HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 28. 11:53

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 18:52

Gothica 6.66-ra jön valaki?

Naná :)
In Flames We Trust

#2322 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 28. 13:40

Idézet: eddie - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 19:53

Köszönöm a tippet!  :respect: Nekem való zene ez.  :)

Most én is ajánlok pár figyelemre méltó muzsikát:

INNER WISH (Official Site)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...riendID=4839062

Ők is görögök; power metal műfajban nyomulnak. Első meghallgatásra egészen kellemes zenét nyomnak a klasszikus "galoppozós" úton haladva.

-------
Mystic Prophecy (Official Site)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendID=15043220

Német power metal banda, azonban a Helloween, Gamma Ray, stb. "vonulattól" merőben eltérő zenében képviselteti magát. Igen erősen érezhető az amerikai metál zene hatása a munkáikon. Aki szereti az Iced Earth zenéjét az nagyjából hallgatás nélkül is képben lehet a zenéjükkel kapcsolatban.

-------
POWERWOLF (Official Site)

http://www.myspace.com/powerwolfmetal

Meglehetősen egyedi power metal zene némi progresszív beütéssel Németországból. Érdekesség, hogy a dalok témájukban gótikusak, horrorisztikusak, mégsem egy elborult, depresszív, világfájdalommal teli "valami", amit a srácok játszanak; emellett az együttes tagjai vámpírnak vannak öltözve, s a frontember - Attila Dorn, aki egyébként román - operaénekesnek készült eredetileg. Nekik is idén jelent meg az új (egyben második) albumuk.

http://www.youtube.com/watch?v=p7lw3u1NWzs...related&search=  :denever:

-------
Masterplan (Official Site)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendID=15043220

A Helloween két egykori legendás "újító szellemű" zenésze Uli Kusch és Roland Grapow alapította ezt az együttest. Progresszív power metal zenét játszanak. A harmadik albumig Jorn Lande volt a frontember, ám akkor az együttes egy igen jelentős tagcserén ment keresztül. A mikrofonnál Lande helyét Mike DiMeo vette át, a doboknál Mike Terrana került Kusch helyére. Velük készült el idén az új, harmadik album.

-------
Pagan's Mind (Official Site)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendid=74324175

Nagyon modern, nagyon ütős, nagyon igényes, nagyon progresszív power metal zene (némi thrash hatásokkal) Norvégiából. Igazi "ínyencség" szerintem a keményebb műfaj kedvelőinek.  :cool:

-------
EYEFEAR (Official Site)

http://www.myspace.com/eyefear

Ez szintén egy dallamos, progresszív metál zenét játszó banda; meglepő módon Ausztráliából. Őszintén szólva ez meg is hallatszik a zenén; pozitív értelemben. Bár a műfaj jellemzői természetesen visszaköszönnek, megjelenik az egyediség is, mind a zenében, mind az énekben, mind a hangzásban, s ez szerintem nagyon jó.

-------
Beautiful Sin

Ez egy viszonylag "friss" formáció, amelyet a Masterplan-t elhagyó Uli Kusch hozott össze. Igazi "páneurópai" progresszív power metal zenét játszanak, hiszen a bandában zenél a Pagan's Mind-ból Jorn Viggo Lofstad és Steinmar Krokmo, Axel Mackenrott a Masterplan-ból, az énekesi poszton pedig egy belga nő, konkrétan Magali Luyten áll.
Az eddigi egyetlen (2006-ban megjelent) albumuk piszok jó zenéket tartalmaz.

Azóta Magali a VIRUS IV (Official Site) elnevezésű progresszív metál zenét játszó formációnak is a tagja.

A fenti együttesek közül mindegyiket szívből ajánlom a dallamos fémzene kedvelőinek, különös tekintettel SevenOfNine és MStipee kollégáknak.  :)

Satriani komának pedig azt javaslom, hogy a listában található progresszív zenét játszó bandák munkásságának sürgőssen nézzen utána, mert szerintem - power metal ide, vagy oda - tetszeni fog neki!  ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2323 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 19:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 14:40

Satriani komának pedig azt javaslom, hogy a listában található progresszív zenét játszó bandák munkásságának sürgőssen nézzen utána, mert szerintem - power metal ide, vagy oda - tetszeni fog neki!  ;)

Köszi, megnézem őket. A Pagans' Mindot (pózmetál, rosszul vagyok az énekestől és a mesterkélt gesztusaitól; sajnos úgy énekel, ahogy mozog) és a Masterplant (kellemes germán metál, szódával elmegy, Jorn Lande sokat dobott rajta; az új albumot meghallgattam vagy 5-6 alkalommal, egyetlen dallamra nem emlékszem) nagyjából ismerem.

Ha már Lande: az Ark "Burn the sun" albuma tényleg ütős. Viszont az új Allen/Lande korong lapos, mint az Alföld. Kár, az előző közös albumukat rongyosra hallgattam.

#2324 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 23:16

Idézet: bálesz - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 18:42

Persze :) Itt figyel a jegy egy hete :D

Nálunk is van 2darab...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2325 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 29. 08:01

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 16:36

Piftuka, MStipee figyelem!

Spellblast - Horns Of Silence

Jó kis galoppozós power északi folkos beütésekkel.

kritika

honlap

Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!  ;)

Meglehetősen érdekes zene. A dalok zömében a power metal műfaj jellemzőiből építkezik, "klassz énekkel körítve", de vegyíti az egészet a tipikus skandináv "trollzene" hatásokkal.

Utóbbit ugyan én személy szerint nem kedvelem (az MStipee kedvenc műfaja); például a "Goblin's Song" jellegű "csürdöngölős, pár hangon lépdelős monoton ének, monoton zene nem tetszik nekem.

Az ilyen zenéket el tudom képzelni egy fantasy film azon jeleneteiben pár perces aláfestőzeneként, amikor mondjuk a törpék a bányában dolgoznak, vagy amikor a lomha hegyi troll egy tekintélyes méretű sziklával a hóna alatt az úton bandukol... de hogy egy teljes albumot ilyen zenével meghallgassak... az számomra elképzelhetetlen.

Szerencsére a srácok a power metal felé billentették a mérleg nyelvét, így nekem kimondottan tetszik az a pár nóta, ami a honlapon meghallgatható.
De ahogyan olvastam, a kritika írójának éppen ez a szívfájdalma. Ízlések, és...

#2326 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 29. 08:32

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 20:41

Köszi, megnézem őket. [..]

Ehh... neked sem könnyű ám a kedvedben járni!  :(

Azt hittem, tetszeni fog legalább pár banda az általam ajánlottak közül. Hiszen te szereted a progresszív rock és metál zenét, ezt sokszor írtad már itt a topic-ban.

Nem lehet, hogy most az előítéleteid tartanak vissza?  :think:

Hogy "pozőr" a Pagan's Mind énekese? Na és? Emiatt lehet egy jó zenét visszautasítani? :blink:

Abban viszont abszolút nem értek veled egyet, hogy rossz énekes. Kimondottan jó torka van a srácnak, s kiválóan használja a hangját!

No mindegy.

A Conception ( http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendid=81711220 ), a Tiamat ( http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendid=10506021 ) és a Kamelot ( http://www.myspace.com/kamelot ) sem tetszik?

#2327 Felhasználó inaktív   Faffy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 29. 09:39

MA ESTE.
21 ÓRA.
ROCKTOGON.
WENDIGO.
ELŐTTE SALVUS.
JÓ LESZ.
JÖTTÖK.

Közvetlenül agyra ható reklámunkat hallották. :-)

#2328 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 12:25

Megvolt a Gothica.

A hangosítás siralmas, mindhárom színpadon.  :mad:

Egyetlen értékelhető koncertet sikerült végighallgatnunk: Dying Wish.  :respect:

Az Agregator énekese végigröfögte a koncertet, mosolyogtunk, de mivel akkor éppen máshol se volt jobb, hát maradtunk a disznóólban. :cool:

Vicces volt a Vale of Tears, mérgeshörcsög énekessel, kellemes zúzdával.  :rock:

A Deathstars egy paródia, valamiért nem izgultam a félmeztelen finn Manson-imitátoroktól. :boa:

A Dalriada-t vártuk nagyon, elhangosították, eljöttünk.  :reklamacio:

Szerkesztette: *Iguana* 2007. 05. 01. 12:30 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2329 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 13:19

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 13:25

A Dalriada-t vártuk nagyon, elhangosították, eljöttünk.  :reklamacio:

Én még nem voltam normálisan hangosított Dalriada-koncerten :( Tegnap hol a szinti tűnt el, aztán azt feltekerték, akkor meg az ének nem hallatszott, aztán a gitárok hiányoztak...nem értem, h miért ennyire lehetetlen őket hangosítani...
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#2330 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 15:16

Idézet: Cadaver - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:23

Biztos, hogy jó a file? :think: Foobar nem tudja megnyitni.

Megnyitja az... nálam.

#2331 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 13:29

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 9:32

Ehh... neked sem könnyű ám a kedvedben járni!  :(

Azt hittem, tetszeni fog legalább pár banda az általam ajánlottak közül. Hiszen te szereted a progresszív rock és metál zenét, ezt sokszor írtad már itt a topic-ban.

Nem lehet, hogy most az előítéleteid tartanak vissza?  :think:

Hogy "pozőr" a Pagan's Mind énekese? Na és? Emiatt lehet egy jó zenét visszautasítani? :blink:

Abban viszont abszolút nem értek veled egyet, hogy rossz énekes. Kimondottan jó torka van a srácnak, s kiválóan használja a hangját!

No mindegy.

A Conception ( http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendid=81711220 ), a Tiamat ( http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendid=10506021 ) és a Kamelot ( http://www.myspace.com/kamelot ) sem tetszik?

Előítéletek, ne viccelj már. :) Meghallgatom, aztán ha nem tetszik, félredobom.

Ad. progresszív metál: ezek nem progresszív zenék. Progresszív a Pink Floyd, a Flower Kings, a Redemption előző albuma, a Porcupine Tree, az első 3-4 Dream Theater, vagy a Karizma, a VTT, a Tribal Tech, a Planet X, de ezek valóban nyújtanak valami újat, amitől progresszívnek lehet őket nevezni. Ellenben egy ilyen Pagan's Mind-ban semmi progresszív nincs, legfeljebb technikásnak nevezném. Önmagában azért meg nem lelkesedem...

Nem írtam, hogy rossz énekes a fazon. A kiejtése, a frazírozása viszont taszít.

A Conceptiont nem ismerem. A Tiamat jó, a Kamelot nekem túl trappolós, túl pózolós.

Ami hétvégén lekötött:
- új Rush: nagy mesterek még mindig
- tavalyi Lostprophets: zseniális rágógumi-dallamok, végtelenül fülbemászó, dúdolható az egész lemez
- utolsó 2 Trouble :respect: : 12 év telt el a két album között, de nem hallatszik; 10 pontos stoner zene

Egyik sem technikás, egyik sem a gitárszólókról meg a tekerésről szól, a sebességnek egyikben sincs semmi szerepe, és ami még közös bennük: végtelenül muzikális mindhárom zenekar. A Kamelot "Black Halo" albuma mindháromnál technikásabb, de egy Lostprophets refrén nekem többet nyújt. :)

#2332 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 03. 11:55

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:29

Előítéletek, ne viccelj már. :) Meghallgatom, aztán ha nem tetszik, félredobom.

Nem viccelek. Azért lásd be... ha meghallod, meglátod, hogy "power metal", akkor már megugrik a pulzusod, s a "sörmetál", "tappolás", stb. jelzők keringenek rögtön a fejedben.  :)

Idézet

Ad. progresszív metál: ezek nem progresszív zenék. [..]Ellenben egy ilyen Pagan's Mind-ban semmi progresszív nincs, legfeljebb technikásnak nevezném.

Egyébként olyan értelemben, ahogyan te használod... ennyi erővel a progresszivitást már a Beatles és a Ten Years After ellőtte régen, s akik utánajöttek, már nyújtottak igazi újdonságot.

A Pagan's Mind pl. éppen attól progresszív, mert a metal műfajban olyan zenei megoldásokat alkalmaz, amit jellemzően mások nem. Az újítás nem csak attól újítás, hogy addig soha sehol nem látott dolgokat, hangszereket, megoldásokat alkalmaznak, hanem mert addig abban a műfajban nem látott, vagy nem szokványos dolgokat alkalmaznak! Nagy különbség! Mert ha az előbbi lenne igaz, akkor azáltalad felsorolt - egyébként valóban progresszív - bandákra sem lehetne használni a jelzőt.

Ilyen alapon az játszik mondjuk progresszív power metal-t, aki alkalmaz egy tubást is a bandában, mert azt még senki nem csinálta előtte, s micsoda újítás...
Szóval nem értek egyet veled a progresszivitás meghatározásában.

Idézet

A Conceptiont nem ismerem. A Tiamat jó, a Kamelot nekem túl trappolós, túl pózolós.

A Conception pedig maga a progresszivitás.  ;)

#2333 Felhasználó inaktív   Faffy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 03. 12:21

2007.05.03.

CD KRITIKA:

DAIZE SHAYNE: LIVE YOUR DREAMS
DOKKEN: FROM CONCEPTION: LIVE 1981
DOMINE: ANCIENT SPIRIT RISING
EMPIRE: THE RAVEN RIDE
FU MANCHU: WE MUST OBEY
HELLYEAH: HELLYEAH
HIDEOUS SUN DEMONS: THE HIDEOUS SUN DEMONS
HOLY MARTYR: STILL AT WAR
INFECTED MALIGNITY: THE MALIGNITY BORN FROM DESPAIR
INSIDIOUS DECREPANCY: THE INNERRANCY OF PROFANATION
JAKE E. LEE: RETRACTED
OCTOBER: SZIGET A SZÍVNEK
ONE MAN ARMY AND THE UNDEAD QUARTET: 21ST CENTURY KILLING MACHINE
PAGANIZE: EVOLUTION HOUR
RAINBOW: LIVE IN MUNICH 1977
REPLIKA: NEM HISZEK
SAXON: THE INNER SANCTUM
SCID: FUCKED BEYOND RECOGNITION
SHAW BLADES: INFLUENCE
SHE’S CHINA: ODYSSEY TO MARS
YELLOW SPOTS: ÖT FOGÁSOS VACSORA A BELEZŐSÖKKEL

KONCERTBESZÁMOLÓ:

ROGER WATERS

www.shockmagazin.hu

#2334 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 12:55

Nem viccelek. Azért lásd be... ha meghallod, meglátod, hogy "power metal", akkor már megugrik a pulzusod, s a "sörmetál", "tappolás", stb. jelzők keringenek rögtön a fejedben.  :)

Ez hatalmas ökörség. :D Egyrészt ne gondolkozz már a fejemmel, másrészt ha mégis ezt teszed, ne gondolj badarságokat, harmadrészt ajánlgattam én már annyi zenét is, hogy tudhatnád, a power alapvetően nem áll távol tőlem. Amit viszont nem szeretek, az az erőltetett germán kiejtés, a pózok, a klassznak gondolt, közben borzalmasan kínos áriázó énekesek, a hősök, a "megmutatom, mennyit gyakoroltam" gitárszólók, a világmegváltó, közben üres gondolatok. Vannak muzsikák, amikből dől az izzadtságszag. Az erőltetett pátosztól pl. rosszul vagyok, főleg, ha valaki metállal akarja vegyíteni.

Hirtelen pár power, amit csípek: Metal Church, Vicious Rumours, Fight, Iced Earth (reggel épp a Dark Saga ment, állat), Nevermore, Savatage, Morgana Lefay, meg ilyenek. Inkább power, mint thrash az Overkill és a Testament legjobb albuma, az I Hear Black és a Ritual is. Van, ki Malmsteent is powernek hívja, ám legyen; jellemzően az ő albumait is szeretem a Seventh Signnal bezárólag.

Power, ami nem nekem szól: Grave Digger, Dragonforce, Blind Guardian (hadd ne soroljam, nem akarom megbántani a rajongókat).

A Pagan's Mind pl. éppen attól progresszív, mert a metal műfajban olyan zenei megoldásokat alkalmaz, amit jellemzően mások nem.

És mondd, mik ezek. Mondj pár számrészletet nyugodtan, kíváncsi vagyok, mire gondolsz.

Az újítás nem csak attól újítás, hogy addig soha sehol nem látott dolgokat, hangszereket, megoldásokat alkalmaznak, hanem mert addig abban a műfajban nem látott, vagy nem szokványos dolgokat alkalmaznak! Nagy különbség! Mert ha az előbbi lenne igaz, akkor azáltalad felsorolt - egyébként valóban progresszív - bandákra sem lehetne használni a jelzőt.

Ilyen alapon az játszik mondjuk progresszív power metal-t, aki alkalmaz egy tubást is a bandában, mert azt még senki nem csinálta előtte, s micsoda újítás...

Egyrészt azt mondod, a Pagan's Mind azért progresszív, mert alkalmaz olyan zenei megoldásokat, amit mások nem. Másrészt a tubásmetál ne lenne progresszív? :confused: :D Ellentmondásos, amit írsz.

Kérdés: ez szerinted progresszív? Van benne mások által nem alkalmazott zenei megoldás, várd csak meg az éneket. :D

Ilyen alapon az játszik mondjuk progresszív power metal-t...

Máshogy látjuk, az biztos. Nálam a power metálba nem igazán fér bele a progresszivitás, illetve nem hallottam még olyan bandát, aki ilyen zenét űzne. Úgy is mondhatnám, hogy aki szerintem progresszív művész, az tapasztalatom szerint nem power metált fog játszani. Pl. a sokak szerint zseniálisan progresszív Luca Turilli velem még nem tudott egy albumnyi anyagot végighallgattatni.

A Conception pedig maga a progresszivitás. ;)

Meglássuk. :)

Szerkesztette: Satriani 2007. 05. 03. 16:58 -kor

#2335 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 18:05

Idézet

utolsó 2 Trouble ico_respect.gif : 12 év telt el a két album között, de nem hallatszik; 10 pontos stoner zene

Nem rossz az utolsó Trouble, de azért nálam nem éri el a Trouble, Manic Frustration, Plastic Green Head hármas szintjét. Vannak benne nagyon jó dalok, de vannak olyanok is, amik elsiklanak mellettem, pedig az előző hármasban ilyen nincs.

Idézet

Hirtelen pár power, amit csípek: Metal Church, Vicious Rumours, Fight, Iced Earth (reggel épp a Dark Saga ment, állat), Nevermore, Savatage, Morgana Lefay, meg ilyenek. Inkább power, mint thrash az Overkill és a Testament legjobb albuma, az I Hear Black és a Ritual is. Van, ki Malmsteent is powernek hívja, ám legyen; jellemzően az ő albumait is szeretem a Seventh Signnal bezárólag.

:respect:  Valahogy nekem is ezek jelentik a "power" metalt. A Fight szerintem Rob Halford legjobb albuma, ideértva az összes Judas Priestet is. Az Overkill pedig a Horrorscopéval óriásit alkotott. Az régiek közül még a Sanctuary nagyon tetszik (Nevermore) előbanda, de azt hiszem ezt már említettem.

#2336 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 20:36

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 17:53

Kérdés: ez szerinted progresszív? Van benne mások által nem alkalmazott zenei megoldás, várd csak meg az éneket. :D

Hát ez meglepett. Aztán rájöttem hogy tetszik :) Megkérdezhetem hogy hol futottál ebbe bele? csak mert arrafelé szétnéznék.

Szerk: utánanézés:

Gonin-Ish
Japanese Death Conscious Progressive Metal
Hivatalos honlap
MySpace oldal

Hát biza nekik sikerült pillanatok alatt belopni magukat a szívembe, ez a zene marhajó!

Szerkesztette: pascal 2007. 05. 03. 20:52 -kor

In Flames We Trust

#2337 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 03. 21:18

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 17:53

Ez hatalmas ökörség. :D Egyrészt ne gondolkozz már a fejemmel, másrészt ha mégis ezt teszed, ne gondolj badarságokat, harmadrészt ajánlgattam én már annyi zenét is, hogy tudhatnád, a power alapvetően nem áll távol tőlem.

Nem tudom, miért lépsz fel ilyen támadó hangnemben.  :confused: Nem a "fejeddel gondolkozom", nem próbálok okosabb lenni nálad, csak emlékszem mindarra, amit itt a topic-ban az ún. "true metal", és "power metal" bandákról szoktál írni.

Idézet

Amit viszont nem szeretek, az az erőltetett germán kiejtés, a pózok, a klassznak gondolt, közben borzalmasan kínos áriázó énekesek, a hősök, a "megmutatom, mennyit gyakoroltam" gitárszólók, a világmegváltó, közben üres gondolatok.

Például ilyeneket... Már korábban is vitatkoztunk jókat erről; azóta sem értek veled egyet, mert tényleg úgy látom, hogy a Némethonból jött metálzenekarok eleve hátrányból indulnak nálad. Vagyis elutasítasz mindent, ami német. (S nem csak a zenében.)
Természetesen ott sem minden fenékig tejfel a kemény zenét illetően, de túlzás azt mondani, hogy ami német az mindjárt "izzadtságszagú, s gagyi, és mű, és megvetendő".

Az "erőltetett germán kiejtés" alatt nem egészen érzem, hogy most mire gondolsz. Hogy valakinek nem tökéletesen "shakespear"-i az angolsága? :think:

Az pedig megint csak egy érdekes dolog, hogy a világ legjobb énekeseit "kínosnak" tartod. Nem látom, hogy miért lenne kínos!?! Kínos az, ha valakinek eszméletlenül jó hangja van, s tudja is használni?

Az "üres gondolatokon" ismét lehetne hosszasan vitázni. (Akad nem egy olyan power banda által írt szöveg, ami teljesen valós problémákat boncolgat.) Ehhez kapcsolódik az általad is említett "hőskultusz". Csak azt nem látom, mi ezzel a baj.

Én például százszor szívesebben hallgatok egy fantasy ihletésű, a valóságtól elrugaszkodott, ám egyértelmű pozitivizmust sugárzó hőseposzt, mint olyan dalokat, amik depresszív, világvége hangulatot árasztanak magukból.

Ahogyan pedig fentebb írtam, azon lehetne vitatkozni, hogy mennyivel hitelesebb, őszintébb egy huszonéves, a problémával - szerencséjére - soha az életében nem találkozó fiatalember Mengele gaztetteiről írt szövege, mint mondjuk egy "germán áriázó" Helloween éjszakájának szentelt szövege.

Szóval ezen a vonalon ezer és egy ellenpéldát lehetne ám felvonultatni mindkét oldalon.

Idézet

Ez kétség kívül egy igen nívós lista.  :up: A probléma ott van, hogy ezen bandák zöme nem klasszikus power metal-t játszik.

S itt jöttem rá, mi a köztünk lévő nézeteltérés oka! A te értelmezésedben más a "power metal". Márpedig ezzel a jelzővel éppen azt a zenét szokás illetni, amit te nem szeretsz. (S talán nem véletlen, hogy az általad sorolt zenekarok között egyik sem német.)

A gyakran fantasy világ köré épülő, iker gitáros, klasszikus zenei elemekkel gyakran megfejelt, áriázós énekléssel kiegészült, kifejezetten dallamos, sodró lendületű zenét.
Mondjuk a Helloween, Gamma Ray, Blind Guardian, Freedom Call vonal Németországból, Vision Divine, Rhapsody of Fire és Luca Turilli Olaszországból, Lost Horizon, Dionysus, Hammerfall svédországból, stb....

Idézet

És mondd, mik ezek. Mondj pár számrészletet nyugodtan, kíváncsi vagyok, mire gondolsz.

Egyrészt azt mondod, a Pagan's Mind azért progresszív, mert alkalmaz olyan zenei megoldásokat, amit mások nem. Másrészt a tubásmetál ne lenne progresszív? :confused: :D Ellentmondásos, amit írsz.

Nem, nem! Félreértettél... éppen arról beszéltem, hogy úgy látom, a te értelmezésedben csak az "progresszív", ami tényleg "soha addig, soha sehol máshol"....

Power metal tubással kiegészülve? Naná, hogy az! Olyat még senki nem csinált eddig.

Mint ahogyan a Pagan's Mind is, mert alkalmaz olyan zenei részeket, ötvöz olyan zenei stílusokat a power metal műfajon belül, amit jellemzően a klasszikus power metal zenét játszó bandák nem.

De nem ők az egyetlenek, csak kiemelt példa volt. Szóval éppen arról beszélek, hogy nem kell teljesen "világmegváltónak" lennie (lásd ismét a tubás példát) egy bandának ahhoz, hogy a "progresszív" jelzővel illethessük. Számomra a progresszivitás nem csak a soha nem látott/hallott újításokat jelenti, hanem a - műfajban - nem szokványost is.

Idézet

Amennyiben ez black, vagy death metal, úgy azt kell mondjam... igen, ez progresszív zene. (Mondjuk az "ének", s az alatta lévő zúzás számomra hallgathatatlanná is tette kapásból.)

Idézet

Máshogy látjuk, az biztos. Nálam a power metálba nem igazán fér bele a progresszivitás, illetve nem hallottam még olyan bandát, aki ilyen zenét űzne. Úgy is mondhatnám, hogy aki szerintem progresszív művész, az tapasztalatom szerint nem power metált fog játszani.

Bizony, máshogy látjuk. Ebben sem értünk egyet. :)
Mindegy... ahogyan fentebb írtam, már kezdem érteni, hogy miért nem tetszett neked, amit ajánlottam. Pedig jót akartam, s meg voltam győződve, hogy tetszeni fognak neked azok a zenék. Tévedtem. Legközelebb majd nem ajánlok.

Idézet

Pl. a sokak szerint zseniálisan progresszív Luca Turilli velem még nem tudott egy albumnyi anyagot végighallgattatni.

Nem csoda, ha irtózol a fantasy hőseposzoktól (bár Luca bandája inkább a sci-fi felé hajlik) és az áriázó énekesektől. (Pedig Olaf Hayer szenzációs énekes.)

Idézet

Meglássuk. :)

Azok alapján, már abban sem vagyok biztos, hogy ők tetszeni fognak neked.

#2338 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 22:46

Piftuka most komolyan nem értem miért kellett egy ekkora poston keresztül elemezgetni szegény Satriani ízlését. A topikból (szerencsére) eddig többé kevésbé kimaradt egymás zenei ízlésének piszkálása kérlek te se tedd, fogadd el hogy nem vagyunk egyformák. Miért ne találhatná bárki unalmasnak vagy épp irritálónak a kedvenc zenekarod? Én sem írok neked litániákat mert nem szereted a death metál és nem vagy hajlandó elfogadni hogy death metal is lehet dallamos.

A topik a zenéről szól, nem arról hogy meggyőzzük a másikat mert nem azt gondolja egy zenéről amit mi.

ps.: percek óta morfondírozok hogy elküldjem-e a postot vagy csak hagyjam elmenni, úgy döntöttem elküldöm de kérlek ne vedd támadónak vagy személyeskedőnek. Nem szeretném ha a post miatt megharagudnál rám vagy neadj' a topikra.
In Flames We Trust

#2339 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 22:50

Idézet: pascal - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 23:46

Piftuka most komolyan nem értem miért kellett egy ekkora poston keresztül elemezgetni szegény Satriani ízlését. A topikból (szerencsére) eddig többé kevésbé kimaradt egymás zenei ízlésének piszkálása kérlek te se tedd, fogadd el hogy nem vagyunk egyformák. Miért ne találhatná bárki unalmasnak vagy épp irritálónak a kedvenc zenekarod? Én sem írok neked litániákat mert nem szereted a death metál és nem vagy hajlandó elfogadni hogy death metal is lehet dallamos.

A topik a zenéről szól, nem arról hogy meggyőzzük a másikat mert nem azt gondolja egy zenéről amit mi.

ps.: percek óta morfondírozok hogy elküldjem-e a postot vagy csak hagyjam elmenni, úgy döntöttem elküldöm de kérlek ne vedd támadónak vagy személyeskedőnek. Nem szeretném ha a post miatt megharagudnál rám vagy neadj' a topikra.

:up:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2340 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 06:56

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 22:18

Nem tudom, miért lépsz fel ilyen támadó hangnemben.  :confused: Nem a "fejeddel gondolkozom"...

...tényleg úgy látom, hogy a Némethonból jött metálzenekarok eleve hátrányból indulnak nálad. Vagyis elutasítasz mindent, ami német. (S nem csak a zenében.)

Csöpp ellentmondást sem érzel, ugye. :)

Egyébként valótlant írsz, már kitárgyaltuk egyszer, fölöslegesnek tartom a magyarázkodást. Van több német zeném, német a kedvenc órám, volt német autóm, ruhám, telefonom, alapvetően semmi bajom a németekkel. A focijukat, a nyelvüket és sok zenéjüket nem nekem találták ki, amiért bocsánatod kérem.  :Đ Röhej.

Visszatérve a muzsikákra: a Pagan's Mind tudtommal skandináv (norvég?); mondd, a skandinávokkal mi bajom? :D

...S itt jöttem rá, mi a köztünk lévő nézeteltérés oka! A te értelmezésedben más a "power metal".

Nem, apám, nem ez a baj, hanem az, hogy te éppen ízléseken vitatkozol, néhány prekoncepcióval megspékelve. :) Nagyon úgy tűnik, megpróbálod megmagyarázni, hogy bennem van a hiba, mert nem esek hasra néhány, általam középszerűnek vagy kimondottan közhelyesnek tartott zenétől, és olyan szövegvilágtól, ami az én gondolatvilágomtól fényévnyi távolságra van. :)

Mint ahogyan a Pagan's Mind is, mert alkalmaz olyan zenei részeket, ötvöz olyan zenei stílusokat a power metal műfajon belül, amit jellemzően a klasszikus power metal zenét játszó bandák nem.

No, lássuk, mire gondolsz. Nem véletlenül kértelek az előző hozzászólásomban is arra, hogy említs számrészleteket, megoldásokat, amik nem szokványosak.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.