HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:50

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:31

Akkor Monzában a 2%: Kimi ideje 1:20.878 lett, ehhez hozzáadod a 2%-ot, akkor az kb. 1:22.495, ez a valóságban már csak a 13. helyre lett volna elég. :)

szerk: A kvalin elért időből számoltam. :)

Azért te is tudod, hogy a köridő és a motorteljesítmény messze nem 1:1 arányban viszonyul egymáshoz.

Nem kötözködésképpen, de miért jó ilyen gyenge példákat hozni? :think:

#102 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:50

Azért te is tudod, hogy a köridő és a motorteljesítmény messze nem 1:1 arányban viszonyul egymáshoz.

Nem kötözködésképpen, de miért jó ilyen gyenge példákat hozni? :think:

Pont ezt illusztrálja a számítás, hogy a 2% motorerő eltérés nem számít szinte semmit, legalábbis irreális képet mutat. :)

#103 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:51

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:46

Csak sajnos az időeredmény nem csak a motorteljesítményből tevődik össze. Annyira sokrétű a dolog, hogy nem lehet pontos számítást végezni.  :( 

Igen, pont ezt próbáltam sugallni ezzel az extrém példával, hogy ennek is annyi értelme van, mint a motorok közti lóerőbeli különbséget vadászni. Persze, jól hangzik, hogy a Meki a legerősebb, meg a Honda, de pl a Hondánál jól látszik, hogy egy tényleg gyors pályán mire mentek az erős motorral. (Button szerzett egy pontot)

#104 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:53

Szerintem szinte semmit sem szamitanak ezek a csekely kulonbsegek...a Renault "csak" a 6., de szinte az osszes versenyen messze az ovek volt a lemagasabb vegsebesseg. Evek ota azt szajkoztak, hogy a BMW mennyire eros...aztan a ferrari fenyevekkel verte a tobbi kocsit. Tavaly mar a Toyotara mondtak ezt...hol voltak? Sehol sem. Szerintem ilyen kis kulonbsegeknel mar sokkal tobbet nyom a latba az aerodinamika.

#105 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:56

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:51

Igen, pont ezt próbáltam sugallni ezzel az extrém példával, hogy ennek is annyi értelme van, mint a motorok közti lóerőbeli különbséget vadászni. Persze, jól hangzik, hogy a Meki a legerősebb, meg a Honda, de pl a Hondánál jól látszik, hogy egy tényleg gyors pályán mire mentek az erős motorral. (Button szerzett egy pontot)

Hát, ha nem az én postomat idézed be, talán megértjük, így teljesen félreérthető volt. ;)

#106 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 16:10

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:53

Szerintem szinte semmit sem szamitanak ezek a csekely kulonbsegek...a Renault "csak" a 6., de szinte az osszes versenyen messze az ovek volt a lemagasabb vegsebesseg. Evek ota azt szajkoztak, hogy a BMW mennyire eros...aztan a ferrari fenyevekkel verte a tobbi kocsit. Tavaly mar a Toyotara mondtak ezt...hol voltak? Sehol sem. Szerintem ilyen kis kulonbsegeknel mar sokkal tobbet nyom a latba az aerodinamika.

Thiessen szerint:

Aerodinamika: 0,5 sec
Motor: 0,5 sec
Gumi: 2 sec

Kérdés persze mire gondolt ezekkel az időkkel, de arányaiban biztosan jól érzékelteti, hogy mely terület mennyire fontos.
És persze a harmónia... :)
RDaneel_hu

#107 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 18:11

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:35

Az adatok az idei monzai verseny után kerültek elemzésre és kiértékelésre.

Mégis, hogyan mértek? :think:

(Itt is egy cikk a témában: http://www.nemzetisp....php?cikk=97472 )

#108 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 12. 18:59

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 19:11

Mégis, hogyan mértek? :think:

(Itt is egy cikk a témában: http://www.nemzetisp....php?cikk=97472 )

Ez a csóka már több éve próbálkozik egy "speckó" számítógépes program segítségével megállapítani az F-1 verdák teljesítményét.
Ha jól emlékszem, talán egy régi Autó-Motorban volt szó arról, hogy speciális, extra érzékeny mikrofonokkal megállapítják a max fordulatokat.Aztán még pár adalék(talán a kipufogógázok mennyisége/hőképe,bla-bla...  :blink: ) és ezekből kidobja a gép a HP-t.  :)
Több dolog nem ugrik be... :think:  :D

#109 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:03

Idézet: olaj - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 19:59

Ez a csóka már több éve próbálkozik egy "speckó" számítógépes program segítségével megállapítani az F-1 verdák teljesítményét.
Ha jól emlékszem, talán egy régi Autó-Motorban volt szó arról, hogy speciális, extra érzékeny mikrofonokkal megállapítják a max fordulatokat.Aztán még pár adalék(talán a kipufogógázok mennyisége/hőképe,bla-bla...  :blink: ) és ezekből kidobja a gép a HP-t.  :)
Több dolog nem ugrik be... :think:  :D

Érdekesen hangzik. :omg: Meg reálisan. :Đ

#110 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:10

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:03

Érdekesen hangzik. :omg: Meg reálisan. :Đ

Most építik be a képletbe a hasat és annak csapkodását :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#111 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:14

Idézet: olaj - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 19:59

Nem vagyok egy műszaki tálentum (sem), de azt hiszem, ebből pontos eredményt kapni egész egyszerűen lehetetlen. De jót röhögtem rajta :D

#112 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 23:31

Gumit ne vegyük bele, de egyébként oké... arról a pilóta és a taktika tehet szinte mindig. Sennáék korában is mentek végig jópárszor kerékcsere nélkül. ;)

de, keverjük csak ide! erről írtam korábban.
mert eddig is az egyik kritikus elem volt technikai szempontból, de a csere tiltással végleg azzá tették.
teljesen fölöslegesen.

ráadásul teljesítményben is a legkritikusabb az utóbbi években, ez is mutatja:

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 17:10

Thiessen szerint:

Kérdés persze mire gondolt ezekkel az időkkel, de arányaiban biztosan jól érzékelteti, hogy mely terület mennyire fontos.

nyilván arra gondolt, és mi is azt a következtetést tudjuk levonni ezekből az időkből illetve arányukból, hogy a jelenlegi szabályozások közepette ilyen fölényes a gumik szerepe.

ha betolnának egy 1200lovas motort és szabad kezet kapnának az aero kialakításban akkor nyilván nem 0.5 sec lenne a difi a motorok és aero elemek variálásakor sem.

tehát a lényeg, hogy a mostani technikai (szabályozási) szinten eléggé kiegyenlített a motor-aero teljesítményszórás a csapatok között (a motorerős cikk szintén alátámasztja, aeroban nagyobb az eltérés, de a csapatok közötti különbség kb. itt is stagnál évek óta), míg a gumik esetén nincs meg az a technológiai határ, amit alulról súrolna a B és az M, kiegyenlítve a két gyártó gumijai közti teljesítményét.

és erre ráadásként tették rá a kerékcsere tiltást.
sztem ezzel a megbízhatóság-teljesímény egyenesen az eddig is legnagyobb szórást sokszorozzák
ergo sokkal könnyebb nagyobb teljesítménydifibe és/vagy megbízhatatlanságba "beletalálni" a fejlesztéskor

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 12. 19:52 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 07:35

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:14

Nem vagyok egy műszaki tálentum (sem), de azt hiszem, ebből pontos eredményt kapni egész egyszerűen lehetetlen. De jót röhögtem rajta :D

Mivel az adatokat a gyártók is megerősítették, innentől kezdve engem nem érdekel hogy számol.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#114 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 08:26

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 8:35

Mivel az adatokat a gyártók is megerősítették, innentől kezdve engem nem érdekel hogy számol.

De ha a Honda saját hírei szerint 1000 LE-s motort tett most a kocsikban, vagy tesz az utolsó futamon, akkor ezek az értékek kicsit alacsonynak tűnnek. :think:

Szerintem a faszi a gyártók diszkrét mosolyát vélte beleegyezésnek. :Đ

#115 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 08:46

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 8:35

Aha, a gyártók megerősítették, nagyon hitelesnek tűnik. És mégis hogyan történt ez a híres megerősítés? Odament minden gyártóhoz, és megkérdezte, hogy mennyi? Akkor minek kellettek a buzi méregetések, miért nem kérdezte meg rögtön?

#116 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 09:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:46

Aha, a gyártók megerősítették, nagyon hitelesnek tűnik. És mégis hogyan történt ez a híres megerősítés? Odament minden gyártóhoz, és megkérdezte, hogy mennyi? Akkor minek kellettek a buzi méregetések, miért nem kérdezte meg rögtön?

Gondolom megerősítést akart kapni a mérései pontosságáról. Látszik hogy nem vagy mérnök.  :rolleyes: Te biztos odamentél volna egyből...  :D
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#117 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 09:21

Szerintem Mumia arra akart utalni, hogy hiába erősítették meg a csapatok a mérések eredményeit, attól még fenntartásokkal (egészséges szkepticizmus) kezelendő ez a kis statisztika. :think:  :omg:

Bár én sem vagyok mérnök. :rolleyes:

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 13. 09:23 -kor

#118 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 09:22

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:13

Gondolom megerősítést akart kapni a mérései pontosságáról. Látszik hogy nem vagy mérnök.  :rolleyes: Te biztos odamentél volna egyből...  :D

Nem érted mit mondok.  Miért árulnák el a pontos lóerőket? Vagy ha elárulták neki, akkor miért nem árulták el mérések nélkül? Simán mondhatták volna azt, hogy nem kommentáljuk a méréseit, és soha a büdös életben nem bizonyítja, hogy a hókuszpókuszai érnek valamit. Ennek olyan ráhagyás szaga van, hogy jóvan hülyegyerek okos vagy, ülj le :D

Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 13. 09:22 -kor

#119 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:59

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 17:10

Thiessen szerint:

Lehet...csak ebben az maradt ki, hogy pl. a 0.5s elony a motornal mekkora teljesitmenykulonbsegnel jelentkezik....szvsz tok ertelmetlen erre a Theissen fele "elmeletre" hagyatkozni...

#120 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:06

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:26

Szerintem a faszi a gyártók diszkrét mosolyát vélte beleegyezésnek. :Đ

:D :up:

A legjobb az egészben, hogy kimutatta: a BMW motorjai tavaly óta 905-ről 906 lóerősre izmosodtak. Félelmetes szakember :respect:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.