HWSW Informatikai Kerekasztal: Külső slim optikai meghajtó - Lehet házilag? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Külső slim optikai meghajtó - Lehet házilag? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 25. 16:13

A következő lenne a kérdésem, hátha van valakinek ötlete. Subnotebookhoz kellene nekem külső optikai meghajtó. Az olcsó megoldás nyilván a külső USB 2.0 házba épített hagyományos drive. De ez nagy, nehéz és külső áramforrást igényel. Miután a laptopon van ilyen self-powered USB a méregrága brand meghajtó számára, ez lenne az elegáns megoldás, de ezt csillagászati árért adja a HP. A nem HP megoldások (eddig csak Freecomról hallottam) szintén elbányászott drágák. Arra volnék kíváncsi, hogy, miután sima notebookba építhető slim drive-okat elfogadható áron lehet kapni, léteznek e ehhez való külső házak? Nekem logikusnak tűnik, hogy létezzék ilyesmi, még ha nem "self powered", az se baj, akkor is legalább kisebb és könnyebb lenne, mint a normál 5.25-ös.

#2 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 25. 17:10

Igen lehet egyik havernak van olyan cucca hogy egy sima laptopba építhető combo drive-ot beépített egy alu dobozba (doboz vmi régi műszerdoboz volt kicsit átalakítva és fel optikai tuningolva) az átalakítást USB és E-IDE között nem árulta el nekem hogy odotta meg de marha jó lett az tuti. Jah és a villanyt is USB ról veszi.  :)

#3 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 17:12

Idézet: Robi19 - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 18:10

Igen lehet egyik havernak van olyan cucca hogy egy sima laptopba építhető combo drive-ot beépített egy alu dobozba (doboz vmi régi műszerdoboz volt kicsit átalakítva és fel optikai tuningolva) az átalakítást USB és E-IDE között nem árulta el nekem hogy odotta meg de marha jó lett az tuti. Jah és a villanyt is USB ról veszi.  :)

szerintem trükkösen oldaotta meg, egy usb-ide átalakítóval ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#4 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 19:23

Pl, ami szerencsére szintén vagy 8 rongy, habár lehet régi CF-USB átalakitóból is hebrákolni. A megoldás sajna, már ha igényeset akarsz, a Freecom, vagy a gyári.
Én is hasoncipellőben járok, annyival nagyobb a szopás, hogy dedikált USB helyett az enyémen külső IDE csati van, Mitac M-722es subnote, égen földön nincs hozzá ilyen drive sajna....

#5 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:31

Jól értem, hogy a külső slim meghajtóhoz is van eide-usb átalakító? Merthogy maga a csatlakozó az nem ugyanaz, mint a sima PC-kben, sztem jóval kisebb annál.

#6 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 26. 18:36

Szerintem az, hogy slim-e a meghajtó mellékes. Ha elég neki az USB 5V-ja, nézz körbe eladó 2.5"-os USBdiszkek környékén, vagy nézd meg EZT.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#7 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:12

Idézet: Tron65 - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 19:36

Szerintem az, hogy slim-e a meghajtó mellékes. Ha elég neki az USB 5V-ja, nézz körbe eladó 2.5"-os USBdiszkek környékén, vagy nézd meg EZT.

Ez az. Ez az amire szükségem volna. Remélem megfizethető.

#8 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 27. 09:41

Sajna az ucsó nálam lévő listájukon nem szerepel, lehet, fel kellene őket hívni? A kistesije 7000+sarc

#9 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:49

Idézet: Tron65 - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 10:41

Sajna az ucsó nálam lévő listájukon nem szerepel, lehet, fel kellene őket hívni? A kistesije 7000+sarc

Felhívtam, van nekik nettó 14 ezerért (ha jól emlékszem). Hát ár szempontból határeset, de nem elviselhetetlen. Bruttó 40 körül kijönne egy dvd író. Melyik a kistesije? És mit tud?

#10 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 28. 16:05

Az árlistát te is letöltheted az oldalukról, termékbemutatót is találsz baloldalon, a kistesi nem slim eszközökhöz jó.

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:14

Nekem ilyesmiben Asus combo driveom van, került is kb. 7ezerbe, vagy mennyi. Ultralapos, kb. mint egy CDlemez a tokjában. Még bőrtok is van hozzá :-) USB2.0+1394 csatlakozás, viszont külső tápegységet cipelni kell vele...
Make love not Wor.

#12 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 17:14

Nekem ilyesmiben Asus combo driveom van, került is kb. 7ezerbe, vagy mennyi. Ultralapos, kb. mint egy CDlemez a tokjában. Még bőrtok is van hozzá :-) USB2.0+1394 csatlakozás, viszont külső tápegységet cipelni kell vele...

Ugyanezt vettem ma végül meg. 19 ezerért. Eccóval jól általvertek.

#13 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:01

Külső tápos xar, igaz, notebookból macera annyi feszt kihuzni akár USBn, akár FireWireon, hogy elég legyen.

#14 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:18

Nem tudom, hogy jól működik e ez az Asus.

1. Elég finnyás az írt DVD-kre. Vagy totál simán lejátsza őket, vagy erőlködik, de aztán beeszi, vagy egyáltalán nem játsza le. Gyáriakat tökéletesen kezeli.

2. Kipróbáltam a bootolást, az XP telepítőről bootoltam és elkezdtem a telepítést (persze aztán nem hagytam, hogy tovább menjen), ISZONYÚ LASSÚ. Az elején ez a kernel betöltő, vagy mittomén milyen modul (kék képernyő, alul írja, hogy épp milyen modult tölt be) botrányosan lassú. Belső optikai derive-ról telepítve, ez kb. 1-2 perc alatt lemegy, bizonyos modulokat olyan gyorsan betölt, hogy szemmel nem is lehet követni, csak pörögnek a feliratok a képernyő alján. Na itt ilyenről itt szó sincs, iszonyú komótosan, egyenként szenvedi be a modulokat, végig sem vártam, ctrl, alt, del-lel kiléptem 4-5 perc után. Ez normális?

3. Windows alatt egy cd sebességmérővel (ráadásul ugyanezzel az XP telepítőlemezzel) leteszteltem, ott teljesen normális értékeket adott. Lehet, hogy a Windows betölt valami "gyorsítót", ami a bootoláskor még nem áll rendelkezésre?

4. CD írás és újraírás tökéletesen működik.

#15 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 02. 08:35

Idézet

Lehet, hogy a Windows betölt valami "gyorsítót", ami a bootoláskor még nem áll rendelkezésre?

Igen. Úgy hívják, hogy USB 2.0 támogatás. Addig (és a telepítés alatt is) 1.1-gyel megy.

#16 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:37

Idézet: Tron65 - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 9:35

Igen. Úgy hívják, hogy USB 2.0 támogatás. Addig (és a telepítés alatt is) 1.1-gyel megy.

Hú, köszönöm, ez megnyugtató. De ugyanakkor nem értem, a laptop maga "hardveresen" usb2-es, hogyhogy az csak windows alatt érhető el? Biztos, hogy normális ez?

#17 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 02. 10:40

Az lehet, hogy a lapostop portja 2-es, és ezt a telepítő is felismeri, Viszont a rákötött eszközt nem, vagyis hajtja a biztos 1.1-gyel.

#18 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 11:50

Idézet: hape - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:31

Megleshetem a pontos árát, lehet, hogy 17ezer volt :-) Ezt speciel nem néztem, csak annyit, hogy DVDíró gusztustalan drága, maradjunk a kombónál. Ha meg hirtelen kell, akkor ja.
Make love not Wor.

#19 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:08

Idézet: hape - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:31

Nem vertek át, 20 rugóért vettem. 7ezer egy sima IDE kombódrájv.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó