HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 13. 17:40

Idézet: carcass - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 17:36

A Tokio hotelről most hallok először - ez a rendes nevük? :omg:

Hát ez tényleg gyér, az énekesnőnek meg elég érdekes hangja van csaj létére.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2142 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 17:54

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 17:40

engem kicsit megrászkodtatásként ért mikor megtudtam hogy csak srácok vannak a "bandában" :D ezen a "Peking Kemping"-néven meg lassan sírva röhögök :D

nade a topic nem erről szól ám hanem pl arról hogy a _Mike_ mester is megmondta a Dark Tranquillity - Misery's Crown az hatalmas egy nóta.
In Flames We Trust

#2143 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 13. 18:21

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 17:34

Jaaaaaaaa, hát így vágom, de miért nem lehet a rendes neveket írni akkor? Ez a halálom.

Jaj, már... Most miért húzod fel az orrodat?  :) A poén kedvéért írtam szándékosan elferdítve a nevüket, mert fel sem merült bennem, hogy legalább említés szintjén ne ismerné őket mindenki.

(Ráadásul ők nem érdemlik meg, hogy minden körülmények között pontosan írja az ember a nevüket.)

Egyébként a "Peking Kemping" elnevezés MStipee "agyszüleménye". :) Ha átruccantok az ő metálzenei fórumára, s megpróbáljátok leírni bárhol, hogy Tokio Hotel, akkor tapasztalni fogjátok, hogy a fórummotor automatikusan kicseréli a szóösszetételt a "Peking Kemping" elnevezésre.  :p  :D
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2144 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 13. 18:22

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 17:40

Talán azért, mert nem "csaj", hanem egy - szemmel láthatóan - identitás zavarral küzdő kamaszfiú.  :Đ

#2145 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 13. 18:25

No, de elsiklott itt nagyon a lényeg a névmagyarázatok miatt, miközben senki nem mondta, hogy...

Mit szóltok a korai "Viper"-hez?  :D Természetesen mókás ilyen siheder "metálcsávókat" látni, de szerintem már akkor is rendkívül dögösen játszották a zenéjüket. Le a kalappal!

Az pedig szintén nem semmi, hogy André Matos torkában 14 évesen már ilyen érett férfihang volt.  :cool:

(Igaz, Kiske is nagyon komolyan "áriázott" már 16 évesen.)

#2146 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 20:46

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 17:34

A Monster Magnet mocskos ösztönzene, és mint minden mocskos ösztönzene, csak jó lehet. Legutóbb ilyesmit (mármint mocskos ösztönzenét) az index fórumán találtam, az a neve, hogy Alabama Thunderpussy, és izzadt, retkes, büdös, magával ragadó szemét. Ójeeee. Ehhez képest a Moster Magnet letisztult pop. :D (Pedig nem az.)

Mas azert a ketto. Wyndorf eleg kemenyen rajta van a szeren, es az elszallos hangulat teljesen ott van a lemezeken. Halal primitiv temak, teljesen ertelmetlen szolok, finom ritmusszekcio, yummy. Per pillanat ot lemezt tartalmaz a vilag legjobb lemeze listam, ebbol az egyik toluk a Powertrip.

Az Alabama Thunderpussy most nagyon porog, Kyle Thomas kivalo enekes. Engem ez a southern rock vagy mi mar jo regen, a Panteranal is idegesitett, vhogy nem jon at, nem tudom hova tenni.

#2147 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 21:11

Idézet: viharhozo - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 20:46

Per pillanat ot lemezt tartalmaz a vilag legjobb lemeze listam, ebbol az egyik toluk a Powertrip.

...Engem ez a southern rock vagy mi mar jo regen, a Panteranal is idegesitett, vhogy nem jon at, nem tudom hova tenni.

Kérjük a többi négyet is. (Mástól is, nem csak tőled, szívesen olvasnék "minden idők legjobb lemezei" listát.)

A Pantera metál, nem southern rock. Annyi southern rock van benne, hogy van pár lassabb, hömpölygősebb számuk. Aztán ezt a hajlamukat Anselmo a DOWN-ban (zseniális), a többiek a Rebel Meets Rebelben (szintén) élték ki.

#2148 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 22:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 21:11

Kérjük a többi négyet is. (Mástól is, nem csak tőled, szívesen olvasnék "minden idők legjobb lemezei" listát.)

A Pantera metál, nem southern rock. Annyi southern rock van benne, hogy van pár lassabb, hömpölygősebb számuk. Aztán ezt a hajlamukat Anselmo a DOWN-ban (zseniális), a többiek a Rebel Meets Rebelben (szintén) élték ki.

Szerintem a pokolos-kambojos lemezen jonehany hasonlo tema van (kezdesnek mindjart ott a cimado dal). Ez egyebkent nem baj, csak tolem tavol all. Mondjuk, sose voltam nagy Pantera-rajongo, az uccso lemezt konkretan Reinventing the Nothingnak neveztem el.

A "legjobb lemez" lista nagyon vekony jeg. A Napster ota gyujtogetek, es tenyleg csak azt tartom meg, amit meghallgattam es jonak tartok, megis majdnem 18000 dalnal tart a cucc. A listara azok a lemezek kerultek, amik valamiert nagyon megragadtak. Raadasul a sajat zenei idoszamitasom nagyjabol az Appetite for Destructionnel kezdodik, az elotte valo teljes eletmu a Zeppelintol a Sabbathon at a hajmetalig kimaradt. Amikor aktualis volt, en meg tul fiatal voltam, utana probalkoztam vele, de egy ket kiveteltol eltekintve (Ramones, Focus) egyszeruen nem erdekelt, nem mond semmit. Ennek megfeleloen a lista rovid, bekerulni legkorabban a megjelenest koveto otodik evben lehet, elkerulendo az egynyari zenekarokat. :)

Nirvana - Nevermind (1991)
Therapy? - Troublegum (1994)
The Smashing Pumpkins - Mellon Collie And The Infinite Sadness (1995)
Daft Punk - Homework (1997)
Monster Magnet - Powertrip (1998)

Es ennyi. :) Mostanaban sokat gondolkodtam a Muse - Showbiz (1999) kanonizalasan hatodikkent, de meg nem szantam ra magamat.

Ha csak egyet lehet valasztani, akkor Therapy? - Troublegum. Probalkozni szabad, de a Screamagertol jobb dalt a budos eletben soha senki nem fog irni. Meg egyebkent is odaver a lemez. Itt-ott persze kisse demagog, de ez a pankgyokerekkel jar.

#2149 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 07:15

Kis reggeli bemelegítő: http://passzio.hu/modules.php?name=News&fi...ticle&sid=10772

#2150 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 08:22

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 8:15

Nekem az Edda megszűnt még az Edda művek 3. albummal.Nekünk miért jó, Fekete élmény stb.Azóta túlságosan bevételorientált a társaság.
Kis túlzás a linkből

Idézet

A dobnál. Hatalmas arc. A szakma egyik legnagyobbja. A király.

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2151 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 09:41

Idézet: viharhozo - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 22:29

Szerintem a pokolos-kambojos lemezen jonehany hasonlo tema van (kezdesnek mindjart ott a cimado dal).

...Raadasul a sajat zenei idoszamitasom nagyjabol az Appetite for Destructionnel kezdodik...

Daft Punk - Homework (1997)
Monster Magnet - Powertrip (1998)

Nem veszünk össze rajta, de a Cowboys album végig metál. Tegnap este már olvastam a hozzászólásod, elő is vettem a gitárt, és sikerült sutterrokkosan eljátszani a Cowboys fő riffjét, de egészen más tempó és frazír szükséges hozzá, mint ami a lemezen hallható.

Nagyjából hasonló időben kezdhettünk el rockot hallgatni, és én is kihagytam a nagy öregeket. Mostanában kezdtem el felfedezni a Sabbathot, Purple-t, Led Zepet, Yest, Journey-t, jók is azok.

A listádon tényleg 10 pontos lemezek találhatók, bár ezek közül a Nirvana és a Daft Punk távol áll az ízlésemtől. A Troublegum-ot én is rongyosra hallgattam, elő is vettem volna tegnap, ha megtaláltam volna. Energikus kis muzsika, az biztos.

#2152 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 11:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 18:22

Talán azért, mert nem "csaj", hanem egy - szemmel láthatóan - identitás zavarral küzdő kamaszfiú.  :Đ

Nem létezik. Szivatsz? :eek:

#2153 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 11:23

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 18:21

Jaj, már... Most miért húzod fel az orrodat?  :) A poén kedvéért írtam szándékosan elferdítve a nevüket, mert fel sem merült bennem, hogy legalább említés szintjén ne ismerné őket mindenki.

Ó, dehogy húztam fel magamat, csak van egy ilyen hülyeségem, hogy zavar ha pl. a Chelsea Cselszki, Gyurcsány Fletó, Fidesz Fityesz meg ilyenek.
De ez az én betegségem, erősen offtopic is.
Én kérek elnézést.

#2154 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 11:28

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 11:20

Nem létezik. Szivatsz? :eek:

Tényleg srácok.

#2155 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 11:52

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 11:28

Tényleg srácok.

És tényleg!  :eek:
Asszem egy újabb érv a halálbüntetés mellett.
Hihetetlen, hogy ezt /is/ el lehet adni. Szar ez a világ amiben élünk, be is teszek egy kis My dying Bride-t. :rock:

#2156 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 14. 12:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 0:03

Na ja, a Rust - Countdown - Youthanasia trió szerintem a metáltörténelem egyik legerősebb egymás után kiadott 3 lemeze. Hirtelen rá tudom vágni, hogy Ride - Master - Justice - Metallica, de itt megáll a tudomány.

Appetite For Destruction - G N' R Lies - Use Your Illusion I-II !  ;)  :cool:

#2157 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 12:20

Appetite For Destruction - G N' R Lies - Use Your Illusion I-II !  ;)  :cool:

A Lies csak EP. ;)

#2158 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 14. 15:23

Idézet: viharhozo - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 22:29

Ez a három nagyon kellemes emlékeket idéz.  :) A középiskolai évek... első zenekari szárnypróbálgatások... Metallica, SOD, Nirvana, stb. számok feldolgozásai.  :p

Érzem, hogy "párásodik" a tekintetem.

Egyébként maximálisan egyetértek veled.  :up: Szerintem is a "Nevermind" lett a legerőssebb lemeze a Nirvana-nak. Tipikusan az az album, amin nem lehet kivetnivalót találni, annyira jól lett összerakva, s szinte az összes dala elképesztően nagy sláger lett.
-------
"The Smashing Pumpkins - Mellon Collie And The Infinite Sadness" ...  Billy Corgan egy egészen kivételes tehetség. Társaival annyira jellegzetes, annyira eredeti, s annyira igényes alternatív rock-ot alkotott, amilyet sem előtte, sem azóta senki.
Mondjuk legjobb albumuknak én lehet, hogy a Siamese Dream-et jelölném. De nehéz a döntés.

A mai napig egyébként a "Disarm" a kevenc számom tűlük (talán az egyetlen rock nóta, aminek a basszus és mindkét gitár részét is játszani tudom), s ezt szorosan követik a "Today" és "Tonight, tonight" című szerzemények.
------
"Therapy? - Troublegum"

Na igen. Anno még az MTV Music Channel valamelyik vasárnap délelőtti műsorában volt egy riportműsor az "új albumról", s az egyik lemezbemutató koncertről is több dal felvételét leadták. Akkor határoztam el, hogy az akkor már sokat látott "Die Laughing" klip nem elég, hanem feltétlenül meg kell vásárolnom ennek a bandának ezt az albumát. S milyen jól tettem, hogy így tettem!
Nem egy ember kérte anno kölcsön tőlem ezt a CD-t. S furcsa módon a "Die Laughing" mellett mindenkinek a "Screamager" lett a legnagyobb kedvence. Nekem is.  :)

Még Drummaster barátomnak is tetszett, pedid tőle aztán mindig távol állt ez a zenei stílus. Kölcsönadtam neki a lemezt, s teljesen belebolondult ő is. Így aztán a PASSZ együttes zenekari próbái között mindig játszanunk kellett a Screamager-t. Ő tolta dobon, én meg hoztam a gitártémát, s énekeltem; ahogy kell.  :D

Hej, régi szép idők! :nagysóhaj:  :)

#2159 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 14. 15:25

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 14:21

A Lies csak EP. ;)

Jaj, hát... az EP tipikus amerikai fogalom. Nálunk nem egy nagylemez jelent meg 8 számmmal, szóval belefér a "Lies" is komplett albumnak.  ;)

#2160 Felhasználó inaktív   bushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 17:13

:offtopic:  tényleg bocs de ezeken sírva röhögök mostanában :) és már lehet hogy voltak is de mégis:

Nightwish - Wishmaster
http://www.youtube.c...h?v=q-K8x4x4i68

És ami agyonüt:
http://www.youtube.c...h?v=Otcj0rLZpYc

Weeeheeeee  :respect:
TOOL IS THE HARMONIOUS VOICE OF CREATION...

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.