HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Xeon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Xeon Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 27. 10:28

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 10:11

Nem, abban duál Woodcrest vs. duál Opteron volt (ezért mondom, h érdemes az asztali tesztekig várni)
de melyik woodcrest? 3.0-as 80W-os, vagy 65W-os? hol az a teszt?

Idézet

PS: viszont ha már ez a téma, akkor a cikk ezen mondata, hogy "a jelenlegi legfürgépp Opteronok 95 Wattot fűtenek el" (FELTÉVE, hogy ez a TDP-t jelenti, AMD módra), akkor tényleg így van? Most nem 2,8 ghz a leggyorsabb Opteron? És annak nem 125 W a TDP-je (AMD módon számítva) Mert az FX62nek ennyi, nem? Akkor az Opteroné miért nem?
95W-osnal magasabb TDP-ju Opteron hivatalosan nincs. olyan az AMD-tol nem lehet vasarolni. olyan csak a Sun-nak van/lehet. jelenleg a leggyorsabb DC opteron a 2.6-os 95W-os. (bar fura modon "ugyanezek" az Opteronok 1 socketes valtozatban 110W-os TDP-vel birnak.. de ezt most hanyagoljuk szerintem, hiszen amugy sem az 1 utas rendszerek az erdekesek.) a sun honlapjan sincs most 2.6-osnal gyorsabb.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#762 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 10:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 11:28

de melyik woodcrest? 3.0-as 80W-os, vagy 65W-os? hol az a teszt?

Nem tudom, keress vissza a topicban.

Idézet

95W-osnal magasabb TDP-ju Opteron hivatalosan nincs. olyan az AMD-tol nem lehet vasarolni. olyan csak a Sun-nak van/lehet. jelenleg a leggyorsabb DC opteron a 2.6-os 95W-os. (bar fura modon "ugyanezek" az Opteronok 1 socketes valtozatban 110W-os TDP-vel birnak.. de ezt most hanyagoljuk szerintem, hiszen amugy sem az 1 utas rendszerek az erdekesek.) a sun honlapjan sincs most 2.6-osnal gyorsabb.

Ja, hogy nincs 2,8as se? Hűha...

#763 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 10:54

erre a tesztre gondolsz?
http://www.pcper.com...e=expert&pid=13

merthogy itt a max power (a minimumot nem nezzuk ugye meresi gondok miatt) nagyjabol azonos egy 2.67-es 65W-os TDP-ju Conroe es egy 4800+-os 110W-os(!!!) TDP-ju Athlon64 kozott! (186W<->193W)

a 2.8-as Opteron meg miert baj, hogy ma meg nincs? ma meg woodcrestet sem lehet kapni.. majd ha lehet kapni, akkor kell majd megnezni, hogy lehet-e kapni.
a forum ma:

#764 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 11:54

Szerinted erre ráillik ez a leírás?

Idézet

Nem, abban duál Woodcrest vs. duál Opteron volt

:p

#765 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:35

nem, nem illik ra. talan ezert kerdeztem! :p mast nem talaltam. de igazabol mindegy is, Te is desktop meresekre voltal kivancsi, nos ime a Kedvedert pont ilyet kaptal. van benne ugye 65W TDP-ju Conroe (abbol a vonalbol a leggyorsabb), 110W TDP-ju 4800+ (abbol a vonalbol a leggyorsabb) es 125W TDP-ju FX62 (abbol a vonalbol a leggyorsabb).

de elokeresheted a woodcrest meresi eredmenyeket is, szivesen megnezem azokat is.
a forum ma:

#766 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:57

Az SGI bejelentette az x86-os szervereit

Idézet

Each system includes two Xeon 5160 CPUs (formerly code-named Woodcrest) and supports up to 32 Gbytes of memory in a 1U or 2U chassis. The systems, slated to ship in August and start at $3,100, are available with Novell SUSE Enterprise Server or Red Hat Enterprise Linux Advanced Server. Each comes standard with a three-year warranty.

A clustered version also is available. SGI will factory-configure the clusters before shipping them to customers, or authorized SGI partners can do their own configurations

WoT nick: Atti77

#767 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:45

a hirt kijavitottuk, koszonjuk a segitseget.
free élettér service for addicts

#768 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 14:00

Idézet: Enolagay - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:45

a hirt kijavitotuk, koszonjuk a segitseget.

Egész jó lett! Én köszönöm a javítást!

A TDP-ről viszont tényleg írhatnátok egy cikket. Szerintem megérne egy misét, mivel nagyon nagy a zavar az emberek fejében erről a témáról.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#769 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 15:39

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:00

Egész jó lett! Én köszönöm a javítást!

A TDP-ről viszont tényleg írhatnátok egy cikket. Szerintem megérne egy misét, mivel nagyon nagy a zavar az emberek fejében erről a témáról.

asszem az embereket ez a dolog nem erdekli. inkabb az lenne a jo, ha letezne egy kozos denominator.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#770 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 17:20

láttam a tvben egy műsort ahol arról volt szó hogy az egyik intel által támogatott F1 csapat gépében tobbszáz! Xeon van. nos ez mennyire igaz illetve ha igaz akkor hogy a fenébe hűtik?  :D  :D  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#771 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 04. 10:05

asszem itt a kulcs az, hogy a tévében láttad. :) én az újságban olvastam egyszer, hogy hektáronként akár 500 tonna búza is terem. biztos hosszú szárú, kövér kalásszal.

#772 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 10:08

Idézet: special - Dátum: 2006. Aug. 4., Friday - 10:05

asszem itt a kulcs az, hogy a tévében láttad. :) én az újságban olvastam egyszer, hogy hektáronként akár 500 tonna búza is terem. biztos hosszú szárú, kövér kalásszal.

vmi számytógépes kiállítással foglalkozott taiwanon, ahol ki volt állítva egy F1es BMW az intel által
kitudja.
mind1...

Szerkesztette: Asker 2006. 08. 04. 10:08 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#773 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 11:57

Lehet egy clusterről beszéltek

Ugyan nem mostani cikk, de a témába vág: http://index.hu/tech...ver/sauber1210/
(erről mintha a Hwsw is írt volna, de nem tudtam megtalálni)
WoT nick: Atti77

#774 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 15:55

nem benna a F1esbe voltak, azért kérdeztem meg.

#775 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 10:45

Felbukkantak az elso clovertonok.

Kép
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#776 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 13:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 11:31

OK, akkor majd ha lesz olyan teszt, ahol azonos alaplapban, azonos kiepitesben mernek rendszerfogyasztast p4 es huzott conroe eseten majd szolj! (valahogy ketlem, hogy ilyet barki lemerne majd..) igaz ugyan, hogy ebbol a huzhatosagbol nem kovetkezik, hogy a gyar is kiadhatna ilyet (lasd AMD esetet), de csak ma, csak Neked elfogadom mint kozelito eredmenyt. :D

de addig ugye nem fogod azon velemenyedet hangoztatni, hogy az Intel mar most is kihozhatott volna 3.33-as processzort? ;)

Akkor most szólok! :cool:

http://prohardver.hu...=20&id=1243&p=3

Köszi fLeSs!  :up:

Remélem ezt "de csak ma, csak Neked elfogadom mint kozelito eredmenyt" úgy értetted, hogy majd akkor fogod elfogadni. Szóval akkor el van fogadva, mint közelítő eredmény?  :p

#777 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 15:43

mit kozelito persze. :D ha abban a furcsa vilagban elnenk, hogy a technologiai specifikaciok (es a marketingnyomas) nem befolyasolna a gyartokat, akkor IGEN, az Intel ma megvaltoztathatna a NGMA egyes tipusainak specifikaciojat es holnap kiadhatna egy gyorsabb processzort. (hogy mennyivel gyorsabbat, az persze nem olyan egyszeru kerdes -- tudod a stabilitas egy gyar szemszogebol es egy overclocker szemszogebol nem ugyanazt jelenti.)

de nagyon elkeseredsz, ha azt mondom, hogy ezt mar reg elfogadtam, mint alternativat, csak ertelme nincs sok. ;)
a forum ma:

#778 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 16:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 16:43

mit kozelito persze. :D ha abban a furcsa vilagban elnenk, hogy a technologiai specifikaciok (es a marketingnyomas) nem befolyasolna a gyartokat, akkor IGEN, az Intel ma megvaltoztathatna a NGMA egyes tipusainak specifikaciojat es holnap kiadhatna egy gyorsabb processzort. (hogy mennyivel gyorsabbat, az persze nem olyan egyszeru kerdes -- tudod a stabilitas egy gyar szemszogebol es egy overclocker szemszogebol nem ugyanazt jelenti.)

de nagyon elkeseredsz, ha azt mondom, hogy ezt mar reg elfogadtam, mint alternativat, csak ertelme nincs sok. ;)

Szuper!
Akkor most visszatérhetünk a "megőrzi-e az NGMA az órajelelőnyét" kérdésre is?  :smoker:

#779 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 16:16

miert kene visszaterni? az Intel egyenlore nem valtoztatta meg a specifikaciokat, igy egyenlore ez meg csak egy olyan lehetoseg, ami nem feltetlenul valosithato meg. es itt tobben is azt a velemenyuket fejtettek ki, hogy ezeken a specifikaciokon az Intel nem fog lazitani.

szoval elobb veluk vitazd le ezt a kerdest, vagy vard meg, amig ujabb TDP specifikaciok nem jonnek ki. addig nincs mirol vitaznunk ebben a kerdesben! ;)
a forum ma:

#780 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 17:13

bogdan olvtars, nem lenne egycerubb szepen csendben visszavonulni a felvetesedtol? :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »