HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 14:48

Idézet: IThomas - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 15:35

Nekem pl Emperor,vagy Keep of Kalessin(főleg a 2006-os album),esetleg Belphegor...ezek mondjuk nem épphogy elviselhetőek,hanem imádom őket.De ennél számomra már csak az számít keményebbnek ami mondjuk ugyanezen gyorsaság mellett(merthogy gyorsabb már nem nagyon lehet)monotonabb,dallamtalanabb,és számomra unalmas(abb) is.Ilyen pl Gorgoroth,Marduk,Cannibal Corpse,vagy a sokak álltal szeretett Obituary is....

Na az Emperor az egy jó pont. :up: Nekem megvan az Equilibrium és az Athems album.
A Gorgoroth és a Marduk tényleg elég darálós, bár az előbbi Twilight albumát meg az utolsót elég sokat hallgatom mostanában.A Mardukot különösebben én sem szeretem.
A CC viszont szerintem nem olyan monoton, tele van elképesztő ritmusváltásokkal.Tény hogy a szöveg olyan amilyen, de ez már hozzátartozik az egészhez.Az viszont tény, hogy a Barnes féle mélyebb hörgés valahogy szerintem jobb mint a Corpsegrinder féle, a korai albumok szerintem amúgy is jobbak, élükön a Tomb Of The Mutilated albummal.
Amire viszont ezen kívül én azt mondom hogy durva, az a Satyricon féle Rebel album. Valahogy iszonyatosan "beteg" az a zene. Az utolsó album viszont tök jó. :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1022 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 14:54

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 15:48

Na az Emperor az egy jó pont. :up: Nekem megvan az Equilibrium és az Athems album.
A Gorgoroth és a Marduk tényleg elég darálós, bár az előbbi Twilight albumát meg az utolsót elég sokat hallgatom mostanában.A Mardukot különösebben én sem szeretem.
A CC viszont szerintem nem olyan monoton, tele van elképesztő ritmusváltásokkal.Tény hogy a szöveg olyan amilyen, de ez már hozzátartozik az egészhez.Az viszont tény, hogy a Barnes féle mélyebb hörgés valahogy szerintem jobb mint a Corpsegrinder féle, a korai albumok szerintem amúgy is jobbak, élükön a Tomb Of The Mutilated albummal.
Amire viszont ezen kívül én azt mondom hogy durva, az a Satyricon féle Rebel album. Valahogy iszonyatosan "beteg" az a zene. Az utolsó album viszont tök jó. :up:

Nem tudom hogy a Keep_Of_Kalessin_-_Armada c. albumot ismered-e...Ha az emperort szereted,ezt is imádni fogod.Zúzós,teli váltásokkal,technikás minden benne van aminek benne kell lennie ebben a műfajban...
Amúgy Emperortól az In the Nightside Eclipse az alapmű,szvsz magasan a legerősebb lemezük.
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#1023 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 15:09

Idézet: IThomas - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 15:54

Nem tudom hogy a Keep_Of_Kalessin_-_Armada c. albumot ismered-e...Ha az emperort szereted,ezt is imádni fogod.Zúzós,teli váltásokkal,technikás minden benne van aminek benne kell lennie ebben a műfajban...
Amúgy Emperortól az In the Nightside Eclipse az alapmű,szvsz magasan a legerősebb lemezük.

Nem ismerem de majd utánajárok a dolognak.Az Emperort én még anno a Thus Spake The Nightspirit után kezdtem el hallgatni. Azért az se olyan rossz. :D
Ez a másik társaság miféle?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1024 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 15:21

Nékem meg az új kedvenc a Wuthering Heights :) Elképesztően remek muzsika, nem bírok leszokni róla :) Gyanítom ezt sem ismeri senki :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1025 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 11:40

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 16:21

Nékem meg az új kedvenc a Wuthering Heights :) Elképesztően remek muzsika, nem bírok leszokni róla :) Gyanítom ezt sem ismeri senki :)

Én tutira nem. :D Ez is valami pagan-folk-retro vonulat? ;)

Bravo

#1026 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:44

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 14:12

Akkor kérdezem mindenkitől - kinek mi a legkeményebb még elviselhető zene?

Nálam nincs "felső határ".
Mondjuk a grindcore féle dolgokat már nem bírom meghallgatni.
Talán az Immortal, az Anorexia Nervosa, Carpathien Forest a legsúlyosabb, amit hallgatok, na meg a jófajta Burzum anyagok, amiket Varg a sitten komponált.  :cool:
Bár azért a "keménység" is relatív, nálam a lassú, őrlős doom-gothic vonal az, ami lenyom, mondjuk inkább a hangulat, semmint az agresszív zene miatt.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1027 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 19:03

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:44

Nálam nincs "felső határ".
Mondjuk a grindcore féle dolgokat már nem bírom meghallgatni.
Talán az Immortal, az Anorexia Nervosa, Carpathien Forest a legsúlyosabb, amit hallgatok, na meg a jófajta Burzum anyagok, amiket Varg a sitten komponált.  :cool:
Bár azért a "keménység" is relatív, nálam a lassú, őrlős doom-gothic vonal az, ami lenyom, mondjuk inkább a hangulat, semmint az agresszív zene miatt.

Hát ja, Burzum.Már a neve is sokat sejtető.Meg az albumok borítóí is milyen hangulatosak. ;)

Szerkesztette: carcass 2006. 06. 19. 19:06 -kor

Bravo

#1028 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 23:16

Nekem a felső határ a celtic/nordic black meg a dallamos death. Afölött darálás és hörgés, na aztat már nem szeressük :)

Szívem csücske a heavy metal, nomeg a trollmuzsika.

Wuthering Heigts amugy holland folk/power, Tolkien műveit dolgozzák fel a dalaikban. Remek-remek-remek :)

>>Egészség és Harmónia<<

#1029 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 12:08

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 0:16

Nekem a felső határ a celtic/nordic black meg a dallamos death. Afölött darálás és hörgés, na aztat már nem szeressük :)

Szívem csücske a heavy metal, nomeg a trollmuzsika.

Wuthering Heigts amugy holland folk/power, Tolkien műveit dolgozzák fel a dalaikban. Remek-remek-remek :)

Hát ha úgy vesszük ... a Summoning:Minas Morgul albuma is Tolkien feldogozás. :D

Bravo

#1030 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 12:39

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:44

Valóban érdemes megkülönböztetni hogy a tempótól vagy a hangulatától lesz -e egy zene igazán súlyos.
A My dying bridenak is vannak nagyon nyomasztó témái...sőt metalnak se kell lennie ehhez.ott van a Dead can dance...lehet viccesen hangzik,de én egyszer ezt raktam be éjjel elalváshoz,és kb egy óra múlva azon vettem észre magam,hogy ha nem kapcsolom ki azonnal,akkor full deprssziós leszek... :eek:
Érdekes módon a black/death metalok nem nagyon váltottak még ki belőlem ilyet...(Nem mintha ez lenne a célom...) :)

#1031 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 12:47

Ajánló :) :

Az Emperor énekesének megjelent egy szóló albuma:

Ihsahn -The Adversary

Hát ilyen albumot még komolyan nem láttam.
Egyrészről vannak benne igen komoly zúzós elemek ala Emperor...de érdekes módon közel sem ez dominál az albumban.
Sőt...olyannyira nem,hogy telepakolták progressive elemekkel,és van rajta vagy 3-4 szám,ami kimondottan lassú.Hát mit mondjak szerintem NAGYON jó!
Olyan is előfordul hogy elindul egy szám tele szintivel...full belassúlva percekig,aztán egszercsak kőkemény duplázásba csap át!
Aki fogékony az érdekes és kicsit progos cuccokra,és a hörgés sem riasztja el,annak kötelező! :)

Amiét meg köszönet jár Nektek:The Mars Volta,és Flametal :cool: ...ezeket csak most ismertem meg....és JÓ...nagyon jó!

#1032 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 13:05

A Mars Volta nekem is kezd tetszeni. :)

IThomas (és persze a többi, progresszív zenéket hallgató) figyelmébe meleg szívvel ajánlom a Flower Kings zenekar munkásságát. Finom, szinte áttetsző, rendkívül érzelmes muzsika, tehát nem metál - de nagyon jó. Mondhatni, zseniális. A Paradox Hotel nevű albumukat hallgattam meg párszor múlt héten, azt hiszem, alapmű. Szándékosan nem hasonlítom semmelyik másik zenekarhoz, nincs értelme: külön kis világuk van. Tessék belehallgatni! Web: http://www.flowerkings.se/

Keményebb, a hard rock/heavy határán mozgó, kettőnégyes zenéket kedvelőknek való a Voodoo Hill zenekar tavalyi (illetve lehet, hogy 2004-es?) nagylemeze. Valami olyasmi a címe, hogy Wild seed of Mother Earth, és hosszasabb kommentár helyett annyit hadd említsek, hogy Glenn Hughes énekel a lemezen. Aki azt vallja magáról, hogy szereti a hard rockot, annak vétek kihagyni.

Gitárnyűvőknek egyenesen kötelező Andy Timmons legújabb albuma. Szerintem már az Ear X-Tacy lemezekkel is megmutatta, mit tud, a The spoken and the unspoken albuma a szememben felemelte a legjobb instrumentális rock gitárosok közé, a legújabb albuma (Resolution) pedig "csak" megerősítette a nálam könnyedén elért pozíciójában. Nagyon tud a fickó gitározni, de akinek (pl. nekem :)) ez kevés, azokat megnyugtatom: remek dalokat ír. Andy Timmons-t a G3-ba, de azonnal!

#1033 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 18:59

Én brutális dobtémákat akarok, olyat hol találok? :think:  ;)

Bravo

#1034 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:06

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 19:59

Én brutális dobtémákat akarok, olyat hol találok? :think:  ;)

DC++on próbáld megszerezni ezt:

Derek Roddy - Hate Eternal Solo

Ez egy 8 perces black metal dobsolo.Ennél brutálisabb nem kell...:D

#1035 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:09

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 14:05

A Mars Volta nekem is kezd tetszeni. :)

IThomas (és persze a többi, progresszív zenéket hallgató) figyelmébe meleg szívvel ajánlom a Flower Kings zenekar munkásságát. Finom, szinte áttetsző, rendkívül érzelmes muzsika, tehát nem metál - de nagyon jó. Mondhatni, zseniális. A Paradox Hotel nevű albumukat hallgattam meg párszor múlt héten, azt hiszem, alapmű. Szándékosan nem hasonlítom semmelyik másik zenekarhoz, nincs értelme: külön kis világuk van. Tessék belehallgatni! Web: http://www.flowerkings.se/

Keményebb, a hard rock/heavy határán mozgó, kettőnégyes zenéket kedvelőknek való a Voodoo Hill zenekar tavalyi (illetve lehet, hogy 2004-es?) nagylemeze. Valami olyasmi a címe, hogy Wild seed of Mother Earth, és hosszasabb kommentár helyett annyit hadd említsek, hogy Glenn Hughes énekel a lemezen. Aki azt vallja magáról, hogy szereti a hard rockot, annak vétek kihagyni.

Gitárnyűvőknek egyenesen kötelező Andy Timmons legújabb albuma. Szerintem már az Ear X-Tacy lemezekkel is megmutatta, mit tud, a The spoken and the unspoken albuma a szememben felemelte a legjobb instrumentális rock gitárosok közé, a legújabb albuma (Resolution) pedig "csak" megerősítette a nálam könnyedén elért pozíciójában. Nagyon tud a fickó gitározni, de akinek (pl. nekem :)) ez kevés, azokat megnyugtatom: remek dalokat ír. Andy Timmons-t a G3-ba, de azonnal!

Utánuk fogok nézni...! :)

#1036 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:58

Idézet: IThomas - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:06

DC++on próbáld megszerezni ezt:

Derek Roddy - Hate Eternal Solo

Ez egy 8 perces black metal dobsolo.Ennél brutálisabb nem kell...:D

Klasszikus témában - ha valaki még nem ismerné, amit amúgy fel sem merek tételezni - Emerson, Lake & Palmer a nyerő.
Zseniálisak.

Bravo

#1037 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 00:16

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:58

Klasszikus témában - ha valaki még nem ismerné, amit amúgy fel sem merek tételezni - Emerson, Lake & Palmer a nyerő.
Zseniálisak.

Meg a King Crimson :)

>>Egészség és Harmónia<<

#1038 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:45

Idézet: IThomas - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 12:39

.ott van a Dead can dance...lehet viccesen hangzik,de én egyszer ezt raktam be éjjel elalváshoz,és kb egy óra múlva azon vettem észre magam,hogy ha nem kapcsolom ki azonnal,akkor full deprssziós leszek... :eek:

Nálam még a Cure, no meg a Balaton ilyen öngyi zene. :D
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1039 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:07

A Perfect Circle - Passive. Aki még nem hallotta, szerezze meg valahonnan. Kevés nótába szorult annyi keserű energia, mint ebbe.

#1040 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:41

Idézet: IThomas - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:06

8 perces black metal dobsolo.

Hát ilyen állat nincs is.  :)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első