Idézet: fdisk - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 11:55
Ha nincs húzva,nem.Bár nekem nem volt quadom,és így nem tudom mekkora a hőtermelése,de soknak tartom.
A quadok sokkal melegebbek, így ott a tuninghoz szerintem nem elég a gyári hűtés.
Killermonkii: a terhelt hőmérséklet akkor elfogadható, ha elindítassz egy orthos maximális proci terheléses módban és közben figyeled a hőmérsékletet. Nem pár percig futtatod, hanem addig, amikor már elmondhatod, hogy 20 perce nem nőtt a cpu hőmérséklete (tehát kb egy óra) hőmérséklet szempontjából. Teljes stabilitáshoz hosszabb teszt kell hibamentesen.
Ez persz szélsőséges prociterhelés, de ha annak stabilan megfelel a rendszer, akkor lehetsz csak biztos benne, hogy a hétköznapokban nem fog cserbenhagyni a gép.
Pl elég ciki lenne, ha kódolsz egy valag dvd-t több órán át és egyszer csak megfagy a géped, mert te csak 5 perces hőterhelésre tesztelted ki.
A 70C sem kőbevésett szám, mert ha most 70, akkor nyáron a 30C-os szobában több lesz, de annyi többletet valószínűleg elbír. Ha nem fagy akkor meg tökmindegy, hogy 70 vagy 75. A legjobb stabilitást kánikulában tesztelni, ha akkor ok, akkor minden ok.