HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 06:21

Idézet: psy - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 15:22

Hali!

Lenne par kerdesem nem mind ehez a temahoz kapcsolodik de nem talaltam sehol hasonlo topikot...

Szóval mint az alairasomban is latszik gepemet huzom rendessen de ezzel nem erem be:) meg tobbet ki szeretnek belole hozni kerdes az lenne hogy a procit tudnam-e még huzni ha alaplapi chipset feszt emelek?
Meddig lehet felvinni a feszt? (proci + alaplapi chipset)

masik nvidia driverhez volt egy regisztry fajl ami elohozta az elrejtett beallitasokat valaki tudna adni egy linket? Az nam gaz a kartyanak hogy majdnem +150mhz-n jar a gpu ? max 65 fokos 12 ora teszt utan amit rthdribl csinaltam.. mivel erdemes a vid karit huzni? most RivaTunerrel huztam...

ez a kerdesem tokre offtopic lesz de hatha tudtok linket mert en nem talaltam... szoval most csinalom a sajat win installom (nlite-al) a kerdesem az lenne hogy hogyan tudnek beletenni windows temat? vagy esetleg hogy tudok csinalni egy win tema telepitot amit lefuttatna? gondolok itt olyanra mint van pl a winxp vista kinezet pack valami olyan telepitot :)

köszönöm a segitseget elore is es bocsi az offtopicert

Chipsetnek max 1,7V-ot szoktak adni nf4-nél. Viszont ahogy nézem a procinak már most is 1,5-öt adsz és ezzel 1,6 fölé nem igazán érdemes menni levegővel. Ráadásul tapasztalatom szerint az A64-ek tuningpotenciálja hirtelen fogy el, tehát nagyon sokáig lehető őket húzni alapfeszen, majd utána 100-150Mhz-en belül elfogy az egész holott az alap 1,4-ről akár 1,6-ig is emelhetsz akkor sem megy tovább. Szóval szerintem amit 1,5-el megy attó többet a proci nem nagyon fog már menni, úgy hogy stabil is maradjon. Tippre 50-80Mhz lehet a prociban, de szerintem az nem éri meg a többlet melegedést.
Ez esetben nem hinném, hogy a chipset korlátoz a stabilitás érdekében adhatsz neki 1,5, vagy 1,6-ot, de a mostani fsb-d alapján ettől többet a proci nem fog menni.

VGA-ra amit keresel az a coolbits patch. írd be gugliba simán ad linket a letöltéshez.

A harmadikban nem tudok segíteni.
My photos

#502 Felhasználó inaktív   psy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 17:22

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 6:21

Chipsetnek max 1,7V-ot szoktak adni nf4-nél. Viszont ahogy nézem a procinak már most is 1,5-öt adsz és ezzel 1,6 fölé nem igazán érdemes menni levegővel. Ráadásul tapasztalatom szerint az A64-ek tuningpotenciálja hirtelen fogy el, tehát nagyon sokáig lehető őket húzni alapfeszen, majd utána 100-150Mhz-en belül elfogy az egész holott az alap 1,4-ről akár 1,6-ig is emelhetsz akkor sem megy tovább. Szóval szerintem amit 1,5-el megy attó többet a proci nem nagyon fog már menni, úgy hogy stabil is maradjon. Tippre 50-80Mhz lehet a prociban, de szerintem az nem éri meg a többlet melegedést.
Ez esetben nem hinném, hogy a chipset korlátoz a stabilitás érdekében adhatsz neki 1,5, vagy 1,6-ot, de a mostani fsb-d alapján ettől többet a proci nem fog menni.

VGA-ra amit keresel az a coolbits patch. írd be gugliba simán ad linket a letöltéshez.

A harmadikban nem tudok segíteni.

Köszi a segitséget!

Végül maradt a 2600 probáltam feljebb vinni 2650 nél még stabil volt de 2700 nal mar kifagyott cs:source :D legjobb tesztelő mindennel jobb sztem persze kell mellette valami stabilitas tesztet futtatni de tapasztalatom az hogy volt már olyan hogy a prime nem talalt hibat pedig 12 oraig futott a cs:source meg 5 perc alatt kifagyott :)

Van egy kis problemam erdeklodtem mar a winxp topicban is de nem igazan kaptam valaszt... Adott egy WD 320GB 16mb SATAII es vinyo ha felpakolom ra az xp.t amikor a vinyorol indulna nem bootol es kidob egy üzit hogy Hiba a rendszer betoltesekor.. kiprobaltam debian siman bootol rola most fogom megnezni a vistat de xp-be nemtudtam eletet lehelni.. valami ötlet?

lassan itt az ideje hogy procit csereljek X2 re kerdes AM2 vagy 939? Hűtés van már AM2 re? Huzni a 939.et vagy az AM2-t lehet jobban?

köszi
:: TORTUS SERVER :: lvl63 Kahuna (psYchOoO) :: lvl50 Dark Magician (psYch0) ::

#503 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 18:58

Idézet: psy - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 18:22

lassan itt az ideje hogy procit csereljek X2 re kerdes AM2 vagy 939? Hűtés van már AM2 re? Huzni a 939.et vagy az AM2-t lehet jobban?

köszi

Úgy tudom, Freezer 64 Pro jó mind a kettőre, AM2 kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik, de csak 800-as ramokkal hozza a 939 DDR 400 tempót.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#504 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 17:59

Az új gép tuningjához kéne 1 kis segítség.Először is bármilyen az eredetinél nagyobb órajelet akarok elérni a bootnál jön az üzenet,h legközelebb nyomjam le tuning elött a delt,semmilyen tuningot nem tudok kihozni belőle.
A másik gondom,hogy hiába akarom a ramokat 200-as fsb mellett magasabb órajelen hajtani,hiába mentem el a biosba,nem változik (tehát hiába rakom pl 433-ra akkor is csak 400-on megy)

5letek ?
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#505 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 06:19

Idézet: psy - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 18:22

Köszi a segitséget!

Végül maradt a 2600 probáltam feljebb vinni 2650 nél még stabil volt de 2700 nal mar kifagyott cs:source :D legjobb tesztelő mindennel jobb sztem persze kell mellette valami stabilitas tesztet futtatni de tapasztalatom az hogy volt már olyan hogy a prime nem talalt hibat pedig 12 oraig futott a cs:source meg 5 perc alatt kifagyott :)

Van egy kis problemam erdeklodtem mar a winxp topicban is de nem igazan kaptam valaszt... Adott egy WD 320GB 16mb SATAII es vinyo ha felpakolom ra az xp.t amikor a vinyorol indulna nem bootol es kidob egy üzit hogy Hiba a rendszer betoltesekor.. kiprobaltam debian siman bootol rola most fogom megnezni a vistat de xp-be nemtudtam eletet lehelni.. valami ötlet?

köszi

Próbálj úgy rendszert telepíteni, hogy a telepítéskor csak az a vinyó legyen jelen, amelyikre rakod a rendszert a többit húzd le a lapról, vagy tiltsd le biosból. Mikor már áll a renszer utána mindent vissza lehet kötni.

Ha a lapcserét is belevesszük az am2-be akkor szerintem nem éri meg a ram és a mobon jelentkező árveszteség miatt. Ha úgyis kéne új lap akkor már am2, de van s939-es lapod akkor szerintem nem érdemes.
My photos

#506 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 06:21

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 18:59

Az új gép tuningjához kéne 1 kis segítség.Először is bármilyen az eredetinél nagyobb órajelet akarok elérni a bootnál jön az üzenet,h legközelebb nyomjam le tuning elött a delt,semmilyen tuningot nem tudok kihozni belőle.
A másik gondom,hogy hiába akarom a ramokat 200-as fsb mellett magasabb órajelen hajtani,hiába mentem el a biosba,nem változik (tehát hiába rakom pl 433-ra akkor is csak 400-on megy)

5letek ?

1. bios frissítés,
2. a lapon mindent manuális vezérlésre állítsál, mert az automatikák csak kavarni szeretnek.
My photos

#507 Felhasználó inaktív   Takee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 15. 16:43

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 6:13

Van a lapon safe overclocking funkció automatikusan az nem működik?

Amúgy megy socket A-nál a teendő mindig annyi, hogy fsb fel 200-ra, majd a szorzót belövöd olyanra, hogy a proci még bírja az órajelet. Ezeknek a prociknak viszont szinte kötelező egy kis vcorre támogatást adni. fsb:ram arányra figyelje még, hogy a ramod bírja. Itt még nagy szerepe volt, hogy ha lehet szinkronban hajtsad.

Ha a lap nem akarja a 200-as fsb-t (hivatalosan nem nagyon támogatja), akkor a chipsetnek is lehet egy kis feszültséget adni dotáció gyanánt. Ha ez nem megy akkor 166-os fsb és szorzó állítgatás.

HI! Thx, és sorry hogy nem tudtam hamarabb felnézni.

nos, safe overclocking szerintem van, mert amikor fsb-t huztam, 8-10 percenként a rendszewr behalt, maj1 pár perc mulva ujraindult. /ha jól gondolom a kettőnek van köze 1máshoz/

további kérdések:

szorzót akárhogy néztem BIOSba nem találtam, alaplapon jumperekkel, vagy BIOS frissitéssel próbálkozzak, vagy esetleg valami mással.

feszültséget már hallottam hogy húzni kéne, de ezt se találtam :(  :(  ehez kéne 1 kis segitség, és amit nem emlitettem 300W-s tápom van :(  s nemtom lehet e ez is problémaforrás....?!

#508 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 16:17

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 5:21

1. bios frissítés,
2. a lapon mindent manuális vezérlésre állítsál, mert az automatikák csak kavarni szeretnek.

1,huh már nem is tudom,h hogy kell csinállni :D
2,ez se segített semmit.

Se over se down lockolni nem tudok.
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#509 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 09:50

Ma kipróbáltam a CPUCool nevű progit,amivel win alatt is lehet fsb-t változtatni.Az érdekes dolog az az,hogy 230Mhz-re emelve az fsb-t ment a windows,megnéztem CPU-Z alatt is,hogy nem kamu-e az egész,de nem.Igaz 230-as fsb felett lehal a rendszer alapfeszen.Biosból még mindíg nem lehet semmit se állítani.
Door2World

#510 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 06:26

Idézet: Takee - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 17:43

HI! Thx, és sorry hogy nem tudtam hamarabb felnézni.

nos, safe overclocking szerintem van, mert amikor fsb-t huztam, 8-10 percenként a rendszewr behalt, maj1 pár perc mulva ujraindult. /ha jól gondolom a kettőnek van köze 1máshoz/

további kérdések:

szorzót akárhogy néztem BIOSba nem találtam, alaplapon jumperekkel, vagy BIOS frissitéssel próbálkozzak, vagy esetleg valami mással.

feszültséget már hallottam hogy húzni kéne, de ezt se találtam :(  :(  ehez kéne 1 kis segitség, és amit nem emlitettem 300W-s tápom van :(  s nemtom lehet e ez is problémaforrás....?!

ASRock esetében a tuning opciók mindig szűkebbek mint a normál asus-okon. A manualban kéne kicsit kutakodnod, hogy a bios mely részében találod meg a neked szükséges szorzó állítást. Annak igazából ott kéne lennie ahol az fsb-t állítod. A vcore növelésében is valszeg limitál a bios, de arra is kéne valamennyi lehetőségnek rendelkezésre állnia.

A 300W önmagában még nem korlátoz a tuningban attól még lehetne húzni a rendszert. Csak abban az esetben lehet problémaforrás, ha ez a teljesítmény nem egy minőségi ismert táp adja, mert akkor nem biztos, hogy az a 300 valóban 300. Meg persze szintén nem mindegy a teljesítmény ágak közti elosztása, de ez már a táptopicba való ott Didyman a rezidens. :)
My photos

#511 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 06:28

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 10:50

Ma kipróbáltam a CPUCool nevű progit,amivel win alatt is lehet fsb-t változtatni.Az érdekes dolog az az,hogy 230Mhz-re emelve az fsb-t ment a windows,megnéztem CPU-Z alatt is,hogy nem kamu-e az egész,de nem.Igaz 230-as fsb felett lehal a rendszer alapfeszen.Biosból még mindíg nem lehet semmit se állítani.

Nem lehet, hogy csak nagyon el van dugva a biosban a neked kellő beállítás?

Amúgy ha progival csinálod akkor is figyelj oda, hogy az fsb növelése mellett vedd vissza a HTT szorzót, ram órajelet. Ha kell akkor meg a procinak adni kicsi vcore-t.
My photos

#512 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 17:33

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 5:28

Nem lehet, hogy csak nagyon el van dugva a biosban a neked kellő beállítás?

Amúgy ha progival csinálod akkor is figyelj oda, hogy az fsb növelése mellett vedd vissza a HTT szorzót, ram órajelet. Ha kell akkor meg a procinak adni kicsi vcore-t.

Nem nincs,van egy menüpont,ahol szépen lehet állítani a HT szorzót,fsb-t,cpu szorzót,fsb/memória arányt.De semmi akármit is csinállok,mindíg ugyan azt kapom,hogy tuning elött nyomjak delt,ha újraindul a gép.Ekkor szépen kikötök a biosba,ha nem nyomom,akkor csak kiírja,hogy overlockoltam (és,h nyomjak del-t) és ha nem csinállok semmit,akkor szépen újraindul a gép és újra és újra,amíg nem nyúlok bele.

Ez az állítgatás ugye biosból lenne a legjobb,ahol mindent szépen belehetne állítani,windows alól nem akarok tuningolni,csak próbaképpen néztem meg,hátha nem megy feljebb a proci.Próbáltam növelni a Vcore-t az se segített semmit.Egyszerűen tanácstalan vagyok...
Door2World

#513 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 06:18

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 18:33

Nem nincs,van egy menüpont,ahol szépen lehet állítani a HT szorzót,fsb-t,cpu szorzót,fsb/memória arányt.De semmi akármit is csinállok,mindíg ugyan azt kapom,hogy tuning elött nyomjak delt,ha újraindul a gép.Ekkor szépen kikötök a biosba,ha nem nyomom,akkor csak kiírja,hogy overlockoltam (és,h nyomjak del-t) és ha nem csinállok semmit,akkor szépen újraindul a gép és újra és újra,amíg nem nyúlok bele.

Ez az állítgatás ugye biosból lenne a legjobb,ahol mindent szépen belehetne állítani,windows alól nem akarok tuningolni,csak próbaképpen néztem meg,hátha nem megy feljebb a proci.Próbáltam növelni a Vcore-t az se segített semmit.Egyszerűen tanácstalan vagyok...

Valami tuning elleni védelmi opció a biosban?

Ha ilyet sem találsz akkor nézz be a gigabyte topicba ahol konkrétan simerik a lapodat és a biosát.
My photos

#514 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 08:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 5:18

Valami tuning elleni védelmi opció a biosban?

Ha ilyet sem találsz akkor nézz be a gigabyte topicba ahol konkrétan simerik a lapodat és a biosát.

Végre sikerült kifacsarnom némi kis tuningot a lapból.Összesen annyit,hogy az fsb-t feltettem 200-ról 210-re.Esetleg arra gondolok,hogy a bios nem tartja biztonságosnak/stabilnak az órajelet és ezért nem enged tovább.
Door2World

#515 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:27

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 9:34

Végre sikerült kifacsarnom némi kis tuningot a lapból.Összesen annyit,hogy az fsb-t feltettem 200-ról 210-re.Esetleg arra gondolok,hogy a bios nem tartja biztonságosnak/stabilnak az órajelet és ezért nem enged tovább.

Akár igaz is lehet a sejtésed, viszont annak valami okának kell lennie miért nem biztonságos, valami nem akarja az igazságot.
My photos

#516 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:54

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 10:27

Akár igaz is lehet a sejtésed, viszont annak valami okának kell lennie miért nem biztonságos, valami nem akarja az igazságot.

Esetleg fesz emelés ? Azért nem értem,mert a win alól a tuning progival simán ment 2300Mhz-en.Bios alól nagyon nem akarja a dolgot.
Door2World

#517 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 13:10

Hát a franc se érti ezt a rendszert.Vszeg a rammal lehet valami probléma,mert ha 420 környékére megyek,akkor széthal a rendszer.Az előző rendszeremben a Twinmos memóm simán ment 433-mon,szóval lehet,hogy a Samsung ramokat kikell raknom a gépből,ha tuningolni szeretnék vagy lejebb kell adnom a memórai sebességből.

Most 7*300-on 3-mas HT szorzóval megy a rendszer minden gond nélkül,a ramok viszont csak 400Mhz-en mennek.A vcore 1.36V.
Door2World

#518 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:39

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 12:54

Esetleg fesz emelés ? Azért nem értem,mert a win alól a tuning progival simán ment 2300Mhz-en.Bios alól nagyon nem akarja a dolgot.

OS is a Bios-ra épül... azon keresztül komunikál a géppel, tehát tuningot is vele "tárgyalja meg"... vagy nem? :think:

Szerkesztette: Smooth 2006. 09. 21. 13:41 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#519 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 06:13

Jájjj a ramot eddig nem osztottad vissza? Kell!!! A közvetlen vezérlés miatt A64-el nem mennek órajelre annyit a ramok mint már rendszerekkel, kényesebb is a ramra, de nem kell megijedni, mert ha alacsonyabban járatod a ramot a késleltetés és sávszél elég jó marad.
Szóval vissza kell venni a ramot 333-ra és úgy menjen a tuning.
My photos

#520 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 14:22

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 5:13

Jájjj a ramot eddig nem osztottad vissza? Kell!!! A közvetlen vezérlés miatt A64-el nem mennek órajelre annyit a ramok mint már rendszerekkel, kényesebb is a ramra, de nem kell megijedni, mert ha alacsonyabban járatod a ramot a késleltetés és sávszél elég jó marad.
Szóval vissza kell venni a ramot 333-ra és úgy menjen a tuning.

De visszaosztottam.A legnagyobb gond az amit már a másik topicban is postoltam:

Beállítok mindent szépen,csakhogy ha kikapcsolom a gépet,akkor a következő bekapcsoláskor nem hajlandó elindulni a tuning beállításokkal,csak az alapokkal.Ha visszarakom alapra és után restartolok és mindent visszaállítok úgy,ahogy a tuningnál volt akkor megint recc nélkül megy a masina.Valakinek van 5lete,hogy ezzel mit tudnék kezdeni ? Egy picit idegesítő.
Door2World

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.