HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#831 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 10:31

Sziasztok!

Egy 965P-DS3 lapom van, egy E4300-zal, 2x1GB 667Mhz-es A-data memóriával. Próbáltam kicsit tuningolni a gépet, előzör nem tudtam semennyivel feljebb húzni, mindig egyből elszállt, utána a PCI frekvency-t feljebb vitttem 1-gyel, akkor jó volt, sikerült 3,3Ghz-ig húzni a procit, úgy hogy stabil volt. Illetve azt hittem hogy stabil, egy napi tesztelés alatt nem fayott ki, egyszer viszont újraindításnál be se bootolt a gép, a BIOS-ig se jutotam el, BIOS resettel skerült csak megoldani. Ez a probléma még mindig fennáll, ha akár 300mhz-el feljeb viszem az órajelet, nem bírja a gép. Feszültséget először nem emeltem, aztán miután nem indult, egy kicsit adtam mindennek, de hiába. Valami ötlet?

#832 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 11:29

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 11:31

Sziasztok!

Egy 965P-DS3 lapom van, egy E4300-zal, 2x1GB 667Mhz-es A-data memóriával. Próbáltam kicsit tuningolni a gépet, előzör nem tudtam semennyivel feljebb húzni, mindig egyből elszállt, utána a PCI frekvency-t feljebb vitttem 1-gyel, akkor jó volt, sikerült 3,3Ghz-ig húzni a procit, úgy hogy stabil volt. Illetve azt hittem hogy stabil, egy napi tesztelés alatt nem fayott ki, egyszer viszont újraindításnál be se bootolt a gép, a BIOS-ig se jutotam el, BIOS resettel skerült csak megoldani. Ez a probléma még mindig fennáll, ha akár 300mhz-el feljeb viszem az órajelet, nem bírja a gép. Feszültséget először nem emeltem, aztán miután nem indult, egy kicsit adtam mindennek, de hiába. Valami ötlet?

Ram időzítések, ramfesz?
My photos

#833 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 13:18

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 11:29

Ram időzítések, ramfesz?

Pontosan nem emlékszem, hogy mennyi volt, már vagy egy hónapja nem próbálkoztam, az biztos h egy kicsit emeltem feszen, az időzítésekkel meg játszogattam, próbáltam minél "lazábbra" állítani, de nem segített.

#834 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 08:28

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 14:18

Pontosan nem emlékszem, hogy mennyi volt, már vagy egy hónapja nem próbálkoztam, az biztos h egy kicsit emeltem feszen, az időzítésekkel meg játszogattam, próbáltam minél "lazábbra" állítani, de nem segített.

A 350-es táp mennyira bírja tartani a feszeket terhelésre? Elvileg egyébként elégnek kéne lennie. Picit több fesz 101-es pcie órajel jó ram beállítások (gyári ajánlás szerint) és ram órajel kézi beállítása (oszd visszább a tuninghoz) meg kellene hoznia a várva várt eredményt.
My photos

#835 Felhasználó inaktív   tRoY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 01. 15:54

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 6:59

Ram órajel mennyi, amikor tuningolsz? Fixáltad amit fixálni kell?

Igen lefixáltam és így is most meg már azt értem el hogy még az alap beálításnál is gyengébb lett hiába bios resizem nem állítja vissza 7x-re és így gyengébb lett  :confused:

#836 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 14:26

Jó ez a "tuning kez dőknek" leírás, köszi a magamfajták nevében sebgutkopf :)

Nekem 965PDS3 lapom van E4400-zal (2GB Geil, X1950Pro).

A kérdésem az, hogy gondolhatok-e tuningra egyáltalán, mert az alaplapi chipset bordája már terhelés nélkül is süti a kezemet.. Everest 45 fokra mondja. A két proci magot meg terhelés nélkül 50 fok köré.
A szatyor nem táska.

#837 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 06:59

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 15:26

Jó ez a "tuning kez dőknek" leírás, köszi a magamfajták nevében sebgutkopf :)

Nekem 965PDS3 lapom van E4400-zal (2GB Geil, X1950Pro).

A kérdésem az, hogy gondolhatok-e tuningra egyáltalán, mert az alaplapi chipset bordája már terhelés nélkül is süti a kezemet.. Everest 45 fokra mondja. A két proci magot meg terhelés nélkül 50 fok köré.

Ne hülyéskedj ezt a rendszert kötelező tuningolni!

A procinak még gyári hűtéssel közel 3G-t kellene bírnia, akár többet. Az 50C terhelés nélkül kicsit soknak tűnik. Mivel hűtöd? A felrakást meg kéne nézni, mert valami nem ok. Ha tuninggal terhelve felmegy 70-re az rendben van, de tuning nélkül üresen 50 az furi.
Álalánosságban a gépházad szellőzése meg van oldva? Jól szellőző ház esetén a chipset hűvösebb lenne, de ha ez meg van oldva (hátul van elég melegkiszívó venti), akkor egy lassú csendes ventit érdemes lehet a chipset közelébe rakni, hogy lefújja ról a meleget és pikk pakk megoldódik a gondod. Nem is kell rászerelni csak oda fújjon valami.
My photos

#838 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 07:00

Idézet: tRoY - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 16:54

Igen lefixáltam és így is most meg már azt értem el hogy még az alap beálításnál is gyengébb lett hiába bios resizem nem állítja vissza 7x-re és így gyengébb lett  :confused:

Más ötletem nincs, talán tegyél be néhány fényképet a biosról (minden tuning és mem beállításos képernyőjéről) és hátha kiszúrunk valamit amire nem gondoltunk.
My photos

#839 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 08:32

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 7:59

Ne hülyéskedj ezt a rendszert kötelező tuningolni!

A procinak még gyári hűtéssel közel 3G-t kellene bírnia, akár többet. Az 50C terhelés nélkül kicsit soknak tűnik. Mivel hűtöd? A felrakást meg kéne nézni, mert valami nem ok. Ha tuninggal terhelve felmegy 70-re az rendben van, de tuning nélkül üresen 50 az furi.
Álalánosságban a gépházad szellőzése meg van oldva? Jól szellőző ház esetén a chipset hűvösebb lenne, de ha ez meg van oldva (hátul van elég melegkiszívó venti), akkor egy lassú csendes ventit érdemes lehet a chipset közelébe rakni, hogy lefújja ról a meleget és pikk pakk megoldódik a gondod. Nem is kell rászerelni csak oda fújjon valami.

Gyári hűtés van a procin, ügyeltem a felrakására is. A furcsa az, hogy kézzel megfogva a proci hűtőjét, épp hogy langyosnak érzem. Több helyről láttam, hogy mások is sokalják, és hogy a proci többet mutat 15 fokkal.
Az is furcsa hogy másoknak a magokra kevesebbet mond, mint a cpu-ra, mert arra nekem is 25-30 fokot szokott.

A szellőzésről: hátul egy 12 centis chieftek venti, + a táp 12-ese (bár tudom, az nem arra való). Elölről elég szellős, a ház oldalában külön cső a procihoz.

A bios-os hw monitor gondolom a "CPU" hőmérséklet írja..
A szatyor nem táska.

#840 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 10:14

Hello!

RAM tuningolásról lenne szó:
Van egy gondom, Socket A-s az alaplapom és DDR400.2 Dual Channel modulom, szeretnék venni 2*512-t egy csomagban(kitben), közbe elolvastam ezt a cikket és itt mintha azt írná kevés a teljesítmény változás, de ezt csak a sebességre érti nem (???), attól még 2*512-vel 2 GB felé növekedik a kapacitás ugye?Érdemes tehát dual channelt venni?
Sajnos eléggé nem értek a dual channel RAM-okhoz, valaki kérem világosítson fel mire számítsak, ha megveszem azt! :)
Qwerty4

#841 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:19

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 9:32

Gyári hűtés van a procin, ügyeltem a felrakására is. A furcsa az, hogy kézzel megfogva a proci hűtőjét, épp hogy langyosnak érzem. Több helyről láttam, hogy mások is sokalják, és hogy a proci többet mutat 15 fokkal.
Az is furcsa hogy másoknak a magokra kevesebbet mond, mint a cpu-ra, mert arra nekem is 25-30 fokot szokott.

A szellőzésről: hátul egy 12 centis chieftek venti, + a táp 12-ese (bár tudom, az nem arra való). Elölről elég szellős, a ház oldalában külön cső a procihoz.

A bios-os hw monitor gondolom a "CPU" hőmérséklet írja..

Terhelve milyen hőfokokat produkál a proci? Érdemes lenne akkor megfogdosni a hűtőt. Az természetes, hogy a belső hőmérséklet 15-20C-al melegebb mint a felületi.
Terhelve eleve elég jól meg tud ugrani a hőmérséklet pár másodperc alatt, ha akkor nagyon vészesen melegszik, akkor valószínűleg mégsem jól fekszik fel a borda. Ha nincs gond, akkor mehet a tuning!
My photos

#842 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:27

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 11:14

Hello!

RAM tuningolásról lenne szó:
Van egy gondom, Socket A-s az alaplapom és DDR400.2 Dual Channel modulom, szeretnék venni 2*512-t egy csomagban(kitben), közbe elolvastam ezt a cikket és itt mintha azt írná kevés a teljesítmény változás, de ezt csak a sebességre érti nem (???), attól még 2*512-vel 2 GB felé növekedik a kapacitás ugye?Érdemes tehát dual channelt venni?
Sajnos eléggé nem értek a dual channel RAM-okhoz, valaki kérem világosítson fel mire számítsak, ha megveszem azt! :)

Socket A-nál (Athlon XP) valóban nincs sok jelentősége a dual channelnek mivel hiába lenne a ram és chipset között dupla az elméleti sávszélesség, ha a chipset és a proci között sávszélesség csak annak kb. a fele, tehát ebből a rendszer nem profitál semmit.

Nem tudom most mennyi és milyen kapacitású mem van a gépedben, de arra is figyelj oda, hogy hány db modult kezel megfelelő órajelen az alaplap. Lehet, hogy 400Mhz-en csak 2-őt tud és 4-et már nem.... szóval a manualt is nézd meg nehogy aztán jöjjön a meglepetés.
My photos

#843 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:02

Sziasztok .
Kezdőként látok neki a tuningnak,elkelne egy kis segitség,mit változtassak a Biosban,és milyen progikat használjak?A konfig:Asus P5B,Core E6750,Geil Value 800 2X1Gb ram,Msi X1950Pro.Nem túlhúzni szeretném a gépet,csak light-os tuningot,ami rizikó nélkül gyári hűtéssel elmegy.Lenne erre valami Bios beállitás lista,amivel tuti menne a gép?

#844 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 06:34

Idézet: kiviszem - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:02

Sziasztok .
Kezdőként látok neki a tuningnak,elkelne egy kis segitség,mit változtassak a Biosban,és milyen progikat használjak?A konfig:Asus P5B,Core E6750,Geil Value 800 2X1Gb ram,Msi X1950Pro.Nem túlhúzni szeretném a gépet,csak light-os tuningot,ami rizikó nélkül gyári hűtéssel elmegy.Lenne erre valami Bios beállitás lista,amivel tuti menne a gép?

A topic 28. oldalán a közepétől kicsit feljebb olvasd el.
My photos

#845 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 22:00

szaisztok megszeretném húzni a vasat egy kicsit- 2800+ sempron 1GB Kingstone DDR2 667Mhz lap-ASUS M2V-TVM "AM2" hogyan kellene nekiállnom? Zöldfülű vagyok ehhez. Segítséget előre is köszönöm

#846 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 06:49

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 23:00

szaisztok megszeretném húzni a vasat egy kicsit- 2800+ sempron 1GB Kingstone DDR2 667Mhz lap-ASUS M2V-TVM "AM2" hogyan kellene nekiállnom? Zöldfülű vagyok ehhez. Segítséget előre is köszönöm

Egy hozzászólással a tiéd felett ott van, hol keresd a részletes leírást... :)
My photos

#847 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 21:49

Hy all egy olyan kérdésem lenne hogy mi az a Memclock Value? van olyan ott hogy auto,limit, 200, 400Mhz. Ez mi lehet?
THX ALL

#848 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 07:16

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 22:49

Hy all egy olyan kérdésem lenne hogy mi az a Memclock Value? van olyan ott hogy auto,limit, 200, 400Mhz. Ez mi lehet?
THX ALL

Valószínűleg a memória órajelének az értéke mennyi legyen. A limit lehetőség így magában nem sokat mond talán akkor ha valahol a limit értékét lehet állítani.
Az alaplap leírása szerint mire való?
My photos

#849 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 11:06

Pont azt írja amit írtál:) És van még egy olyan problémám hogy sehol nem találtam olyan opciót hogy lehetne húzni a procit. :think:  Lap ASUS M2V-TVM THX ALL

#850 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 13:07

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 12:06

Pont azt írja amit írtál:) És van még egy olyan problémám hogy sehol nem találtam olyan opciót hogy lehetne húzni a procit. :think:  Lap ASUS M2V-TVM THX ALL

Ahogy a tuning leírásban is szerepel a proci órajel előállítását manuálisra kell állítani, és az fsb emelése fogja a proci órajelét is növelni. A szorzót növelni nem lehet csak csökkenteni. A fixálandó dolgokra és mem órajelre meg figyelni kell, mert különben gebasz van.
My photos

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.