A Mars Volta nekem is kezd tetszeni.
IThomas (és persze a többi, progresszív zenéket hallgató) figyelmébe meleg szívvel ajánlom a Flower Kings zenekar munkásságát. Finom, szinte áttetsző, rendkívül érzelmes muzsika, tehát nem metál - de nagyon jó. Mondhatni, zseniális. A Paradox Hotel nevű albumukat hallgattam meg párszor múlt héten, azt hiszem, alapmű. Szándékosan nem hasonlítom semmelyik másik zenekarhoz, nincs értelme: külön kis világuk van. Tessék belehallgatni! Web:
http://www.flowerkings.se/
Keményebb, a hard rock/heavy határán mozgó, kettőnégyes zenéket kedvelőknek való a Voodoo Hill zenekar tavalyi (illetve lehet, hogy 2004-es?) nagylemeze. Valami olyasmi a címe, hogy Wild seed of Mother Earth, és hosszasabb kommentár helyett annyit hadd említsek, hogy Glenn Hughes énekel a lemezen. Aki azt vallja magáról, hogy szereti a hard rockot, annak vétek kihagyni.
Gitárnyűvőknek egyenesen kötelező Andy Timmons legújabb albuma. Szerintem már az Ear X-Tacy lemezekkel is megmutatta, mit tud, a The spoken and the unspoken albuma a szememben felemelte a legjobb instrumentális rock gitárosok közé, a legújabb albuma (Resolution) pedig "csak" megerősítette a nálam könnyedén elért pozíciójában. Nagyon tud a fickó gitározni, de akinek (pl. nekem

) ez kevés, azokat megnyugtatom: remek dalokat ír. Andy Timmons-t a G3-ba, de azonnal!