HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 24. 07:58

Idézet: Franq - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 13:33

kössz a segítséget:D
megvan a hiba!!

eladó 2 darab 1066 os kingmax...
2 hónapos kb.
van még rá gari is ha baj lenne vele...
de hibátlan... soha nem volt húzva. dobozba...

ha kellene írjatok...

Biztosan jót tenne az üzletnek, ha elárulod mi volt a hiba, ezzel is bizonyítva, hogy a ram valóban jó.
My photos

#902 Felhasználó inaktív   csola001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 19:26

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 7:56

Lézeres árkot régen még én is töltöttem fel, de azt a régi athlon xp-knél a tbred B-k lock mentesek voltak. Talán a gyártás vége felé megint készült egy széria, ahol ismét vágtak és lockolták az viszont pech.
Pillanatragasztóval fel lehet tölteni őket és utána rajzolni, de egy ilyen régi és kisértékű procinál nem biztos, hogy érdemes ebbe a projektbe pénz/időt fektetni.

Értem és köszönöm,akkor nálam kifújt ez a dolog :confused: Megfogadom a tanácsod mert nagyon is igazad van,észerű inkább ráhagyni.Köszönöm a segítséget :respect:

#903 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 12:21

Hi!

Hatalmas segítséget szeretnék kérni valami hozzáértő emberkétől:D

Szal van nekem 1 Amd Athlon 3500+-os procim Am2-es  foglalattal, ami ugye alapból 2200ghz-en ketyeg....Csak kíváncsiságból szeretném megtudni,mennyire lehet ezt felvinni....El is kezdtem próbálkozni, de Bios-ban 1xűen lehetetlen beállítani az overclock résznél....Be tudom lőni, hogy szinkron vagy aszinkron módban húzza-e a pci-os kártyákat de mást nem lehet....Maximum szorzó az 11x-es max feszültség meg 1.3 V.Még a hyper-transportot tudom állítgatni mhz-enként ami ehhez kapcsolódik de nem tapasztaltam sebességnövekedést....DRam feszt is lehet még emelni, de azt se tudom minek.....Szal teljes a 2ségbe esés :D Egyetlen tuninglehetőség ha az AM2 boost-ot bekapcsolom akkor 136 mhz-et rátesz procira, de az inkább a memóriát tuningolná +12%-kal....

Konfig:

Asrcok Alivenf7g HDready
Amd Athlon 3500+
1x1gb kingston ram(800mhz)
Integrated Geforce 7050/630A PV
160bg maxtor hdd.....Többi megmár annyira nemlényeg

Aki tud pls segítsen!!!!

#904 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 13:34

Megoldódott a gondom, nagyon lámavoltam, biosban a +/- gombok csodára képesek :p :D A Hyper TRansport órajelet mennyire célszerű állítani?

#905 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 16:54

hello ! :)
van egy gepem, c2duo e6600 2*1gb transcend jetram nvidia 8800gts 640mb asus p5b(e)plus alaplap...
ez tuningolhato?????
csak mert a biosban mintha hianyolnam a beallitasi lehetosegeket..
1 egyreszt ebbol mennyi ami sztetek ki lehetne hozni
2 lehet esetleg programmal modositani az ertekeket? (mert a biosban csak kiirja a prov adatait, belenyulni nem lehet)
3 ha a memet huzod emelkedik a hofoka nem?? azt viszont meg az everest sem nezi.... ilyenkor mi a teendo?
4 ennel a procnal mennyi a megengedett max hofok? ha jol emlekszem olyan 55 korul szokott lenni, tulzottan nem emelkedik
5 ez a gep maximalisan ki tudja hasznalni a videokartyat vagy a tuning fog ezen segiteni?
:respect:

#906 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:08

Idézet: wandendorf - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 14:34

Megoldódott a gondom, nagyon lámavoltam, biosban a +/- gombok csodára képesek :p :D A Hyper TRansport órajelet mennyire célszerű állítani?

Mivel ezekben a rendszerekben a HT nem képez  szűk keresztmetszetet ezért olyan szorzót érdemes neki adni, hogy 800-1000 tartományban legyen. Picit mehet 1000 fölé. HT = ht szorzó x fsb (ami valójában HTT)
My photos

#907 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:13

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 17:54

hello ! :)
van egy gepem, c2duo e6600 2*1gb transcend jetram nvidia 8800gts 640mb asus p5b(e)plus alaplap...
ez tuningolhato?????
csak mert a biosban mintha hianyolnam a beallitasi lehetosegeket..
1 egyreszt ebbol mennyi ami sztetek ki lehetne hozni
2 lehet esetleg programmal modositani az ertekeket? (mert a biosban csak kiirja a prov adatait, belenyulni nem lehet)
3 ha a memet huzod emelkedik a hofoka nem?? azt viszont meg az everest sem nezi.... ilyenkor mi a teendo?
4 ennel a procnal mennyi a megengedett max hofok? ha jol emlekszem olyan 55 korul szokott lenni, tulzottan nem emelkedik
5 ez a gep maximalisan ki tudja hasznalni a videokartyat vagy a tuning fog ezen segiteni?
:respect:

Pedig megvannak annak a lapnak a biosában a tuning beállítások, mindent lehet részletesen állítani. A manual átolvasása csodákra képes. Ettől a prociból 3,2Ghz-et simán el lehet várni. Asus dvd-n nincs tuning progi?
Ha a tuning során terhelve a proci felmegy 70C-ra még az sem tragédia.

Viszont ahogy elnézem eléggé nem tudod mi fán terem a tuning így inkább maradj az alapfeszes tuningnál.
My photos

#908 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 09:10

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 8:13

Pedig megvannak annak a lapnak a biosában a tuning beállítások, mindent lehet részletesen állítani. A manual átolvasása csodákra képes. Ettől a prociból 3,2Ghz-et simán el lehet várni. Asus dvd-n nincs tuning progi?
Ha a tuning során terhelve a proci felmegy 70C-ra még az sem tragédia.

Viszont ahogy elnézem eléggé nem tudod mi fán terem a tuning így inkább maradj az alapfeszes tuningnál.

Köszi az építő kritikat, magam sem ertem miert nem mindjart a manuallal kezdtem, valamiert elfelejtettem :)
de megtalaltam mar, csak ez a menupont valamiert elkerulte a figyelmem.. azota olvastam a tuning alapszabalyait is, ugyhogy minden okes, de megegyszer koszi a valaszt !
;)
egyebkent, valahol el kell kezdeni ;)

#909 Felhasználó inaktív   gyiku 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 31. 10:11

hi all, kicsit lemaradtam a temaban, most meg jo lenne 1 kis help.
athlon 2500+, 512 ddr400, fx5600xt. ez hd-s cuccokhoz harmatgyenge, arra gondoltam, hogy beujitok egy hd2600pro-ra, ez meg agp-s, nem akarok a pcie miatt uj lapot, cput, ramot, tapot stb.
eleg lesz a 720p-enk igy? 1830 alapbol a proci, 11x166, es 59 fokos. azt olvastam valahol, hogy min 2200 mhz kellene a 720nak, tehat valoszinu elerkeztunk a tuninghoz?
cpu 5400BE ram 4x1 Geil Ultra lap JW-790GX-Extreme gpu HD3300

#910 Felhasználó inaktív   gyiku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:13

ja, abit nf7sl a lap.
cpu 5400BE ram 4x1 Geil Ultra lap JW-790GX-Extreme gpu HD3300

#911 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 19:40

Sziasztok!

Megint egy kis gonddal álltam elő! :) Szal a procimat szeretném húzni Cod4-hez picit, hátha feltudnám még a VGa felbontásomat venni :p :D SZal az a helyzet, hogy Biosban Aszinkron módnban húzom a procimat, ami 234MHZ-es FSB-ig naon jól megy! A szorzó 11x-es és így kijön a 2.55 gigahertz pontosabban 2574MHZ. A feszültség 1.300V Ramok meg dual-ban mennek 2db Kingmax 800mhz-es csoda! Nah most ha felveszem 235MHZ-re a gépet, akkor elvileg az 2585MHZ lenne,amit a gép 2.61GHZ-nek lát.Evvel nem is lenne gond, de kb negyed óra COD4 után lefagy a gép, vagy kb 5 perc most wanted után...Hiába veszem a ramokat vissza 200mhz-re a hyper transportot úgyszintén hiába vissza 200mhz-re semmi....SZal ez érdekelne, hogyan tudnám megoldani...Ha a gép biosában a cpu frequency-t állítom 235 felettire kisebb szorzóval, akkor már be sem kapcsol a gép.....SZal az az érdekes ha 234MHZ-es frequency beállításnál a ramokat felhúzom 400mhz-ig meg a hyper transportot vagy 800mhz-ig le se fagy meg semmi...Amúgy a max feszültség 1.300V amit lehet állítani biosban...

Konfigom:
Asrock ALiveNF7G-Hd-ready
Cpu:Amd AThlon64 3500+
VGA:integrált Nvidia Geforce 7050/630A PV
RAm:2*1GB Kingmax(800MHZ)
Táp:300W Codegen

Bocsi akinek raboltam az idejét! :) :(

Előre is köszi a válaszokat, NAGYON FONTOS LENNE!

#912 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 22:15

Teljesen mindegy, hogy 2,55 vagy 2,58 Ghz. Ha van egy jó beállítás, akkor nem kell peiszkálni feleslegesen :)

Szerk: mivel int vga-d van, akkor gondolom mATX lapod, amikkel nem sok szerencsém volt tuningban(persze ez nem általános), öről, hogy egyáltalán lehet húzni valamennyit.
Valamint a 300W-os Codegen-t kicserélném vmi tápnak nevezhető dologra, mielőtt még nem késő ;)

Szerkesztette: =Oli= 2007. 10. 31. 22:18 -kor

#913 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 12:34

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 23:15

Teljesen mindegy, hogy 2,55 vagy 2,58 Ghz. Ha van egy jó beállítás, akkor nem kell peiszkálni feleslegesen :)

Szerk: mivel int vga-d van, akkor gondolom mATX lapod, amikkel nem sok szerencsém volt tuningban(persze ez nem általános), öről, hogy egyáltalán lehet húzni valamennyit.
Valamint a 300W-os Codegen-t kicserélném vmi tápnak nevezhető dologra, mielőtt még nem késő ;)

Köszöntem szépen a választ, amúgy jah nemsok különbség van 2ő között letesztelve Cod4-en ígyis szépen fut :D :p Alaplap jaja mikrós de naonmegvok vele elégedve :D TÁpcserére én is gondoltam, mert 300w nem elég v nemtom :p  Amúgy a vga ahhoz képest hogy integrált nemrossz, de azért majd beújítok 1 pci Xpresses Ati-val nemoská :D Szal összegezve megnyugodhatok hogy ennyit bír, vagy esetleg vga meg táp cserével számíthato még jobbra is? Vagy álmodik a nyomor?  :think:  :D

#914 Felhasználó inaktív   Killermonkii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 00:35

Sziasztok!
Van egy C2Q6600-as procim. Ezt szeretném tuningolni csak egyelőre még fogalmam sincs mit és hogyan kéne elkezdeni. Légyszi segítsetek
Konfig : asus p5kc (02.58as bios), 2x1gb kingmax 800mhz-s modul, 8800 gts 320 mb. Többi gondolom nem fontos.
Nah emellett a konfig mellett akarom a kicsikét tuningolni. Pls help fogalmam sincs hol kezdjem!

#915 Felhasználó inaktív   karikusz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 09:59

Sziasztok!

Csatlakoznék Killermonkii felhasználóbarátunk mellé. Én is szeretném egy kicsit tunningolni a gépemet. Szal a helyzet..:)

Conf:

ASUS P5B
C2D 6420 2,1 Ghz
Gf 8600 GTS
2*512 + 2*1 G Geil Ram /800Mhz
Chieftec 450

Nos a procit szeretném egy kicsit feljebbhúzni, mert szerintem mást nagyon nem kell.

Na próbálkoztam ezzel az asus Ai suite programmal. Megnéztem a NOS részét, azt átállítottam 110%-ra, csak próbaképpen. Na meg is halt a gép egyből. :) (bios reset) Innentől kezdve, úgy gondoltam, hogy addig nem folyamodok további tunningoláshoz, míg szakavatott ember nem ad tanácsot.

Nos kellene egy kis segítség, hogy mit is csináljak.

Nekem az is jó, ha lenne egy magyarnyelvű leírás ehhez az asus Ai suite progihoz.

Előre is köszi az infót.. ;)

Karikusz
A "WRC" legyen veletek!!:)

Ha Rabja vagy az autósjátékoknak akkor ez a te lapod:

***** www.autosjatekok.hu  *****

***** www.karikuszdesign.hu  *****

#916 Felhasználó inaktív   fdisk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 14:15

karikusz és Killermonkii

Először olvassátok el az alábbi linken található ki szösszenetet sebgutkopf-tól! (oldal közepe kb.)
A szoftveres tuningot inkább felejtsétek el.A prockó höm.-re pedig figyeljetek oda.70-72 max.Ha magasabb,akkor hűtőcsere,vagy visszább venni egy kicsit a tuningból.

link

Szerkesztette: fdisk 2007. 11. 03. 14:30 -kor

p35-ds3r_f8,c2d E8200,CM tx2,kingston 4*1 giga,sapphire hd 4870 512M,samsung 400+500 gb hdd,pioneer 112D dvd-rw,

#917 Felhasználó inaktív   Killermonkii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:41

Kösz

#918 Felhasználó inaktív   karikusz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 19:39

Idézet: fdisk - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 13:15

karikusz és Killermonkii

Először olvassátok el az alábbi linken található ki szösszenetet sebgutkopf-tól! (oldal közepe kb.)
A szoftveres tuningot inkább felejtsétek el.A prockó höm.-re pedig figyeljetek oda.70-72 max.Ha magasabb,akkor hűtőcsere,vagy visszább venni egy kicsit a tuningból.

link

hehe..kis szösszenet..:D

Na olvasgassunk hát...

köszi amúgy ;) :respect:
A "WRC" legyen veletek!!:)

Ha Rabja vagy az autósjátékoknak akkor ez a te lapod:

***** www.autosjatekok.hu  *****

***** www.karikuszdesign.hu  *****

#919 Felhasználó inaktív   Killermonkii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 20:27

hogy kell kikapcsolni azt az energiatakarékossági dolgot ami visszaveszi a proci szorzóját 6ra?

#920 Felhasználó inaktív   Killermonkii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 20:40

megvan
Mennyi egy quad 6600-asnak az átlag hőmérséklete ha nincs terhelve?

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.