HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:09

Morrrrning.

Ajánlom mindenki figyelmébe a magyar keményzene közelben bekövetkező egyik legütősebb rendezvényét.

Kép

.. valamint a társrendezvényeket közeli szomszédainknál, ha valaki esetleg ki tud kolbászolni.

a lengyel:
Kép

és a cseh:
Kép

Jegyrendelés: (nekem már vaaan, bibibiii :p) :Đ

ticketportal
tex

Infóért katt a képekre.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#462 Felhasználó inaktív   Faffy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:18

friss
ülés

Shock!

CD KRITIKA:

ARSENIC: STATE OF MIND - hazai tress
BATHTUB SHITTER: DANCE HALL GRIND + extra - japán szarógalambok
BENEDICTUM: UNCREATION - lehengerő hölgyemény
MACHINEMADE GOD: THE INFINITY COMPLEX - lepkés metálkór
NUKE: JUNKYARD - honi numetal
SERPENTS KISS - angol tarják és lapockák
TOTO: FALLING IN BETWEEN - lottó (bocs)
VAIN: ON THE LINE - glem
VARIOUS ARTISTS: ASYMMETRY - hánykolódás és világfájdalom

DEMOKRITIKA:
SEVEN STITCHES: WHILE WE DON'T TAKE OVER DEATH - portugál soulfly

KONCERTBESZÁMOLÓ:
WATCH MY DYING, EMPYEMA

#463 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 15:43

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 19:06

...Tény, hogy a fickó szerintem messze van az olyan igazán profiktól mint pl:Lombardo,Mazurkievicz,Hellhammer vagy éppen Nicholas Barker. :drocker:
Ja és még egyszer mondom, nem a tempóval van a gond hanem a váltásokkal. :)...

Azt nem mondtad, hogy a váltásokkal van gondod  ;).

Szerintem Hellhammer-t azért innét ki lehet hagyni, mert koncerteken hamar elfárad a lába, és akkor aztán ember legyen a talpán, aki lekottázza azt, amit játszik (lásd/halld Mayhem: European Legions). Barker valóban egy állat, nála nagyon kevés hibát véltem felfedezni a budapesti koncertjükön. Mazurkievicz-et nem hallottam élőben, Lombardoról pedig nyilván nem mondhatunk rosszat  :D...

Szerkesztette: uridium 2006. 02. 02. 15:44 -kor

#464 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 16:05

Idézet: Faffy - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 11:18

TOTO: FALLING IN BETWEEN - lottó (bocs)

:omg:  :D

Szerinted is 10-es lett?

#465 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 19:54

Idézet: uridium - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 16:43

Azt nem mondtad, hogy a váltásokkal van gondod  ;).

Szerintem Hellhammer-t azért innét ki lehet hagyni, mert koncerteken hamar elfárad a lába, és akkor aztán ember legyen a talpán, aki lekottázza azt, amit játszik (lásd/halld Mayhem: European Legions). Barker valóban egy állat, nála nagyon kevés hibát véltem felfedezni a budapesti koncertjükön. Mazurkievicz-et nem hallottam élőben, Lombardoról pedig nyilván nem mondhatunk rosszat  :D...

Úgy látom, nagyon egyetértünk. :up: Ezt má nagyon bírom.Hellhammert nem láttam még élőben.Amúgy amit a Covenant:Nexus Polaris albumán játszik az egész jó.A Mayhem annyira nem jön be.
Barkerrel kapcsolatban egyértelmű, hogy manapság az egyik legprecízebb.Ha nem A.

Idézet

His skin beating skills excel beyond many, and is arguably one of the best drummers in the extreme metal genre.

vagy olvasható >ITT<
Sajnos az utolsó koncertről lemaradtam. :( De a következőn ott a helyem. :drocker:
De láttam pár klippet a World Misanthropy dvd-ről.pl--->Kings Of The Carnival Creation.
Sajnos a 2004-es szigetbéli Corpse koncertről is lemaradtam (aznap frankón összetörték a kocsimat).
Viszont láttam a Live Cannibalism dvd-t.Kicsit merev a fickó, de utolsóként(kb 15-16 szám lehetett) úgy lenyomta a Hammer Smashed Face-t hogy le a kalappal.
Lombardo mestert eddig háromszor láttam élőben.Non plus ultra, bár mintha öregedne... ;) De azé nagyon durva.Ősrégi MH-ben olvastam, hogy koncert után nem nagyon bír kibontani egy sörösdobozt...
Bostaphról mi a véleményed?Kár hogy el van tűnve. :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#466 Felhasználó inaktív   Faffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 10:32

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 15:05

:omg:  :D

Szerinted is 10-es lett?

még nem hallgattam meg. meg amúgy sem vagyok egy toto ismerő, szóval nem mérvadó a véleményem.

#467 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 15:47

Idézet

Úgy látom, nagyon egyetértünk.  :up:

Yeah! Yeah! Die! Die! :drocker:  :up:

Idézet

A Mayhem annyira nem jön be.

Esetleg - ha még nem ismernéd -, akkor adj egy esélyt a "Chimera"-nak. Elég jó album, főleg a Dark Night Of The Soul című szám gyilkos.

Idézet

Sajnos az utolsó koncertről lemaradtam.  De a következőn ott a helyem.

Viszont azon már nem tudom, hogy ki fog egyáltalán dobolni... Most látom, hogy a Stormblast-ot Hellhammer-rel vették fel újra :drummer2:.

Idézet

Lombardo mestert eddig háromszor láttam élőben.Non plus ultra, bár mintha öregedne...  De azé nagyon durva.Ősrégi MH-ben olvastam, hogy koncert után nem nagyon bír kibontani egy sörösdobozt...
Bostaphról mi a véleményed?Kár hogy el van tűnve.

Egyetértek a non plus ultrával. Valószínűleg az IGAZÁN NAGY ( :D ) Slayer rajongók nem így gondolják, de szerintem Bostaph jobb dobos (főleg azért, mert képzettebb és - többek közt - ezért több az ötlete is). Hallottam olyan koncertet, ahol Lombardo nem is erőltette Bostaph lábtémáit. Viszont szeretném leszögezni, hogy minden idők egyik legjobb koncertalbumának tartom a Decade of Aggression-t  :respect:.

Úgy tűnik, hogy Bostaph most az Exodus-ban dobol. Előtte a Summer Rocks-on láttam, amikor a Testament-et segítette ki (jó kis koncert volt, de a hangzást sikerült megölni a hangmérnök(ök)nek). Nem tudom, hogy ki volt ott 2003-ban a Szigeten a Testament koncerten, de a hangzás mellett Joey Tempesta igen gyenge dobteljesítménye tette felejthetővé az estét  :( (viszont előtte volt Slayer a Nagyszínpadon...) Most tavasszal meg mégsem jönnek el kicsiny hazánkba :(  :reklamacio:.

#468 Felhasználó inaktív   Faffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:06

Idézet: uridium - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 14:47

Egyetértek a non plus ultrával. Valószínűleg az IGAZÁN NAGY ( :D ) Slayer rajongók nem így gondolják, de szerintem Bostaph jobb dobos (főleg azért, mert képzettebb és - többek közt - ezért több az ötlete is). Hallottam olyan koncertet, ahol Lombardo nem is erőltette Bostaph lábtémáit. Viszont szeretném leszögezni, hogy minden idők egyik legjobb koncertalbumának tartom a Decade of Aggression-t  :respect:.

Úgy tűnik, hogy Bostaph most az Exodus-ban dobol. Előtte a Summer Rocks-on láttam, amikor a Testament-et segítette ki (jó kis koncert volt, de a hangzást sikerült megölni a hangmérnök(ök)nek). Nem tudom, hogy ki volt ott 2003-ban a Szigeten a Testament koncerten, de a hangzás mellett Joey Tempesta igen gyenge dobteljesítménye tette felejthetővé az estét  :( (viszont előtte volt Slayer a Nagyszínpadon...) Most tavasszal meg mégsem jönnek el kicsiny hazánkba :(  :reklamacio:.

nyehh, nyehh. össze sem lehet hasonlítani őket.
bostaph élőben olyan pontatlan, mint a disznó. a slayer dvd-n is hallgassátok meg a régi lombardo-s dalokat, sírnivaló, miket elront - meg elcsal.
lombardo sokkal képzettebb - elég csak megnézni milyen projektekben miket dobolt.
a tavalyi slayer koncerten dobolás közben (!) lazán beszélgetett a feleségével, aki ott állt mellette. hm...

#469 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:21

Idézet: uridium - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 16:47

Én már csak nevezhetem magam Slayer fanatikusnak bár a carcasst vettem fel usernamenek..Az összes Slayer cd megvan. :up: Tény hogy a Decade marha jó.Meg azt is meg kell mondjam, hogy nehéz a két dobos között különbséget tenni, mert ha az ember az egymás után következő albumokat hallgatja, akkor észrevehet bizonyos dolgokat.
Tény hogy DL baromi technikás, de ha megfigyeled, akkor azt kell mondjam, a Divine eléggé felejthető az utolsó albumhoz képest.PB viszont olyan témákat üt rajta, hogy beszarás.Mindenkinek ajánlom, hogy hallgassa meg a Paybacket az albumon, aztán a 2003 hultsfredi fesztiválon amit helyette nyomott le DL.Vannak különbségek a cines témákban.
Meg PB mintha nagyobb vehemenciával tette volna a dolgát.
Ezért is vagyok má veszettül kíváncsi az új albumra ami tán év vége körül várható.(Így 2001 után már ideje.)
A 2003 sziget Slayeren ott voltam, meg előtte a Summer Rockon is.Meg tavaly is.A Testamentre nem nagyon emlékszem, mert addigra úgy benyomtunk, hogy mindannyian végig aludtuk kint a fűben.  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#470 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:27

Idézet: Faffy - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 18:06

lombardo sokkal képzettebb - elég csak megnézni milyen projektekben miket dobolt.
a tavalyi slayer koncerten dobolás közben (!) lazán beszélgetett a feleségével, aki ott állt mellette. hm...

Erről csak annyit, hogy a Fantomas zeneileg eléggé felejthető, a Grip első albuma még úgy ahogy elmegy egy-két jobb témával, de a Nemesis már iszonyat gyenge.
A Still Reigning dvd-n meg olyan, mint aki teljesen ki akar dőlni vagy legalábbis olyan pofákat vág. :)
De ez mit sem von le abból a tényből, hogy a SLAYER LOMBARDOVAL AZ IGAZI! :drummer2:  :drummer2:  :drocker:  :drocker:  :drocker:

Bravo

#471 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 18:32

Idézet: carcass - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 16:21

...Tény hogy DL baromi technikás, de ha megfigyeled, akkor azt kell mondjam, a Divine eléggé felejthető az utolsó albumhoz képest.PB viszont olyan témákat üt rajta, hogy beszarás...

Biztos, hogy a Divine-t akartad írni (csak mert azon dobolt Bostaph először)?

#472 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 18:43

Mielőtt a vita parttalanná vállna:

Idézet

bostaph élőben olyan pontatlan, mint a disznó. a slayer dvd-n is hallgassátok meg a régi lombardo-s dalokat, sírnivaló, miket elront - meg elcsal

Erre kérlek, hogy írj konkrét példát, mert valójában meggyőzhető vagyok, de csak tényekkel. Ha kell, akkor én is megmondom, hogy melyik koncertfelvételről beszéltem (fejből nem tudom, mert haveromnál hallgattam).

Idézet

Ha Bostaphnak nincs nője, akkor ebből a versenyből alapból kiesett  :omg:? (Amúgy meg nekem ne vigyék fel a családjukat a színpadra, főleg ebben a stílusban. Azt sem értékeltem, amikor Malmsteen macája sört vitt be az embernek a színpadra (Live at Budokan). Már csak az hiányzik, hogy járóka is legyen a dob mellett, és néha kiüssön a csörgőre :reklamacio:  :D!)

Szerkesztette: uridium 2006. 02. 03. 19:14 -kor

#473 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:38

Idézet: uridium - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 19:32

Biztos, hogy a Divine-t akartad írni (csak mert azon dobolt Bostaph először)?

A Divine-t akartam írni, mert azon játszott Bostaph először.Csak nem értem a mondandó végére.Úgy értettem, hogy azon albumok közül amin Bostaph játszott az a legfelejthetőbb.
Bár azon is vannak jó témák pl a Circle Of Beliefs, amit sajnos nem játszanak élőben.
A Divine-hoz képest a God Hates tele van iszonyat összetett témákkal.

Bravo

#474 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:49

Idézet: uridium - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 19:43

Mielőtt a vita parttalanná vállna:

Erre kérlek, hogy írj konkrét példát, mert valójában meggyőzhető vagyok, de csak tényekkel. Ha kell, akkor én is megmondom, hogy melyik koncertfelvételről beszéltem (fejből nem tudom, mert haveromnál hallgattam).

Ha Bostaphnak nincs nője, akkor ebből a versenyből alapból kiesett  :omg:? (Amúgy meg nekem ne vigyék fel a családjukat a színpadra, főleg ebben a stílusban. Azt sem értékeltem, amikor Malmsteen macája sört vitt be az embernek a színpadra (Live at Budokan). Már csak az hiányzik, hogy járóka is legyen a dob mellett, és néha kiüssön a csörgőre :reklamacio:  :D!)

Igen arra én is kíváncsi lennék. ;)
Csak mert amikor Bostaph beszállt a Slayerbe, akkor olvastam vele egy interjút az MH-ben.Éppen azt részletezte, hogy amikor megkapta a lehetőséget, akkor jóformán éjjel-nappal Slayert hallgatott, mert fontosnak tartotta, hogy a ugyanazokat a témákat tudja átadni, amit Lombardo.Mondta, hogy baromi összetettek a témák.
Valószínű tudta, hogy igen komoly poszton kell helytállnia.Asszem jól megoldotta. :up:
Úgyhogy kár, hogy kiszállt.Ha jól számolom akkor több időt töltött a Slayerben mint DL és mégis mindenki Lombardot emlegette.Hát elég szar érzés lehetett. :(

Egyébként ha már helytállásról van szó, csak példaképpen hozom a Sepu esetét, ahol Max Cavalerának soha nem fognak megfelelő utódot találni.Úgy kb a Chaos A.D.volt az utolsó igazi albumuk, bár nekem inkább a Bneath The Remains az igazi.Inner Self. :drocker: Koncerten igen durva.
És így el is érkeztünk Igor Cavalera képességeihez. :D

Bravo

#475 Felhasználó inaktív   Faffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:27

már megint frissültünk
Shock!

CD KRITIKA:

ALANIS MORISSETTE: THE COLLECTION + extra - Alanis magyarul danol
ALARUM: EVENTUALITY
CAPHARNAUM: FRACTURED
NEURAXIS: TRILATERAL PROGRESSION
NEURAXIS: TRUTH BEYOND / IMAGERY / A PASSAGE INTO FORLORN (reissue)
REDEMPTION: THE FULLNESS OF TIME
VANGUARD: SUCCUMBRA

DEMÓKRITIKA:

G.L.A.S.: 18 + extra

KONCERTBESZÁMOLÓ:

HELLOWEEN, WISDOM

FOTÓ:

HELLOWEEN

#476 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 20:18

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 13:35

Ja, hát mert én biztos baromságokat beszélek. Mint mindig.  :rolleyes:

Azt. A topikhoz kapcsolodo lemezek altalaban semmivel nem dragabbak a megjelensukkor itthon, mint Europaban.

#477 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 20:40

Idézet: Faffy - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 18:06

bostaph élőben olyan pontatlan, mint a disznó. a slayer dvd-n is hallgassátok meg a régi lombardo-s dalokat, sírnivaló, miket elront - meg elcsal.

Így van, Dave Lombardo a Slayer dobosa és senki más :D  :respect:.

Szerk 1:Mondjuk én tisztelem Bostaph-ot, mert szerintem is jól megállta a helyét a Slayerben, de az eredeti bandájában a Forbiddenben is nagyon jó témákat hozott össze. A Twisted Into Form egy alap thrash/power album, nálam ott van az első 10 lemezben :)

Szerk 2: Ja ha már amúgy jó dobosokat emlegetünk, nekem nagy kedvencem még Gene Holgan. Ugye ő szerepelt az általam legjobban favorizált két Death albumon (Individual, Symblic), na meg mostanában SYL-ban hozza a brutkó kétlábas témákat.

Szerkesztette: Nevermore 2006. 02. 06. 20:58 -kor

#478 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:05

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 14:19

Vintersorg-ot akaroooook :reklamacio:

Sehonnan nem lehet leszedni :( Aki tud vmi liket adni, annak csók a kezeire, nagyon kelll!!!

amugy svéd viking metál, a billentyűsük jáccik a Borknagar-ban is :) A basszer meg az Iced Earth-ből Steve DiGiorgo :up:

Hát szerintem egyáltalán nem viking metal, főleg a két utolsó lemez nem az (és Steve DiGiorgo is csak azon a kettőn szerepel). Amúgy nagyon szeretem Vintersorg hangját, szerintem tök egyedi, kár hogy már nem fognak koncertezni :(

#479 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:28

Idézet: Nevermore - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 22:05

Hát szerintem egyáltalán nem viking metal, főleg a két utolsó lemez nem az (és Steve DiGiorgo is csak azon a kettőn szerepel). Amúgy nagyon szeretem Vintersorg hangját, szerintem tök egyedi, kár hogy már nem fognak koncertezni :(

A viking metált a honlapjukon olvastam, amugy részletesen nem néztem utána, de nagyon tetszik :up:

Csak sehol nincs fenn :(
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#480 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 00:12

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:28

A viking metált a honlapjukon olvastam, amugy részletesen nem néztem utána, de nagyon tetszik :up:

Csak sehol nincs fenn :(

Dehogynem, DC-ről szedtem, nekem megvan 5 albumuk. Igazából nem annyira viking, inkább folkosabb Finntroll-vonal, ergo kurvajó.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »