HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 12:05

Vannak jó magyar bandák de sajnos nem sok. :(

-----

Ógyász, azok a leírások még editelésre várnak, csakhogy nemgyőzöm mindent, Piftuka, bevállalnád a power metal témát, kapnál rá mod jogot is :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1922 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 12:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:55

Így van. Paksitól kiver a víz. Ittunk párszor egy társaságban (a Wellington gitárosához jártam), hadd ne rontsam a renoméját különféle sztorikkal...

Azt nem tudod, mert én is ismerem. (Beszélgettünk is erről veled itt már régebben is.)

De tudod... Steve Jobbs hiába egy visszataszító természetű, arrogáns, öntelt #######, mégis régi vágyam, hogy legyen egy APPLE notebook-om, vagy asztali számítógépem.

Szóvla egy dolog, hogy milyen ember a magánéletben valaki (persze bizonyos határokon belül; akármilyen ember munkásságát nem támogatnám azzal, hogy meghallgatom a zenéjét), és másik, hogy mit alkot.

Én a régi OSSIAN zenéjét, dalait Paksi-tól függetlenül szerettem, szeretem.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1923 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 12:09

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:04

Nem germán, de "trú metál".  :cool:

De sokat segítene, ha példákkal megneveznéd, hogy mely' számodra az a "trappolós sör/trúmetál", amit ki nem állhatsz, mert így - hogy kedveled a Judas Priest-et - kezdem elveszíteni a fonalat.  :think:

Running Wild, Grave digger, de szerintem germán alatt az északi galoppmetál-stílust érti, s bizonyos mértékben igaza van, mert ezek szinte mind egy kalap alá tartoznak, de van jónéhány kivétel amit azért érdemes megemlíteni külön is :)

>>Egészség és Harmónia<<

#1924 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:14

Egyetértek! Nem is lehet az Akelát és a Moby Dick-et az Ossian-hoz mérni. Utóbbi ugyanis összehasonlíthatatlanul színvonalasabb zeneileg és a szövegek tekintetében, arról már nem is beszélve, hogy a három említett bandából egyedül az Ossian énekesének van hangja.

Most nem kezdenek altalanos dalszovegelemzesbe, viszont Akelasoknak kotelezo ez az anyag.

Az Akela egyebkent jo, az Ossian a boldogult ifjukor maradvanya, a Moby Dick meg le van szarva.

#1925 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:47

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 12:04

De sokat segítene, ha példákkal megneveznéd, hogy mely' számodra az a "trappolós sör/trúmetál", amit ki nem állhatsz, mert így - hogy kedveled a Judas Priest-et - kezdem elveszíteni a fonalat.  :think:

Ezt inkább hagyjuk, nem akarom megbántani a Halloween-, Running Wild-, Stormwitch-fanokat. :D A germán vonalról igazából a Pink Cream  - amúgy félresikerült, egyáltalán nem jellemző - "Change" albuma, amit imádok, a többit csak bántani tudnám. :) Persze a gimis időkből van némi Halloween nosztalgiám, de mostanában magamtól képtelen lennék röhögés nélkül végighallgatni egy ilyen albumot.

#1926 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:49

Az nem a Helloween amire te gondolsz? De azok tán nem germánok :eek: Stormwitch átlagos hemörfól koppincs szvsz. Running Wild igenis jó :p

>>Egészség és Harmónia<<

#1927 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 14:07

Idézet: viharhozo - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:03

Az Akela egyebkent jo, az Ossian a boldogult ifjukor maradvanya, a Moby Dick meg le van szarva.

Azt hiszem, ezzel elég jól összefoglaltad a lényeget.  :D :up:

(Megjegyzem, a fenti rádiós beszélgetés kapcsán... azért itt is mókás, amikor a "Főnök" lírai dalt énekel. Kicsit olyan, mintha a Muppet Show Brekije énekelne, torokgyulladástól rekedt hangon.  :D )

#1928 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:08

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:49

Az nem a Helloween amire te gondolsz? De azok tán nem germánok :eek:

De, az. Elnézést a "funoktól" :D, hogy a nevét sem tudom leírni. Germánok, mint állat. Kai Hansen, Michael Kiske, akkora keletnémet nevek, mint a ház. (Mondjuk nyugatnémetek.)

Running Wild igenis jó :p

Akkor hallgasd. :paci:  :Đ

Ide írtam egy hosszú litániát arról, mennyire nem az én világom a trúmetál, de a Hammerfall és Manowar fanok is nekemesnének, úgyhogy kitöröltem. :D

#1929 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 14:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 13:47

Ezt inkább hagyjuk, nem akarom megbántani a Halloween-, Running Wild-, Stormwitch-fanokat.

Ehh...  :omg:  :eek:  :reklamacio: No, távozz tőlem SÁNTÁN!  :Đ

A Helloween az egyik legnagyobb kedvencem (az Iron Maiden, MANOWAR és az olasz/latin power vonulat fő képviselői, no és a Dragonforce mellett), a Stormwitch-et is nagyon szeretem, bár Running Wild-ot nem szoktam hallgatni... Szóval most élezem a gall hosszúkardomat, s megyek talpig bőrpáncélba öltözve egy bárd kíséretében hozzád, hogy elbeszélgessek veled!  :Đ

(BTW... Egyik jóbarátomnak van egy régi Stormwitch bakelit lemeze; igazi kincs! Igaz, dupla Hendrix bakelit, meg Iron Maiden bakelit, Megadeth bakelit, és hasonló "jóságok" is vannak neki.  :cool: )

Idézet

A germán vonalról igazából a Pink Cream  - amúgy félresikerült, egyáltalán nem jellemző - "Change" albuma, amit imádok, a többit csak bántani tudnám.

Pink Cream? Ők hard rock, szóval teljesen más kategória. Viszont a "Deris korszak" utáni munkásságukat - bevallom - egyáltalán nem ismerem. De talán a "Change" azért lehet más, mert új frontember érkezett a bandába, nem? Egyébként én a "Deris féle" Pink Cream-et nagyon kedvelem.

Mindazonáltal még mindig nem értelek. A Priest jöhet, de a Stormwitch nem... A Helloween "monnyonle", de az Iron Maiden az rendben van...  :confused:

Nem az a bajod, hogy alapból utálod az egész germán kultúrát, s bármit, ami német?  :think:

Idézet

Persze a gimis időkből van némi Halloween nosztalgiám, de mostanában magamtól képtelen lennék röhögés nélkül végighallgatni egy ilyen albumot.

Az a baj, hogy Michael Kiske is így áll a témához. (Deris is azt nyilatkozta egyszer, hogy szerinte ezzel kapcsolatban Kiske konkrétan baromságokat mond, amikor azt nyilatkozza, hogy "már utálja a metál zenét".)

Hallgattátok ti Kiske önálló munkásággát? Én csak a legutóbbi albumának dalaiba hallgattam bele. Hááát...

A nívóval nincs gond. Színvonalas zene. Csak éppen totál szirupos, "merengős", lágy pop-rock, ahol Kiske énektudásának kb. 10%-át mutatja be.

Véleményem szerint kár egy ilyen hangot ilyen zenére "pazarolni".  :reklamacio:  :(

Szerkesztette: Piftuka 2007. 02. 14. 14:23 -kor

#1930 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:27

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 8:14

Jóóóhát az olyan zene ami ízléshez kötött, nem úgy mint pl a TOOL amit mindenki szeret :)

En nem szeretem a Toolt. Egy pocs vagyok. :(

#1931 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 14:42

Stormwitch átlagos hemörfól koppincs szvsz.

No, az érdekes lenne, tekintettel arra, hogy a Hammerfall még kósza gondolat formájában sem létezett, amikor a Stormwitch már befutott zenekar volt.

Konkrétabban, a Stormwitch  bőven minimum a "bátyja" lehetne a Hammerfall-nak a kettejük közötti korkülönbség (megalakulás tekintetében 9!!!, kiadott első album tekintetében 13!!! év) miatt.

Már az is sokat mond, hogy a Hammerfall-os srácok 1997-ben feldolgozták a Ravenlord című Stormwitch nótát, a banda előtt adózva ezzel. :)

#1932 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 17:52

És akkor a nagyarcú német Dew-Scented formációról még nem is esett szó. :(  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1933 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 18:55

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 15:42

No, az érdekes lenne, tekintettel arra, hogy a Hammerfall még kósza gondolat formájában sem létezett, amikor a Stormwitch már befutott zenekar volt.

Konkrétabban, a Stormwitch  bőven minimum a "bátyja" lehetne a Hammerfall-nak a kettejük közötti korkülönbség (megalakulás tekintetében 9!!!, kiadott első album tekintetében 13!!! év) miatt.

Már az is sokat mond, hogy a Hammerfall-os srácok 1997-ben feldolgozták a Ravenlord című Stormwitch nótát, a banda előtt adózva ezzel. :)

Énkérek elnézést, ebbe nem ástam bele magam, én előszor Hemörfólt majd Sztórmvicst ismertem meg, s ezután ítéltem, de erről tényleg nem tuttam :rolleyes: Egyébként mindkét bandát kedvelem :up:

Satch, semmi gond nincs azzal hogy te ezeket nem bírod :) Nekem is van sok olyan banda amit nem szeretek, míg más isteníti, ízlések és pofonok :)

Mindenesetre abban megegyezhetünk hogy az a tény hogy van egy No Thanx nevű magyar tinirockbanda, senkit nem tud érdekelni :Đ

>>Egészség és Harmónia<<

#1934 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 18:57

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 14:21

Szóval most élezem a gall hosszúkardomat, s megyek talpig bőrpáncélba öltözve egy bárd kíséretében hozzád, hogy elbeszélgessek veled!  :Đ

:lol:

Lécci, tényleg öltözz már be! Biztos bevizelnék a röhögéstől, de az élményért megérné. :cool: :D

Pink Cream? ...De talán a "Change" azért lehet más, mert új frontember érkezett a bandába, nem?

Fogalmam sincs a banda történelméről, a Change viszont 10 pontos lemez. Minden hangja tökéletes, nekem borzasztóan tetszik.

Mindazonáltal még mindig nem értelek. A Priest jöhet, de a Stormwitch nem... A Helloween "monnyonle", de az Iron Maiden az rendben van...  :confused:

A Priest nekem sosem volt annyira metál, mint a Helloween. Sosem éreztem görcsösnek, ökölrázós-hősködős keménykedésnek. A Maiden más, Dickinson hangját nagyon csípem. :) De valóban, azt az ízlésem alapján nem kellene szeretnem. :)

Nem az a bajod, hogy alapból utálod az egész germán kultúrát, s bármit, ami német?  :think:

Ááá, dehogy, szó sincs erről. Schumachert meg a focijukat valóban rühellem :D, de amúgy nincs bajom a germánokkal. Kedvenc autómárkám germán (Porsche), imádtam a Trabantomat, német órát vettem, és van pár jó kis német lemezem is: Pink Cream, Zillion, Axel Rudi Pell, öööö, több nem jut hirtelen eszembe. :Đ

#1935 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 19:13

Idézet: carcass - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 17:52

Just for You: http://www.youtube.c...h?v=e3qc2OlOnmg:cool:

#1936 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 19:21

Idézet: MStipee - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 18:55

Énkérek elnézést, ebbe nem ástam bele magam, én előszor Hemörfólt majd Sztórmvicst ismertem meg, s ezután ítéltem, de erről tényleg nem tuttam :rolleyes:

Gond egy szál sem! Azért írtam, hogy tudd. ;)

Egyébként én is szeretem mindkét bandát, de a Stormwitch-el jóval korábban kerültem kapcsolatba. Éppen az említett barátom bakelit lemeze volt ez az "alkalom", amikor feldobta a yóóó kis TESLA lemezjátszóra, s feldübörgött, hogy:

"The time has come, the witches are ready tonight...

DADADA DADADA TA TA DADADA DADADA TA TA

on the hill, black sabbath, evil rite...

DADADA DADADA TA TA DADADA DADADA TA TA

they are descending on magical broomsticks
riding on he-goats through the night

TADAMM

Come nearer,

TADAMM

come nearer

TADAMM
you can't resist their might
at walpurgis night"

:rock:

#1937 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 19:41

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 18:57

Lécci, tényleg öltözz már be! Biztos bevizelnék a röhögéstől, de az élményért megérné.

Ha egyszer készítek egy ilyen fotót, akkor majd megmutatom neked. (Bár ahhoz megint meg kellene növesztenem a hajamat seggigérőre.  :Đ )

Idézet

Fogalmam sincs a banda történelméről, a Change viszont 10 pontos lemez. Minden hangja tökéletes, nekem borzasztóan tetszik.

A banda "történelmének" ez a fordulópontja. Ez a lemez már az új énekessel David Readman-el készült, miután Andi Deris elhagyta a bandát, hogy a Helloween énekese legyen (Kiske kiválását követően).

De ezek szerint a múltkor nem nézted meg az általam linkelt Pink Cream videókat!  :reklamacio:

Tedd meg most kérlek, s akkor látod majd, milyen volt Deris-el a Pink Cream 69!

Az első albumról:
http://www.youtube.c...h?v=M8zcpllCjIA

http://www.youtube.c...h?v=M8zcpllCjIA

A másodikról:
http://www.youtube.c...h?v=jq0xsJWAfg8 (Az egyik kedvenc nótám tőlük.)

http://www.youtube.com/watch?v=_YJS413YT-Y...related&search=

A harmadik (egyben utolsó Deris féle) albumról nem találtam semmit.

Szerintem zseniális zenét nyomtak a srácok akkor!  :respect: (De majd meghallgatom a Change-et, és a többit is, ha meg tudom szerezni valahonnan.)

Idézet

A Priest nekem sosem volt annyira metál, mint a Helloween. Sosem éreztem görcsösnek, ökölrázós-hősködős keménykedésnek. A Maiden más, Dickinson hangját nagyon csípem. :) De valóban, azt az ízlésem alapján nem kellene szeretnem. :)

Mondjuk a Priest és a Helloween féle metál két külön világ, teljesen eltérő identitástudattal, háttérrel rendelkező zenészektől.

A Maiden annyira már nem különíthető el szerintem a Helloween-től. Legalábbis zeneileg semmiképpen, s a két énekes hangja, stílusa, technikája is hasonló. De tekerős "ikerszóló", galopp, hősies balladák, pusztító pestis, metálwarriorok által letepert gonosz... minden megvan mindkettőben. :)

Idézet

Ááá, dehogy, szó sincs erről. Schumachert meg a focijukat valóban rühellem, de amúgy nincs bajom a germánokkal. Kedvenc autómárkám germán (Porsche), imádtam a Trabantomat, német órát vettem, [..]

A Schumi-val, a focival, a Porsche-vel, és a Trabi-val kapcsolatos érzéseidet maximálisan megértem. (De nem francia órát vettél?  :think: )

Idézet

és van pár jó kis német lemezem is: Pink Cream, Zillion, Axel Rudi Pell, öööö, több nem jut hirtelen eszembe.

:idea: MODERN TALKING?  :lol: (Nekem van ám tőlük kis- és nagylemezem is!  :D  )

#1938 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 19:51

Idézet: carcass - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 17:52

Én voltam koncertjükön is, azt hiszem egyszer Nevermore előtt léptek fel, szvsz nagyon profin nyomták az ipart, csak kicsit kiszámíthatóan.
Amúgy aki hasonló stílusban utazó banda az a The Haunted, szerintem ők a legprofibbak is benne. Az első albumukról csak annyit, hogy teli van slayeres hatással (na meg kis At The Gates-szel). :cool:

#1939 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 20:19

A Maiden témához csak annyit tennék hozzá, hogy őket rengetegen szeretik, még a nem heavy metal (de metal) rajongók közül is, köztük engem is. Szerintem ők és a Metallica tették le a legtöbbet azért, hogy a rock/metal zene ilyen széles körben elterjedjen. S ha már szó van róluk:  Seventh Son Of A Seventh Son. Ezt az album úgy kb 3-4 hónapig naponta meghallgattam. Tökéletes!

A videón amúgy van egy érdekesség, gondolom észreveszitek ti is :).

#1940 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 15. 02:55

http://www.ticketpro...r_by=&event=346
:eek: :OOO :eek:

Normalisak ezek???

Masfelhavi internetelofizetesi dij a legolcsobb koncertjegyert? :omg:
Utolso Kisstadionbeli fellepesere 7000-et pengettem ki emlekeim szerint...

[szerk:]Most nezem az enekes weblapjat, valami francia forradalomrol szolo operat emlegetnek, nem rockkoncertet. :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 02. 15. 03:07 -kor

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.