HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 14. 12:41

Idézet: Samott - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 12:31

Ez biztos tetszeni fog a kolumbiainak... :Đ

#2142 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 13:08

A futamon egyébként tudjátok mi volt a legdurvább meglepetés?
A gumik és a futóművek viszonyai.

Pl fisichella bal elsője eléggé leamortizálódott, mielött kiesett volna.
De ha megnéztétek Kimi elsőkerekét.. hát az döbbenet, mintha új lett volna a gumi.  :eek:
Igaz, gondolom keményebb keveréket használtak, de nem semmi az a futómű.
Igaz tavaly is ez nagy előny volt, hogy szinte nem ette a gumikat a kocsi, de most is.
Döbbenetes.
Valamit nagyon tudnak a McLarennél. Ha a motor is olyan lenne, mint a futómű, nagy alázás lenne.

Kiváncsi leszek ha mindketten rendesen versenyezhetnek.
Monty motorhibája is szomorú. :(

Ahogy jobban belegondolok, remélem igazam lesz, sokszor arra a következtetésre jutok, hogy a tavalyi McLaren fölény az idei szezonra is megmaradt.

Szerkesztette: GI 2006. 03. 14. 13:10 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2143 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 13:10

Idézet: GI - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 13:08

A futamon egyébként tudjátok mi volt a legdurvább meglepetés?
A gumik és a futóművek viszonyai.

Pl fisichella bal elsője eléggé leamortizálódott, mielött kiesett volna.
De ha megnéztétek Kimi elsőkerekét.. hát az döbbenet, mintha új lett volna a gumi.  :eek:
Igaz tavaly is ez nagy előny volt, hogy szinte nem ette a gumikat a kocsi, de most is.
Döbbenetes.
Valamit nagyon tudnak a McLarennél. Ha a motor is olyan lenne, mint a futómű, nagy alázás lenne.

Kiváncsi leszek ha mindketten rendesen versenyezhetnek.
Monty motorhibája is szomorú. :(

Ahogy jobban belegondolok, remélem igazam lesz, sokszor arra a következtetésre jutok, hogy a tavalyi McLaren fölény az idei szezonra is megmaradt.

Milyen motorhibája volt Montynak?  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2144 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 13:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 13:10

Milyen motorhibája volt Montynak?  :think:

ECU-hiba. Talán nem kell motort cserélni neki. ;)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2145 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 13:17

Idézet: Indy - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 13:13

ECU-hiba. Talán nem kell motort cserélni neki. ;)

Faxa, erről lemaradtam. Ezért volt olyan lassú?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2146 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 13:23

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 13:17

Faxa, erről lemaradtam. Ezért volt olyan lassú?

mert ugye rögtön csak leszóljuk szegény RB-t meg JPM-et mielőtt utánaolvasunk :D
Megvizsgálják Montoya motorját
nem véletlenül panaszkodott egész hétvégén szegény...

Idézet: GI - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 13:08

Döbbenetes.

ezt emeltem ki én is, mint a legnagyobb tanulságot a McLarenről ezen a versenyen.
vmi félelmetes, hogy egy viszonylag (talán nem Renault szintű, de ahhoz nagyon közeli) sebességen hosszú távon, hihetetlenül kiegyensúlyozottan ilyen mértékű gumikopással végig tud menni.

ha a motor toppon lenne, akkor tényleg aláznának...
ha nem lenne kerékcsere, akkor még jó motor nélkül is...

Szerkesztette: vipisrac 2006. 03. 14. 14:02 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 13:52

Idézet

vmi félelmetes, hogy egy viszonylag (talán nem Renault szintű, de ahhoz nagyon közeli) sebességet hosszú távon, hihetetlenül kiegyensúlyozottan ilyen mértékű gumikopással végig tud menni.

Így van.
Én is eléggé lestem, hogy mi van, mert tökjó gumik voltak fenn.
Így utólag talán még lágyabb keveréket is bevállalhattak volna.  :eek:

Szerintem ha nem tévedünk nagyot és megbízható lesz a technika, márpedig én bízok benne, hogy az lesz, akkor nagyondurva versenyeket láthatunk majd.
Gondolj csak abba bele, hogy Kimi kényszertaktikán volt az 1 cserével.
Namost ha Monty helyéről indítjuk azt az autót már akkor nem lett volna semmi, hátha hasonló taktikán lettek volna a többi csapathoz képest.

Így nem akarnám elkiabálni a szezon elején, de a szezon elötti tesztek ellenére döbbenetes formában van a csapat.
Az az autó szenzációs és ha tényleg igazak azok a hírek, hogy a leggyengébb a Mercedes motor ez azt jelenti, hogy akár évekkel a többi csapat elött járnak a kasztni, futó és aerodinamika terén.  :respect:

Szóval szerintem nagy meglepetést fog okozni sokaknak a csapat.
Szerintem idén is a Renault lesz az ellenfél. Főként a tavalyi kiegyensúlyozott teljesítménye miatt.

Valahogy a ferraritól továbbra sem tartok, hiszen ők már úgy kezdték a hétvégét, hogy tudták a számukra tökéletes taktikát, beállításokat. Míg a többi élcsapat csak a homályban tapogatózott.
Ezt persze meglehet kérdőjelezni, de az vitathatatlan, hogy a tesztjeik elég komoly előnyt nyújtottak számukra.

utólag még hobizolinak:

Az teljesen természetes, hogy egy x szélességű gumi kerékdőlést használva a kopásnak köszönhetően kiszélesedik x méret fölé. Ez minden létező autón így van, köztük az összes ferrarin is.
Én akkor is mondtam, hogy mivel a FIA számára a ferrari videói hiteles mérési adatnak számítanak, akkor ferrari videók alapján a korábbi győztes versenyeiket is nézzék már végig, hogy MSt hogy kinnszerették tartani bráun bácsiék addig, míg totál slick gumikon futottak.
Akkoriban valahogy ez a probléma nem izgatta őket. Érdekes.
Az már egyátalán nem természetes, hogy a kajak víz hatására megnyúlik.

Továbbá teljesen felesleges a FIA-val példálózni, álláspontjukat ők is kinyilvánították, ez pedig tény, nem vita tárgya.
Pont emiatt tisztelem őket valamelyest. Éppúgy, mint a munkáspártot.
Börniék sem szépítenek, kerek perec megmondják.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2148 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 14:12

Ezt mondom én is, csak rövidebben... :D Ha a meki elkapja a fonalat megbízhatóság terén, goromba zúzda lesz.

#2149 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 14:20

Idézet: GI - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 13:52

Így nem akarnám elkiabálni a szezon elején, de a szezon elötti tesztek ellenére döbbenetes formában van a csapat.
Az az autó szenzációs és ha tényleg igazak azok a hírek, hogy a leggyengébb a Mercedes motor ez azt jelenti, hogy akár évekkel a többi csapat elött járnak a kasztni, futó és aerodinamika terén.  :respect:

én is így gondolom. nagyon örültem a bahreini versenyen látott teljesítményüknek, de jelenleg még ezek után sem merek reménykedni sem. :Đ ez régi mclaren drukker beidegződés. majd inkább örülök mindig, ha ezt a formát általánosítani, esetleg javítani tudják :up:

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 14:12

Ezt mondom én is, csak rövidebben... :D Ha a meki elkapja a fonalat megbízhatóság terén, goromba zúzda lesz.

mi kicsit mást mondunk:
sztem megbízhatósággal még nem lesz zúzda, csak kiélezett verseny (végén persze meki győzelemmel :D). de ha picit javul is a motor akkor jön a zúzda :D

Szerkesztette: vipisrac 2006. 03. 14. 14:21 -kor

#2150 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 14:32

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 14:20

mi kicsit mást mondunk:
sztem megbízhatósággal még nem lesz zúzda, csak kiélezett verseny (végén persze meki győzelemmel :D). de ha picit javul is a motor akkor jön a zúzda :D

Ugynazt mondom, mert szvsz magával a motorral teljesítményileg nincs gond. Tavaly sem volt. Marad a megbízhatóság - kérdés. :D

#2151 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 14:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 14:32

Ugynazt mondom, mert szvsz magával a motorral teljesítményileg nincs gond. Tavaly sem volt. Marad a megbízhatóság - kérdés. :D

de én azt mondom, hogy a teljesítménnyel is baj van!!!!!!! idén!!! :D
na mind1, a főnökkel nem vitázom tovább...
:D :D :D

szerk:

Idézet: Frosty - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 17:14

F1 Racing Magazine have an estimated power table in their March Issue. it goes like this:

............................Max BHP Quali RPM Race RPM
1. Cosworth 2.4 V8 .....745 ....19,800 ......19,100
2. Honda 2.4 V8 ..........730 ...19,300 .......18,500
3. Ferrari 2.4 V8 ..........730 ...19,200 .......18,200
4. Cosworth 3.0 V10 ....725 ...16,700 .......16,700
5. Toyota 2.4 V8 .........720 ....19,200 .......18,200
6. Renault 2.4 V8 ........720 ....19,100 .......18,300
7. BMW 2.4 V8 ............715 ....18,900 .......18,100
8. Mercedes 2.4 V8 ......710 ...18,200 ........17,500

Szerkesztette: vipisrac 2006. 03. 14. 14:40 -kor

#2152 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 15:48

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 14:39

de én azt mondom, hogy a teljesítménnyel is baj van!!!!!!! idén!!! :D
na mind1, a főnökkel nem vitázom tovább...
:D :D :D

szerk:

:nevet2: De ha a teljesítménnyel is (akkora) baj van, akkor Kimi miért csak a megbízhatósági faktoron bukta el a VB-t tavaly (és fogja idén is, ha nem változik valami)? :D Nem hinném, hogy ez a nyers összehasonlító táblázat bármire is engedhet egyértelműen következtetni, mert az egész autó teljesítménye nem tükrözi a motor teljesítményét. ;)

#2153 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 15:58

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 15:48

De ha a teljesítménnyel is (akkora) baj van, akkor Kimi miért csak a megbízhatósági faktoron bukta el a VB-t tavaly

kérdésedben a válasz:
mert az tavaly volt. és mert tavaly 3.0-ás V10-esek voltak, míg idén 2.4-es V8-asok....tehát egy teljesen másik motor
a tavalyi megbízhatatlan volt ez pedig megbízhatatlan és gyenge (volt a teszteken).

nézd meg a téli tesztek elejét. sehol nem voltak. aztán pár hétre rá kaptak egy erősebb motort és feljöttek egész jó szintre, de még azzal sem volt meggyőző sebesség a Renaulthoz képest (ezt Rudi részletesen kifejti Neked, ha megkéred ;)). most pedig ennek ellenére jól mennek, de alázásról még nem beszélhetünk. na mi miatt? hát a motor miatt :Đ :Đ :Đ

és épp ezért (motor), illetve ettől teljesen elkülönölő (1 kiállás, gumik, kiegyensúlyozott teljesítmény, stb...) okok miatt dícsértük a kasztnit, futóművet, aerot.

Szerkesztette: vipisrac 2006. 03. 14. 15:58 -kor

#2154 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 16:30

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 15:58

kérdésedben a válasz:
mert az tavaly volt. és mert tavaly 3.0-ás V10-esek voltak, míg idén 2.4-es V8-asok....tehát egy teljesen másik motor
a tavalyi megbízhatatlan volt ez pedig megbízhatatlan és gyenge (volt a teszteken).

nézd meg a téli tesztek elejét. sehol nem voltak. aztán pár hétre rá kaptak egy erősebb motort és feljöttek egész jó szintre, de még azzal sem volt meggyőző sebesség a Renaulthoz képest (ezt Rudi részletesen kifejti Neked, ha megkéred ;)). most pedig ennek ellenére jól mennek, de alázásról még nem beszélhetünk. na mi miatt? hát a motor miatt :Đ :Đ :Đ

és épp ezért (motor), illetve ettől teljesen elkülönölő (1 kiállás, gumik, kiegyensúlyozott teljesítmény, stb...) okok miatt dícsértük a kasztnit, futóművet, aerot.

Mégiscsak nekem van igazam, mert ugye ha a motor gyengesége lenne az oka bárminek (mint ahogy a téli tesztek sem igazán voltak mérvadók és mint ahogy tavaly sem a meki motorja volt a legerősebb), akkor a Toyota nem csak a "több ló nem indult" kategóriában lenne, legalábbis a táblázat alapján. Tehát összefoglalva, a motor bár nem a legerősebb, minden más a legerősebb, ezért ha a megbízhatóság rendbe jön, alázás lesz. Na. Mondtam én... :D :D :D

#2155 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:07

Két és háromnegyed kiló benzin miatt veszített Schumacher?

#2156 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:36

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:07

:lol:
jó lenne, ha szólna vki nekik: egy autóverseny része kellene legyen a küzdelem is
egymás ellen, a pályán - nem csak a boxban...

ha vki úgy van vele, h "elém jött ki, mostmá' mindegy, ez így marad" és eszébe sem jut küzdeni, vagy legalább a látszatát mutatni, mintha érdekelné a nyerés is - az már ne magyarázkodjon utólag

#2157 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:42

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 16:30

Mégiscsak nekem van igazam, mert ugye ha a motor gyengesége lenne az oka bárminek (mint ahogy a téli tesztek sem igazán voltak mérvadók és mint ahogy tavaly sem a meki motorja volt a legerősebb), akkor a Toyota nem csak a "több ló nem indult" kategóriában lenne, legalábbis a táblázat alapján.

nemár, hogy nem tudod megkülönböztetni a Toyotát a McLarentől. süt róla, hogy egy 0 a kasztni. semmi fejlesztés, mindig csak a régi kasztnik B változatai jönnek ki. teleragasztva 437db kis szárnnyal.

na ott semmit nem ér a motor. de hadd hozzak egy másik példát: STR. nyilván nem egy jó autó, de motor dob rajta...

Idézet

Tehát összefoglalva, a motor bár nem a legerősebb, minden más a legerősebb, ezért ha a megbízhatóság rendbe jön, alázás lesz. Na. Mondtam én... :D :D :D

tehát összefoglalva: a McLarennél a motor a leggyengébb lánccszem és minden másban valóban a legerősebbnek tűnik. viszont ez az erő sajnos jobb motor nélkül nem elég az alázáshoz. arra elég, hogy versenyben tartsa így is.

#2158 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:45

Alulértékelte magát a Williams
Új elemek, bátrabb hozzáállás lesz jellemző rájuk

ez kell nekünk! sztem sem jött ki minden, ami a Williamsben benne van idén.

Symonds:
"A Williams-t csak a szemem sarkából figyeltem, de nagyon jónak tűntek. Érdekes, hogy (Nico) Rosberg közvetlenül a kerékcseréje előtt futotta a leggyorsabb kört. Nem, ez inkább félelmetes."

más:
A Renault bocsánatot kért Fisichellától

#2159 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:46

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:36

jó lenne, ha szólna vki nekik: egy autóverseny része kellene legyen a küzdelem is

ha vki úgy van vele, h "elém jött ki, mostmá' mindegy, ez így marad" és eszébe sem jut küzdeni, vagy legalább a látszatát mutatni, mintha érdekelné a nyerés is - az már ne magyarázkodjon utólag

Alonso is a boxban előzött.

#2160 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:50

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:36

sztem elégszer csinálta az utóbbi években ahhoz, hogy hozzászokjon :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.