300-as cerka 450-en, es a 560 cerka 850, de ott nem csokkent tole a fps szam , hanem novekedett. igaz akkoriban nvidias kartyaim voltak).
masik fele a dolognak, hogy a buszorajel emelest(es fesz emelest) en nem biosbol, hanem winfos alol az abit uguru programjaval vegzem egy kattintassal(menet kozben). lehet, hogy masnak nem is tunt fel ez a jelenseg? aki fixen biosbol huzza a gepet az nem nagyon nezegeti a fps ertekeket tobb orajelen. max amig belovi a rendszert.
akinek ati kartyaja van es abit ugurus alaplapja, esetleg kiprobalhatna tobb orajelen a szamitogepet fraps-sal megtamogatva, hogy masnal van-e ilyen effektus.

#1187 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 08:14

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 10:17

hello
epp az a baj, hogy tobb jateknal jelentkezik meg: deadspace, cod 5 , left4dead. viszont van egy csomo jatek, ahol nem lassul le : tombraider underworld, legendary. most probaltam ki a gta4-et, ott se lassul(bar nem is gyorsul tole semmit, 272-->400) viszont a gta 4-ben az emberek mozgasanimacioi begyorsulnak , valami idozitest visz magaval ez a buszorajel emeles. ilyet mar tobb jatekban is lattam de nem volt ennyire lathato, mert ekkora huzast meg egy gepemen se csinaltam aranyaiban (na jo a regi 300-as cerka 450-en, es a 560 cerka 850, de ott nem csokkent tole a fps szam , hanem novekedett. igaz akkoriban nvidias kartyaim voltak).
masik fele a dolognak, hogy a buszorajel emelest(es fesz emelest) en nem biosbol, hanem winfos alol az abit uguru programjaval vegzem egy kattintassal(menet kozben). lehet, hogy masnak nem is tunt fel ez a jelenseg? aki fixen biosbol huzza a gepet az nem nagyon nezegeti a fps ertekeket tobb orajelen. max amig belovi a rendszert.
akinek ati kartyaja van es abit ugurus alaplapja, esetleg kiprobalhatna tobb orajelen a szamitogepet fraps-sal megtamogatva, hogy masnal van-e ilyen effektus.

Nekem volt régen ugurus lapom, de én mindig a biosból való tuning híve voltam. Amíg belőttem a rendszeremet mindig tesztelni szoktam, amiben fps mérés is bele tartozik, de ehhez hasonló jelenséget még sosem láttam. Rossz szinkron esetén max everestben volt rossz a memó elérésem.
Játék esetén a sebességet úgyis a vga határozza meg, ezért is fura, hogy az fsb ehhez hogyan kapcsolódik. Érdemes lenne a pci-e órajelet is ellenőrízni, meg az ilyen spread spectrum beállításokat (ki kell lőni).

Ja és szerintem próbáld meg a tuningot rendesen biosból, de azt csak úgy, ha előtte teljesen eltávolítod a tuning progit, mert ha jelen van az már beleszólhat és hiába mész a biosba.
My photos

#1188 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 14:37

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 7:14

Nekem volt régen ugurus lapom, de én mindig a biosból való tuning híve voltam. Amíg belőttem a rendszeremet mindig tesztelni szoktam, amiben fps mérés is bele tartozik, de ehhez hasonló jelenséget még sosem láttam. Rossz szinkron esetén max everestben volt rossz a memó elérésem.
Játék esetén a sebességet úgyis a vga határozza meg, ezért is fura, hogy az fsb ehhez hogyan kapcsolódik. Érdemes lenne a pci-e órajelet is ellenőrízni, meg az ilyen spread spectrum beállításokat (ki kell lőni).

Ja és szerintem próbáld meg a tuningot rendesen biosból, de azt csak úgy, ha előtte teljesen eltávolítod a tuning progit, mert ha jelen van az már beleszólhat és hiába mész a biosba.

hello
az abit ip35 pro biosaban csak a pci-e orajelet lehet allitani 100-200MHz kozott, ezt hagytam 100Mhz-en.
biosban lehet meg allitani a buszorajelet, feszultsegeket( ezeket allitom winfos alol uguruval is), memoria osztas FSB:DRAM arany 1:1 , igy 400MHz buszorajel mellett 800MHz jar a ram, ami a nevleges sebessege.
a memoria idoziteseket szinten csak biosbol lehet allitani, de azok most spd ertekein vannak. mast nem talatam a biosban aminek koze lenne pci-e buszhoz (pl spread spectrum (regebbi alaplapomon volt ilyen opcio)).
a uguru program nem veszik ossze a bios beallitasokkal, igazabol csak a memoria osztast es proci szorzot nem tudom allitani vele.
ja es pont most olvastam, hogy az abit vegleg leall az alaplapgyartassal (hivatalosan is). beke poraira. nekem 2000-ota csak abit alaplapom volt (van). nelkule nem tartana itt a tuning, ahol ma tart(azota mas alaplapokban is van "softmenu", lehet a orajeleket MHz-enkent allitani).

Szerkesztette: dep 2008. 12. 18. 14:41 -kor

#1189 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 13:49

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 15:37

hello
az abit ip35 pro biosaban csak a pci-e orajelet lehet allitani 100-200MHz kozott, ezt hagytam 100Mhz-en.
biosban lehet meg allitani a buszorajelet, feszultsegeket( ezeket allitom winfos alol uguruval is), memoria osztas FSB:DRAM arany 1:1 , igy 400MHz buszorajel mellett 800MHz jar a ram, ami a nevleges sebessege.
a memoria idoziteseket szinten csak biosbol lehet allitani, de azok most spd ertekein vannak. mast nem talatam a biosban aminek koze lenne pci-e buszhoz (pl spread spectrum (regebbi alaplapomon volt ilyen opcio)).
a uguru program nem veszik ossze a bios beallitasokkal, igazabol csak a memoria osztast es proci szorzot nem tudom allitani vele.
ja es pont most olvastam, hogy az abit vegleg leall az alaplapgyartassal (hivatalosan is). beke poraira. nekem 2000-ota csak abit alaplapom volt (van). nelkule nem tartana itt a tuning, ahol ma tart(azota mas alaplapokban is van "softmenu", lehet a orajeleket MHz-enkent allitani).

Nekem is sajgott a szivem, amikor olvastam a hírt az abit-ról. Nekem is több generációnyi abit lapom volt, az utolsó az AN8 ultra volt. Igazából én már akkor elsirattam, amikor USI kezekbe került és sajnos igazam lett, hogy az usi nem törődött vele rendesen és teljesen kivérzett a márka.

Még azt próbáld meg, hogy a pci-e órajelet 101-re állítod. Korábban más lapoknál voltak fura dolgok alap pci-e beállítással hátha. Más ötletem valóban nem nagyon van, ha a driverek is a legújabbak, akkor valami két dolog nálad nem szereti egymást.
My photos

#1190 Felhasználó inaktív   wasquez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 17:51

Kábelharisnya és méhsejt perforált lemez itt:
http://hardverapro.hu/apro/mehsejt_perfora...z/hsz_1-50.html

#1191 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 18:04

Nem biztos, hogy a legjobb témába írok, de nem találtam mást, amibe illene, újat meg nem akarok nyitni:

Szóval gép halkításról lenne szó.

Adott egy C2D E7200-as gép, 2 HDD-vel, egy Gigabyte X6 házban. A házventiket már csendesebbre fogtam egy Fan Mate2-vel (még majd valószínű lecserélem a ventiket valami halkra - monjuk SiletBlade-re), ill. a Chieftec tápomat most cseréltem Corsair 400CX-re, ami nagyon halk.

Jelenlegi gondom főleg a rezonancia. Az ellen mit javasoltok? Mert elég idegesítő, hogy a széken ülve már nem hallom a ventik hangját, ellenben a ház állandó zümmögését igen.

Illetve jól jönne még pár tipp gép halkítást illetően.

Edit: upsz, most nézem, hogy vak voltam és van rá külön téma. Sorry. Átteszem oda a kérdést, innen pedig az első mod pls. törölje a postot!

Szerkesztette: Moha7 2009. 01. 08. 18:45 -kor

Programmers don't die! They just gosub without return...

#1192 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 07:56

Idézet: Moha7 - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 19:04

Nem biztos, hogy a legjobb témába írok, de nem találtam mást, amibe illene, újat meg nem akarok nyitni:

Szóval gép halkításról lenne szó.

Adott egy C2D E7200-as gép, 2 HDD-vel, egy Gigabyte X6 házban. A házventiket már csendesebbre fogtam egy Fan Mate2-vel (még majd valószínű lecserélem a ventiket valami halkra - monjuk SiletBlade-re), ill. a Chieftec tápomat most cseréltem Corsair 400CX-re, ami nagyon halk.

Jelenlegi gondom főleg a rezonancia. Az ellen mit javasoltok? Mert elég idegesítő, hogy a széken ülve már nem hallom a ventik hangját, ellenben a ház állandó zümmögését igen.

Illetve jól jönne még pár tipp gép halkítást illetően.

Edit: upsz, most nézem, hogy vak voltam és van rá külön téma. Sorry. Átteszem oda a kérdést, innen pedig az első mod pls. törölje a postot!

A halkítós topicba válszoltam, és ott vannak hasonló precedensek nem régről (pont én kértem hdd halkítás ügyben segítséget).
My photos

#1193 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 23:59

Gondoltam rakerdezek a videokartyas voltmodra hogy hogy mukodik. igazabol a videokartya memoriajanak szeretnek egy kicsit nagyobb feszultseget adni, ha meg lehet oldani forrasztgatas nelkul.
Anno hallottam valami grafitozos voltmodrol de nem tudom hogy most az videokartyanal volt vagy csak masnal?
Azert erdekel a dolog mert bar a videokartyamon 0.8 nanos samsung memoriak csucsulnek amik pazarlo modon gyarilag 2000MHz re vannak belove es tuningolni is "csak"  2300Mhz ig lehet. ami persze egy 9600GSO tol meg mindig nagyon szep ahhoz kepest hogy a referencia orajel az 1600-1800Mhz korul alakul :D.
Szal eros a gyanum hogy kevesebb feszultseget kapnak a memoriaim a videokarin mint amit ajanlananak neki, hiszen a 0.8 nanos ramok elvileg 2500Mhz re vannak kitalalva. Amennyire tudom a GTX 260-280 akon is 0.8 nanosak vannak amik azert mennek 2500MHz folott.

Szal a kerdesem hogy lehetsegel elmeletben valami grafitos voltmodot csinalni a kartyan hogy a memoria kicsit tovabb menjen? forrasztgatni nem szeretnek.

szerk: neten talaltam egy ilyen kepet (Link)ahol van a rajzban egy ceruza hogy ott kell hasznalni de pontosan melyik reszet kell besatirozni?
elvileg azt irtak hogy csak a memoriat lehet ceruzaval voltmoddolni de en ugyis csak azt akarom mert azt erzem alulfeszelve.
Illetve a grafiztozastol mennyivel emelkedik meg a feszultseg?satirozas vastagsagatol fugg vagy mitol?
illetve tenyleg nem tudom azt sem hogy melyik reszet kellene grafitozni.

Szerkesztette: SATAN 2009. 01. 18. 00:58 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1194 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 01:39

Illetve nezegettem a samsung oldalat hogy az en memoriam a videokarin mit kene tudjon es egy pdfhez jutottam: Link
nekem ilyen ram van a kartyamon : K4J52324QE-BJ08.
Ez a leiras szerint 2.1V az ajanlott feszultseg hozza?
Es azon toprengek hogy a G92 es kartyak ugyanarra a referencianyakra epitkeznek ezert nem lehet hogy csak annyi feszultseget kapnak az en 0.8 nanos ramjaim mint masoknak a 1 nanosak? es ezert ugyanaz a feszultsege az enyimnek mint a mas rammal szerelteknek?mert gondolom a kartya felepitese ugyanaz minden kartyanak ezert a feszultsegek is ugyanazok. vagy rosszul gondolom?
Es ahogy latom az en ramjaimnak 0.2V al tobb az uzemi feszultsege mint az 1 nanos testverenek.
amennyit olvasgattam abbol kb az jott le hogy a pencil moddal kb 2.1-2.2V ot lehet elerni ami elvileg az en ramomnak nem is szamit igazabol tulfeszelesnek, es nem is karosodna tole meg hosszu tavon sem.
Persze ehhez az kell hogy igaz legyen hogy ugyanazt a feszt kapja mint amit a tobbi g92 es referenciakartya.

Nagyon rosszul gondolkodok?
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1195 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 07:42

A grafitozás vastagságától nem függ a feszültség, inkább attól, hogy mit mivel kötsz össze.

Lehet nem illik ilyet mondani egy tuningos topicban, de ezt a volt modot nem igazán ajánlom. A mostani beállításaiddal tudod 2300-on hajtani a vga-don a ramokat. Tegyük fel, hogy sikerül a mod és akkor 2600-on fog menni és akkor mi van? 11% tuningért, ami a tátékok alatti teljesítényében jó, ha 1-2% többletet fog hozni (bizonyos szűrő és felbontás beállítások mellett) gama alatt nem tudom megéri-e ilyenekkel vacakolni.
Aztán ott van a másik lehetőség, ha nem sikerül, vagy a harmadik, ha nem sikerül és tönkremegy a vga-d. Szóval csupán hétköznapi használatért nem éri meg ez a mod.

Amennyiben más a motivációd, tehát a tuning a hobbid mint sok emberkének, az más kérdés ott az ilyen racionális érvek nem számítanak, csak az órajel és a dicsőség, akkor viszont hajrá!
My photos

#1196 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 00:35

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 8:42

A grafitozás vastagságától nem függ a feszültség, inkább attól, hogy mit mivel kötsz össze.

Lehet nem illik ilyet mondani egy tuningos topicban, de ezt a volt modot nem igazán ajánlom. A mostani beállításaiddal tudod 2300-on hajtani a vga-don a ramokat. Tegyük fel, hogy sikerül a mod és akkor 2600-on fog menni és akkor mi van? 11% tuningért, ami a tátékok alatti teljesítényében jó, ha 1-2% többletet fog hozni (bizonyos szűrő és felbontás beállítások mellett) gama alatt nem tudom megéri-e ilyenekkel vacakolni.
Aztán ott van a másik lehetőség, ha nem sikerül, vagy a harmadik, ha nem sikerül és tönkremegy a vga-d. Szóval csupán hétköznapi használatért nem éri meg ez a mod.

Amennyiben más a motivációd, tehát a tuning a hobbid mint sok emberkének, az más kérdés ott az ilyen racionális érvek nem számítanak, csak az órajel és a dicsőség, akkor viszont hajrá!

igazabol csak mergesit hogy a 0.8 nanos ram nem hajlando annyin menni amennyire kitalaltak.
Amugy meg csak nem is tuningolva hasznallom a kartyam mert lusta vagyok mindig allitgatni.
Csak gondoltam jo lenne kiprobalni.
Csak igy hogy nem referencianyak igy nem nagyon lehet talalni jo leirast hogy mit is kene grafitozni. rosszat meg nem akarok.

mindenesetre jo lett volna a PHs Vantage toplistan feljebb jonni :D bar igy is csak erosebb procival vannak folottem a listan(az en kategoriamban) de jo lett volna legalabb a legjobb 9600GTt meg megelozni :D

de igy nem fogom :(

De gondolj csak bele milyen unique 9600GSO peldanyom lenne 2600Mhz es memoriaval :D mar a mostani is eleg ritkanak szamit a maga 2300 Mhz-evel.Ez sem piskota a referencia 1600 hoz kepest :p

#1197 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 07:49

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 1:35

igazabol csak mergesit hogy a 0.8 nanos ram nem hajlando annyin menni amennyire kitalaltak.
Amugy meg csak nem is tuningolva hasznallom a kartyam mert lusta vagyok mindig allitgatni.
Csak gondoltam jo lenne kiprobalni.
Csak igy hogy nem referencianyak igy nem nagyon lehet talalni jo leirast hogy mit is kene grafitozni. rosszat meg nem akarok.

mindenesetre jo lett volna a PHs Vantage toplistan feljebb jonni :D bar igy is csak erosebb procival vannak folottem a listan(az en kategoriamban) de jo lett volna legalabb a legjobb 9600GTt meg megelozni :D

de igy nem fogom :(

De gondolj csak bele milyen unique 9600GSO peldanyom lenne 2600Mhz es memoriaval :D mar a mostani is eleg ritkanak szamit a maga 2300 Mhz-evel.Ez sem piskota a referencia 1600 hoz kepest :p

Ahogy mondod elég különleges ez már így is. Biztos nem volt a gyártónak épp készleten lassabb memó chipje aztán rárakták a 0,8-asokat :D

Amúgy vannak olyan progik, amik 2D - 3D között automatán tudják állítgatni a vga órajelét ram és gpu egyaránt. Szerintem praktikus a használatuk, sőt kivételeket is lehet definiálni, hogy mikor ne váltson át. Nekem régebbi karim van, de így 2D-ben 270/300(600)-on GPU/ram hajtom a karit és 3d-ben pedig feltolja 600/700(1400)-ra.
Nem csak hőmérsékletben, de fogyasztásban is praktikus és bootoláskor már az alapérték 2d értéket tölti be.
My photos

#1198 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 11:19

Gondoltam kiprobalom a bios altali voltmodot a kartyamnak. Nibitort letoltottem elmentettem az eredeti biosom. A feszultsegallito resznel nem voltak alapbol kitoltve az ertekek ami gyanus volt nekem. nem kellett volna azt alapbol kitoltenie a beolvasas utan? na mind1. gondoltam atirom a legnagyobb ertekre oket 1.1V ra(2D kivetelevelazt hagytam 1Von). elmentettem ezt is.
Aztan be akartam sutni ezt a biost es hibat irt ki a Xtreme tuner(Galaxy kartyakhoz tuningolo/biosiro progi) hogy nem sikerult a biosfrissites. mondom biztos ami biztos nehogy az legyen hogy elkezdte irni es nem sikerult ezert beleirtam ujra az eredetit es azt minden problema nelkul sikerult beleirni.
Vajk miert nem teccett neki az a bios amiben atirtam a feszultsegeket?lehet ahhoz koze hogy alapbol nem voltak ertekek megadva beolvasas utan?

Masik kerdesem: anno volt egy progi amivel lehetett a videokartya ramjanak timingjeit allitani. Szerintem az ati tray tools volt de nem vagyok benne biztos. sajnos nem tudom kiprobalni mert mivel most nvidia karim van igy nem indul el.Tudtok mondani valami progit amivel nvidia kariknak lehet memoriatiminget allitani?
Mert arra gondoltam hogyha mar nem is lehet jobban tuningolni a ramokat a kicsi feszultsege miatt nem lehet hogy a timingeket lejjebb lehetne venni? Vagy ahhoz ugyanugy nagyobb feszultseg kellene?Ezert teljesen folosleges vele probalkozni?

#1199 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 07:40

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 12:19

Gondoltam kiprobalom a bios altali voltmodot a kartyamnak. Nibitort letoltottem elmentettem az eredeti biosom. A feszultsegallito resznel nem voltak alapbol kitoltve az ertekek ami gyanus volt nekem. nem kellett volna azt alapbol kitoltenie a beolvasas utan? na mind1. gondoltam atirom a legnagyobb ertekre oket 1.1V ra(2D kivetelevelazt hagytam 1Von). elmentettem ezt is.
Aztan be akartam sutni ezt a biost es hibat irt ki a Xtreme tuner(Galaxy kartyakhoz tuningolo/biosiro progi) hogy nem sikerult a biosfrissites. mondom biztos ami biztos nehogy az legyen hogy elkezdte irni es nem sikerult ezert beleirtam ujra az eredetit es azt minden problema nelkul sikerult beleirni.
Vajk miert nem teccett neki az a bios amiben atirtam a feszultsegeket?lehet ahhoz koze hogy alapbol nem voltak ertekek megadva beolvasas utan?

Masik kerdesem: anno volt egy progi amivel lehetett a videokartya ramjanak timingjeit allitani. Szerintem az ati tray tools volt de nem vagyok benne biztos. sajnos nem tudom kiprobalni mert mivel most nvidia karim van igy nem indul el.Tudtok mondani valami progit amivel nvidia kariknak lehet memoriatiminget allitani?
Mert arra gondoltam hogyha mar nem is lehet jobban tuningolni a ramokat a kicsi feszultsege miatt nem lehet hogy a timingeket lejjebb lehetne venni? Vagy ahhoz ugyanugy nagyobb feszultseg kellene?Ezert teljesen folosleges vele probalkozni?

Elég valószínű, hogy azért nem tudtad írni a biost, mert kiolvasni se tudta rendesen. Ennek oka lehet akár egy a referenciától eltérő kártya design, vagy máshogya szabályozott feszek, amivel nem tudott a progi mit kezdeni, vagy a feszek hw-esen vannak beállítva és a bios ilyen infót eleve nem tartalmaz. Ha találnál olyan progit, ami ki tudja rendesen olvasni, akkor lenne esélyed a jó visszaírásra.

Ja atinál az ati tray tools nagyon jó ki sprogi. Nekem régóta nagy kedvencem, sőt annyira, hogy a catalyst control centert nem is telepítem fel csak fölöslegesen foglalja a memóban a helyet és még szar is.
Nv-nél asszem a riva tuner-rel érdemes próbálkozni.
My photos

#1200 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 09:46

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 8:40

Elég valószínű, hogy azért nem tudtad írni a biost, mert kiolvasni se tudta rendesen. Ennek oka lehet akár egy a referenciától eltérő kártya design, vagy máshogya szabályozott feszek, amivel nem tudott a progi mit kezdeni, vagy a feszek hw-esen vannak beállítva és a bios ilyen infót eleve nem tartalmaz. Ha találnál olyan progit, ami ki tudja rendesen olvasni, akkor lenne esélyed a jó visszaírásra.

Ja atinál az ati tray tools nagyon jó ki sprogi. Nekem régóta nagy kedvencem, sőt annyira, hogy a catalyst control centert nem is telepítem fel csak fölöslegesen foglalja a memóban a helyet és még szar is.
Nv-nél asszem a riva tuner-rel érdemes próbálkozni.

de ha kiolvasni sem sikerult rendesen akkor meg az a fura hogy miert sikerult beleirnom az eredeti biost  :confused:
Rivatunerben nem talaltam ilyesmit.
pontosabban a gtx260 as tpocban volt feszallitas leirva hogy rivatunerben hogy mukodik de ott nekem minden variaciora invalidot irt. nem tudom hogy azok a variaciok csak a gtx karikra jok gyarilag is vagy azokat kellene probalgatni masik kartyan :confused:
erdekes hogy ott a monitorozo resze az kiirja a feszultsegerteket a karinak. jo lenne tudni hogy az melyik pluginban van benne mert en nem talaltam ilyet.

Szerkesztette: SATAN 2009. 01. 26. 09:47 -kor

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.