HWSW Informatikai Kerekasztal: 200 Gb-os Winchester Probléma Win XP-ben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

200 Gb-os Winchester Probléma Win XP-ben Kevesebb mint 190 gb win xp-ben???

#21 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 07:03

Idézet: VKP - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 6:03

Egyrészt ez egy fórum, ahol bizonyos keretek közt él a szólásszabadság.

Akkor osssssszatok be!

..|..

:D
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#22 Felhasználó inaktív   jaczkog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 19. 17:31

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:49

Itt valami akkor sem stimmel, ha pl beírod egy keresőbe ezt a Samsung 200/186GB problémát gyorsan kiderül hogy 80 eres kábellel is ugyanígy fest a helyzet. Tudom hogy nem illik földön felvőbe belerugni, de talán egyszerűbb lett volna az elején leírni hogy bocs ezt benéztem, és nem utólag hülyíteni az olvtársakat.

Tökéletesen egyetértek Szabcsival, nem hinném hogy a kábelcsere után megváltozna a vinyó (látható) mérete. Ha mágis, akkor rohanok, és veszek egy olyan madzagot, amivel a 200GB-s vinyóm 300GB-nak látszik :)

Egyébként hallottatok már az SI mértékegység- és prefix-rendszerről? Mert a Microsoft még biztosan nem. Itt meg lehet tekinteni a prefixek táblázatát. De az angolul olvasni nem tudó/lusta emberek kedvéért:
egy gibibájt  1 GiB = 2^30 B = 1 073 741 824 B
egy gigabájt  1 GB = 10^9 B = 1 000 000 000 B

Ezért nem értem a problémát. Az én 200 GB-os HDD-m az SI szerint tényleg 200 GB. Az már más kérdés, hogy a Windows és még sok más történelmi okokból azt írja ki, hogy 186 GB.

#23 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:38

Írni se, olvasni se, és nem tudja miért alacsony a kerítés :D ! (ezért adnék KCS-t ha még élne ;) )

Mellesleg a vacogós cápa kényeztesse azokat, akik UDMA100/133as vinyóikat 40 eres kábelre rakják :omg: ...

Úgy tudom az új méretszámítást tavaly vezették be hivatalosan, nem az M$ hibája, Linux is ennyinek írja :p . (De M$nél legalább vannak labelek, hogy ne kelljen filózni, hogy a 3 au partició ami ua fomrátumú, melyik-melyik ;) ).

Lényeg hogy okult topic indító, és reméljük :recpest2: hogy a keresővel rá fognak mások is találni.
(nem hiszem)

Szerkesztette: MC Pite 2005. 11. 01. 16:42 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#24 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 19:55

Én ebben a hónapban vettem egy 160 gigabájtos maxtort. NTFS-nek formáztam feltelepítettem az XP-t. Most 127 gigabájt fér rá. Most mi van? Normális ez? ( A winyó gyári címkéjére is 160Giga van írva)

#25 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 23:15

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 20:55

Én ebben a hónapban vettem egy 160 gigabájtos maxtort. NTFS-nek formáztam feltelepítettem az XP-t. Most 127 gigabájt fér rá. Most mi van? Normális ez? ( A winyó gyári címkéjére is 160Giga van írva)

Oprendszer, IDE vezérlő, IDE driver rendelkezik 48bites LBA támogatással?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 23:19

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 19:55

Én ebben a hónapban vettem egy 160 gigabájtos maxtort. NTFS-nek formáztam feltelepítettem az XP-t. Most 127 gigabájt fér rá.

Itt megírtam a választ keményen, második hozzászólás:

https://forum.hwsw.h...showtopic=99344
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 23:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 0:19

Itt megírtam a választ keményen, második hozzászólás:

https://forum.hwsw.h...showtopic=99344

Köszönöm, az előbb végigolvastam, de én egy átlagfelhaszbáló vagyok, dunsztom sem volt erről a dologról. (Most sem értem a tennivalókat) Bocs a lamer kérdésért, de nem lenne lehetőség arra, hogy a már telepített windowsal ismertessem fel,hogy mekkora is a lemez valójában? (csak mert hardverhibák miatt néhány hónapon belül sokadszorra telepítettem újra a cuccot)

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 23:59

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 23:37

átlagfelhaszbáló vagyok, dunsztom sem volt erről a dologról. (Most sem értem a tennivalókat) Bocs a lamer kérdésért, de nem lenne lehetőség arra, hogy a már telepített windowsal ismertessem fel,hogy mekkora is a lemez valójában? (csak

Átlagfelhasználó ne telepítgessen, az nyomkodja az amőbát, már bocs... Ha egyben csináltál rá egy 127 gigás partíciót, akkor cumi van, így élő rendszer alatt merné buzizni a fene, főleg ha azóta update is lett. Sosem csináltam, minek :-)

Elejére 40-es, majd SP2+update után a többi. Így szabályos, oszt megy. Most lehetne kavarni, hogy Paragonnal kisebbre veszem a meglévő partíciót, de előtte lementeni, kisebbre venni, visszacsinálni, az szerintem el fog vinni annyi időt, mint a telepítés. Ha nem többet.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 08:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 0:59

Átlagfelhasználó ne telepítgessen, az nyomkodja az amőbát, már bocs... Ha egyben csináltál rá egy 127 gigás partíciót, akkor cumi van, így élő rendszer alatt merné buzizni a fene, főleg ha azóta update is lett. Sosem csináltam, minek :-)

Elejére 40-es, majd SP2+update után a többi. Így szabályos, oszt megy. Most lehetne kavarni, hogy Paragonnal kisebbre veszem a meglévő partíciót, de előtte lementeni, kisebbre venni, visszacsinálni, az szerintem el fog vinni annyi időt, mint a telepítés. Ha nem többet.

Hát ez roppant kedves volt. Én otthon a saját és az öcsém gépét tartom karban, és mindkettő tökéletesen megy, újratelepítgetés nélkül. Nem értem egy szaros windowstelepítést miért ne csinálnék meg. Újfent nemértem, honnan a rákból kellett volna tudom erről a problémáról. Eddig úgysem volt 80G nál nagyobb vinyónk.

Amúg nekem ez NEM ér meg egy XP újratelepítést. (a gond természetesen nem az XP-újratelepítés, hanem a milliónyi program, amit fel kell telepítenem mellé. Az időigényes)

Amúgy meg nyomkodjad te az amőbát. Sosem értettem, hogy ezeknek az IT-seknek/rendszergazdáknak miért ilyen nagy a szája. Semmi sem indokolja.

#30 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 0:59

Jah, és a problémát a Partitionmagic 8 néhány másodperc alatt megoldotta.

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:45

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 22:38

Nahh, jött beugatni az egy százalék. Tudod hányan sírnak, mert nem oldotta meg, csak összekavarta?
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:57

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 8:49

Sosem értettem, hogy ezeknek az IT-seknek/rendszergazdáknak miért ilyen nagy a szája. Semmi sem indokolja.

Talán azért, mert még 1500 hozzászólásom sem volt, de már tudtam hasonló problémára csuklóból a megoldást  :think:

Mert keresőt is bírok nyomkodni: http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=200...+l%C3%A1t&meta=

http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=200...recognize&meta=

Valóban nem nagy gond az XP telepítés, érdekes módon Te pld. megakadtál benne. Van ilyen, de aki kicsit is kreatívab, az előbb az eszét fogja használni megfelelő sorrendben. XP telepítést meg nagyon sokan el bírják cseszni, nézzél csak körbe itt a fórumon. Oszt nem a next/next gombnál kezdődik a tudás, hanem alapban kiszedjük a pipát a filemegosztás elől, le tudjuk tiltani az üzenetkezelőt ha kell, vagy éppen elindítani a wireless zero configurationt. Mert ezek otthon szoktak kelleni, alapeseti topiklakónak meg fogalma nincs róla, már bocs.
Make love not Wor.

#33 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 21:03

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 22:38

Átlag felhasználó PM8-al?  :omg:
Kicsi, sárga és veszélyes? Mi az?

Amúgy a/egy megoldás az, hogy szerzel egy SP2-vel integrált XP telepítőt, és a jövőben azt használod.
 aláírás
Spoiler

#34 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 21:07

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 8:49

Sosem értettem, hogy ezeknek az IT-seknek/rendszergazdáknak miért ilyen nagy a szája. Semmi sem indokolja.

Ez viszont igaz.  :respect: Kib@szott beképzeltek vagyunk. Kisebbrendűségi érzésünk kompenzálása.
 aláírás
Spoiler

#35 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:35

Idézet: worxland - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 22:03

Átlag felhasználó PM8-al?  :omg:
Kicsi, sárga és veszélyes? Mi az?

Amúgy a/egy megoldás az, hogy szerzel egy SP2-vel integrált XP telepítőt, és a jövőben azt használod.

Igen, már meg is tettem.  ;)
Partitionmagic pedig egyáltalán nem olyan bonyulult program, nagyon hasznos cucc.

#36 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 23:57

Valóban nem nagy gond az XP telepítés, érdekes módon Te pld. megakadtál benne. Van ilyen, de aki kicsit is kreatívab, az előbb az eszét fogja használni megfelelő sorrendben. XP telepítést meg nagyon sokan el bírják cseszni, nézzél csak körbe itt a fórumon. Oszt nem a next/next gombnál kezdődik a tudás, hanem alapban kiszedjük a pipát a filemegosztás elől, le tudjuk tiltani az üzenetkezelőt ha kell, vagy éppen elindítani a wireless zero configurationt. Mert ezek otthon szoktak kelleni, alapeseti topiklakónak meg fogalma nincs róla, már bocs.

Nem az XP telepítésben akadtam meg, nemértem miről beszélsz. A nagy winyóval volt problémám, de megoldottam, érdekes módon egész máshogyan, mint ahogyan nagyhangon kioktattál.
Üzenetkezelő letiltása? Érdekes módon én is le szoktam tiltani több szogáltatást, mégsem halt meg soha a gépem. Filemegosztással meg a wireless konfigurálással sincs gondom, pedig nem vagyok rendszergazda, mert bár szeretek a gépekkel foglalkozni, nem áll szándékomban egy életen át a lamer userek gépét bütykölni, a maradék időmben meg a szerverszobában görnyedni a monitor előtt.  :p

#37 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 14:03

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 13:51

a maradék időmben meg a szerverszobában görnyedni a monitor előtt.  :p

:omg: Mi a francnak kellene bemenni a szerverszobába?
 aláírás
Spoiler

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó