HWSW Informatikai Kerekasztal: Courier kérdések - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Courier kérdések

#21 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 12:19

Idézet: athila - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 12:06

Ez igaz, akkor annyiszor van a vinyon.
De. :)
3-4 eves levelezesem  max 2-3 GB. Ugy, hogy napi atlag 500-1000 emailt kapok, szerencsere mostansag lecsokkent ugy 100-ra...

40 GB-os vinyot mar elvetve talal az ember, csak nagyobbat. Ceg vegyen vinyot.

Egyetlen elonye az IMAP-nak, hogy ha elszall a klines vinyoja, akkor elvesztek az emailjei...
A user igy jart :)

Ez az elony hatrany is, minel tobb user, annal tobb hattertar kell a szerverbe.

Olyan internetszolgaltatot pl. lattal mar, aki IMAP-ot ad a usereinek? A vilag vincsesztere nem lenne eleg :) (talan ha megveszik mondjuk a seagate-et) :D

Nem is arról beszélünk, hogy xy internet szolgáltató IMAP-oljon. Az amúgy se járható út, mert feleslegesen terhelei az insternet kapcsolatot.

Neked lehet, hogy annyi a levelezésed, de cégeknél jóval több is szokott lenni. Mutass egy olyan céget, ahol ezt a felfogást elfogadják: "Elvesztek a leveleid? Hát így jártál"
Aszem sok helyen rá a válasz: "Elvesztetted az állásod? Hát így jártál" :)
Márpedig a mentés az egyik fő szempont sok cégnél!
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#22 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 12:23

Roaming userek esetén jópofa dolog az is, mikor laptoppal, modemmel v. mobil telefonnal nekiáll letölteni azt a néhány megás poénos videót, vagy powerpointot, amit egy idétlen ismerőse küldött neki ahhoz, hogy végre hozzáférhessen ahhoz a leveléhez, amiért ténylegesen felcsatlakozott a netre, példának okáért egy számlázási címet vár valahonnan...
POP3 esetén ugyanis időrendi sorrendben le kell töltenie az összes levelét, míg IMAP esetén csak a fejléceket, majd ki tudja választani, mely levélre van tényleg szüksége az adott helyen és időben...nálunk ez gyakori.

Másik gépről, WEBMailről szintén látnia kell az addig elküldött leveleit.

Archiválni kell a teljes mail forgalmat, hol lenne ez a legegyszerűbb, ha nem a szerveren?

Mindig előfordulhat az, hogy egy reinstall során elfelejti az ember bekapcsolna azt az opciót, hogy a kiszolgálón maradjon egy másolata a beérkezett levélnek, ami ugye alapértelmezésben nem aktív -> máris letöltötte az összes levelet a kliensre...

Soroljam még :think:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#23 Felhasználó inaktív   athila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 12:27

Meggyoztetek :D
Jo ez az imap-os dolog, csak nekem nem fekszik :)
Kizárt dolog, mert nem tudom!

#24 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 12:29

Idézet: athila - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 12:27

Meggyoztetek :D
Jo ez az imap-os dolog, csak nekem nem fekszik :)

Látod, nem csak a sötét oldal létezik... :D
Amúgy meg otthon én is POP3-mat használok. ;)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#25 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:33

Felhoznám a topikot, van egy kis gondom...

Helyzet az, hogy van egy mail szerverünk, Debian alatt, Postfix, Courier-IMAP, Webmail  megoldással, minden user helyi user, leveik a /home/felhasználónév/Maildir könyvtárban vannak. Lesz új vas, szintén Debian. Amiben többet szeretnék, az a mail quota. Ezen felül is, szeretném, ha leginkább a postafiók tulajdonosa értesülne arról, hogy teli, de leginkább majdnem teli van a postafiókja.

Több, neten fellelhető megoldást végigjátszottam egy teszt szerveren, leginkább mindenki SQL alapokra helyezi ezt, virtuális domain-nel, virtuális userekkel. Ami konzekvencia számomra ezekből lejött:
- postfix forrás patchelése, forditása
- maildrop forrás letöltése, forditása
- "alapból" mind a courier, mind a postfix eltérő adatbázist, táblákat tartalmaz, ezeket közös nevezőre kell hoznom
- ha kényelmesen akarom adminisztrálni a leendő és meglévő felhasználókat, akkor egy jó kiutat találok, postfixadmin, php-s felület, szintén saját adatbázissal, ezt is közösitenem kellene a fenti kettővel

Ezekkel eredmények: a feladó értesülhet, hogy a nálunk levő cimzett postafiókja megtellt (nem annyira érdekes), és/vagy a postmaster kaphat egy crontabból futtatandó szkript alapján értesitést arról, hogy melyik felhasználója lépte túl a keretet. Na, annyira ez sem tetszik, nem akarok ezzel ilyen mélységben foglalkozni. Kapja meg a figyelmeztetést a tulajdonos, oldja meg a törölgetést egyedül. Igazából nem is igazi quota kellene, bőven hagynék tartalékot a rendszerben, nem akarom visszadobálni a bejövő leveleket, de valahogy automatikusan tudatni akarom a felhasználóval, hogy töröljön, mikor időszerű.

Szóval jópár napja teszt rendszer alatt próbálgatom a dolgokat. A mostani, SQL mentes kialakitáshoz képes jókora változás lenne az SQL-re való áttérés, ellenben a kivánt igényeket nem is elégitené ki kellőképpen.
Jelenleg és a jövőben is IMAP-et használunk, elküldött levelek is a szerveren vannak, amiket archiválok naponta. Ez indokolja leginkább a quota bevezetését. Ebből két dolog következik még:
- eddig meglévő leveleket áthozni
- beállitott mail klienseken nem nagyon kellene további beállitásokat eszközölni, leginkább úgy akarom, hogy a felhasználók észre se vegyék majd a szervercserét. Ez a levelek korrekt átvitelén és a virtuális domain/user használata miatti e-mail cim, mint azonositó használatát neheziti a mostani sima felhasználónév helyett.

Nos, nem vagyok nagy adatbázis guru, ha több domaint kellene kezelnem, lehet, hogy jól is jönne az SQL háttér, igy azonban kicsit "ágyúval verébre" dolognak tartom, emellett nem is elégiti ki az igényeket.
Innen jutottam el odáig, hogy két megoldást látok:
- időzitett, magam irt szkriptet futtatgatok a /home könyvtárakon, lekérem a könyvtár méretét, ha túllépi az általam megadott értéket, a tulajdonos kap egy mailt, mondjuk óránként (kicsit tartok tőle, hogy strapálhatja a vinyót).
- az elviekben erre a célra kialakitott maildrop, deliverquota alkalmazásokat használom. Itt tartok most és el vagyok akadva. :(
Leginkább erre vonatkozna a kérdésem, használ-e ilyet valaki, tud-e nekem ebben segiteni :confused:

Konzolban a maildirmake -q 1048576S /home/testuser/Maildir parancs létrehoz egy maildirsize fájlt a Maildir könyvtárban. Maildrop man szerint ezzel tudatom a maildrop-pal, hogy van quota és mekkora a mérete (ez esetben 1MB). Nos, szépen túllőve a dolgot levéllel, sem történik semmi, logokban sem.
Másik okosság, ha a Postfix-ben a mailbox_command = /usr/bin/maildrop, helyett /usr/bin/deliverquota -w 90 $HOME/Maildir
Ami elviekben annyit tesz, hogy ha a /etc/courier tartalmaz egy quotawarnmsg nevű fájlt, ami gyak. egy forma e-mail, akkor ha a beállitott quota értékének az éppen továbbitandó levéllel túllépem az itt megadott 90%-át, akkor a cimzettnek elküldi a quotawarnmsg tartalmát is. Tökéletes....lenne, ha működne. De az eredeti levél továbbitásán kivül nem történik semmi, logokban sem :(

Hát, kérdésem erre vonatkozna leginkább, neten nagyon erre utaló doksit nem leltem, SQL, vagy LDAP-os akad, az sem sok, tanulmányozva a dolgot, mennie kellene, de nem megy :(

Minden tippet, ötletet szivesen vennék! :respect:

PS. hosszú i betűkért sorry, angol billentyűzetről irtam

#26 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:42

Gondoltam még némi adalékként:

postfix/main.cf:
# See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version

# Debian specific:  Specifying a file name will cause the first
# line of that file to be used as the name.  The Debian default
# is /etc/mailname.
#myorigin = /etc/mailname

smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h

# TLS parameters
#smtpd_tls_cert_file=/etc/ssl/certs/ssl-cert-snakeoil.pem
#smtpd_tls_key_file=/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key
#smtpd_use_tls=yes
#smtpd_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtpd_scache
#smtp_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtp_scache

# See /usr/share/doc/postfix/TLS_README.gz in the postfix-doc package for
# information on enabling SSL in the smtp client.

myhostname = localhost
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
mydestination = sajat.domain.hu, localhost, localhost.localdomain, localhost
relayhost = 
mynetworks = 127.0.0.0/8
# mailbox_command = procmail -a "$EXTENSION"
# mailbox_command = /usr/bin/maildrop
home_mailbox = Maildir/
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
mailbox_command = /usr/bin/deliverquota -w 10 $HOME/Maildir

smtpd_delay_reject = yes
smtpd_helo_required = yes
smtpd_rfc821_envelopes = yes
disable_vrfy_command = yes
smtpd_soft_error_limit = 2
smtpd_hard_error_limit = 2

smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
inet_interfaces = all

/etc/quotawarnmsg

From: Mail Delivery System <Mailer-Daemon@sajat.domain.hu>
Reply-To: admin@sajat.domain.hu
To: Valued email Customer:;
Subject: !!! Email warning -- You need to delete some email messages.
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Upon reaching your email quota, your email will stop abruptly. 
All messages that are destined for you while you are in a an 'over quota' state will be rejected.
Email quotas are in place because we have limited disk space on the mailserver.
So that you can continue to receive campus email it is important that 
you remove some messages from your email mailbox without delay.
Please delete and expunge all unneeded email. 
You may need to clean out your SENT messages.
Thank you for your cooperation.

#27 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 18:22

Logban ír valamit, amikor a megtelt postafiókba küldessz levelet?
Maildirben van egy maildirsize file, abban írja a postafiók max méretét, meg a foglqaltságát. Ott mit mutatnak a számok, tényleg be van telve?

#28 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 09:12

Idézet: Nagyika - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 18:22

Logban ír valamit, amikor a megtelt postafiókba küldessz levelet?
Maildirben van egy maildirsize file, abban írja a postafiók max méretét, meg a foglqaltságát. Ott mit mutatnak a számok, tényleg be van telve?

Bocs, nem voltam eddig net közelben. Vélhetően a kérdésed kezd rávezetni a problémára.
Nos, logokban a sikeres levélküldésen kvül semmi nem látszik, a quota drasztikus túllépése esetében sem.
Két e-mail felhasználót hoztam létre: test és test2 felhasználónévvel. Mivel adatbázis mentes a dolog, igy a levél könytáraik a /home/test/Maildir és a /home/test2/Maildir alatt vannak.

Ezzel a paranccsal létrehoztam egy egy MB-os quotát test felhasználó számára, létre is jött a /home/test/Maildir alatt egy maildirsize nevű fájl, tartalma:

maildirmake -q 1048576S /home/test/Maildir/

1048576S
           0            0

Akárhogy, akármilyen állapotban nézem ezt a maildirsize fájlt, a második sorában levő két nulla mindig marad, sőt, a fájl módositási dátuma sem változik meg semmitől. Ha kap új levelet, ha olvas, ha töröl, sosem.

A levél küldésről egy log részlet:

May 31 10:02:24 localhost imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 31 10:02:24 localhost imapd: LOGIN, user=test, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
May 31 10:02:34 localhost postfix/smtpd[12908]: connect from localhost[127.0.0.1]
May 31 10:02:34 localhost postfix/smtpd[12908]: 6E3EE27CA8: client=localhost[127.0.0.1]
May 31 10:02:34 localhost postfix/cleanup[12911]: 6E3EE27CA8: message-id=<465E811A.1000302@sajatdomain.hu>
May 31 10:02:34 localhost postfix/qmgr[11587]: 6E3EE27CA8: from=<test2@sajatdomain.hu>, size=989857, nrcpt=1 (queue active)May 31 10:02:34 localhost postfix/smtpd[12908]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
May 31 10:02:34 localhost postfix/local[12912]: 6E3EE27CA8: to=<test@sajatdomain.hu>, relay=local, delay=0.55, delays=0.49/0.01/0/0.06, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/maildrop)
May 31 10:02:34 localhost postfix/qmgr[11587]: 6E3EE27CA8: removed

Nos, a probléma talán ott indul, hogy a levelek érkezése nem hat ki a maildirsize fájlra. Ez mitől lehet :think:

#29 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 17:51

Még annyi észrevétel, hogy ha letörlöm a maildirsize fájlt, majd ezzel a paranccsal újra létrehozom:
maildirmake -q 1048576S /home/test/Maildir/ 

,akkor annak tartalma helyes lesz. Mutatja a beállított quota méretét, majd alatta a tényleges foglaltságot bájtban, mellette pedig az üzenetek számát. De nem frissül. Ezekután akárhány levelet küldök a quotázott felhasználónak, a maildirsize fájl nem változik, nem módosul.
Ha törlöm, akkor megint az aktuális értékekkel jön létre...

#30 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 09:28

Jogosultság?
Gondolom rootként futtatod a maildirmake-et viszont így a postfix nem fogja tudni írni a maildirsize filet.

#31 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 13:10

Idézet: Nagyika - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 9:28

Jogosultság?
Gondolom rootként futtatod a maildirmake-et viszont így a postfix nem fogja tudni írni a maildirsize filet.

Válaszod köszönöm!

Sajna nem volt időm már írni, de tegnap este rájöttem és igazad van: jogosultság. root joga lett a maildirsize fájlnak a user home könyvtárában, ezért nem tudta írni. Az mindenesetre kiváltképpen tetszett, hogy logokban nyoma nem volt ennek  :rolleyes:
Másik, a /etc/courier/quotawarnmsg jogosultsága, szintén root jogos volt, itt is voltak olvasási jogosultság gondok.

Szóval nagyon köszi, működik a dolog. Kénytelen leszek 64 bites Debian-ra váltani*, sajnos az e-mail felhasználók home/Maildir könyvtárában létrehozott maildirsize nevű fájlban megadható quota méret maximálisan 2GByte. Ha ennél nagyobbat adok meg a már fentebb is említett maildirmake -q .... paranccsal, akkor hibát nem jelez, ellenben a maildirsize fájl első sora, ahol a max. méret (és/vagy üzenet mennyiség) limit van megadva, üres lesz -> eredményként nem lesz quota. 64 bites környezetben működik, próbaképpen létrehoztam egy 10GB-os quotát, majd smtp-source paranccsal megbombáztam a felhasználót, 1MB-os méretű levelekkel, negyed órás hdd darálás után megfogta a quota, tehát klasszul működik is a dolog ekkora méretekben.

Még van egy kis esztétiakai gondom: amikor a quota méretének általam beállított "n"%-át eléri a foglaltság, akkor postázásra kerül a felhasználó számára a /etc/courier/quotawarnmsg fájl tartalma ("quota lassan betelik, töröljél hamar jellegű" üzenet). Ezzel egy időben a felhasználó Maildir könyvtárában létrejön egy quotawarn nevű fájl, tartalma egy darab "pont" karakter. Azt tapasztaltam ,hogy ha ezt a fájlt törlöm, majd újra levelet küldök a már quotáját majdnem teljesen kihasználó usernek, akkor újra kipostázódik neki az automatikus, törlésre felszólító üzenet és létrejön a quotawarn fájl. Azaz, a megfigyelésem szerint a figyelmeztető üzenet postázásakor létrejövő quotawarn fájl megléte jelzi a rendszernek, hogy emberünk már kapott figyelmeztető e-mailt, így nem kell többet küldeni belőle.
Nos, a gondom ez. paraméterezhető, definiálható valahol, hogy hogyan, milyen gyakorisággal kapja meg a figyelmeztető üzenetet? Pl. többször, naponta, minden ötödik új levél után, stb... :think:
Van rá megoldásom, esetleg cron-ból fél naponta törlöm az esetlegesen létrejött quotawarn fájlt, így ha aktívan kapja a leveleket, akkor így napi két figyelmzetéshez hozzájuthat. Célom az lenne, hogy kicsit érezze a súlyát a törlésnek, ne legyen nagyon "jajj, el is felejtettem" meg "még nem volt rá időm", meg hasonló reakciók. Ha naponta többször is megkapja a figyelmeztetést, talán nagyobb hatással lesz rá.
Mindemellett a beállításokat úgy tervezném, hogy igencsak időben, nagy tartalékokkal kapja meg a figyelmeztetést, nehogy egy szabadság, vagy tényleg komoly elfoglaltság miatt nagy gond legyen ebből. Ebből kifolyólag - a levelezés intenzitásától függően - akár hetek, hónapok is eltelhetnek a figyelmeztetés és a tényleges betelés között. Ha csak egyszer, egy-két hónappal a betelés előtt kapott egy "manager stílusú" felhasználó egy ilyen üzenetet, hát... nem csodálkoznék rajta, ha betelne.
Másik véglet is szóba jöhet: az első figyelmeztetés után minden egyes beérkező levél esetén kapja meg a figyelmezetést: így gyakorlatilag minden második beérkező levele a figyelmezetetés lenne. Gondolom ehhez meg kellene akadályoznom a quotawarn fájl létrehozását.

Erről tehát tudsz/tudtok valamit :think:

* Ezzel kapcsolatos kérdésem felteszem a Debian Linux topikban :)

#32 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 13:49

"The warning is repeated every 24 hours (at least), until the maildir drops below N percent full."

Configot nem találtam hozzá, de meg lehet próbálni újrafordítani a maildropot, gondolom egy konstanst kell átírni benne.

Szerkesztette: Nagyika 2007. 06. 02. 14:14 -kor

#33 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 14:21

Idézet: Nagyika - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 13:49

"The warning is repeated every 24 hours (at least), until the maildir drops below N percent full."

Configot nem találtam hozzá, de meg lehet próbálni újrafordítani a maildropot, gondolom egy konstanst kell átírni benne.

Ahhoz még nem vártam eleged, tökéletes lenne a napi egy warning. Nemsokára kiderül :)

Ezer köszönet! :respect:

#34 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 19:56

Sziasztok!

Van-e információtok arról, hogy hogyan lehet a courier-imap logolását az eredetihez képes kicsit jobban megemelni :think:
Debian, csomagból telepítve, logolásán nem változtattam semmit, mert a konfig fájlban igazából nem is találtam erre utaló bejegyzést...
Ezer köszönet előre is! :respect"

#35 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 20:57

Idézet: Mono - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 20:56

Sziasztok!

Van-e információtok arról, hogy hogyan lehet a courier-imap logolását az eredetihez képes kicsit jobban megemelni :think:
Debian, csomagból telepítve, logolásán nem változtattam semmit, mert a konfig fájlban igazából nem is találtam erre utaló bejegyzést...
Ezer köszönet előre is! :respect"

en csak a debug_login = 0/1/2 kapcsolot ismerem.  :think:
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#36 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 21:07

Konkrétabban olyasmire kellene, amiből látszódik az, hogy mikor mennyi levelet "töltött" le, törölt le, mozgatott másik mappába, stb.

Most ilyeneket látok benne:
imapd-ssl: LOGOUT, user=felhasznalo, ip=[::ffff:111.111.111.111], headers=0, body=0, rcvd=65, sent=202, time=1, starttls=1
imapd-ssl: LOGOUT, user=felhasznalo, ip=[::ffff:111.111.111.111], headers=0, body=0, rcvd=292, sent=8952, time=374, starttls=1

Gondolom az "rcvd", illetve a "sent" is jelent valamit ebből, de lövésem sincs, hogy mit. Az kizárt, hogy ennyi darab levelet küldött, vagy fogadott...

#37 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 21:12

Idézet: Mono - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 22:07

Konkrétabban olyasmire kellene, amiből látszódik az, hogy mikor mennyi levelet "töltött" le, törölt le, mozgatott másik mappába, stb.

Most ilyeneket látok benne:
imapd-ssl: LOGOUT, user=felhasznalo, ip=[::ffff:111.111.111.111], headers=0, body=0, rcvd=65, sent=202, time=1, starttls=1
imapd-ssl: LOGOUT, user=felhasznalo, ip=[::ffff:111.111.111.111], headers=0, body=0, rcvd=292, sent=8952, time=374, starttls=1

Gondolom az "rcvd", illetve a "sent" is jelent valamit ebből, de lövésem sincs, hogy mit. Az kizárt, hogy ennyi darab levelet küldött, vagy fogadott...

byte, vagy kilobyte lesz az ott. (quess)

egyébként az hgoy kimennyit merre kuldott fogadott, azt miert nem az eximen / postfixen nezed? :think:
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#38 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 21:25

Idézet: Vendor - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 21:12

byte, vagy kilobyte lesz az ott. (quess)

egyébként az hgoy kimennyit merre kuldott fogadott, azt miert nem az eximen / postfixen nezed? :think:

Arra (is) szükség lenne, hogy ki mennyit és mikor törölt, mozgatott. Az meg - számomra legalábbis - ebből nem látszik :(

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó