Idézet: Reason - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 17:16
Elöször is konfigom a követekező ABIT AN8 Fatal1ty, A64 3700+, 2X512 A-data ddr566. A problémám az lenne, hogy a memoria nem akar még az spd közelében sem működni. Ez lehet, hogy az én inkompetenciám következménye. Szóval a én úgy gondlotam amikor megvettem a cput és ramot, hogy az alábbi értékeken fogom használni az előzetes tájokozodás után. 10*285hz, cpuV 1.575, nfV 1.6, ddr400, htszorzó 3X, ddrV 2.65, Clocks: 3-3-3-6 2T. A proccszor stabilan megy 2950 1.575 feszültséggel ddr333-on. Ebből arra következtettem, hogy memóriaval lehet a gond. A kérdésem, az, hogy valóban az én tudatlanságom miatt nem megy még a gyári spd-n se a memóra és ha valóban ez a probléma akkor mit állítsak dram konfigurációnál?
üdv: Reason
A ramnak adjál kapásból 2,75V-ot, de ha az sem elég akkor 2,8-at. A bordák úgyis hűteni fogják nem lesz vele gond. A64-es rendszerekben viszont ilyen ram fesszel sajna nem szoktak menni a ramok annyira.
Valamint a biosban nagyon sok féle memória időzítés van, és bizony a működés szempontjából azok is fontosak nem csak az általad említett 5 érték. Azokat is célszerű manual belőni és nem auto-n hagyni, bár sajna némelyikről az embernek lövése sincs, hogy mire jó, de az alap spd-ből kiindulva lehet vele valamit kezdeni.
Ha úgy sem megy, akkor pedig benne van, hogy a proci memóvezérlője nem szeret ilyen memóórajelet kezelni.

Súgó
A téma zárva.